Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest monia3a
Posted

Ja chyba wolę aby psy załatwiały się na podwórku.
Moje koty w okresie letnim też załatwiają się na podwórku - mam ekonomiczne koty :D

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o kurczę, pies, który waży PRAWIE 2 kg.-niezły wielkopsiak:evil_lol:
Ale Nela ma mieć ok. 20 kg:crazyeye: chyba nie, jej mama mniejsza jest raczej, no nie wiem jak tato w sumie...ale 20 kg to chyba już taki średnio-duży pies? a kupiłam jej jedzenie dla psów małych ras.
Nelka, już prawie sika tylko na gazety:multi: czasami zdarzają się wpadki ale już lepiej jest.
No i jeśli piszecie o kuwetach-Nelę bardzo interesuje kuweta-podjada trociny!!! muszę mieć na oku ją gdy idzie do łazienki, bo wiem, że trociny będzie wyżerała:mad:
Monika, ktoś dzwonił w sprawie psiaków?

Guest monia3a
Posted

Dzwoniły dwie osoby ale chciały psiaki na wieś i to do budy.
Wogóle jakiś zastój się zrobił ...

Guest monia3a
Posted

Nie wiem co. W zeszłym roku u mnie na podwórku było 14 szczeniaków i wszystkie się rozeszły praktycznie w ciągu 3 tygodni. Te siedzą i póki co nie widać na horyzoncie domków :(

Posted

a co z psami z jednostki? kilka dni temu widziałam biedulki. mam nadzieję, że sprawa nie ucichnie, bo szczeniaki zostały zabrane...

Guest monia3a
Posted

Zrzuciłam w końcu zdjęcia i mam Codiego z Titusiem :)

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/585/to10.jpg/"][IMG]http://img585.imageshack.us/img585/6303/to10.jpg[/IMG][/URL]

Posted

yup, może jej brakuje witamin? :roll: moja jak rosła to jadła kupy :crazyeye: Oczywiście pobiegłam do veta bo myslałam,że psychiczny pies mi się trafił :evil_lol: A vetka ,że pewnie brakuje jej jakiś witamin. Dała kropelki witaminowe i skończyło się jedzenie kup. Może Twojej też czegoś brakuje?

Posted

joanna83, chyba nie dostałaś mojej wiadomości bo masz przepełnioną skrzynkę. napiszę numer na priv jak wyczyścisz. albo może napisz mi wiadomość z numerem telefonu tej dziewczyny to ja sama do niej zadzwonię

Posted

yup napisał(a):
joanna83, chyba nie dostałaś mojej wiadomości bo masz przepełnioną skrzynkę. napiszę numer na priv jak wyczyścisz. albo może napisz mi wiadomość z numerem telefonu tej dziewczyny to ja sama do niej zadzwonię

dostałam i przekazałam. Nie mam nr dziewczyny. Kontaktujemy się przez maila. Zobaczymy czy się odezwie.

Guest monia3a
Posted

Odesłałam jedną Panią do dziewczynki z DT Coffie i mam nadzieję, że domek okaze się OK
Znajomy Nataszy zastanawia się nad adopcją Coffe więc jak nie tu to tam :D

Posted

Monika, skoro mała ma dwóch zainteresowanych, może jednego z nich podeślesz do mnie? tylko ona nie nadaje się dla starszych ludzi albo dla ceniących spokój:lol: jest baaardzo żywiołowa

Posted

nie orientujecie się do kiedy można wysyłać pieska do Pupili? chciałam to dziś zrobić, ale już jest czwartek i może być za późno...:roll:
a oto jak urosła Nela

Pozdrowienia znad jeziorka!!

Posted

A ja byłam na wizycie poadopcyjnej u Kluska, teraz nazywa się Bruner. Powiem szczerze, że maluch miał mnie po prostu w nosie ;) Owszem przybiegł, przywitał się, ale nie miał dla mnie zupełnie czasu! Miał tyle swoich spraw na głowie no i musiał się odgryźć mojej Pestce.. wcześniej nie miał szans, teraz podrósł i w końcu mógł ją namiętnie "zagryzać" :) Pancio malucha jest nim zachwycony, lubi takie odważne i rezolutne psiaki, także przypadli sobie do gustu. Tak w ogóle to Ci ludzie mają niezły zwierzyniec. Kozy, kury, perliczki, sporo kotów, bociana który wypadł z gniazda jako maluszek, drugiego psa- Nikifor był u jakichś pijaczków, biedny, wygłodzony, zapchlony (podobno miał wręcz skorupę z tych pcheł, kleszczy i kołtunów). Ci ludzie zabrali go do siebie, doprowadzili go do porządku. Z tej wizyty wróciłam bardzo zadowolona, przede wszystkich dlatego, że już dawno nie widziałam tak uśmiechniętych psiaków.. Mały całkowicie zadomowił się u tych ludzi i widać, że jest tam szczęśliwy :)

Posted

ale fajnie;) a nie chcą jeszcze siostrzyczki Kluska? :razz: do takiego domku to oddałabym ze spokojem. Nela też jest bardzo odważną dziewczynką (ale nie głupiutką) i jak idziemy na spacerku to jak tylko widzi człowieka od razu wyrywa się i merda ogonkiem, żeby pogłaskali ją. swoją drogą to jak idę z nią na smyczy to i tak zatrzymujemy się co kilka sekund bo każdy kto obok nas przechodzi zatrzymuje się i mówi "o co za śliczny piesek, jaka to rasa?":evil_lol: ja myślę, że ona o wiele lepiej czułaby się w domku z ogrodem gdzie mogłaby biegać do woli niż w bloku. cieszę się, że przynajmniej ten miot znajdzie domy, serce mi się kraja jak widzę sunię trikolorkę-młoda,dzika, głodna i piękna sunia...

Posted

[quote name='yup']ale fajnie;) a nie chcą jeszcze siostrzyczki Kluska? :razz: .

"Kochający ludzie szukają przyjaciela na dobre i na złe. Wątek grzecznościowy, na prośbę znajomych.
Piotr i Magda, długo nie mogli pogodzić się ze śmiercią ich ukochanego psa, jednak nastał ten moment, poszukują oni nowego towarzysza, który zapełni pustkę.
Są to osoby kochające, pełne ciepła i obycia ze zwierzakami. Jednak mają swoje wymagania. Szukają psa lub suki, do 3-4 roku życia. Napewno nie szukają psa wielkiego, z racji życia w mieszkaniu, więc wszelakie Beńki itd odpadają. Załóżmy że psy do 60 cm z kłębie mają jeszcze szanse, oczywiście mniejsze również. Ich pies-Ares był Onkiem, i dawali sobie z nim radę. Chcą raczej psa z dłuższą sierścią, nie szorstkowłosego. WARUNKIEM koniecznym jest jest to, żeby pies był sprawdzony na koty, ponieważ takowa ciamajda-kaleka mieszka u nich w mieszkaniu od niepamiętnych czasów. Szukają psa który toleruje inne psy, z racji tego że często jeżdżą na wieś, gdzie są już psy ich rodziny. Pies ma być przyjacielem, boją się wyzwań, więc chcą raczej psa który kocha wszystkich ludzi, i wniesie iskierkę w ich życie.
Co oni mogą zapewnić?
Mieszkanie 60 m kwadratowych,
Spacery 3 razy dziennie, w tym jeden dłuższy, oraz wyjazdy na weekendy na wieś.
Lubią pracę z psem, więc myślę że nauka komend, i zabawy będą u nich na porządku dziennym.
Masę miłości, i pełną michę.
Oczywiście zgadzają się na wszelakie wizyty przed i po adopcyjne. Wyrażają również zgodę na sterylizację/kastrację.

Pozdrawiam w imieniu Piotra i Magdy. Czekają z niecierpliwością na propozycje

http://www.dogomania.pl/threads/2114...obre-i-na-złe.

• 4 weeks later...
Guest monia3a
Posted

Ja mam dziś super wieści :)
Coffi i Nachos ( psiak z DT w Wawce ) znalazły w środę nowe domki :) Oba domki to znajomi DT więc psiaki będą na oku.
Strasznie długo to trwało ale wkońcu się udało. Co z małą Nelą ?? Szukamy dalej domku czy może zostaje u Was yup ??

Posted

Nela ma się dobrze. Ja bym się martwiła raczej o jej mamę i tą młodą suczkę, bo pewnie zaraz będą w ciąży. I będzie kolejnych 18 sztuk???
Dla zainteresowanych tak urosła Nela-z kruszynki w taką piękną pannę
Popołudniowy chill out

taka ze mnie ślicznota

Na krótkich wakacjach nad jeziorkiem