Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Muszę napisac, że Sonia nie nadaje się do domu z dziecmi. Teraz, kiedy nie jest izolowana, jest razem z nami i przedwczoraj ugryzła moją młodszą córkę. Dziecko nic jej nie robiło, po prostu przechodziła koło niej, a Sonia doskoczyła jej do nogi.
Niby mała, ale zostawiła dwie dziury, siniaka i spuchnięta nóżkę.
Nie bedę jej reklamować nikomu z dziećmi, bo jesli dziecko bedzie się nią interesowało, to może robic to cześciej. Ja nie bede później ponosić odpowiedzialności.
Córka panicznie zaczęła sie jej bać. To pierwszy przypadek, żeby jakikolwiek pies ugryzł ją. Moje dzieci nigdy nie bały sie żadnego psa, bo są z nimi od urodzenia. Do tego to dziecko z problemami, nie mówi i walczymy z histerycznymi reakcjami na rózne lęki. Bylo mi bardzo przykro, jak płacząc na migi prosiła mnie, żeby pozbyć się Soni, bo się jej boi.

Dziewczyny, zacznijcie może szukac Soni jakiegoś awaryjnego DT, bo i tak pewnie bedzie problem w miesiąc znaleźć odpowiednie miejsce. Przecież nie można jej umiescić w hotelowym kojcu. Już prawdopodobnie za 2 tyg. mąz wyjeżdża za granicę do pracy. Zostanę z tym wszystkim sama.

Może w nastepnych ogłoszeniach poreklamowac ją jako mix sznaucerka? Mniej sznaucerkowate Muszka i Roksi znalazły domy własnie u milosników rasy. Akurat ta rasa jest dosyć humorzasta i ci, którzy mieli już sznaucerka, dobrze o tym wiedzą. O yorkowate jakoś dzwonią zawsze do mnie oderwani od rzeczywistości, tz chcący rasowego yorka, najlepiej w wersji mini lub poszukujący maskotki w postaci psa.

Nie nadaje się też do kotów, bo atakuje je z niespotykaną wsciekłością, czego świadkiem była nawet Malawaszka. W domu robi to regularnie i trzeba interweniować.
Do dorosłych osób jest jak najbardziej w porządku. Wesoła, pogodna, kontaktowa. Najlepszy chyba byłby spokojny dom u starszych ludzi.

Mam nadzieję, że jednak z tych ogłoszeń ktoś się nia zainteresuje.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ojejku, to faktycznie bardzo przykra sytuacja.
No niestety nie wiadomo jaką przeszłość ma Sonia, może faktycznie nie lubi jednak małych dzieci.
Mnie się wydaje na tych drugich zdjęciach jakby troszkę sznaucerkowata ale ja się nie znam na tej rasie więc nie wiem za dobrze.
Chociaż yorki to też humorzaste psiaczki, i nie dają sobie w kaszę dmuchać mimo że są mikroskopijnych rozmiarów.

Posted

cholera, to problem i to podwójny.
Jak mała (córcia znaczy) czuje się?
Jest przestraszona, to pewne, ale na ile trwale?
Kurczę, trzeba Sonię odizolować, a to znowu fatalnie dla socjalizacji pieska.

Posted

Jaaga bardzo mi przykro powodu ugryzienia Twojej coreczki.

Poczekam z tydzien i bede Jej szukała innego dt,pieniazki ma na troche wiec o tyle dobrze.
Mysle ze domek u starszych ludzi albo samotnej pani ktora ma odchowane dzieci byłby ok.
Inga.mm TY masz koty bo pomyslałam o Tobie ......

Posted

a we wszystkich ogłoszeniach jest że super do dzieci i kotów też :shake:

dziś miałam tel o Chmurkę, ale ona już ma zaklepany domek więc podeślę Sonię

edit - rozmawiałam z ta Panią u nic z tego bo ma koty w mieszkaniu :(

Posted

[quote name='lika1771']Jaaga bardzo mi przykro powodu ugryzienia Twojej coreczki.

Poczekam z tydzien i bede Jej szukała innego dt,pieniazki ma na troche wiec o tyle dobrze.
Mysle ze domek u starszych ludzi albo samotnej pani ktora ma odchowane dzieci byłby ok.
Inga.mm TY masz koty bo pomyslałam o Tobie ......[/QUOTE]
Pewnie, że mam. 5 przygarniętych i jednego w głowie.
Poza tym pudelka i ratlerzycę -cholerzycę.
Ciekawa jestem, która by wygrała tę wojnę?
Skoro Sonia startuje do kotów, to co za pomysły Ci w głowie się klują????
Gdyby zrobiła krzywdę Vitowi, to nie przeżyłaby tego.
Za Vita jestem w stanie zabić.
Za pozostałe zresztą też.
Co prawda, na razie, rozważałam te mordercze działania w kontekście ludzi, ale kto wie do czego byłabym zdolna?

