Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 152
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale cudne faflaczki :loveu: :iloveyou: :loveu: Sarunia do góry kolami cudnie spi :p Czekamy na pozostale zdjecia.

Sarunia jest najdrobniejsza chyba w stadku, a tak potrafi rzadzic ;)

Posted

Ulka18 napisał(a):
Ale cudne faflaczki :loveu: :iloveyou: :loveu: Sarunia do góry kolami cudnie spi :p Czekamy na pozostale zdjecia.

Sarunia jest najdrobniejsza chyba w stadku, a tak potrafi rzadzic ;)

Sarunia owszem jest najnizsza,ale glowny szefuncio,ma dziewczynka charakter.To jest moj maly bandyta:diabloti:
Czesto siada sobie na kanapie w salonie przy kominku i obserwuje zabawe Maxi z Piratem jak stwierdzi ze Pirat przegina z lizaniem uszu Maxi ,to zeskakuje z sofy i wchodzi miedzy fafluty.Poza tym Saruni motto brzmi
Co twoje ,to moje
A co moje to nie ruszaj:mad:

Posted

OJ TAK !!!
Sarunia wypiekniala :crazyeye: Jest taka blyszczaca kluseczka...:loveu: :loveu: :loveu: Szkoda, ze ma chore nózki, bo tak ładnie apetycznie wyglada, a po odchudzaniu nie bedzie juz taka od razu do schrupania.

To zdjecie jest cudne, co tam bylo ciekawego, znowu jakies ptaszki ?

Posted

[quote name='Ulka18']OJ TAK !!!
Sarunia wypiekniala :crazyeye: Jest taka blyszczaca kluseczka...:loveu: :loveu: :loveu: Szkoda, ze ma chore nózki, bo tak ładnie apetycznie wyglada, a po odchudzaniu nie bedzie juz taka od razu do schrupania.

Z tym odchudaniem to nie taka prosta sprawa,bo Sarunia jest bardzo przeciowna diecie:cool3:
Jak wieczorkiem jest glodna(dostaja o 9 i o 17-18) a nikt nie ulegnie jej urokowi i blagalnym spojrzeniom a do tego caluskom to prosi zeby jej otworzyc drzwi na ogrod i przynosi sobie jabluszka.Znosi ok 3-4 z czego 1 zje :mad: a reszte schowa sobie pod szafe na "gorsze czasy).Dopoki jablka staly w koszach w kuchni to brala z kosza ,a ja jak sprzatalam to dziwilam sie skad ogryzki w roznych dziwnych miejscach:diabloti:
Tak wiec sama widzisz ze Sarunia umie o siebie zadbac:p

To zdjecie jest cudne, co tam bylo ciekawego, znowu jakies ptaszki ?

co do tego zdjecia na oknie lezaly wyprane ich pluszaki a tak kombinowaly jak je zdjac:eviltong:
P.S dlatego zdjecie Saruni pomiedzy koszami z jablkami to moje ulubione:loveu:

Posted

la_pegaza napisał(a):
jak to robicie, że rośliny są całe?? :crazyeye: u nas jest pobojowisko i częśc dzięki Bazylowi usycha :razz:

na fotce jest przod ogrodu i wszystkie bardziej okazale rosliny sa z przodu,tak jakos zrozumialy ze z przodu jest zakaz kopania .Pare razy fe i wiedza.
Natomiast z tylu domu sa drzewa owocowe,krzaczki i w rogu ogrodu jest (byl tzw warzywniak)byli wlasciciele mieli tam jakies ziola itd ,poniewaz ja nic nie sadzilam tam to tylko trawka jest-to istny raj dla faflow do buszowania .Tzn kopania,wyrywania korzonkow itd...
Uwielbiaja tam ryc i codziennie jest przekopywany!
W rogu stoi jablonka ktora ma bardzo nisko galezie i one je obgryzaja(ona miala isc do wyciecia,bo nie ma owocow)ale stwierdzilam ze zostawie dla nich zeby sobie patyczki mialy do ogryzania
Nie maja wydzielonych miejsc na ogrodzie ,wolna amerykanka ,chodza gdzie maja ochote ale wiedza ze kopac moga tylko tam.
Jak na poczatku probowaly kopac na srodku ogrodu ,to wolalam je w to miejsce gdzie moga ,dawalam nagrode i zachecalam do kopania w tym miejscu.Teraz wystarczy ze powiem "gdzie krecik"a wszystkie (Maxi i Sara,bo Pirat nie lubi kopac)biegna w to miejsce;)
Pirat coprawda leje mi na krzaczki ,ale jest u mnie krotko i jeszcze sie trzymaja

