Jump to content
Dogomania

Ekipa z zielonego dżipa, czyli Avril, Iwan, Tekila i Kali :D

Recommended Posts

Posted

Ciężka misja z nimi będzie, ale mam nadzieję, że podejmą świadomą i dojrzałą decyzję.

Sandra, powiedz jej to :evil_lol: Wyławiane kamyczków i patyczków to jej ulubione zajęcie ever. Na nasze nieszczęście, kamyków i cegieł przy brzegach mamy od groma. Gryźć ich nie pozwalam, ale i tak na szczęście bardzo jej to nie jara, woli wyławiać ciągle nowe i nosić :)

Posted

Uświadom ich, że bostony tak jak buldożki mogą mieć problem wielki z oddychaniem. I jak nie wezmą psa z dobrej i przykładającej do tego uwagę hodowli, dużo więcej niż za samego psa wydadzą na operacje i leczenie.

Posted

FredziaFredzia napisał(a):
Uświadom ich, że bostony tak jak buldożki mogą mieć problem wielki z oddychaniem. I jak nie wezmą psa z dobrej i przykładającej do tego uwagę hodowli, dużo więcej niż za samego psa wydadzą na operacje i leczenie.

Już im chyba wszystko powiedziałam i napisałam. A co z tym zrobią, to już niestety nie moja działka.. Cóż.

Posted

omry napisał(a):

Sandra, powiedz jej to :evil_lol: Wyławiane kamyczków i patyczków to jej ulubione zajęcie ever. Na nasze nieszczęście, kamyków i cegieł przy brzegach mamy od groma. Gryźć ich nie pozwalam, ale i tak na szczęście bardzo jej to nie jara, woli wyławiać ciągle nowe i nosić :)

moze niech sie na patyczkach skupi;) albo zabawke jakas co tonie;)

Posted

Saththa napisał(a):
moze niech sie na patyczkach skupi;) albo zabawke jakas co tonie;)

Już bez przesady, nic jej nie będzie :evil_lol: Nosić niech sobie nosi. Ważne, że nie gryzie.
Zabawki nie są tak fajne :lol:

Posted

Super wygląda młoda! :) A co do przekonywania, cóż, ja też próbowałam kiedyś, ale do tego typu ludzi trudno dotrzeć jakimikolwiek rozsądnymi argumentami :roll:

Posted (edited)

witamy sie :) od dwoch godzin czytam twoj watek...przeszlam chyba tu wszystko... :) avril jest swietna ... jak to by moj bartosz powiedzial: pociecha taka. teraz ma piekny fryz...naprawde lepiej jej po obcieciu...niby nie wiele ale efekt duzy...pozdrawiamy

Edited by dorka1403
Posted

Chcą JRT. Nie boją się. Ich wybór.
Na szczęście chyba ich przekonałam do rodowodu. Chyba. Za szybko wolę się nie cieszyć.

Witaj, dorka :) U nas tu nic ciekawego nie ma :evil_lol: Ale miło, że czytasz :)
Też uważam, że teraz jej o niebo lepiej.

Posted

no musze ci przyznac ze jak nie palam miloscia do yorkow..tak twoja byla sympatyczna naprawde...ale teraz jest mloda i trzeba sie nia zajac :) a tori sobie tam gdzies hasa i czeka na ciebie ;)

Posted

Dorka-brawo za brak klasy.
Dla Omry Torka była najważniejsza ,pierwsza ,wyczekana i dalej to świeża sprawa ,a ty podeszłaś do tego na zasadzie "No zdechła i ch..... z tym ,masz nową to nie marudź" pomyśl troche to nie boli.

Omry-sory ,ale nie mogłem się powstrzymać.Wiem jak to jest stracić swojego pierwszego najważniejszego wyczekanego psa i wiem jak długo to boli ,jak długo siedzi w głowie i ile razy mimo upływu czasu łzy płyną same do oczu.

Posted

tak ty naprawde wiesz co ja mialam na mysli..wez daruj sobie i znowu jakies afery wywolywac..z toba nie bede dyskutowac..wyobraz sobie ze tez stracilam kogos bliskiego i wiem co to znaczy...wiec nie wtryniaj sie bo nikt cie o to nie prosil...

omry nie mialm na mysli tego co tu aleks napisal..wiem ze boli...ale jest mloda zajmie teraz wieksza czesc twojego czasu i uwagi..a torinka zostanie ale w sercu i milych wspomnianiach...a mloda jak to kazdy maly szczylek potrzebuje wiele cierpliwosci :)

Posted

Aleks, przesadzasz. Nikt nie mówi, że Torika nie była najwazniejsza, ale życie przeszłością nic nie daje - wiem, ja straciłam dwoje bliskich ludzi.

Posted

[quote name='LadyS']Jaka ona jest świetna :lol:

No wiem :evil_lol:

Postanowione! Kupują JRT. Stąd: http://www.hodowlarudyurwis.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=12&Itemid=22
18 szczeniaki kończą 3 miesiące, więc wtedy zabiorą jakąś sunię. Wcześniej nie mogą, bo mieszkają w Szwecji, a szczeniaki wywozić za granicę można od trzeciego miesiąca właśnie. Dobrze, Avril będzie miała koleżankę, bo też się tam wyprowadzamy za jakiś rok czy dwa :)

Posted

Dobrze, że chociaż z rodowodem ;) To jest niezła hodowla, tylko niech wybiorą suczkę (jeśli mają jakiś wybór) o dość niskim popędzie łowieckim, bo zabiją ją albo siebie :lol:

Posted

omry napisał(a):
Dobrze, Avril będzie miała koleżankę, bo też się tam wyprowadzamy za jakiś rok czy dwa :)

nie cieszyłabym się tak :diabloti: dużo szuczek russellowych ma problem z agresją w stosunku do innych suk, i jak się nie zwalczy tego to nie jest ciekawie ;)

Posted

Super wygląda w nowej fryzurze ;)

A jak słyszę o tych pseudo stowarzyszeniach to mnie szlag trafia. Ta ustawa pseudohodowcom tylko pomogła, bo teraz za psa z "rodowodem" biorą o wiele więcej. Ostatnio widziałam szczeniaki dobka za 1000 zł i więcej :angryy: gdzie na kanapę dobka z rodo można dostać już za 1200 zł...

Posted

Ja tam się nie znam na JRT, ale dużo czytali, sama im pisałam, jakie to są psy, a oni się nie przestraszyli i wciąż są zdecydowani, to pozostaje trzymać kciuki.