Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

klaki91 napisał(a):
Bo lepiej wziąć i później zwrócić albo oddać do schroniska?

Czy ja coś takiego powiedziałam?
Lepiej, że zrezygnowali przed zabraniem psa niż po - to przecież oczywiste, więc z łaski swojej nie wciskaj mi nie moich słów.

Posted

Psiaki nadal czekają. mam zgode na zrobienie sesji fotograficznej - mam namiary i tel. kontaktowy.
Ajula, WMNN - czy znajomy Pan fotograf mógłby pomóc? To jest w Poznaniu, rejon Starołeki.

Posted

supergoga napisał(a):
Psiaki nadal czekają. mam zgode na zrobienie sesji fotograficznej - mam namiary i tel. kontaktowy.
Ajula, WMNN - czy znajomy Pan fotograf mógłby pomóc? To jest w Poznaniu, rejon Starołeki.

pewnie tak, Anetka zapytasz Ludwika? Ty częściej go widujesz

• 4 weeks later...
Posted

What May NN napisał(a):
Kwestia zdjęć okazuję się nie być prosta..
Psiaki wg sąsiadów nie są dobrze traktowane :-(

kurde no zawsze pod górkę :( biedne psiaki...

Posted

Temat załatwiony dzięki wielkie pomoc Fundacji Głosem Zwierząt - dziękujemy!
Niestety tylko 1 psiak został przejęty. Spóźniliśmy się, drugi ponoć został wydany.
Psiak, przerazony totalnie - ponoć chłopak o imieniu Rex okazał się...dziewusią. Ciekawy dom, który nawet nie wiem, co ma. Niebawem mała Ata - takie imię dostała, miałaby własne dzieci.
Ufff.
Mała po odrobaczeniu, odpchleniu - a było z czego - została przewieziona w godzinach raczej wieczornych do tymczasowego domku, zwolnionego przez Frika.
Podróż autkiem SkarpetKi - miałyśmy z przerwami na czyszczenie jego wnetrza po obfitych rewelacjach będących efektem choroby lokomocyjnej i stresu.
Widać, że rewelacyjnego życia nie miała.

Wieści najświeższe - sunia wyraźnie się ożywiła. Wczoraj po naszym odjeździe pochodziła po podwórku, pozwiedzała. Noc przespała na kocyku, czysto i porządnie. A dziisaj od rana nadstawia łebek do głasków, przymila się i próbuje wejść do łóżka. Mieszka w towarzystwie Tobiego - beagla, z którym właśnie została sama w domu na parę godzin i suni borderki, z która ma relacje poprawne, ale na dzisiaj bardziej przyjazne są z Tobim.

Najważniejsze - w żadnym momencie, ani u weta, ani w aucie, przewracana i podnoszona, ani brana na ręce nawet nie mruknęła. Nie ma w niej cienia agresji ani nerwowości. Będzie niebawem cudnym przytulakiem, który pilnie szuka domu.

Sesja u weta

Posted

Ata ma jedwabista w dotyku sierść, po odpowiedniej pielęgnacji będzie naprawde pieknoscią.

Moje ulubione zdjęcie - Ata na cokole

I jeszcze Ata w domu tymczasowym, zdjęcie nierewelacyjne, bo pora ogromnie późna. Ale widać, że już nie jest taka spięta i interesuje się otoczeniem. Nikt nie krzywdzi, głaszczą - jest dobrze!

Posted

No mówiłam, że to sunia, to mi wmawiali, że to pies :obrazic:
Cieszę się, że choć mała już bezpieczna choć wściekła jestem, że nie podjechaliśmy o ten dzień wcześniej :(

Posted

Ciocia GoniaP nie dosyć, że ma niezłe oko to jeszcze wyrwała kolejne psie życie z rąk szaleńca :Rose::loveu::Rose:

Ale żeby osiem miesięcy mówić na suczkę REX :shake:

Posted

Piekna jest nasza Ata - zupełnie się rozruszała, ogonek wyżej, pychol uśmiechniety. Pełnia szczęścia. Biega zadowolona z całego świata. Oby tylko znalazł się dobry dom który ja pokocha, bo warta tego jest panienka.

Oto Ata w pięknej chusteczce - cud dzieweczka.