zuzlikowa Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 [quote name='jaanna019']Na sterylkę Kami http://www.dogomania.pl/threads/215347-Ksi%C4%85%C5%BCki-czytad%C5%82a-albumy-na-sterylk%C4%99-dla-bernardynki-Kami-do-10.09.11?p=17719613#post17719613 książki podarowała jolasek. te też podarowała jolasek http://www.dogomania.pl/threads/215348-Przepisy-ksi%C4%85%C5%BCki-kulinarne-na-sterylk%C4%99-beni-Kami-do-10.10.11?p=17719754#post17719754 Dziękujemy bardzo jolasek :loveu: i jaanna:loveu:... wieczorem wstawię bazarki w wykaz bazarków dla Kami i ... Dziękuję bardzo w imieniu Kami i zapraszamy serdecznie!:multi: Kami musi niestety jeszcze dłużej na sterylizację poczekać( wstępnie wczoraj ustalony termin 4.10 g. 13, po dzisiejszym badaniu Kami, przesunięty został na 13-ego na godzinę 13), bo w badaniu dzisiaj okazało się, że ukrwienie jest zbyt duże jeszcze i to zbyt duże ryzyko krwotoku. Wetki najchętnioej przesunęłyby sterylizację o dodatkowy tydzień, ale być może organizm Kami wyciszy się na tyle, że bezpieczne będzie zrobienie zabiegu 13-ego (jeśli nie, bezwzględnie będziemy czekać, aż zabieg nie będzie niósł za sobą tak poważnego zagrożenia krwotokiem). Koszt zabiegu będzie oscylował w granicach 300zł(poprawię informacje na początku wątku, ale gdzieś wieczorkiem), bo nasz Kamulec chciał "zarwać" wagę:diabloti: w lecznicy... jak dobrze pójdzie nie wiadomo, czy nasz dzieciaczek:lol:, czy nasz Kamulec nie dobije przed sterylizacją do wagi 60kg:evil_lol:, bo dziś waży już 58kg!!! Waży już o kilkanaście kilo więcej, a stale jeszcze brakuje jej do "normalnej" wagi dosyć dużo... oj, będzie z niej spooooora dziewczyna!Niestety ponownie potwierdziła się sytuacja z kotami:shake:- reakcja Kami jest bardzo ostra i "polująca" nawet na koty na ilustracji... dziś w lecznicy rozpoczęła polowanie na wielki plakat kota.W ruchu miejskim, dzisiaj zdecydowanie niespokojna i niepewna... choć grzeczna. Quote
jaanna019 Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Nie ma sprawy, przepraszam, że nie piszę za dużo ale jestem, czuwam z ukrycia ;) Quote
Kociabanda2 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Ciotki Kakadu szuka kogoś na przedadopcyjną we Włocławku!!! Kakadu chwilowo nie ma dostępu do neta, dlatego ja szukam w jej imieniu :) Jakbyście kogoś znały w tamtych rejonach to poproszę pw! :) Quote
zuzlikowa Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 [quote name='jaanna019']Na sterylkę Kami http://www.dogomania.pl/threads/215347-Ksi%C4%85%C5%BCki-czytad%C5%82a-albumy-na-sterylk%C4%99-dla-bernardynki-Kami-do-10.09.11?p=17719613#post17719613 książki podarowała jolasek. te też podarowała jolasek http://www.dogomania.pl/threads/215348-Przepisy-ksi%C4%85%C5%BCki-kulinarne-na-sterylk%C4%99-beni-Kami-do-10.10.11?p=17719754#post17719754 Serdecznie zapraszamy... na bazarkach dla Kami sporo czytadełek do łóżka i na jesienne wieczory mamy! A w kuchni także, coś przygotować radę damy, bo jolasek książki i przepisy we wsparciu wciąż mamy! Kami zaprasza na bazarek, a ja informuję, że wizyta PA winna odbyć się w poniedziałek lub wtorek... młody człowiek poinformowany. I o wizycie i o zmianie terminu sterylizacji. Nie może się doczekać, ale nie zaryzykuje zdrowia Kami. Transport załatwia więc na po 20-tym, by Kami doszła po zabiegu do siebie i odbyła ją w pełni sił... Umówiłam się z nim, że dzisiaj da mi znać, czy osoba do wizyty PA skontaktowała się z nim. Kuna zaś przekazała wizytującemu wszystkie ważne informacje odnośnie Kami. Quote
zuzlikowa Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 Do momentu, aż Kami nie ulokuje doopki bezpiecznie w ds, będę ją nadal ogłaszać i traktować jako aktualną do adopcji... umieszczam Kami na liście psiaków do adopcji w tworzonej bazie ogólnopolskiej bernardynów w potrzebie. http://www.bernardyn.org.pl/bernardyn_w_potrzebie_baza_ogolnopolska.html?s=1 Dzięki Fundacji BERNARDYN powstaje ona i wraz z Fundacją bardzo proszę o przekazywanie wszelkich informacji o bernardynach i bernardyniastych w schronach, punktach przetrzymań, bezdomnych, tracących dom...czyli bernardynach w potrzebie. Kontakt telefoniczny- 506479242 lub mailowy [email protected] Zapraszam także do pobrania banerku i propagowania tego działania, które pomoże zebrać wszystkie bernardyny potrzebujące pomocy w jednym miejscu i stworzyć czytelną bazę potrzeb dla tych psiaków. Quote
zuzlikowa Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 29.09.2011 Kami była dzisiaj u weterynarza, by sprawdzić, czy już w najbliższych dniach moze zostać poddana sterylizacji... niestety ukrwienie narządów jest jeszcze zbyt silne i dla bezpieczeństwa Kami w czasie zabiegu , ustalono wstępny termin na 13.10. Po zbadaniu Kami, wetki ustalą czy zabieg jest możliwy i podejmą ostateczną decyzję... my przygotowujemy sunię na 13-ego. Domek przygotowuje się na po 20-tym. Kami została także zważona... waży 58kg!... a jeszcze spokojnie może przybrać na wadze z kilkanaście kilogramów. Bedzie z niej całkiem spoooora dziewczyna :smile: ! I choć ogromnie się z tego cieszymy, to jednak zwiększy to koszt zabiegu... będzie on oscylował w granicach 300zł. Dlatego poprawiam informację o potrzebach sterylkowych Kamulca. [SIZE=2][SIZE=4][SIZE=2][SIZE=3]Pomóżcie nazbierać na sterylizację Kami... to koszt 300zł( Kami przekroczyła znacznie wagę 50kg). Potrzeba... 300zł Jest[SIZE=2]( na 30.09.2011)... 0zł BRAK...300zł, Dziękujemy wszystkim, którzy nie odpuścili Kami i pomagają w każdy możliwy sposób:loveu:, by środki dla suni na hotelik i inne potrzeby nazbierać... Bardzo prosimy jeszcze o deklaracje dla Kami... o fanty na bazarki... o bazarki... Zapraszamy na bazarki książkowe dla Kami!...linki na pierwszej stronie i powyżej! Quote
AniaB Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 ja tez czuwam z ukrycia, ale poki co mam sunie cc pod opieką, która nie ma nic kompletnie.. Moze na bazarek sie cos znajdzie - musze sie ogarnąć i poszukać:) Quote
tzunchi Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29 Quote
karina1002 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Kuna'] Ot, prawdziwie inteligentny wyraz twarzy bernardyna :loveu: Uwielbiam je za to :loveu: Quote
suślik Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Kuna'] Jaka ona CUUUUUUUUUUUUUDNA!!!!!!!!!!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Kuna Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='karina1002']Ot, prawdziwie inteligentny wyraz twarzy bernardyna :loveu: Uwielbiam je za to :loveu:[/QUOTE] Nie znacie się - klocka tu wali, to i skupiona:evil_lol: Quote
suślik Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Kuna']Nie znacie się - klocka tu wali, to i skupiona:evil_lol:[/QUOTE] Kuna lepiej powiedz czym karmisz te zwierzaki, że masz latającą wersję benki i dogów. To i będzie wiadomo od czego Kami taka skupiona ;) Quote
gawronka Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Piękna i cudowna :loveu: Kuna, co pies od Ciebie to...latający :cool3: Quote
Vicky62 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='gawronka']Piękna i cudowna :loveu: Kuna, co pies od Ciebie to...latający :cool3:[/QUOTE] One na takiej przestrzeni rozwijają skrzydła (niewidoczne ):cool3: Quote
