beta ata Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Brawo!!! Dziękuje Wam w imieniu tych psiaczków! Jesteście cudowne! Quote
malawaszka Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 jejku dopiero teraz zajrzałam - jesteście świetne :klacz: i trzymam :kciuki: za ciąg dalszy!!!! Quote
Olga7 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 [quote name='lolka']kurcze to nie takie proste, nie na wsiach z naszych okolic....Beata to już nie raz była ganiana z widłami a ja przed karnaflem co siekierką mi wymachiwał uciekałam jak sprinter z wrzaskiem na ustach.....tu do nikogo nie idzie się bez policji, i o ile ja od siebie policjantów znam, jak i Beata swoich, tak tam nie mam pojęcia na kogo trafimy.....ostatnio dziewczyny miały takie przypadek, że policjant był po stronie baby co nie chciała wydać psa z pozrywanymi ściegnami ...i co się okazało pól wiochy to jedna rodzina, o czym nikt nie wiedział bo i skad....a ponieważ to nie nasze tereny to nie wiemy jak tam Toz działa i czy nie oleje sprawy na zasadzie pouczenia i koniec....wtedy dopiero może wydarzyć się tragedia, w zemście to tylko pies ucierpi i zniknie to są trudne sprawy......czasami nie ma wyboru a psa zostawić nie można Drogie dziewczyny -my zdajemy sobie sprawę ,że tak wlaśnie wyglada często walka z tymi bezdusznymi ludzmi na wsiach a czasem i nawet w miasteczkach też. I że to wszystko wymaga od was ogromnej odwagi ,zaparcia,sprytu i determinacji. Wiemy bo znamy to z różnych innych sytuacji naszych wlasnych obserwacji gdzieś tam przy okazji pobytów u rodziny ,czy znajomych albo wyjazdow wakacyjnych poza miasta.Niestety,prawda o takich bezdusznych ludziach znana jest od pokoleń nieraz i malo zmienia sie na lepsze ,a często idzie ku gorszemu.Tacy podli,bezduszni ludzie czują się najczęsciej bezkarni i jaszcze grożą,odgrażają się tym ,ktorzy mają odwagę bronić tych zle traktowanych i poniewieranych zwierząt. A te posadki prezesów TOZ-u,nie zawsze takie zupelnie spoleczne i bez wynagrodzeń oraz ich czlonkowie,bez większego zaangażowania siedzący sobie w wielu TOZ-ach to też problem znany od lat i malo gdzie zmienia się na lepsze a TOZ-y walczą faktycznie o dobro zwierząt. O ile wie,.to jednym z prężnych TOZ-ow jest chyba TOZ Krakow, tam ludziom chce sie dzialać konkretnie i walczyć o dobro zwierząt. Ja wiem.,że takie porady jak moja ,by uniemożliwić umieszczanie tam kolejnych psów w polu ,są malo realne ,bo i tak niewiele to by dalo. Wiekie uznania dla was cioteczki Lolka i Beatka za to co robicie i wszelką pomoc zwierzętom. Quote
lolka Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 kudłaczek już bezpieczny w DT.....budy nie udało sięrozwalić, bo z lasu wyszło dwóch dziadów i trzeba było zmykać to jest cudowny piesek, łagodny, radosny i bezproblemowy .....Sprokecik Quote
malawaszka Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 BRAWO :klacz: kurcze ile jeszcze takich psiaków wegetuje pilnując ugorów :( Quote
beta ata Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Super, dziewczyny! Dzieki, że uratowałyście te psiny ( ryzykując zdrowie i życie :-) ) ! Quote
dusje Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 :sweetCyb::bigcool::klacz::klacz::klacz: Haha, macie przezycia :evil_lol: Quote
azalia Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 To kudłatek już też wolny,brawo dziewczyny!Lolka napisz jak się miewają pieski,czy Ty je ogłaszasz? Quote
lolka Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 azalia napisał(a):To kudłatek już też wolny,brawo dziewczyny!Lolka napisz jak się miewają pieski,czy Ty je ogłaszasz? taaak cała trójka, włącznie z kudłaczem już uwolnieni :) :).....w tym tygodniu zabieram się do ogłoszeń, chciałam po prostu chwile odczekać aby czasem na nich nie trafili , tak na goraco Quote
beataczl Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 lolka napisał(a):taaak cała trójka, włącznie z kudłaczem już uwolnieni :) :).....w tym tygodniu zabieram się do ogłoszeń, chciałam po prostu chwile odczekać aby czasem na nich nie trafili , tak na goraco co u psiaczkow? Quote
Recommended Posts