Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam nowe foty dziewczyn do rozdania, postaram się zaraz zgrać. Pan weterynarz dał Nam zniżkę 50% (sic!) i za szczepienie Dede, na wszystko (bo oczywiście załatwienie szczepień przerosło osoby, które o to prosiłam) kosztowało 40 zł. Dede ma niestety nużeńca, który się uaktywnił najprawdopodobniej przez ciąże, osłabienie organizmu, stres z przeprowadzką itd. Wet powiedział, że i tak po szczepieniu nie można dawać innych leków, z resztą być może samo się zaleczy, jak ostatni szczeniak pójdzie do domu i będzie mogła wreszcie odsapnąć. Będziemy to kontrolować.

Posted

Javena napisał(a):
Wyglada na to ,ze została Beri. Jak bedą zdjecia ,to porobię nieco ogłoszeń.

Tak, została beri, zdjęcia niestety wymagają obróbki, wstawię dzisiaj wieczorem.

Posted

Javena napisał(a):
Jutro postaram sie coś stworzyc.:)

Dziękuję :Rose:
Może ten opis coś pomoże:
Dede
Strona medyczna: odrobaczona i zaszczepiona
Kastracja: jeszcze nie
Waga: 14 kg
Przebywa w hotelu dla zwierząt pod Krakowem.

Dede przypałętała się na jedną z baz przy budowie Drogi Ekspresowej S7. Dokarmiana, głaskana, miała tam swoja budę, czuła się bezpiecznie wśród huku maszyn i dużej liczby mężczyzn.... czuła się na tyle bezpiecznie, że urodziła tam 6 szczeniąt. Po zakończeniu budowy, Panowie odjechali, a ona została... bez jedzenia i picia w potworne upały. Nikt się nie zastanawiał jak ta umęczona Mama sama podoła i odkarmi 6 szczeniąt. Pewnego dnia Pani z Okręgu Starachowickiego powiedziała, że psy mają zniknąć natychmiast. Nie zaproponowała żadnego rozwiązania... po prostu ktoś, coś miał z nimi zrobić, jakoś je zutylizować... zanim psiaki zniknęły trafiły pod Nasze skrzydła... są już bezpieczne, ale wciąż szukają domów. Hotel to nie jest dobre miejsce dla psiej rodziny!!!!

Dede jest młodziutką mamą... jednak wiek nie przeszkadza jej w byciu wspaniałą i cierpliwą opoką dla maluchów, które nie dają jej spokoju. Ma potwornie zdeformowany i poraniony brzuch. I ani piśnie... znosi z pokorą wszystkie zabiegi, które się przy niej wykonuje. Nie zna smyczy i bardzo boi się o swoje dzieci, dlatego nie chce wychodzić na spacery, raz jak ją wyniosłam na siłę, to zrobiła kupę wielkości stodoły i sikała przez bite 4 minuty... nie chce zanieczyszczać boksu, ale nie chce też wychodzić... nigdy więcej wyniesiona się nie załatwiła, musi się potwornie męczyć. Mam nadzieję, że jak dzieciaki trafią do domów, to troszkę odżyje. Jest cudowna i słodka, wywala czasami brzuszek do głaskania, patrzy czule w oczy gdy się do niej mówi i nieśmiało merda ogonkiem na widok człowieka... będzie wspaniała, rozkwitnie... tylko żeby malce do domów trafiły, to będziemy mogli spokojnie księżniczce szukac pałacu na jaki bezsprzecznie zasługuje

Posted

KateKermit napisał(a):
śliczne wyszły te foty !!! :) a Beri po postu w tej zieleni ... boshe <rozpływa się>

Hahaha Ty obrończyni Beri... Kasia, bardzo fajnie, że z Nami bylaś, mam nadzieje, że Ci się podobało i że jeszcze kiedyś się z Nami wybierzesz.
Beri poczuła miłość do Kasi i cały czas chciała na rączki :)

A ja jeszcze w ogóle nie podziekowałam zyccie i jej TZ, bo to dzięki nim Dede została zaszczepiona, pojechali z Nami do weta i czekali cierpliwie (w tym czasie Beri zakochiwała się w Kate już na amen ;) )

Posted

Wybaczcie ,ze tylko tyle ogłoszeń. Nie mam za duzo czasu. Zepsuła mi sie lodówka(32lata) :) Kupilismy nową i okazało sie ,ze trzeba przemeblowywac kuchnie.:) Bałagan nie z tej ziemi.Jak się uporam z tym przysiadę fałdów. :)

Posted

Moja droga, ja tam nie czułam się źle z Beri na rączkach, a wręcz przeciwnie - uwielbiam tulić szczeniorki, a tu mi się skapnęło i miałam spoooro czasu ;) i pewnie, że się z Wami wybiorę, kiedy tylko będę mogła - piszę się! a co do ogłoszeń, porobiłabym (w robocie mam trochę czasu free) tylko cholera nigdy czegoś takiego nie robiłam -.- jedyne co to wystawiłam buty na allegro (oczywiście niech nikt nie czuje się urażony - mam tu na myśli psiaki ;)). Albo mi jakieś instrukcje dacie, poćwiczę i może co z tego będzie, chociaż ja to wolę z Beri w ramionach spacerować niż ziorać w ten monitor 8 godz dziennie, już nie mówiąc o ćwiczeniu palców na klawiaturze i myszce ;)

Posted

są jakies strony stałe, gdzie zamieszczamy ogłoszenia czy trza kombinować i szukać? tekst ogłoszenia wymyślamy sami czy któraś cioteczka trudni się przygotowywaniem takowego? podajemy dane kontaktowe karusiap i Jagienki? ogólnokrajowe, wojewódzkie, gminne te ogłoszenia? i czy ich zamieszczanie mam z kimś konsultować (treść, jeśli nie jest to przygotowany tekst, strony www itp)?

Posted

KateKermit napisał(a):
są jakies strony stałe, gdzie zamieszczamy ogłoszenia czy trza kombinować i szukać? tekst ogłoszenia wymyślamy sami czy któraś cioteczka trudni się przygotowywaniem takowego? podajemy dane kontaktowe karusiap i Jagienki? ogólnokrajowe, wojewódzkie, gminne te ogłoszenia? i czy ich zamieszczanie mam z kimś konsultować (treść, jeśli nie jest to przygotowany tekst, strony www itp)?

ie ma stałych stron, lecz jeśli chcesz mogę Ci podesłać taką listę ze stronami, jak masz talent możesz wymyślic tekst, lecz jak nie, możesz poprosić o przygotowanie tekstu, tak trzeba się spytać na kogo kontakt, czyli mail i nr.tel, jakie ogłoszenia to zeleży, na stronie masz zawsze wybór, możesz wpisać miasto. Jeśli robisz ogłoszenia to zwykle się wkleja na wątku danego psiaka linki do nich, aby nie dublować jak by co

Posted

greatmadwomen napisał(a):
ie ma stałych stron, lecz jeśli chcesz mogę Ci podesłać taką listę ze stronami, jak masz talent możesz wymyślic tekst, lecz jak nie, możesz poprosić o przygotowanie tekstu, tak trzeba się spytać na kogo kontakt, czyli mail i nr.tel, jakie ogłoszenia to zeleży, na stronie masz zawsze wybór, możesz wpisać miasto. Jeśli robisz ogłoszenia to zwykle się wkleja na wątku danego psiaka linki do nich, aby nie dublować jak by co

no ok, to ja poproszę w takim razie listę stron i sama bede sobie szukać :)
@Jagienko - proszę Cię więc o info -> jakie zapotrzebowanie, co mam umieścić i w ogóle co uważasz za stosowne do przekazania początkującemu bączkowi ;)