Drzagodha Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 Ludzie to są chyba niepełnosprawni umysłowo... Wczoraj do schroniska wrócił Diabeł. Mimo pytań, czy w domu są dzieci, państwo zarzekali się, że nie. Okazało się, że jednak jest malutka córeczka. Dobrze, że pies wrócił, zanim coś się stało... Przecież nie pytamy o to, żeby nie dać im psa, tylko dla dobra ich i dziecka... Diabeł się nie nadaje do domu z małymi dziećmi! Nakarmili go dodatkowo Chappi i pies rzyga dalej niż widzi. A mówiłyśmy, że mają mu przynajmniej na razie karmy nie zmieniać, bo wrażliwy jest... Nawet dostali od nas odsypane, wystarczyło tylko po kilku dniach dokupić. Wściekła jestem. Quote
Drzagodha Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 malina1 napisał(a):Gacka wrzuć, Gacka! :D Proszę Cię Agatko bardzo ;) Gacek i 13 innych psów dorzuconych ;) Quote
malina1 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Dziękuję bardzo! :) Ale już dużo psiaków opisałaś! Quote
Fiks Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Ale dużo pracy mnie czeka :) Ciocia Fiks pamięta o zwierzakach z Głogowa! Quote
Drzagodha Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Panie i Panowie, Feler pojawił się w środowym wydaniu metra ;) http://emetro.newspaperdirect.com/epaper/viewer.aspx Quote
Fiks Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 [quote name='Drzagodha']Panie i Panowie, Feler pojawił się w środowym wydaniu metra ;) http://emetro.newspaperdirect.com/epaper/viewer.aspx I co, jest jakiś odzew? Quote
Drzagodha Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Miałam dwie osoby zainteresowane Atosem, ale póki co cisza. Jeden facet już chciał po niego przyjeżdżać, a jak mu wysłałam ankietę przedadopcyjną, to przestał się odzywać... Druga kobitka miała się odezwać, kiedy będzie miała czas przyjechać do Głogowa, ale też póki co cisza. Wczoraj dostałam również maila z pytaniem o Gacka, mam nadzieję, że jego wiek dziewczyny nie odstraszy. No i kolejny mail - z propozycją DT dla najbardziej potrzebującego psiaka, wybór padł na Rubina, który wyje z tęsknoty całymi dniami w kojcu, ostatnio przestał wychodzić z budy, ma totalną depresję i przez długi czas okaleczał się. Mam nadzieję, że DT okaże się w porządku i Rubin będzie mógł tam pojechać. Póki co czekam na odpowiedź, bo oczywiście chciałabym dom sprawdzić. Quote
`Kamilaa Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Fajnie,że chociaż DT się dla niego znajdzie .:loveu: Quote
Drzagodha Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 A więc ;) W niedzielę do domu pojechał Toren (nie zdążyłam mu zrobić nawet w schronisku zdjęcia). Poniedziałek był szczęśliwym dniem dla Barego, a dziś do domu pojechał Szekspir ;) Dodatkowo, pojawiła się kolejna relacja i kolejne zdjęcia z domu adoptowanego od nas za sprawą fundacji SOS bokserom Kermita :) http://sosbokserom.com.pl/index.php/component/psy/?task=pokaz&pies_id=685#7_06 Quote
Drzagodha Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Dostałam maila z pytaniem o Ambrę, może teraz na nią kolej? Quote
malina1 Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Szekspir, Toren - powodzenia! Bardzo się cieszę :) i mam nadzieję, że Ambra też podbije czyjeś serce! Quote
Drzagodha Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 A Baremu to już nie pożyczyła :evil_lol: Oj Agatko, Agatko :mad: Bary będzie zły :evil_lol: Quote
Fiks Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 To ja życzę Baremu powodzenia :) i pozostałym psiakom również :thumbs: Quote
Drzagodha Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 Złe wieści :( Mrówka do nas wraca :( Pan mieszka sam i jak gdziekolwiek wychodzi to Mrówka przeraźliwie wyje i sąsiedzi się ciągle skarżą... Próbowali dawać ją do córki pana, ale nie dogaduje się z ich suką. A jak ktoś inny przychodzi do pana do domu, aby z nią posiedzieć, to i tak wyje za panem... Quote
Drzagodha Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 Po rozmowie z panem stwierdzam, że oddanie Mrówki spowodowane było przede wszystkim presją rodziny. On mi tam prawie płakał jak ją oddawał. Jak zapytałam, czy mam oddać obrożę i smycz, na której ją przyprowadzili to pan stwierdził, że nie, było to kupione dla niej i dla niej niech zostanie. Wtedy odezwał się syn... Stwierdził oburzony, że absolutnie, to kosztowało 50zł i on tego nie odda, a ojciec to by wszystko oddał. Także podziękowałam "życzliwemu" inaczej i stwierdziłam, że mogą już sobie jechać. Do nowego domu trafił jednak Zibi (prawie owczarek niemiecki ;) ), a wczoraj Tracy (22). Trzymajcie kciuki, żeby na stałe... Quote
malina1 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Współczuję takiego syna... Trzymam kciuki! Oby oba domki były odpowiedzialne za swoich nowych podopiecznych Quote
Drzagodha Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 Z Zibim małe problemy, pani ma przez niego nadwyrężony bark... Ale nie chcą go oddawać, będą go szkolić pod naszym okiem ;) Także chłopakowi się trafiło myślę dobrze :) A dzisiaj do nowego domu trafiła suczka Doxi i kotka Zuzi ;) Quote
Drzagodha Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 No niestety nadal :( Czeka chyba ciotka na Ciebie ;) A taka przytulaśna się zrobiła ;) Jeszcze dobre wieści - podczas wczorajszej akcji adopcyjnej dom znalazł najzwyklejszy pod słońcem pod względem wyglądu kundelek Bakuś :) Quote
Fiks Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 [quote name='Drzagodha']No niestety nadal :( Czeka chyba ciotka na Ciebie ;) A taka przytulaśna się zrobiła ;) Ja już dwa psy mam, wystarczy. Lepiej skombinuj foty Mody ;-) [quote name='Drzagodha'] Jeszcze dobre wieści - podczas wczorajszej akcji adopcyjnej dom znalazł najzwyklejszy pod słońcem pod względem wyglądu kundelek Bakuś :) http://i54.tinypic.com/w163it.jpg Jaki najzwyklejszy?:mad: Toż to najprzystojniejszy chłopak pod słońcem. Quote
Drzagodha Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 Fiks napisał(a):Ja już dwa psy mam, wystarczy. Lepiej skombinuj foty Mody ;-) Jaki najzwyklejszy?:mad: Toż to najprzystojniejszy chłopak pod słońcem. Ja mam trzy, więcej Moda jak najbardziej do Twojej dwójki będzie pasować :evil_lol: A najzwyklejszy pod względem wyglądu, ponieważ na tego typu psiaki ludzie najrzadziej zwracają uwagę. Czarny, niczym szczególnym nie wyróżniający się pies. "Kolorowe" łatwiej znajdują domy ;) Quote
Recommended Posts