Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jak jej pomóc, może jest w okolicy jakiś szpitalik zakaźny?

Ten brak miejsc do przetrzymywania zwierzaków jast dobijający, nawet jak są pieniądze to problem z miejscem.

Dziewczyny czy coś się może klaruje?

Posted

Kraków Arka

"Gdy stan pacjenta tego wymaga, zwierze jest hospitalizowane i przebywa w pomieszczeniu szpitalnym, w którym ma zapewnioną systematyczną opiekę, otrzymuje leki, jest badane i ma do dyspozycji urządzenia służące intensywnej terapii i namiot tlenowy."
Za pieska bezpańskiego a za taką pewnie uznają sunię mogą chciec pieniadze z góry.

Therios Myślenice

"Istnieje również możliwość hospitalizacji zwierząt w naszej klinice. Jeżeli Państwa pupil wymaga intensywnej opieki lekarskiej lub jeżeli nie mają Państwo możliwości częstych przyjazdów na badania kontrolne i kontynuacje leczenia, można zostawić zwierzaka w naszym szpitalu."

Mogę tam podzwonić i popytac , jeśli trzeba dajcie znać .

Posted

widzialam suczke dwa tygodnie temu, ona jest pzrecudowna
i bardzo potzrebuje pomocy
arka chyba nie przyjmuje bezpanskich psow z zakaznymi chorobami,
najgorsze to ze ona nie ma woli zycia- nie ma domu - nie chce zyc
widok ocz tej sunie ejst pzrerazajacy
jest to bardzo szczupla zolta boksereczka z czarna mordka
piekna, biedna i bardzo potrzebujaca pomocy..
ona naprawde umiera
a ja nie mam zadnej mozliwosci pomocy...
nawet nie znam nikogo, kto przyjmie "skażonego" psa...

Posted

Nie mam czasu czytać całego wątku. Przekleję tylko z Maksiowego wątku gdzie trafiłam najpierw (nie wiedziałam, że sunia ma swój - ostatnio w rozjazdach ciągle jestem)

Sunia z nosówką nie przetrwa... A może tak jak Fuksa zawieźć ją do Orzesza (mają lecznicę, hotel i izolatkę na miejscu, trzech wetów - tata i dwóch synów, Fuksa wyleczyli choć graniczyło to z cudem). Tylko skąd na to wszystko brać środki? :-( Ale w Orzeszu miałaby lekarzy na miejscu i dużo, dużo większe szanse.

Mam telefony - w razie czego proszę o pilny kontakt. Być może uda mi się nawet pomóc w transporcie, choć jedno auto mam już tradycyjnie chyba zepsute.

Posted

Kiwi - dwa tygodnie temu to chodziła jeszcze po wybiegu - dziś nawet głowy nie podnosiła . Tylko to spojrzenie błagające niemo o ratunek !!!
Dwa tygodnie temu proponowałam schronisku dostarczenie dla niej surowicy , nie skorzystali z propozycji - od zastepcy kierownika usłyszałam, ze mają i dostała surowice . A ja w to nie wierzę, bo .......gdzie kupili surowicę jesli nie ma jej w sprzedaży w hurtowniach, jesli jej u nas nie produkuja i........jesli nie jest u nas zarejestrowana ?????
nie wierzę, że ściągneli ze Słowacji , bo troche mam do czynienia z finansami publicznym i obowiazujaca procedura w tym zakresie .

Posted

ech pieniadze..
my z aga zawsze robimy a potem myslimy

i dzieki dogomaniakom i nie tylko udaje sie..
mysle ze jest szansa uzbierac kase
moze glupio to brzmi z ust osoby, ktorej juz windykacja orange wysyla 5 smsa w ciagu tygodnia, ale przeciez musi sie jakos udac
nie wiadomo jak schronisko bedzie sie zapatrywalo na zabranie psa nie do domu tylko gdzies indziej

Posted

ale psinka pojechałaby de facto do szpitala przy lecznicy a nie do hotelu, to chyba co innego?

to jest na wsi, Fuks miał tam dobrze - jak już było z nim lepiej to duży ogródek po którym sobie biegał, świeże mięsko z rzeźni no i trzech wetów (tata po specjalizacji z chorób zakaźnych właśnie)

Posted

Ela - zadzwoń do mnie - teraz to pogadamy - jestem zdecydowana ja zabrać tam - nawet jak trzeba zrobie debet na koncie (mam linie kredytową) i zapłace z góry za jej pobyt a potem bede sie zatanawiac jak go spłacic. Tylko potrzebna mi Twoja pomoc w kontakcie ze szpitalem