tzunchi Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [FONT="]Wypuszczona z klatki nie może nacieszyć się wolnością.[/FONT] [FONT="]Kojec to jednak ostateczność,[/FONT] [FONT="]widać po Kami…, sunia zaczyna wyglądać wręcz karykaturalnie, duży tułów na chudych nóżkach[/FONT] Quote
Kuna Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 tzunchi, nie będę komentować Twoich chamskich odzywek, bo widzę, ze zalagowałas się na dogo tylko po to, aby się czepiać - do mnie najwyraźniej... Na szczęście ja nie mam sobie nic do zarzucenia, a Kami ma wystarczajaco duzo ruchu, poza kojcem - zapewniam. Quote
tzunchi Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [FONT="]Nie czepiam się tylko stwierdzam fakt, jeżeli uważa Pani że to „chamstwo”, trudno, Pani prawo[/FONT] Quote
Kuna Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Rozumiem, że bywasz u mnie codziennie i wiesz, że Kami, jak to ujęłas, trzymam w klatce? Fakt, to jest coś, co ma miejsce, to co Ty robisz to kłamstwo i oczernianie. Quote
tzunchi Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [FONT="]„Uderz w stół…”, jak w starym powiedzeniu[/FONT] [FONT="]A tak poważnie to nie bardzo rozumiem, o co Pani chodzi, że Kami przebywa w kojcu nie jest chyba tajemnicą.[/FONT] Quote
karina1002 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='tzunchi'][FONT="]Wypuszczona z klatki nie może nacieszyć się wolnością.[/FONT] [FONT="]Kojec to jednak ostateczność,[/FONT] [FONT="]widać po Kami…, sunia zaczyna wyglądać wręcz karykaturalnie, duży tułów na chudych nóżkach[/FONT] Ej, kobito, chyba się jednak czepiasz :razz: Kami wygląda świtnie, wygląda tak jak powinna wyglądać. I nie wiem czy ma za chude nóżki (w co wątpię) ale ze zdjęc to nie wynika. A jeśli chodzi o kojec..... to z całym szacunkiem, ale kojec nie oznacza czegoś złego. Jeżeli psu się poświęca codziennie trochę uwagi (spacer, zabawa, szkolenie), to taki "kojcowy pies" ma lepszy kontakt z człowiekiem i jest bardziej "zmęczony", i jest bardziej zrównoważony, niż pies który leży cały dzień przed domem, a do którego nikt przez cały dzień buzi nie otworzy, tylko jedzenie wrzuci do miski. Więc nie wiem o co Ci chodzi tak do końca, ale widać, że trochę wiedzy się przyda w tej materii. A Kuna wie co robi, co do tego to nie mam wątpliwości. Quote
tzunchi Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [FONT="]Dowiedziałam się, dowiedziałam się…, na pewno jak działa forum[/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Rozumiem, że Pani Kuna nie podlega krytyce, nie można mieć wątpliwości, mieć innego zdania, bo się przeczyta: „wypraszam sobie”, „chamskie odzywki”.[/FONT] Quote
karina1002 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='tzunchi'][FONT="]Dowiedziałam się, dowiedziałam się…, na pewno jak działa forum[/FONT] [FONT="]Rozumiem, że Pani Kuna nie podlega krytyce, nie można mieć wątpliwości, mieć innego zdania, bo się przeczyta: „wypraszam sobie”, „chamskie odzywki”.[/FONT] A gdzież ja użyłam takich wyrażeń? :cool3: To nie w moim stylu. Krytyka konstruktywna jest zawsze mile widziana, wątpliwości można mieć zawsze, ale zawsze można inaczej ująć stwierdzenie: [FONT="] [FONT="]Wypuszczona z klatki nie może nacieszyć się wolnością.[/FONT] [FONT="]Kojec to jednak ostateczność,[/FONT] [FONT="]widać po Kami…, sunia zaczyna wyglądać wręcz karykaturalnie, duży tułów na chudych nóżkach[/FONT] [/FONT] Bo szczerze mówiąc, z powyższego postu, do końca nie wiadomo o co chodzi: Masz obawy, że Kami ma mało ruchu? Czy, że w ogóle jest w kojcu? Quote
tzunchi Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Przepraszam, napisałam bardzo nieczytelnie, oczywiście nie są to Pani słowa to są słowa Pani Kuny Quote
Recommended Posts