Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O rany , Temido nie miałam czasu poczytać dokładnie a może i oburzenie spowodowało że nie doczytałam się wszystkiego dokładnie ale coś mi się wydaje że znam tę osobę udzielającą się na dogomanii pod zupełnie innym nickiem, nawet ją mam w swoim rejestrze znajomych! Czy to jest zgodne z regulaminem dogomanii używać dla jakichś prywatnych niegodnych rozgrywek innych nicków? Nie wiem bo nigdy mi ta wiedza nie była potrzebna, jeżeli jest to pani która mam na myśli to rzeczywiście to przykre bo narobiła sobie już wszędzie obciachu, mówiąc kolokwialnie, nie lubię się włączać w puste dyskusje ale w tym przypadku tylko wyrażam swoje największe zdumienie, , a chciałabym dodać ze tobie raczej takie zachowanie nie zaszkodzi bo mamy do ciebie zaufanie i ja wiem napewno że zawsze na ciebie można liczyć,

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zazulka3 jest zwykłym trollem, trzeba ją ignorować. Wygląda na to,że to wredna osoba. A Temidzie również wierzę, wiem ,że faktycznie pomaga psiakom.
Temido, olej tę gnidę zazulkę3 :)
A zazulko3, powinnaś wiedzieć, że za to co się pisze ponosi się odpowiedzialność karną również:)

Posted

Wapiszon,muszę Cię przywrócić do porządku-błagam, nie używajmy takich rynsztokowych określeń.Wszyscy znamy zasługi Temidy w walce o dobro schroniska i psiaków.
A zazulka3 chyba już tu nie wejdzie,bo nie ma po co.Więc sprawę zamknijmy,bo szkoda nerwów.

Posted

[quote name='TERESA BORCZ'].....................
ALE DO MERITUM, mam świetne dobrze wypróbowane środki na leczenie takiej dolegliwości, mam psa w gorszym stanie na leczeniu w moim szpitaliku, trzeba kupićolej kokosowy w aptece zielarskiej duży słoik za 23 zł, po niedużej porcji rozrobić z olejkiem z drzewa herbacianego, to ułatwi i zekonomizuje wsmarowywanie olejku który jest idealnym antybiotykiem naturalnym, a sam olej kokosowy jest ogromnym lekiem, MOJA SUNIA JUŻ ZARASTA PIĘKNIE, NIE MA ZACZERIENIEŃ/ MOŻ,NA PODAWĆ KAPSUŁKI SUFRINU, BIOPRZYSWAJALNEJ NIEUTLENIONEJ SIARKI ORGANICZNEJ NA BAZIE OLEJKU PINIOWEGO I LNIANEGO, WSPANIAŁY NA SKÓRĘ PODAWANY TAKŻE PRZY ŁUSZCZYCY I WSZELKICH PROBLEMACH SKÓRNYCK/ TO WAŻNE POCZYTAĆ WIECEJ NA TEN TEMAT/

To jest ważne, może trzeba wypróbować ? Żenujące są te dywagacje Zazulki...

Temido, pozdrowienia dla Ciebie i dla Nero :lol:.

Posted

Zmartwię Cię, ale ta na Z już dawno zakochała się w zupełnie innym panu, co prawda nie tak inteligentnym, uczciwym, mądrym jak Ty, wybrała zupełne przeciwieństwo,
ale za to z jednym dużym walorem i długami też dużymi. Także z Twoimi przymiotami nie masz u niej szans.

Dzisiaj byłam u weta naszego Nerusia. Kondycje ocenia jako dobrą, fotki też będą.
Kuracja advocate jeszcze potrwa, porost wspomagamy witaminami.
Właściciele naprawdę szczęśliwi, że mogą widzieć Nera szczęśliwego.
On ma w ogóle super charakter i taką wolę życia.

