Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 576
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kreciulka po i wszystko ok. Wetka powiedziała, że to super sunia-bardzo kochana. Jak po nia pojechałąm, to się tak wtulała...jej jak ona potrzebuje swojego człowieka....może teraz po sterylce będzie łatwiej...nie wiem. Krecia była tuż przed cieczką;)

Posted

Gumiś dzisiaj pojechał do nowego domku:p
Mieszka w małym miasteczku 20km od nas, w domu z ogrodem- działka 35arów, szczelnie ogrodzona. Psiak w domu tylko i wyłącznie. W domu 5 letnia dziewczynka.
Pani zadzwoniła dziś do mnie rano z zapytaniem o psiaki w schronisku. Mieli przez ostatnie 7 lat psa od nas ze schronu- mix owczarka z dobermanem, który odszedł na raka kości w tamtym roku. Ze względu na to iż w domu jest małe dziecko trudno było mi polecić jakiegos pieska , bo mamy same starsze ...i tak wspomniałam o Gumisiu. Państwo przyjechali i od razu się zakochali:p Zero wybrzydzania , Gumiś został wycałowany ;)
Poprzedni ich pies był psem charakterny i problemowy, ale jak już go wzięli to do końca. Psy leczą u mojego weterynarza, jeżdżą na wakacje - nawet za granicę z psem, czworonóg jest jak członek rodziny.
Gumiś był troszkę przestraszony , ale trafił na fajnych ludzi i będzie miał dobrze.
Zadzwonię tam za kilka dni i jak wszystko będzie ok, to coś Evelin dowiezie nowego do Kreci;)

Posted

Ciesze sie bardzo, ze ma domek. Aniu, dziekuje bardzo.
Evelin specjalne wielkie dziekuje. Ciekawe, czy wiesz ile juz psiakow dzieki Tobie ma domki.

Posted

Gumisiu życzę ci szczęścia wraz ze swoimi ludźmi. Przypomniało mi sie jak pierwszy raz zobaczyłam Gumisia w samochodzie u Pipi, leżał na siedzeniu pasażera, taki malutki i biedny. Nawet nie płakał wtedy, słabiutki był , Pipi go chyba wtedy od tej staruszki (co Gumisia znalazła ) zabrała. Łapeczki miał jak mój palec i cały mieścił się w dłoni. I nosek miał taki zaskorupiały. Wtedy poznałam jego tragiczną historię, miał umrzec porzucony w krzakach, ale staruszka go znalazła i zabrała do domu. A poźniej pomogła mu Pipi. Jeszcze później Ania, no i po drodze było jeszcze pare fajnych osób ( np. Evelin która go zawiozła do Ani ) . Wszystko i wszyscy po to, zeby dziś Gumiś był szczęśliwy i dał radośc swojej nowej rodzinie . Ej, jakos na wspomnienia mnie wzięło, ale to dlatego, że znałam Gumisia i bardzo go lubiłam.
Trzymaj się piesku.

Posted

Domek Gumisia to dla mnie najlepsza nowina dnia...Gumiś miał niesamowite szczęscie....Zadzwoniałam do Elurina z Caviarni( forum swinkowe), bo to Jego Mama odbierala surowicę dla Gumisia..na dwprcu w Warszawie...
Kompletnie bezinteresownie...
Dużo ludzi pomogło i jest z tego jeden wniosek...Nikt pojedyńczo nie dałby rady...tylko w kupie sila :) duża kooopa to skarb :):):)
Wszystkiego najlepszego Gumisiu!
Po raz kolejny -wielkie dzieki Ania!

Czy Kretka ma ogłoszenia posterylkowe?

Posted

Randa robiła jej chyba teraz allegro z ostatnimi zdjęciami.
Będę Krecię wysyłać teraz w kilka miejsc. Jak się nie uda, to trzeba by jej odnowić allegro.
Chyba ją ubiorę w jakieś ubranko bo bidulinka ma taką głądką sierść . Zimno jej za chwilę będzie.

Posted

U Gumisia wszystko ok:) Teraz ma na imię Cwaniak haha , chłopak szaleje z dziewczynką całe dnie. Pani mówi ,że Cwaniak ma charakterek i potrafi dopiąć swego- z tego tez i jego nowe imię haha:) Jest jednak posłuszny i bardzo ładnie się zaklimatyzował. Na pewno chłopak nie wraca z adopcji;)

Posted

No to sie zcwanil nareszcie. U mnie byl bardzo grzeczny i nawet za bardzo nie rozrabial. Raczej pobawil sie a potem juz tylko patrzyl. Dobrze, ze sobie radzi i jest Cwaniak. Oj, ciesze sie bardzoooooo. Dziekuję cuuuuudnie.

Posted

2 listopada Evelin dowiezie koleżankę dla Kreci.
Krecia biega sobie teraz dla towarzystwa z Miką i Kleksem, ale to 8 latki i nie chcą się bawić za bardzo;) Krecia więc znajduje sobie różne zajęcia...np wkładanie nosa w pomalowane kraty od kojca ...;)

Ubrałam ją w ciepły kubraczek, który wytrzymał na niej dwa dni-zciągnęła i pogryzła ... to był jej pierwszy i ostatni kubrak ;) Głupolek z niej, bo cieplej by miała, a tak to zimno w tą krótką sierść ehh