Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Taką wesołą gromadkę mamy w schronie:

Szczeniaki zostały pozostawione w drewnianej skrzyni na drodze dojazdowej do schroniska. Są cztery suczki i cztery pieski. Prawdopodobnie będą to psy średniej wielkości. Maluchy są już po pierwszym szczepieniu, w piątek czeka je drugie.

Posted

malina1 napisał(a):
Oby, oby :) Nie chcę zapeszać, ale moi wychowankowie już chyba mają zaklepany dom! :D

Zarówno kocurek, jak i kotka? To może Ci jeszcze kilka podrzucić? Też znajdziesz dla nich domki :diabloti:

Posted

Elza22 napisał(a):
Ja mam pytanko czy zwierzęta jak opuszczają schronisko są wykastrowane i wysterylizowane????

Te, które już mogą - tak. Przed zabiegiem są tylko szczenięta i kocięta. W umowie mamy jednak zapis o konieczności wykonania tego zabiegu, o czym adoptujący są informowani. Staramy się to sprawdzać podczas wizyt poadopcyjnych, wiele zostaje faktycznie sterylizowanych, niektórych musimy niestety pogonić.

Posted

Drzagodha napisał(a):
Te, które już mogą - tak. Przed zabiegiem są tylko szczenięta i kocięta. W umowie mamy jednak zapis o konieczności wykonania tego zabiegu, o czym adoptujący są informowani. Staramy się to sprawdzać podczas wizyt poadopcyjnych, wiele zostaje faktycznie sterylizowanych, niektórych musimy niestety pogonić.

To dobrze najważniejsze to zmniejszać liczbę bezdomnych zwierząt.

Posted

Drzagodha napisał(a):
Zresztą, zapraszamy do nas ;) W końcu z Głogowa jesteś, tak?

Tak jestem z Głogowa z miłą chęcią bym was odwiedziła ale na chwilę obecną to nie możliwe bo jestem w ciąży ale jak maleństwo pojawi się na świecie i znajdę chwilę to odwiedzę psiaki:-)