Posted

[quote name='inga.mm']Pewnie, że mam. 5 przygarniętych i jednego w głowie.
Poza tym pudelka i ratlerzycę -cholerzycę.
Ciekawa jestem, która by wygrała tę wojnę?
Skoro Sonia startuje do kotów, to co za pomysły Ci w głowie się klują????
Gdyby zrobiła krzywdę Vitowi, to nie przeżyłaby tego.
Za Vita jestem w stanie zabić.
Za pozostałe zresztą też.
Co prawda, na razie, rozważałam te mordercze działania w kontekście ludzi, ale kto wie do czego byłabym zdolna?[/QUOTE]

Kurcze a miałam taki plan no i po planie moze jak wrocisz z urlopu wypoczeta,spokojna inacze jspojrzysz na biedna Sonie przeciez to malenstwo ma tylko 4.5kg:cool3:

Posted

[quote name='lika1771']Kurcze a miałam taki plan no i po planie moze jak wrocisz z urlopu wypoczeta,spokojna inacze jspojrzysz na biedna Sonie przeciez to malenstwo ma tylko 4.5kg:cool3:[/QUOTE]
Ciotka!!!
bo Cię poszczuję
[IMG]http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTBV7vvAK-guEk_XDDM9V0zBGlziDb9MSKuvdQY9GeAkN2fc4Ws[/IMG]

Posted

naniosłam zmiany w swoich ogłoszeniach prócz pieciu w kórych nie ma mozliwosci edycji
na mix sznaucerke, usunełam też wzmianke o kotach.

O dzieciach,ze jest do nich przyjazna nie było wzmianki przynajmniej w treści moich ogłoszen.

Posted

ciotki, do adopcji poszła nasza FIFKA, która była na DT u LILUtosi.
Może tam by spróbować??
Kotów u LILU nie ma, jeśli dogaduje się z psami, to będzie tam miała super.
A i zdjęcia piękne LILU robi...

Posted

[quote name='Akrum']ciotki, do adopcji poszła nasza FIFKA, która była na DT u LILUtosi.
Może tam by spróbować??
A i zdjęcia piękne LILU robi...[/QUOTE]

Akrum kochana jezeli mowisz ze tam bedzie miała super to zaklep miejsce bardzo Cie prosze tylko zeby była w domu.

Posted

Akrum, a mogłabyś poprosić? Z psami się dogaduje. Upierdliwym kłapnie zebami i spokój. Pozostałe ignoruje. Z duzymi psami ma najlepszy kontakt. Z moimi Tomisiem i Kissi nawet w łózku spała. Byłoby super, jakby trafiła do takiego DT.

Sonia nie jest agresywna, że rzuca się na dzieci. Po prostu moje dzieci raczej do niej nigdy nie podchodzily, bo wczesniej o to prosiłam ze względu na grzybicę. Co najwyżej Minia nosiła ją na spacerze. Niepokojące jest to, że ugryzła bez przyczyny, więc gdyby było małe dziecko i jeden pies w domu, to na pewno chciałoby ja przytulac i mogłaby to zrobić. Wtedy murowany zwrot z adopcji.

Dogo07, zdziwiłabyś się odnosnie yorków. Moje wcale nie sa humorzaste i żaden nie gryzie. tylko jedna, która trafiła do nas jako dorosła, nie przepada za dziecmi, ale trzyma się od nich na dystans. reszta to miłe, grzeczne, kontaktowe psy.

Sonia po prostu jest starszym psiakiem, który chce miec spokój. Czasem kotom odpuszcza, ale średnio raz dziennie któregos dorwie. Jak wychodzimy musimy ją oddzielać, jak jestem w domu, to interweniuję. Ostatnio przystartowała do Bastiana i dobrze, ze już z daleka zaczęłam krzyczeć, bo stanęła przed nim i sobie darowała. Jak podajemy mu np. pastę odrobaczająca, to we dwoje i z kocem, więc tej walki nie wygrałaby.

Może w tytule usunąc, że bardzo chora, bo to odstraszy potencjalny DT czy DS. Nie jest przeciez tak źle. Przy leku funkcjonuje zupełnie normalnie. Mysle, że samo "chora" wystarczy.

Posted

[quote name='Dogo07']Sonia to chyba sama jest wielkości kota a jednak się ich nie boi.[/QUOTE]

no niestety, to jak się rzuciła na kota to była furia - moje psy gonią moje koty, ale to jest gonienie dla samego gonienia, a Sonia od razu do gryzienia się brała :(

Posted

to samo mam teraz w domu z tymczasowym Kubusiem z podpisu.
Dopóki był słaby i obolały, koty go nie ruszały... jednak teraz nabrał sił, o wiele lepiej się czuje, to i jamniczy myśliwski charrrrakter się uwidocznił i nie tylko goni, ale z zębami na koty się rzuca :(

Posted

[quote name='Jaaga']Zadzwonila jedna pani z ogłoszeń, podpytała o lek, jego koszt i podziękowała.[/QUOTE]

Takich reakcji sie boje jeszcze te trudnosci ze zdobyciem leku....

Posted

Ja miałam milion telefonow, sms-ow, same glupoty.
Jedna kobieta wydzwaniała z piętnaście razy i wyłączała telefon w momencie jak odbierałam.
Wreszcie nie wytrzymałam, oddzwonilam, choć nigdy tego nie robię, a ona spokojnie, że [B]dzwoni (!) [/B]w sprawie TEGO YORKA..Powiedziałam kilka słów i sie wyłączyłam.

Lilutisi odpowiedziała??

Posted

[quote name='Akrum']ciotki, do adopcji poszła nasza FIFKA, która była na DT u LILUtosi.
Może tam by spróbować??
A i zdjęcia piękne LILU robi...[/QUOTE]

Rozmawiałam tel. z Lilutosi ma zajrzec na watek,ale kiepsko to widze:shake:

Cioteczka ma tez koty