Jump to content
Dogomania

Ekipa z zielonego dżipa, czyli Avril, Iwan, Tekila i Kali :D

Recommended Posts

Posted

tak myślałem, jest zajebiaszcza!! ;)
a poza tym, oglądałem ostatnio hybrydy, na ang stronie, jest cała masa ras mieszanych, widziałem pieska prawie ze identycznego jak avril,jeśli dobrze pamiętam, była to hydryda z jack russelem , żałuje ze nie skopiowałem fotki, ale przejrze jeszcze raz, jesli znajdę, umieszczę tutaj, mam nadzieje ze nie będziesz miała nic przeciwko ;)

Posted

omry napisał(a):
Dziękujemy wszystkim :)
Franio i Eris faktycznie gaduły, tak samo jak Avril :lol: A Wy w weekendy jesteście w Sz-n?

Ja jestem praktycznie cały rok akademicki, a w wakacje w Nowogardzie. I niektóre weekendy. ;)

Posted

nick_, niektórzy twierdzą, że Avril ma coś z parsona :) Wrzucaj, jasne :)

Fredzia, myślałam o jakimś spacerku w większym gronie, Avril, Fiesta, Franio z Erisem, Megi z Mini, może Sandra z Tazzem nawet by mieli czas? Może jeszcze koleżankę zabiorę i jej sunię :)

Posted

Ja się pisze, jak Frania nie będzie miała nic przeciwko, że fiesta powarkuje na franka. Bo buldog chrumka i młoda próbuje naśladować:roll: Ale agresywna nie jest. Tylko w małym rozumku szczeniaka nie mieści się jeszcze że inne psy wydają inne odgłosy:lol:
Tylko nie weekend 4-7 lipiec.

Posted

dance_macabre napisał(a):
To jak doszliśmy do tego kto nie lubi bulgotów:diabloti: to może ustalimy miejsce i czas?

szczecin :diabloti:
mam całe wolne wakacje, poza jutrem. Bo reszty nie znam, pewnie w między czasie będę zajęta, gdyż będę w pracy, ale na razie mogę się dostosować :)

Posted

Avril się przełamała i zaczęła sama pływać :) Do tej pory bała się tego momentu, kiedy w wodzie musi zacząć płynąć, bo traci grunt i trzeba było ją wrzucać :) Wczoraj przełamała się i pływa już jak foczka :)
Poznała wczoraj nad jeziorkiem kolegę identycznego jak ona, ale jest młodszy trochę i ze stargardzkiego schronu. Bawiły się jak głupie :)
Przyszło nowe legowisko i adresówka, czekamy jeszcze na 3 obróżki DS :>

Zauważyłam, że Avril zaczęła bronić jedzenia przed Tekilą i Doksą, warczy i goni je. Nam daje sobie odebrać bez problemu, Iwan też może jej wyjadać i nic mu nie robi. Karcić ją za to, czy wystarczy upominać, że ma się ogarnąć? Nie wiem, bo nic im nie robi, ale nie chcę, by zaczęła..

Posted

ja nie pozwalam na bronienie zarcia, ale tez jednoczesnie nie toleruje zabierania sobie nawzajem lub tez przszkadzania przy jedzeniu.

wiec to dziala w dwie strony i sie sprawdza.

Posted

zależy co oznacza karcić :) wystarczy jak krzykniesz na nią w takiej chwili i jeśli się ogarnie i przestanie to ok to już będzie wystarczające skarcenie .
trzeba reagować bo za którymś razem jak Doksa czy Tekila nie odejdą może zwyczajnie ugryźć .

legowisko bardzo ładne :lol: