Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='lolka']kurcze to nie takie proste, nie na wsiach z naszych okolic....Beata to już nie raz była ganiana z widłami a ja przed karnaflem co siekierką mi wymachiwał uciekałam jak sprinter z wrzaskiem na ustach.....tu do nikogo nie idzie się bez policji, i o ile ja od siebie policjantów znam, jak i Beata swoich, tak tam nie mam pojęcia na kogo trafimy.....ostatnio dziewczyny miały takie przypadek, że policjant był po stronie baby co nie chciała wydać psa z pozrywanymi ściegnami ...i co się okazało pól wiochy to jedna rodzina, o czym nikt nie wiedział bo i skad....a ponieważ to nie nasze tereny to nie wiemy jak tam Toz działa i czy nie oleje sprawy na zasadzie pouczenia i koniec....wtedy dopiero może wydarzyć się tragedia, w zemście to tylko pies ucierpi i zniknie
to są trudne sprawy......czasami nie ma wyboru a psa zostawić nie można

Drogie dziewczyny -my zdajemy sobie sprawę ,że tak wlaśnie wyglada często walka z tymi bezdusznymi ludzmi na wsiach a czasem i nawet w miasteczkach też. I że to wszystko wymaga od was ogromnej odwagi ,zaparcia,sprytu i determinacji.
Wiemy bo znamy to z różnych innych sytuacji naszych wlasnych obserwacji gdzieś tam przy okazji pobytów u rodziny ,czy znajomych albo wyjazdow wakacyjnych poza miasta.Niestety,prawda o takich bezdusznych ludziach znana jest od pokoleń nieraz i malo zmienia sie na lepsze ,a często idzie ku gorszemu.Tacy podli,bezduszni ludzie czują się najczęsciej bezkarni i jaszcze grożą,odgrażają się tym ,ktorzy mają odwagę bronić tych zle traktowanych i poniewieranych zwierząt.
A te posadki prezesów TOZ-u,nie zawsze takie zupelnie spoleczne i bez wynagrodzeń oraz ich czlonkowie,bez większego zaangażowania siedzący sobie w wielu TOZ-ach to też problem znany od lat i malo gdzie zmienia się na lepsze a TOZ-y walczą faktycznie o dobro zwierząt. O ile wie,.to jednym z prężnych TOZ-ow jest chyba TOZ Krakow, tam ludziom chce sie dzialać konkretnie i walczyć o dobro zwierząt. Ja wiem.,że takie porady jak moja ,by uniemożliwić umieszczanie tam kolejnych psów w polu ,są malo realne ,bo i tak niewiele to by dalo. Wiekie uznania dla was cioteczki Lolka i Beatka za to co robicie i wszelką pomoc zwierzętom.

Posted

kudłaczek już bezpieczny w DT.....budy nie udało sięrozwalić, bo z lasu wyszło dwóch dziadów i trzeba było zmykać

to jest cudowny piesek, łagodny, radosny i bezproblemowy .....Sprokecik

• 3 weeks later...
Posted

azalia napisał(a):
To kudłatek już też wolny,brawo dziewczyny!Lolka napisz jak się miewają pieski,czy Ty je ogłaszasz?

taaak cała trójka, włącznie z kudłaczem już uwolnieni :) :).....w tym tygodniu zabieram się do ogłoszeń, chciałam po prostu chwile odczekać aby czasem na nich nie trafili , tak na goraco

• 2 years later...
Posted

lolka napisał(a):
taaak cała trójka, włącznie z kudłaczem już uwolnieni :) :).....w tym tygodniu zabieram się do ogłoszeń, chciałam po prostu chwile odczekać aby czasem na nich nie trafili , tak na goraco

co u psiaczkow?