Drzagodha Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 Jak również Muka oraz koty: Salah i Red :eviltong: Quote
Weg Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 A dzisiaj poszczęściło się szczeniakowi Chesterowi, który jest już w nowym domku. ;) Quote
malina1 Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Powodzenia Chester :) Jeszcze jego rodzeństwo czeka na nowe domy! Quote
Drzagodha Posted August 17, 2011 Author Posted August 17, 2011 Dzisiaj znalazła za to dom przybrana siostra Chestera Feta (sunia mieszkała z nimi, ale z innego miotu jest). Na nowy dom czeka więc jeszcze rodzona siostra Chestera, Gouda. No bo Edam już w domu swoim dawno ;) Quote
malina1 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Powodzenia Feta! Ah, te szczeniaczki tak szybko znajdują te domy.. Quote
Weg Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Powodzenia maluszki! Starszakom też się w końcu poszczęści. ;) Quote
Drzagodha Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 No to wczoraj dom znalazła również Gouda ;) Na koniec kwarantanny czeka również Mocher i Tibo. Wieść o Mocherze się rozniosła dzięki kobietom, które go znalazły. Dla małego jest już dom ;) Natomiast Tiba znaleźli Niemcy, jako, że pies zadbany itp. to powiadomili nas, bo być może się komuś zgubił. Od razu zaznaczyli jednak, że jeśli właściciel się nie znajdzie, to oni chcą go adoptować ;) Bardzo sympatyczni ludzie, dzwonią co kilka dni i pytają jak się mały miewa, u nas w Głogowie mają chyba rodzinę. A że my mamy w Niemczech swojego człowieka, to adopcję tam są wszystkie pod kontrolą ;) Quote
Asia_Rawicz Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Jakiś czas temu dostałam zaproszenie na wątek i obiecałam pomoc. Tak jak pisałam jakiś czas temu na pw do Drzagodha staram się załatwić aby nasza regionalna gazeta "życie Rawicz" pokazywała zdjęcia psiaków które potrzebują domu. Wielu mieszkańców naszego regionu nie ma pojęcia że swoich psów mogłaby szukać w Głogowie. Na razie ciężko mi coś załatwić, ale w sprawach psów jak mnie ktoś wyrzuca drzwiami to wchodzę oknem, jeśli nie da rady oknem to mogę wejść nawet kominem, albo kanalizacją. Więc nie poddam się tak łatwo. Dodatkowo pomagam innej Fundacji w ogłaszaniu psów ale w miarę możliwości czasowych postaram się robić też ogłoszenia dla psów z Głogowa. Nie zna tych psów dlatego mam prośbę, że na początek poproszę o ok. 5 psów którym potrzebne są ogłoszenia. Gdzie mogę znaleźć tekst do ogłoszeń i na kogo mam dać namiary w sprawie kontaktu. W ciągu tygodnia na pewno będą ogłoszenia dla tych psów. Na DT nie mogę na razie zabrać żadnego z podopiecznych ponieważ mam 3 swoje psy i dodatkowo jednego tymczasowicza. A więcej nie dam rady obsłużyć:) Do tego dochodzą moje 3 koty i 2 chomiki. Mam nadzieję, że choć poprzez ogłoszenia będę miała możliwość jakiejkolwiek pomocy. Ogłoszenia robię zazwyczaj na ok 70 portalach internetowych. Quote
Drzagodha Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Dziękuję Asiu, przygotuję Ci kilka psiaków ;) Na początek te z Rawicza ;) Quote
Drzagodha Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 Mocher już w nowym domu ;) Dzisiaj dom znalazł również Atos. Wakacje się skończyły i adopcje się ruszyły! :multi: EDIT: Zapomniałam jeszcze napisać, że do nowego domu trafili również Boger oraz Imka ;) Jutro postaram się uaktualnić pierwszą stronę, bo sporo psiaków już w swoich domach :) Quote
Drzagodha Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 Aktualizacja pierwszej strony - nowe psy pod numerami: 3, 5, 6, 9, 21, 24 oraz 26 ;) Quote
Weg Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Świetnie! Wieczorem zabieram się za ogłoszenia. ;) Quote
Weg Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 John (34) na sforahusky.pl http://sforahusky.pl/doadopcji/333.html Quote
Drzagodha Posted August 27, 2011 Author Posted August 27, 2011 Dzisiaj do schroniska mają przyjechać państwo, którzy w zeszłym tygodniu upatrzyli sobie Grzesia. Trzymajcie więc kciuki ;) Sympatyczna rodzina z synem w wieku ok. 9-10 lat, przegadałam z nimi prawie dwie godziny ;) Mam też złe wieści - Ray dostał wczoraj ataku padaczki :( Póki co jest na lekach, mam nadzieję, że jego stan się unormuje. Wcześniej nigdy mu się to nie zdarzało. Quote
Drzagodha Posted August 27, 2011 Author Posted August 27, 2011 No więc: Grzesiu do domu nie poszedł, państwu co prawda bardzo leży na sercu, ale jak zobaczyli przerażoną Rudą to już nie było rady, zdecydowali się na nią. Dom znalazł również Dziubek ;) Trafił do siostry pani, która w środę wzięła Atosa ;) Z Rayem jadę prawdopodobnie we wtorek do Wrocławia na rezonans magnetyczny i wszelkie inne badania, które wet zaleci. Quote
Drzagodha Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 xmartix napisał(a):czy znacie kogos z Legnicy? Sprawdziłam w wyszukiwarce. W Legnicy z tych mocno udzielających się na dogo jest ketunia i maga18. Quote
Drzagodha Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 Drzagodha napisał(a):Natomiast Tiba znaleźli Niemcy, jako, że pies zadbany itp. to powiadomili nas, bo być może się komuś zgubił. Od razu zaznaczyli jednak, że jeśli właściciel się nie znajdzie, to oni chcą go adoptować ;) No to Niemcy będą niezadowoleni :evil_lol: Znalazłam dzisiaj właścicielkę Tiba - a dokładniej to ona znalazła mnie ;) Psiak ma na prawdę na imię Badi, właścicielka szukała go wszędzie, tylko nie w schronisku :eviltong: Nie wiem, kiedy ludzie się w końcu nauczą. Quote
Weg Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 We wtorek do nowych domków pojechali Pluto i Gato. ;) Niestety wczoraj wróciła Leonia... Quote
Weg Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 A wczoraj poszczęściło się Żwirkowi i Rodi'emu. Chłopaki już w nowych domkach. ;) Coś tu cicho na wątku... Nikt do was, psiaki nie zagląda? Myślę, że pora porozsyłać wątek. Quote
Kamila Proc Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 dzieki za zaproszenie. jesli chodzi o podrzucanie, to jestem jedna z najlepszych Quote
kinia098 Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Jestem na zaproszenie i... Boziu, od razu zatrzymałam się na suni Kalince... :( Tak biedulinka z tymi ząbkami :( Macie może jakieś lepsze jej zdjęcia, jest ogłaszana, jak do kotów ? Quote
Recommended Posts