Posted

[quote name='Pies Wolny']Co nowego u piękniaska, jakieś nowe foty ?
Osobniczka na z już tu raczej pisać nie będzie, zakofffała się we mnie i pisze do mnie namiętne PW.
Wykorzystaj tę okazję i postępuj zgodnie z planem awaryjnym nr2:evil_lol:

Posted

Powiem tak, te PW osobniczki na z budzą u mnie odruch wyłącznie turystyczno-krajoznawczy. Tyle, że ona nie wie , że ja już tam byłem. To życie bez .... to jej ból.
W sprawie Piękniaska do specyfików Teresy i innych klasycznych farmakoproduktów proponuję dołożyć koniecznie olej z pestek winogron, trzy razy dziennie dwie do czterech łyżek do papu. Olej z pestek winogron ma największą ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych ze wszystkich oleistych, że o omega 3 i 6 nie wspomnę. Mamy to sprawdzone na swoich i nie swoich 'kudłach' porażonych nużeńcem i innymi przypadłościami skórnymi. Olej ten bardzo pomaga, praktycznie w każdej dermaterapii, ludziowej także - pazury rosną jak brzytwy (np. mogą się przydać podczas wyrywania chwasta).
Gdyby jeszcze zdobyć wytłoki oleiste z owsa - także miodzio na skórę ogólnie, a do tego silny biostymulator.

Posted

Święta racja Psie Wolny, ostatnio pojawilo się dodatkowo do oleju z pestek winogron , a także równie wartościowego olejku z grapefruita, mnóstwo innych cudowności , chyba w Olofarmie, istny oczopląs, tylko wybierać na różne dolegliwości, Ja wypróbowałam z pestek moreli oraz z wiśni z wit B17, znaną jako antynowotworowa, dla suni z nowotworem listwy mlecznej aby ograniczyć przerzuty, zapytam tam o taki z wytłoczyn owsa, polecam wszystkim bardzo pomocny wszechstronnie olej kokosowy,szczególnie dla NERA ' , tak jak pisałam nie tylko do smarowania ale także nieco codziennie do jedzenia, jest pyszny i psiaki za tym przepadaja, podkarmiam tym codziennie PEREŁKĘ, łysą do niedawna zupełnie, a już pięknie porośniętą/

Posted

Felka z Bagien napisał(a):
Z nieba mi spadłeś Psie Wolny.Serio ten olej z pestek winogron tak działa?A człowiek też to musi zjeść, czy wylać na pazury?

Człowiek musi jeść i zwierz musi jeść - efekt widoczny już po dwu tyg. (na ludzia także trzy duże łyżki dziennie, a można więcej - efekt parafinowy nie grozi zupełnie). Dzięki temu olejowi uratowaliśmy naszego Taliba, Mikę od sterydoterapii. Teraz wsuwa codziennie swoją porcje i mamy święty spokój z psią łuszczycą, ciężkim świądem, pękaniem skóry na łapkach i nosie. Wet sam postawił oczy w słupka i przestał się wymądrzać. Olej kokosowy też jest bardzo dobry, ale inaczej przyswajalny, trudniej.
Zresztą oba te oleje w przetworzonej postaci są składnikami Merc-a, lek za duuużą kasiorę. My mamy zapas oleju produkcji włoskiej, jest trochę jaśniejszy od oleju hiszpańskiego.

Posted

Rady naszej kochanej Pani Tereski są jak zawsze rewelacyjne i bardzo często korzystam za co Dziękuję.
Dziękuję Ci też za radę z olejkiem, zakupię :) A co do biostymulatora to podajemy.