Posted

[quote name='Imbir1']
To moja bsbcia collie ma 14 lat a jak mlodo wyglada:lol:
Nie widzi i nie slyszy,ale daje sobie swietnie rade
niedawno miala operacje(ropomacicze) i moj wet sie smieje ze ja jak walec przejedzie ,to wstanie.Poza tym mowi ze o jej wieku mowi tylko niekompletne uzebienie,no i stawy chrupia :mad:

A tu caluski:loveu: Maxi i Pirat zwany ostatnio piromanem,bo kladzie leb na kominku jak sie pali i zasypia na styojaco
Zreszta on slynie ze spania na stojaco dopoki sie nie przewroci;)

Posted

Cudne to zdjecia, dwie kochajace sie dziewczynki :loveu: :loveu: :loveu:

Wzruszyly mnie zdjecia Babuni weteranki :look3: Ona mi przypomina moja sunie collie, ktora juz jest za TM. Kochana Babunia, podziwiam ja, ze sobie tak doskonale radzi :p

Posted

Poniewaz jestem chora moje kluski wyleguja sie ze mna pod kolderka:lol: .Tak ok 14-15 szkoda mi sie ich zrobilo, ze dosc ladna pogoda a one leza i nie maja spacerku,wiec zwleklam sie ,ubralam jakby temp byla conajmniej minusowa,wsiadlam w samochod i pojechalam z nimi na pola.
I tam przezylam szok.:crazyeye:
W tym samym czasie na pola wyszedl znajomy bokser(znajomy Maxi i Sary)Ares.
Podbiegl do dziewczyn olewajac kompletnie Pirata ,i jak zawsze zaczely sie bawic.Pirat zjezyl sie natychmiast i zaczal glosno sapac.Zapielam go na smycz.Zaczal szczekac.Po krotkiej chwili zawolalam dziewczyny i poszlismy w druga strone.Bylismy juz dosc spory kawal od tamtego boksia,wiec puscilam Pirata.
Pirat odrazu zrobil zwrot, i w te pedy za tamtym psem.Dopadl go z zaskoczenia:roll: ,zlapal za kark i zaczal szarpac,bylam w szoku :-o nie moglam go odciagnac.W koncu zlapalam obiema rekoma za szelki i odciagnelam gada.:angryy: W tym czasie szczekajace i wyrywajace sie dziewczynki trzymal moj znajomy.
Pirat ma rozwalona szczeke i ranke na szyi,tamten bokser szczeke i ucho.
I to mi uswiadomilo ze Pirat chyba bedzie chodzil w kagancu poza posesja.
To juz dziadek ,oprocz klow reszta zebow maksymalnie starta,jak kiedys trafi na silniejszego,to moze byc tragedia.Pirat odegral sie za to ,ze tamten bawil sie z jego dziewczynami.
Jak w przyszlosci temu zaradzic:-( ?Obawiam sie ze gdyby znajomy nie zapial Maxi i Sary moglyby sie wlaczyc w bojke i tamten boksiu dostal by porzadne manto,choc nie zasluzyl,nie zaczynal do Pirata,bawil sie z dziewczynami bo je znal.
Jak ide z samym Piratem na spacer, to nigdy nie rzuca sie do psow,nawet jak ktorys warknie do niego,to Pirat odchodzi,a dzis pierwszy zaatakowal.
No wiec wrocilam do domu z jeszcze wiekszym bolem glowy niz wyszlam:cool3: