Jump to content
Dogomania

Ekipa z zielonego dżipa, czyli Avril, Iwan, Tekila i Kali :D

Recommended Posts

Posted

jaka księżna na włościach :D z klatką życie jest o wiele łatwiejsze...nie wyobrażam sobie psa w domu bez posiadania klatki...zwłaszczau tych, u kórych zamknięcie w pomieszczeniu powoduje natarczywe drapanie i gryzienie drzwi...i darcie ryjca...
my klatke mielismy gdy saszka miała 2,5 miesiąca bo w domu rodzinnym jej mamita tez miala klate..więc nie musieliśmy uprawiać crate games :) sama zaakceptowała to jako swoje miejsce...powodzenia zyczymy

Posted

Avril sama już się tam kładzie, zaraz będzie tam sobie jadła obiadek :)
Skoro pies tak szybko zaakceptował klatkę jako swoje miejsce, to po jakim czasie mogę ją tam zamknąć?

Edit;
mam na myśli oczywiście naukę zamykania.

Posted

ja robilam na drugi dzien jak mialam klatke tak...zamykalam drzwiczki ona sie dziwla ale byla cicho tylko patrzyla..dostawala smaka i tak kilka razy (kazalam jej wchodzic i wychodzic zamykajac je i otwierajac)
pozniej zamykalam i wychodzilam z pomieszczenia na kilka sekund wracalam szybko nim zaczela piszczec czy drapac o kratki i smak...
a pozniej wydluzalam czas mojej nieobecnosci (siadalam przed tv lub zajmowalam sie czyms innym) jesli zaczynala cos kombinowac z drzwiczkami lb jakies ultradzwieki wydobywac z siebie to przychodzilam mowilam grozne nie i znow wychodzilam a jak byla cichutko to po jakims czasia przychodzilam dostawala smaka i albo ja wypuszczalam i sie bawilysmy...jesli nie przeraza ja klata to mysle ze odrazu warto zaczac z tymi drzwiczkami... :)

Posted

Zamykać, jeśli faktycznie dobrze akceptuje klatkę, możesz i na krótko od razu - najpierw na czas jedzenia. Potem np. dajesz coś do gryzienia smakowitego, zamykasz klatkę, za chwilę otwierasz i zabierasz żarcia, potem znów dajesz i zamykasz - żeby pies skojarzył, że co fajne, to w klatce. I tak dalej - najpierw kręcisz się po domu, a pies w klatce, potem wychodzisz, potem jesteś cicho itd. - wszystko zależy od psa. U nas nie było możliwosci kręcić się po mieszkaniu tak, żeby pies nie widział, bo chyba musielibyśmy zamieszkać z TŻtem w mikro łazience :lol: Za to Jax potrafił i cały dzień przesiedzieć w klatce, z przerwami na spacery, bieganie.

Posted

[quote name='WATACHA']Całkiem fajnie jej chyba w klateczce ?

Wiadomo :) Sama z siebie się tam kładzie i nie ma problemu. To pewnie kwestia legowiska, które ma już od jakiegoś czasu :)

[quote name='dorka1403']http://www.iv.pl/images/24952404341287720365.jpg te kropy na tym brzusiu sa boskie...fajowa pchła :loveu:

[quote name='evel']Aaaa, szczeniaczkowy brzuszek, i to jeszcze w kropki :smile:

A ja ten brzusio miziałam :loveu: Przyjadą niestety teraz dopiero w grudniu, ale obiecali mi, że zostawią mi ją na trochę :)

[quote name='LadyS']Ej, mój nie jest szczeniaczkiem, a ma brzuszek w kropki :loveu:

Moja kura też :loveu:

[quote name='Saththa']http://iv.pl/images/24056194037245787139.jpg ciekawa odmiana :lol: na głowie:smile:

[quote name='Vailet']http://iv.pl/images/24056194037245787139.jpg ten pies trzyma się na jednej łapie :-o

piękność, też taka chcę :lol:

No piękność, piękność :) Wczoraj została sama na kilka godzin i już zjadła róg ściany :evil_lol: Chyba dostanie klatkę.

Posted

omry napisał(a):

No piękność, piękność :) Wczoraj została sama na kilka godzin i już zjadła róg ściany :evil_lol: Chyba dostanie klatkę.

Niech uważają - Jax kiedyś czepił się kabla od lampki, na którego nigdy nawet nie zwracał uwagi, i go przegryzł...

Posted

LadyS napisał(a):
Niech uważają - Jax kiedyś czepił się kabla od lampki, na którego nigdy nawet nie zwracał uwagi, i go przegryzł...

Ona na razie ma transporter, który od nas pożyczyli. Zmieszczą się tam dwie rozwalone Jawy, ale szczeniaki szybko rosną i trzeba będzie kupić klatkę. Dzisiaj z nimi pogadam.

Kurcze, drugi hodowca mi nie odpisuje. Czuję się jak trędowata :evil_lol:

Posted

Dobrze było, ale się skończyło. Nie żałuję, najlepsze wakacje i 100% udane. Z psami też okej.

A koleżance mojej mamy urodziły się szczeniaki, bo.. nie dopilnowała swoich dzieci :)
Ojcem jest posokowiec, matką nie wiem.. bouvier?