Posted

Wreszcie zrobiło się tu po pewnym czasie znowu tak... merytorycznie ;).
Olej z pestek winogron jest świetny. Podaję go codziennie do karmy swoim psiakom ( Bariemu, labradorowi i Murzynkowi, znalezionemu na 10 stopniowym mrozie prawie szpicowi, no dobra, prawdziwemu wielorasowcowi, za to przepięknej zaiste urody, co
może mam nadzieję potwierdzić ciocia Wellngton ) :lol:.
Jednak Bari jako alergik od czasu do czasu ma jednak problemy z przestrzeniami międzypalcowymi. A propos dziękuję raz jeszcze Pani Teresie za rady :lol:.
Może jednak podawałam ten olej z pestek winogron w za małej ilości, przetestujemy ilości proponowane przez Ciebie, Psie Wolny. :lol:

Posted

Pies Wolny napisał(a):
proponuję dołożyć koniecznie olej z pestek winogron, trzy razy dziennie dwie do czterech łyżek do papu. Olej z pestek winogron ma największą ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych ze wszystkich oleistych, że o omega 3 i 6 nie wspomnę.

czy na pewno nie zaszkodzi to psiakowi?? Jak miałam fretki, też gdzieś ktoś rzucił hasłem o oleju z pestek, podawałam a potem gdzieś wyczytałam, że dla fretek on może być toksyczny, czy z psami tak nie jest???

Posted

dana napisał(a):
Wreszcie zrobiło się tu po pewnym czasie znowu tak... merytorycznie ;).
Olej z pestek winogron jest świetny. Podaję go codziennie do karmy swoim psiakom ( Bariemu, labradorowi i Murzynkowi, znalezionemu na 10 stopniowym mrozie prawie szpicowi, no dobra, prawdziwemu wielorasowcowi, za to przepięknej zaiste urody, co
może mam nadzieję potwierdzić ciocia Wellngton ) :lol:.
Jednak Bari jako alergik od czasu do czasu ma jednak problemy z przestrzeniami międzypalcowymi. A propos dziękuję raz jeszcze Pani Teresie za rady :lol:.
Może jednak podawałam ten olej z pestek winogron w za małej ilości, przetestujemy ilości proponowane przez Ciebie, Psie Wolny. :lol:

A co było Bariemu z tymi przestrzeniami międzypalcowymi?Mój labcio też je wylizuje,nic tam nie ma a liże.Wet to ciągle ogląda i tylko sporadycznie coś mu się tam "lęgnie" od tego lizania.Wg mnie ma za suchą skórę na tych poduszeczkach.Zaczę łam podawać od kilku dni olej z pestek winogron.Zobaczymy.

Posted

Asior napisał(a):
czy na pewno nie zaszkodzi to psiakowi?? Jak miałam fretki, też gdzieś ktoś rzucił hasłem o oleju z pestek, podawałam a potem gdzieś wyczytałam, że dla fretek on może być toksyczny, czy z psami tak nie jest???

Psom na 1000 % nie zaszkodzi, jedynie pomoże. Co do fretek nie wiem, ale poszperam. Moja Talibka Mika wsuwa olej już b. długo i dzięki temu skończyły się problemy ze skórą : świąd, wysychanie i pękanie skóry, odczyny zapalne w wyniku spękania naskórka. Były antybiotyki, sterydy, hormony. Wszystko odstawiliśmy. Po przerwie około 10 dni dostała olej. Po 10 dniach wszyscy zgłupieli, włącznie z wetami. Całkowite wygojenie i porost sierści po miesiącu. Do dziś wsuwa olej i nullo problemów. W tzw. międzyczasie całkowite wyleczenie kilku innych, podobnych przypadków. U mnie (też pies) wyleczenie uszkodzonych silnymi chemikaliami macierzy pazurów. Pozostała utrwalona poprawa, choć już oleju nie siorbię na stałe - jedynie dorywczo, ..... jak skleroza pozwoli.
U Beni starganej chorobami doszło do odbudowania sierści tak, że trudno Babę poznać - walnęła se nowe futro i szpanuje. Nie znam się na fretkach na tyle, żeby coś pisać - ale pogmeram.
Dla psów i kotów celowanym preparatem jest Kerabol, ale w naszych przypadkach było zero, kompletne zero efektu, a za to kupa wywalonej kasiory i stąd poszukiwania - skuteczne.

Posted

Felka z Bagien napisał(a):
A co było Bariemu z tymi przestrzeniami międzypalcowymi?Mój labcio też je wylizuje,nic tam nie ma a liże.Wet to ciągle ogląda i tylko sporadycznie coś mu się tam "lęgnie" od tego lizania.Wg mnie ma za suchą skórę na tych poduszeczkach.Zaczę łam podawać od kilku dni olej z pestek winogron.Zobaczymy.

Labki to nadwrażliwce skórne, im trzeba trochę więcej oleju. Można jeszcze stosować zwilżanie skóry między palcami Dermatisanem - nie za często, np. co drugi dzień. Także u Labków mam dwa sukcesy.

Posted

Pies Wolny napisał(a):
Labki to nadwrażliwce skórne, im trzeba trochę więcej oleju. Można jeszcze stosować zwilżanie skóry między palcami Dermatisanem - nie za często, np. co drugi dzień. Także u Labków mam dwa sukcesy.

Tak Pies Wolny,masz rację,że im trzeba więcej oleju,ale ..............do głowy.A tak serio, to u mojego jest trądzik młodzieńczy na bródce,te łapki,lizanie doopki,uszy latem, to już powtórka z rocka.Ale opanowaliśmy drapanie.

Posted

[quote name='Felka z Bagien']A co było Bariemu z tymi przestrzeniami międzypalcowymi?Mój labcio też je wylizuje,nic tam nie ma a liże.Wet to ciągle ogląda i tylko sporadycznie coś mu się tam "lęgnie" od tego lizania.Wg mnie ma za suchą skórę na tych poduszeczkach.Zaczę łam podawać od kilku dni olej z pestek winogron.Zobaczymy.

[quote name='Pies Wolny']Labki to nadwrażliwce skórne, im trzeba trochę więcej oleju. Można jeszcze stosować zwilżanie skóry między palcami Dermatisanem - nie za często, np. co drugi dzień. Także u Labków mam dwa sukcesy.

[quote name='Felka z Bagien']Tak Pies Wolny,masz rację,że im trzeba więcej oleju,ale ..............do głowy.A tak serio, to u mojego jest trądzik młodzieńczy na bródce,te łapki,lizanie doopki,uszy latem, to już powtórka z rocka.Ale opanowaliśmy drapanie.

Nie wiem dlaczego dogo mnie wywala :mad:, to już kolejna próba napisania postu :shake:.

Felko, Bari miewa okresowo stany zapalne przestrzeni międzypalcowych na tle alergicznym. Sygnałem nawrotu problemu jest zwykle właśnie nadmierne zainteresowanie łapami oraz wylizywanie przestrzeni międzypalcowych. Pojawia się też widoczne zaczerwienienie. Bari miał pobrane zeskrobiny, zaś pobrany materiał został zbadany w Niemczech, nic nie znaleziono, przyczyną jest alergia. Problem nasila się w deszczowe, wilgotne dni, po kąpieli w morzu ( nawet nie usiłuję labka powstrzymać przed władowaniem się do morza ;)).
Felko, na te zmiany na bródce pomaga też Hexoderm, można w nim też psa kąpać.
Olej z pestek winogron jest super, zobaczysz jaka piękna będzie sierść. :lol:

Psie Wolny, stosuję u Bariego Hexoderm, jest skuteczny, Dermatisanu nie próbowałam.
Zwilżam przestrzenie międzypalcowe w okresie nawrotu problemu, szczególnie sumiennie po spacerze wieczornym, tak, by zadziałał środek.
Od kilki dni stosuję też zaleconą przez Ciebie większą dawkę oleju z pestek winogron. :lol:

Temido, mizianko dla Nero. :lol:

Posted

Hexoderm był już wypróbowany,ale mało skuteczny.W tym roku....puk,puk,puk,nie jest najgorzej.
Masz rację, że to wszystko nasila się w takie deszczowe dni i po kąpielach w rzeczce,która płynie koło nas.
Dzięki za rady.Wszystko w dobrej cenie.

• 3 weeks later...