Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na dniach otwartych wrocławskiego schroniska była pani z córka, które szukały małej, łagodnej , młodej (1-3lata) suczki. Raczej biszkoptowej , podobnej do liska fenka albo do

u nas takiej nie znalazły, może u was będzie?
Dom na razie nie jest sprawdzony i nie obiecuję, ze pani się zdecyduje (dlatego nie chcę pisać na wątku 'przygarnę psa') , ale obiecałam jej na maila wysłać propozycje.
Jeśli macie takie sunie wyślijcie mi proszę na PW

Posted

Myślę, że tak, to dom rodzinny mojej koleżanki ;) To ich pierwszy pies, ale Kredka nie jest raczej problemowym psem, więc powinno być ok :)

Dzisiaj przyjedzie do schronu rodzina, która była zainteresowana Kredką. Zastanawiają się nad Morisem, a jak nie to może jakiemuś innemu się poszczęści? Ma też przyjechać facet szukający psa stróżującego, ale nie wiem, czy się pojawi.

Za to dzisiaj przywiozłam dwa kolejne psy oraz dzikiego kota z kocim katarem tak zaawansowanym, że doprowadził również do zapalenia ucha środkowego...

Posted

Jako, iż nie mam czasu na robienie ogłoszeń psiakom, wykupuję pakiety na bazarku. Ktoś chce się dorzucić? Więcej psów ogłosimy. Ja mam niestety ograniczone fundusze w tym miesiącu już :eviltong: Pakiet 30 ogłoszeń na najbardziej popularnych portalach kosztuje 8zł. Nie żałujcie psiakom złotówek :p

Posted

Rzeczywiście propozycja nie do odrzucenia. Też nie mam ostatnio za dużo wolnego czasu, choć trochę poszukam. ;)
Dorzucę się do kilku, ale dam Ci kasę osobiście, bo z przelewem będzie ciężko. :eviltong:

Posted

Niestety nasze schronisko jest mało rozpropagowane, dodatkowo na dogo jest tylko kilka osób z Głogowa. Takich udzielających się na dogo to zostało chyba tylko trzy :(

Jutro postaram się ogarnąć pierwszą stronę, bo trochę psiaków nieaktualnych. Także wrzucę nowe.

A w ogóle to nie mówiłam, ale wczoraj do domu pojechał piesek Lego i kocur Trufel :) Na piątek jestem też umówiona z panem, który wstępnie przymierza się do Rzepki, ale zobaczymy, z jakim wyjdzie.

Posted

Dzisiaj do schronu ma przyjechać pan obejrzeć Tajgę. Trzymajcie kciuki ;) A pan od Rzepki upatrzył sobie jeszcze Sarę, więc która pójdzie okaże się jutro, jak pozna je osobiście.

Posted

Ja mam pytanie odnośnie rzepki jak ona trafiła do schroniska??? I nie była przypadkiem w ciąży bo bardzo przypomina mi pewnego psa ale nie jestem pewna czy to ona

Posted

Owszem, była w ciąży. Trafiła do nas w lipcu zeszłego roku. Błąkała się po Skidniówku, prawdopodobnie została tam wyrzucona, bo ludzie psa nie kojarzyli.

Z dobrych wieści - do nowych domów pojechali dziś Lupo i Sara ;)

Posted

no to nie pomyliłam się pamiętam tą suczkę sama ją dokarmiałam i pamiętam że ktoś zadzwonił do schroniska i za jakiś czas ją zabrali.Faktycznie nigdy wcześniej jej nikt tam nie widział wiec pewnie ktoś ją tam wywiózł żeby wyrzucić.Super że aż dwa pieski w nowych domach ja nawet nie mam pojęcia gdzie mieści się to schronisko może mi napisać dokładny adres.

Posted

Drzagodha napisał(a):
.........

Z dobrych wieści - do nowych domów pojechali dziś Lupo i Sara ;)

Czyli Rzepka siedzi?
A ja na facebooku zauważyłam, że Sonia i Moda mają domki :)
Czasowo nie wyrabiam. Robię fotki i ogłoszenia dla kotów z Rumi, ale pamiętam o Bakusiu, Mrówce i Leonii.

Allegro mają u mnie: Muniek, Rzepka, Fafik, Daisy i Bobik.

Posted

Elza, schronisko mieści się we Wróblinie Głogowskim, ul. Żukowicka 1a, za hutą. Ale Rzepka przebywa w naszym drugim lokum na ul. Portowej niedaleko Famaby. Tam mamy azyl dla bezdomnych psów.

Fiks, niestety Rzepka ciągle czeka.
Czyli to Twoje allegra podziwiałam. :D Tak się już od dłuższego czasu zbieram na zrobienie allegro, ale nie potrafię wstawić tam nowych szablonów. Może zrobiłabyś mini kurs? :evil_lol: Jak na razie kombinowałam tak, że całą stronę (wszystkie kolory, zdjęcia) robiłam w OpenOffice lub w Wordzie. Potem zapisywałam w formacie jpeg i wrzucałam na starą Mozillę, gdzie miałam Kompozytora Stron. Po wrzuceniu obrazka dawałam na źródło html i próbowałam wrzucić na Allegro, niestety nie wyświetlało się. Nie wiem co ja źle robię. :shake: