Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 152
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A kręciłyśmy się, najdłużej chyba stałyśmy w okolicach Ksary, ale ja taka pierdoła jestem, że się do niej nie odezwałam, bo tam tyle ludzi się kręciło.

Byłam ubrana w niebiesko-granatową kurtkę, trzymałam parasolkę, blondyna ;) Może mnie widziałaś gdzieś tam?

Posted

hehe, stałyśmy przy ringu piesków(bokserów):lol: tam gdzie była tablica z wynikami i stały puchary, byłyśmy do sanego końca (tzn. simbik, teqquila i ja:evil_lol: ) a wy gdzie byłyście??????????

Posted

A no czesc cioteczki :)
Pirat juz po zabiegu i czuje sie dobrze.
Przed zabiegiem mial badanka i niestety watroba jest niewydolna , wcina hepatica weterynaryjnego i nie ma juz rozwolnien i powietrze w domu takie swieze:)
ULKA 18
Maxi i Sarka nadal sie kochaja bardzo jak Sarka ma gorsze dni i bardzo ja boli to Maxi lezy obok niej i tez nie ma ochoty na spacer.
Czy to wynik bicia pytasz
Dysplazja nie ale przednie lapki samoistne zrosniecie po zlamaniu doprowadzilo do zwyrodnien.Poza tym to takie bledne kolo
Sara zeby odciazyc tyl ciezar przerzuca na przod w wyniku czego kuleje na przednie lapki bardzo do tego ta spondyloza no i tendencja do tycia po sterylce.
Sarunia jadla do niedawna royal mobility na stawy od 2 tyg je royala odchudzajacego a zwiekszylismy jej dawki arhroflexu,dostala delbete,blokade.
Musi schudnac ok 4 kg zeby odciazyc stawy i pomimo ograniczonej dawki karmy przy zakazach biegania i po sterylce ciezko zrzucic zbedne kg
Rozwazalismy wymiane stawow na porcelanowe w Berlinie ale moj aniolek ma tez niewydolne serduszko i ryzyko wielkie wiec pomagamy doraznie.
Ona jest taka slodka tak smiesznie sie kloci ze mna jak cos chce to sie nagada przyjacielsko powarkujac.
Ona jest glowna szefowa nad calym moim stadkiem
Wczoraj jak Pirat pojechal na zabieg a ja wyszlam z nimi na ogrod to szukaly go na pyt gdzie Pirat Maxi zaczela biegac po ogrodzie i szukac a Sarunia poszla do domu polozyla sie w jego kojcu i czekala
No i jezeli chodzi o Sarke to tzeba miec oczy wszedzie na spacerze bo jest agresywna do ludzi gl do mezczyzn ona pamieta wyrzadzona jej krzywde i to taka agresja ze strachu
Nawet jak jedziemy samochodem i stoje na swiatlach a ktos obok z auta tylko spojrzy w nasza strone to Sarka z nienacka potrafi z wielka zawzietoscia i wsciekloscia rzucic sie na szybe i szczekac.
Pirata przyjela bo od poczatku pokazal ze jest ulegly nigdy nie warknal szybko zrozumial ze jak ona jest obok mnie to on musi byc dalej.
Teraz razem spia czasem nawet pietrowo jedno na drugim.Pirat na nim glowe kladzie Maxi a Sarunia tea glowe i lape zarzuca na nie.
W okresach silnych boli gdy musze ja wyniesc na ogrod bo 2 stopnie to za durzo bardzo mi jej szkoda ile juz lez wylalam ze ona tak cierpi.
Poza tym wracajac do Pirata to ostatnio na spacerze podbiegl do nas labek i zaczal zaczepiac dziewczynki do zabawy.Pirat stanal,wypial klatke zjezyl sie i warczec zaczal na labka .Pognal go bo przeciez dziewczynki sa jego a tu jakis amant sie kolo nich kreci.
No i na koniec usprawiedliwie sie dlaczego nie pisalam
A no dlatego ze mialam urwanie glowy w zwiazku z dogiem u nas w schronisku ktorego wlascicielka przywiazala do drzewa w lesie-szkielet
tu gdzies jest ponoc jego watek
Dzis o 17 pojechal do niemiec do domku stalego przez adopcje dogow
Jezdzilam zeby go dokarmiac i dopilnowac zeby dostawal leki
Wyprowadzic Blekitna i pocwiczyc posluszenstrwo
Nastepnie Sara przeswietlenie (kolejne) blokada
Pirat stale rozwolnienia-wyniki(watroba)kastracja
Nie mialam sily na neta ale mam nadzieje ze nadrobilam
PS Aga I Theta ja tez sie ciesze ze Cie moglam w koncu osobiscie poznac na wystawie

• 2 weeks later...
Posted

Karolino,
dziekuje Ci za obszerna opowiesc o Saruni, Maxi i Piracie :calus:
Jestem pewna, ze biedna Sarunia nie mogla znalezc lepszego domku niz u Ciebie. Biedna, skatowana wiele razy, sunieczka. Zapewne jej agresja do mezczyzn jest gleboko zakorzeniona, biedula pamieta, ile zlego zrobil jej poprzedni "wlasciciel"...do tej pory mysle, ile ona musiala wycierpiec, jesli te zlamane lapki same sie zrastaly :placz:

Bardzo sie ciesze, ze sunie sie tak kochaja, ze dbaja o siebie, no i ze Pirata przyjely do stadka.

Teraz razem spia czasem nawet pietrowo jedno na drugim.Pirat na nim glowe kladzie Maxi a Sarunia tea glowe i lape zarzuca na nie.

Chcialabym to zobaczyc, mam nadzieje, ze Aga wklei zdjecia :loveu:

Karolino, przesylam mizianka dla stadka oraz gorace podziekowania dla Ciebie :Rose:

Posted

[quote name='Ulka18'],
Bardzo sie ciesze, ze sunie sie tak kochaja, ze dbaja o siebie, no i ze Pirata przyjely do stadka.

Chcialabym to zobaczyc, mam nadzieje, ze Aga wklei zdjecia :loveu:

Karolino, przesylam mizianka dla stadka oraz gorace podziekowania dla Ciebie :Rose:
Hmm Pirata to w zasadzie tylko Sarunia musiala przyjac bo Maxi to do wszystkich goraca miloscia pala
Nie wiem czy kiedys juz pisalam ze Maxi gryzla sie z ON
Sarunia bardzo sie boi owczarkow i kiedys narobila pisku jak ten podlecial do niej.Nie zdazylam zareagowac i Maxi juz siedziala mu na karku
Sarunia jest aktualnie po zastrzykach i od paru dni szaleje z reszta:evil_lol: moj diabelek ,nie kuleje,ma chec do zabawy.
Najbardziej w niej kocham to jej przekorne warczenie(mruczenie)jak cos chce,do tego takie minki robi ,ze ja wymiekam i nie ma szans zeby nie dostala tego co chce:eviltong: Jest oczkiem w glowie wszystkich.
Tak swoja droga chcialam sie pochwalic ze moja trojca ma swoj fanclub w slupskim pogotowiu ratunkowym.Jak siostra ma dyzur i jade ja odwiezc to nie ma szans zeby fafle nie pojechaly.Wszyscy juz czekaja i zaczyna sie glaskanko.:loveu:
A czy wspominalam ze gdy wracalam ostatnio z nimi z lasu i od samochodu do bramy mialy jakies 2 metry do przejscia ,ale Sarunia wypatrzyla robotnikow i dawaj z wielkim szczekotem na nich,za nia Maxi i Pirat .Biedaki nakryli sie jeden taczka,drugi zaslonil sie rowerem a ja :cool3: lekki ochrzan dostalam ze bez kagancow itd ale co sie w domu nasmialam to moje:eviltong:
Ciotka Aga cos sie ociaga z fotkami-poczekamy

Posted

Karolina Maxi i Sara napisał(a):

Nie wiem czy kiedys juz pisalam ze Maxi gryzla sie z ON
Sarunia bardzo sie boi owczarkow i kiedys narobila pisku jak ten podlecial do niej.Nie zdazylam zareagowac i Maxi juz siedziala mu na karku

Pamietam, ze nasz p.kierownik mowil, ze Sarunia i druga Czarnulka to nie byly jedyne psy tego "goscia". Mial wlasnie 2 owczarki, moze one rzucaly sie na suczynki, stad strach Saruni przez onkami. Moze byly tez znacznie gorsze sytuacje, nawet boje sie o nich pomyslec.....wazne jest, ze Sarunia jest juz bezpieczna.

Czekamy na zdjecia, prosimy Ciocie Age o wstawienie :modla: