Vicky62 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [B]jaanna019[/B], czy mogę jeszcze wysłać ci maila ze zdjeciami biżuterii...mam coś nie co na bazarek dla Kami Quote
zuzlikowa Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 Pamiętacie Panią, o której pisała Paulina? Dostałam odpowiedź... przytaczam całą, by nie bylo wątpliwości... odpowiedziałam,ze warunkiem bezwzglednym jest sterylizacja...(acha- ten pan, to ja- nazwisko jak męskie imię, zmienia płeć): "W odpowiedzi na Pana pytania : posiadam gospodarstwo. Ogrodzenie jest wykonane z siatki i jest bardzo szczelne, gdyż Oskar jako duży pies nigdy się z niego nie wydostał. Teren do biegania jest bardzo przestronny. [B]Oskar ma 5 lat i nie jest wykastrowany ponieważ jestem tego dużą przeciwniczką[/B]. Dla psów mamy przygotowane 2 duże kryte kojce plus budy,które są ocieplone. W domu mamy także pekińczyka królewskiego - Muńka, który nie ma kontaktu z Oskarem gdyż różnica wynikająca z ich wielkości jest zbyt duża. Oskar jest karmiony surowym mięsem oraz[B] karmą - Chappi [/B]oraz jest pod stałą opieką doświadczonego weterynarza. W domu nie posiadamy małych dzieci. Od zawsze w mojej rodzinie psy zajmowały bardzo ważne miejsce. Aktualnie nasz pekińczyk jest przygarnięty, gdyż został wyrzucony 2lata temu w zimę.[B] Osobiście nie chciałabym żeby Kami była wysterylizowana. Jeżeli jest to przeszkodą adopcyjną to jest mi z tego powodu bardzo przykro. [/B]" Wypunktowałam dwa niepokojące mnie aspekty... ale co do karmy nic nie pisałam na razie... sterylizacja na ten moment jest najistotniejsza. Prawdę powiedziawszy, uważam, że na ten moment... powinnyśmy już, jak joi- zakończyć "rozmowę". Quote
zuzlikowa Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 [quote name='Vicky62'][B]jaanna019[/B], czy mogę jeszcze wysłać ci maila ze zdjeciami biżuterii...mam coś nie co na bazarek dla Kami[/QUOTE] Co do bazarków, mała sugestia... [B]uważajcie z bazarkami od kilku osób wysyłających[/B]- kupujący na jednym bazarku liczą, że kupując nawet kilka przedmiotów na jednym bazarku, zapłacą za jedną przesyłkę. Jeśli przedmioty sprzedawane są u kilku osób i wysyłek tak musiałoby być kilka, może powstac zamieszanie. Jest jednak proste wyjście- zgromadzić je wszystkie u jednej osoby... Przepraszam za mądrowanie, ale to doświadczenie z wielu bazarków... Quote
zuzlikowa Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 Uwielbiam psiaki potrafiące tak szeroko się "śmiać"...Elmo bardzo pomoże Kami teraz! Cóż, zdumiewała od poczatku szybkość Kami w dostosowywaniu do nowych warunków... Wojtek miał okazję przekonać się wczoraj, co jest tego przyczyną- ogroma potrzeba bliskości i posiadania swojego człowieka. Dla Kami , człowiek jest gwarantem jej stabilizacji i bezpieczeństwa. Dlatego niezwykle szybkie "poddawanie się" wymaganiom człowieka, dlatego szybka asymilacja w nowych warunkach...[B]Kami będzie niezwykle wiernym i przywiazanym do człowieka psem.[/B] Uwagi Kuny co do ew. podloża niektórych zachowań Kami (natura raczej strachliwa, potrzebująca wsparcia i obecności człowieka)- w świetle jej wszystkich zachowań i tego silnego "oparcia się" na człowieku, wydaje się w pełni uzasadniona. A to raczej zupełnie neguje możliwość, że Kami uciekła komukolwiek(mimo, że potrafi przeforsować ogrodzenia, ale dotychczas robiła to po to, by znaleźć się blisko swojego człowieka)... niestety sądzę, że to pies już wcześniej porzucony i dlatego nikt jej nie szukał. Quote
gawronka Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 odpisz,że bez sterylizacji psów/suk nie wydajemy ; poza tym wstaw wątek moralizatorski odnośnie korzyści wynikających ze sterylizacji, kastracji (tak jak potrafisz) :p Quote
zuzlikowa Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 [quote name='joi']ja deklaruję, że w lipcu wpłacimy następne 30 zł. Dla jasności jest to nasza decyzja, my tak rozliczamy miesiąc i proszę ani z nas brać przykład ani nie brać. Każdy wie jak stoi finansowo. [/QUOTE] Uaktualniam w związku z powyższym... [INDENT] [FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial][B]Od [/B][/FONT][/SIZE][/FONT][B]27.06.2011 [/B][B]DEKLARACJE STAŁE na hotel dla Kami: _suślik...20zł _anecik60...20zł _buniaaga...10zł _doris66...10zł _P. Grażyna... 50zł _joi... 30zł ...................................... razem- 140zł[/B] [B]DEKLARACJE JEDNORAZOWE na hotel dla Kami: _dreag...20zł _gawronka...50zł (po 1-szym) .................................................. ............................ razem...70zł[/B] [B][SIZE=4]Dziękuję bardzo w imieniu Kami... [/SIZE][/B][SIZE=4][SIZE=2]Kami jest u kuny od dzisiaj, czyli od 28czerwca... z czerwca zostało 3 dni...czyli 45zł. Zaproponuję kunie, by ew. płatności przesunęła, albo na 2 raty, albo na koniec miesiąca... zobaczymy jak do tej propozycji sie ustosunkuje( zgodziła się... dziękuję). Teraz na razie mamy 140zł w stałych i 70zł w jednorazowych... czyli po wyrównaniu za czerwiec 45zł, musiałybyśmy na ten moment wykazać brak 285zł. [SIZE=4][COLOR=red][B] [SIZE=2][COLOR=black]Joi wpłaci 30zł za czerwiec i 30zł za lipiec... w związku z tym : [/COLOR][/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][/SIZE][/SIZE][SIZE=4][SIZE=2][SIZE=4][COLOR=red][B]255zł to jest kwota, którą musimy nazbierać w lipcu.[/B][/COLOR][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=4][SIZE=2][SIZE=4][COLOR=red][/COLOR][/SIZE][/SIZE][/SIZE] Dziękujemy wszystkim, którzy nie odpuścili Kami i [B]pomagają w każdy możliwy sposób:loveu:,[/B] by środki dla suni na hotelik nazbierać... [B]Bardzo prosimy jeszcze o deklaracje dla Kami... o fanty na bazarki... o bazarki...[/B] [/INDENT] Quote
zuzlikowa Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 [quote name='gawronka']odpisz,że bez sterylizacji psów/suk nie wydajemy ; poza tym wstaw wątek moralizatorski odnośnie korzyści wynikających ze sterylizacji, kastracji (tak jak potrafisz) :p[/QUOTE] Odpisałam i wstawiłam ;) Quote
kakadu Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 czy mala ma allegro? bo mam do ddania oplacone wyrozniona allegro (pies idzie do domu w polowie lipca, a wlasnie wykupilam dzis wznowienie, bo o tym nie wiedzialam :)) Quote
zuzlikowa Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 [quote name='zuzlikowa']Po południu, bliżej wieczora zadzwonię do hoteliku dowiedzieć się jak sobie Kami radziła dzisiaj z nową sytuacją... ...może ktoś jeszcze wstawi banerek dla ślicznej... [URL="http://www.dogomania.pl/threads/207951-BERNARDYNka_-KAMI_-a-wydawa%C5%82o-si%C4%99-%C5%BCe-ju%C5%BC-bezpieczna_-TRACI-DOM_POMOCY%21"][IMG]http://img87.imageshack.us/img87/1744/slajd1a.png[/IMG][/URL][/QUOTE] Oczywiście dzwoniłam... jednak już wstawione są informacje (dziekuję), więc nie ma powodu ich powtarzać... dlatego jedynie pozwolę sobie skupić się na potrzebach Kami. [B] _Bardzo prosimy jeszcze o pomoc w zebraniu środków na hotel : deklaracje stałe dla Kami... [/B] to psiak wart wysiłku i ochronienia jej przed pseudo i następnym porzuceniem... musi mieć czas, by można było znaleźć dla niej najlepszy z domów... musi mieć czas, by ew. lęki i niekontrolowane zachowania wyeliminować, wyciszyć... [B] _[SIZE=3]Potrzebne jest także pilnie konto gdzie mogłyby być już gromadzone środki dla suni...[/SIZE] _oczywiście wsparcie bazarkowe(fanty, bazarki...dziękujemy za dotychczasowe) _zaproszenie większej ilości osób na wątek Kami _wznawianie ogłoszeń, bo bardzo szybko znikają w masie innych ogłoszeń. [/B]To tak na szybko i na dziś...jeśli cokolwiek minęłam- dopiszcie. Quote
zuzlikowa Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 [quote name='kakadu']czy mala ma allegro? bo mam do ddania oplacone wyrozniona allegro (pies idzie do domu w polowie lipca, a wlasnie wykupilam dzis wznowienie, bo o tym nie wiedzialam :))[/QUOTE] Miała zrobione allegra(dziewczyny błyskawicznie zareagowały i zrobiły)... jednak chyba nie były wyróżnione... Zrobienie następnego na pewno jej nie zaszkodzi. A jeśli będzie wyróżnione, to bardzo dobrze. A możesz zrobić je dla Kami? Quote
zuzlikowa Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 [quote name='gawronka']jest już ten nr konta? Bo mogę już wpłacić.[/QUOTE] Jeszcze nie mam chętnego do poprowadzenia finansów Kami... [B]a bardzo potrzebne już konto.[/B] Quote
suślik Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Zamówiłam duży pakiet ogłoszeń dla Kami. Potrzebujemy do nich - ładnych zdjęć ( max 6 sztuk ) - krótkiego opisu psa ( zachowanie, charakter itp ) - nr kontaktowy ( do kogo? ) Czyli tradycyjnie to co w ogłoszeniach. Dzisiaj przejrzę wątek wybiorę kilka zdjęć ( mam nadzieję, że Joi i Halinka nie będą miały nic przeciw, żeby ich zdjęcia wykorzystać ) i wybierzemy te, które są najlepsze :) Tekst ogłoszeń też jest potrzebny. Może jeśli ktoś by miał chęc napisze swoje ogłoszenie, ja zrobie swoje i zmixujemy :) tak, żeby wszystko było " cud miód i malina" :) Quote
kakadu Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 jak bedziecie mialy pakiet do ogloszen czyli zdjecia i tekst to poprosze uprzejmie na [email][email protected][/email] dziekuje Quote
kakadu Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='zuzlikowa']Miała zrobione allegra(dziewczyny błyskawicznie zareagowały i zrobiły)... jednak chyba nie były wyróżnione... Zrobienie następnego na pewno jej nie zaszkodzi. A jeśli będzie wyróżnione, to bardzo dobrze. A możesz zrobić je dla Kami?[/QUOTE] mowisz i masz - ogloszenie juz jest tylko trzeba podmienic tresc i zdjecia na dotyczace kami, a tym sie zajmie kociabanda, ktora zrobila mi ogloszenie tej suczki ze schroniska ;) Quote
ANETTTA Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='zuzlikowa']jeszcze nie mam chętnego do poprowadzenia finansów kami... [b]a bardzo potrzebne już konto.[/b][/quote]to moze byc moje Quote
Paulina_mickey Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Ja tutaj po przeglądnięciu zebralam wszystkie ładniejsze zdjęcia suni: [URL]http://tablica.pl/oferta/kami-bernardynkapilnie-szuka-domu-IDalE3.html[/URL] Quote
suślik Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='Paulina_mickey']Ja tutaj po przeglądnięciu zebralam wszystkie ładniejsze zdjęcia suni: [URL]http://tablica.pl/oferta/kami-bernardynkapilnie-szuka-domu-IDalE3.html[/URL][/QUOTE] Super :) Dziękuję bardzo :) Quote
jaanna019 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Jak ja lubię jak się dzieje na wątku, oj jak lubię :) Zdjęcia fantów można wysyłać mi na e-mail. Ponieważ biżuterii nam się nazbierało to po zakończeniu obecnego bazarku wystawimy kolejny. Z wysyłkami wspólnymi nie powinno być problemu bo dziewczyny obie z Bielska więc jakby co to się umówią i popakują razem. Prawda? Quote
kakadu Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 to ja dorzuce sie z kolczykami w takim razie; jutro wysle zdjecia do joanny019 Quote
zuzlikowa Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 [quote name='jaanna019']Jak ja lubię jak się dzieje na wątku, oj jak lubię :) Zdjęcia fantów można wysyłać mi na e-mail. Ponieważ biżuterii nam się nazbierało to po zakończeniu obecnego bazarku wystawimy kolejny. Z wysyłkami wspólnymi nie powinno być problemu bo dziewczyny obie z Bielska więc jakby co to się umówią i popakują razem. Prawda?[/QUOTE] [quote name='kakadu']to ja dorzuce sie z kolczykami w takim razie; jutro wysle zdjecia do joanny019[/QUOTE] Cudnie!:lol: Quote
zuzlikowa Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 [quote name='ANETTTA']to moze byc moje[/QUOTE] Anettta... [B]poprowadzisz konto Kami?[/B] Dziękuję bardzo! Wyślij proszę nr konta i dane do wszystkich deklarujących i bardzo proszę do mnie i suślik( w razie czego po prostu któraś z nas podeśle go chętnym)...może tak być? Quote
Kuna Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 To macie jeszcze kilka :cool3: [IMG]http://i55.tinypic.com/24xqsdl.jpg[/IMG] [IMG]http://i56.tinypic.com/2929xl4.jpg[/IMG] [IMG]http://i54.tinypic.com/27zazd0.jpg[/IMG] i z chłopakiem ;) [IMG]http://i52.tinypic.com/2wcqwdu.jpg[/IMG] [IMG]http://i56.tinypic.com/mmubn.jpg[/IMG] [IMG]http://i55.tinypic.com/2zy8ksg.jpg[/IMG] [IMG]http://i53.tinypic.com/2yzlttz.jpg[/IMG] Quote
zuzlikowa Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 [quote name='kakadu']mowisz i masz - ogloszenie juz jest tylko trzeba podmienic tresc i zdjecia na dotyczace kami, a tym sie zajmie kociabanda, ktora zrobila mi ogloszenie tej suczki ze schroniska ;)[/QUOTE] Bardzo dziękuję w imieniu Kami... :) Quote
Recommended Posts