Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 152
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z karma to trzeba do Agi - ona ma jakąś kasę na boksery, więc na pewno i ten się załapie. Jakiej karmy Ci potrzeba? On je coś specjalnego? Jak mniemam wchodzi w grę jakiś l&r, bo to białas...

Posted

Karolina, nie możesz brać na siebie wszystkiego. Już i tak wiele zrobiłaś przyjmując Pirata do siebie. Na boksery są pieniądze, a jeżeli zajdze taka potrzeba to ja swoją skromną wpłatę w wysokości 70zł moge zadeklarować na Pirata i jego jedzonko:lol:

Posted

Witam noc minela spokojnie Moje baby na lozku Pirat w kojcu kolo lozka byla lekka musztra ze strony Sary,bo ona wychodzi z zalozenia ze "co twoje ,to moje ,a co moje to nie rusz" :)
Jeszcze wczoraj ogladala Pirata moja wet zna go bo 2 lata temu zszywala go (psy go pokasaly)
Pirat to okaz zdrowia poza malym podskurnym gozkiem i zapaleniem uszu-juz go leczymy.
Pirat jadal u bylych wlascicieli chappi
Ja kupilam mu wczoraj 3 kg puriny l&r i wcina.
A wiec zadna specjalistyczna karma nie jest potrzebna
Piracika musze troche podpasc bo po smierci Pana schudl strasznie
Poza tym krew w poniedzialek do badania
Rano odwiozlam Gaje-collie na operacje strasznie sie boje ona ma 14 lat ale nie bylo wyjscia nowotwor-krwotok z drog rodnych.
Sara wychodowala goza ktory sie dosc szybko rozrasta i rozsiewa u niej
narkoza to tez strach bo ma niewydolne serce-biopsja w przyszlym tyg.Ile ten pies jeszcze wycierpi.Wlasciciel ktory ja lal,schronisko,spondyloza,dysplazja,zwyrodnienia przednich lapeczek i teraz jeszcze goz.
Tylko Maxi odpukac nic sie nie dzieje.
Ten rok to dla mnie koszmar
I najwazniejsze podjelismy decyzje ze jezeli Sara przekona sie do Piratka(on nie odpowiada na jej powarkiwania-odchodzi) to Pirat zostaje u nas.Maxi kocha caly swiat wiec i Pirata ,bawi sie z nim ,caluje ....
a Sarka jako glowny szef siedzi i obserwuje
Pirat tez juz swoje przeszedl.3 wlascicieli,smierc Pana ,ach szkoda pisac.
Bede miala wszystkie kolory boksiow:)
Zolta Maxi,Pregowana Sarunia i Bialasek Piracik
Piracik jak u mnie zostanie na stale to czeka go kastracja,zebym sie kidys nie obudzila a tam 8 bilo-zoltych boksiow
Dzieki za deklarowana pomoc

Posted

Karolina Maxi i Sara napisał(a):
.
Bede miala wszystkie kolory boksiow:)
Zolta Maxi,Pregowana Sarunia i Bialasek Piracik

Niech Wam się uda - bedziesz miała tak jak ja ... tylko że ja mam wszystkie kolory buldożków ...

Biały-Łaciaty Killer, marengo Perz i zaadoptowane z dogo czarna Mona i czekoladowa Maja .... :lol:

Posted

Gaja juz w domu operacja sie powiodla az dziw ze 14 letni pies tak dzielnie zniosl narkoze itd....
Teraz spi
Boksery pojechaly ze mna na pola i znow szok Pirat ponad 8 lat a ma takie biegi ze niejeden mlodzik zostalby w tyle .Skacze za patykami,kopie doly.
Wymeczone tez padly przy rozpalonym kominku:)grzeja tylki

Posted

Ech, ta nadzwyczajna energia bokserów :) w wieku średnim przestaje mnie dziwić - one są szczeniakami do końca i rzeczywiście, przyspieszenie nieziemskie ;P
Zazdroszczę Ci tak po cichu :)

Posted

Pirat nie znosi klatki-boi sie,wiec go w niej nie zamykam.
Jak na razie nie demoluje strasznie ,podrapal tylko sciany wkolo drzwi.
Dzis pojechalam do bylej Pani Pirata z fotkami,byly lzy wzruszenia.
Sylwia dala jeszcze jego ksiazeczke,miski i szczotke.Piracik ma czipa jeszcze z Gdyni jak byl u wczesniejszych wlascicieli.
I ma straszne pchly,wiec dzis bylo wielkie odpchlanie wszystkich.
Poza tym wzsystko w miare dobrze.Sarka-szefowa nadal powarkuje jak Pirat zbliza sie do mnie.Musialam pochowac zabawki,bo jak ma zabawke to jezy sie i warczy na dziewczyny nie na zarty,wiec zabawek nie ma.
Acha Pirat 10.X skonczyl 9 nie 8 lat wiec tym bardziej jestem w szoku jaki jest zwinny.
Dziekuje za karme w imieniu Piratka,ktory juz smacznie chrapie.
Gaja po operacji juz coraz lepiej ,ma apetyt i weselsza.Wet sie smieje ,ze ja nawet jak walec przejedzie to wstanie:)
Pomiewaz jestem troche padnieta to napisze tutaj odnosnie Blekitnej bokserki ze schroniska.
Bylam dzis u niej i poszlysmy na spacer.Wita mnie juz z daleka skacze na kraty i merda ogonkiem.Ma jeszcze czasem odchyly i zdaza sie jej warczec na ludzi ale zrobila juz ogromny postep.Tak marze,zeby nie zostala na zime w schronisku,zeby ktos ja w koncu wypatrzyl i pokochal-zasluguje na to,bardzo sie stara,zmienia sie na lepsze,robi ogromne postepy.