Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia jest młodziutka wg schroniska ma ok 18 m-cy , ja oceniam ja na góra rok. Umiera w schronisku - pilnie potrzebny domek tymczasowy by ja leczyć i dac dzanse na przeżycie, bowiem w schronisku nie ma zadnej szansy. Z dnia na dzień jest coraz gorzej. Gdy widziałam ja dwa tygodnie temu - chodziła na wybiegu izolatek, dwa dni temu jeszcze wstawała , dzi juz nawet nie wstaje :-( :-( :-( Leży , zrezygnowana i powoli umiera.
jak zobaczyłam ja przez okienko , gdy zobaczyłam jej wzrok - ja stara 45 letnia baba (która juz wiele widziała) rozpłakałam sie jak dziecko , do tej pory widże te jej smutne oczeta niemo proszące weź mnie :-( :-(
Niestety - nie mogę jej zabrać . Sunia przeszła parwowirozę (dwa tygodnie temu , gdy widziałam ją - wybieg był pełen krwi !! teraz ma nosówke do której dołączyło ostre zapalenie płuc. jedynie ktoś kto nie ma własnych psów lub klinika mająca izolatki mogła by ja przyjąć . Ja moge zapewnic, ze jesli znajdzie się dla niej miejsce, które będzie będzie szansą na przeżycie - to choćbym miała zaciągnać pozyczke - pomoge finansowo ja ratować. Dziś ostro starłam sie z zastępcą kierownika z jej powodu, ale jesli uznam , że dom - nawet na drugim końcu Polski jest dla niej szansą - wyciągnę ją ze schronu - nawet jesli miałabym przyjechac z telewizją i przedstawicielami UM - zrobie to!!!!!
Tylko błagam - pomóżcie mi znależć dla niej miejsce , gdzie dostanie szanse na przeżycie , bo w schronie nie ma takiej szansy !!!!!!!
(jade teraz do Maksa do hotelu - po powerocie opiszę moją dzisiejdzą wizyte w schronie - a jest co pisac !!!!!)

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie mam zdjęć , ale sunia jest jak większa kopia Tosi (od MonikiP z Poznania) - czy bedzie miała tyle dzczęścia co Tosia - czy choć dostanie szansę na zycie ???
Czy ktoś może skontaktowac sie z Mosii - może Ci jej lekarze mogliby ja przyjąc do kliniki ???
Podnoście prosze ten tamat , by go widac -moze stanie sie "cud" i znajdzie sie dla niej jakiś tymczas (ja jadę do Maksa)

Posted

może ta klinika, w której trzymaliśmy nosówkowego Fuksia (adoptowanego przez Ela_and_Krzys).
klinika ma izolatkę i przyjmuje psy z nosówką - jedyny problem to koszty.
Doba 30 zł
Trzeba by zadzwonić i dopytać czy jest miejsce

Posted

la_pegaza napisał(a):
Camara, masz tel??

oczywiście, że mam. Ale wolałabym, żeby zadzwonił ktoś kto może podjąć decyzję, uzgodnić szczegóły itp. Podam na pw