jola_li Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 A czy nie dałoby się pogadać z tymi ludźmi i poprosić o trochę więcej czasu? Może gdyby ich zapewnić, ze nie pozostaną sami z problemem poczekaliby jeszcze trochę? A gdyby tak zrobić ogłoszenia i porozwieszać w okolicy? Teraz, niestety, nie mogę pomóc, ale pod koniec miesiąca na pewno podeślę parę groszy. Quote
kaja69 Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 jola_li napisał(a):A czy nie dałoby się pogadać z tymi ludźmi i poprosić o trochę więcej czasu? Może gdyby ich zapewnić, ze nie pozostaną sami z problemem poczekaliby jeszcze trochę? A gdyby tak zrobić ogłoszenia i porozwieszać w okolicy? Teraz, niestety, nie mogę pomóc, ale pod koniec miesiąca na pewno podeślę parę groszy. Z ludźmi rozmawiałam,ucieszyli sie,ze zajęłam sie psiurami i wierza mi,że je "zgarnę".Jeżdżę tam 2 razy dziennie i za każdym razem jak zaparkuję państwo juz sa,nie maja nic przeciwko żeby psiaki jeszcze u nich zostały,ale niestety najpierw zgłosili to do gminy,a pan z gminy mi powiedział,że będa szukać kogoś.Co prawda o tych psiakach dowiedziałam sie od pana z gminy,ale ja go uswiadomiłam,że finansowanie bezdomniaków jest obowiązkiem gminy,a pan myslał,że skoro ja taka miłośniczka zwierząt to się ucieszę,ze będe miała kolejne zwierzątka.I tu jest problem,bo teraz będa szukać takich co to z pocałowaniem ręki zabiora gromadkę ,bo sobie parę groszy zarobią.Poza tym maluchy sa przy samej ulicy,teren nie jest odgrodzony,raz ,że jak zaczna wyjazic z tej beczki to moga sobie spacerowac po asfalcie a dwa ,że słychac je z chodnika i tylko patrzec jak dzieci zaczną się interesować i przygarniać kolejnego pieska,który jak urośnie trafi na łańcuch albo do lasu.Z tego samego powodu nie dam tez ogłoszeń w mojej miejscowości,to wieś i ludzi traktujacych zwierzęta po ludzku,mozna policzyc na palcach.To jest wieś,polska wieś...wiesz mi Jolu nie jest wesoło...o tutejszym podejściu do psów,nawet tych "miłośników"mogłabym napisać książke i to kilka tomów...gdybym miała oczywiście talent literacki Quote
toyota Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Tak jak napisała kaja69, one nie są tam bezpieczne. Dzieci wezmą do zabawy, niedaleko ruchliwa droga i nie wiadomo co gmina wymyśli, żeby się ich pozbyć. Może znajdą jakiegoś chętnego, aby stanął z nimi na rynku i zarobił parę groszy... Uzbierajmy chociaż na karmę dla nich. To jest najpilniejsze. Może ktoś mógłby zrobić jakiś bazarek ? Serce mnie boli, że one siedzą w tej rurze :(... Quote
monis88 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 szczeniorki sa przeurocze! Najgorsze jest to, ze coraz wiecej osob juz o nich wie :( a jak to u nas na wsi "ciekawskie jaja" beda chciala zobaczyc gromadke to sunia calkiem zwariuje i straci zaufanie do czlowieka ;/ Quote
mimiś Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 żeby trochę podrosły to może znalazłyby dt, a tak.... Quote
kaja69 Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 Mimiś,one moga juz iść do dt,same jedzą,sunia je zostawia na bardzo długo.Jak do nich jeżdżę to ani razu nie natknęłam sie żeby była przy nich.Są juz odrobaczone i odpchlone ,tylko szczepić.Ta sunie jest bardzo mloda i juz jej zabawy w głowie a nie opieka nad dzieciakami... Quote
kaja69 Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 Dzięki bardzo Igiełko...juz posłałam...wszystkim Wam dziewczyny dziekuję...Dzisiaj jeszcze nie byłam u maluchów,w niedzielę do południa u nas ruch,ludzie maszeruja do kościoła,do tego jeszcze jest I komunia,nie chcę sie rzucać w oczy za bardzo i tak coraz więcej ludzi juz tam zagląda...najgorsze,że dzisiaj strasznie pada... Quote
Igiełka Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 u nas tez jak dokarmiałam bezdomniaki to budziłam duże zainteresowanie tylko że nikt nie przyszedł z pomocą.. ehh ludzie Quote
jola_li Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Ja też poproszę o numer konta, choć dopiero pod koniec maja prześlę pieniążki (czyli miej w pamięci 30 zł). Quote
kaja69 Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 Dzięki Jolu...zaraz ślę... Szczeniorki sa,dzisiaj pada więc w tej beczce gnój się zrobił...zimno,dobrze,że sunia z nimi siedziała,ale ciasno tak,że biedaki ruszać się nie mogły...więc co tam,przewiozłyśmy z Monia budę "dla bienia"do mojego ogródka,bo to jedyne ogrodzone i zamkniete miejsce i przeniosłyśmy rodzinkę. Tylko proszę nie zostawiajcie mnie z nimi,może ktoś wziąłby na dt... Wczoraj wyadoptowałam swojego tymczaska i nowa opiekunka zostawiła mi 50 zł na moje tymczasy,więc powiedziałam,że przeznaczam je na szczeniorki i ich mamę. Quote
Agnieszka:)bydgoszcz Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Ancia jak u mnie sie poprawi finansowo a nastapi to mam nadzieje ze wkrotce tez obiecuje pomoc:) Quote
monis88 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 ta bude do ogrodka to my targalysmy hehe :D akcja "przeprowadzka" sie udala :) obiecalam dyzury do poludnia ;) Quote
kaja69 Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 Żeby tylko domki udało sie dla nich znaleźć... Quote
azalia Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Jak cudownie,że sunia z małymi już bezpieczne.Przepraszam za dygresję,ale chcę zapytać o pewną sunię,gdzieś zgubiłam jej wątek.Ona nazywała się bodajże Rawen i była u ludzi,którzy chcieli się jej pozbyc,ponieważ mieli kupić szczeniaki,a ona rzekomo przynosiłaby wstyd.Mała chyba była w ciąży,tak myslę co się z nią stało,czy ktoś może mi podesłać wątek? Quote
kaja69 Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 Przykro mi ,nie słyszałam o tej suni,biedna...brak mi słów jacy ludzie sa wredni... A u maluchów wczoraj była z wizyta Ciocia toyota i Ciocia wiolabiszop:lol: Quote
tłamsik Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 A karma by się przydała? Maluchy jedzą suche? Mogę przesłać coś do pochrupania juniorom.. Quote
toyota Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Karma na pewno się przyda dla maluchów, będę jadły namoczoną. Ania ma już dziurę budżetową, ale nie mogła zostawić przecież tych szczeniaków w rurze przy ruchliwej ulicy.... Quote
tłamsik Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 ok, to robię dzisiaj zamówienie, w sklepiku z szybką wysyłką, także karma powinna dojść w ciągu paru dni. Tylko poproszę na pw adres do wysyłki.. Quote
toyota Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 tłamsik napisał(a):ok, to robię dzisiaj zamówienie, w sklepiku z szybką wysyłką, także karma powinna dojść w ciągu paru dni. Tylko poproszę na pw adres do wysyłki.. To ogromna pomoc. Dziękuję. Byłam wczoraj u Kaji69, psy mają tam raj na ziemi, ale niestety Kaja69 milionerką nie jest i jak każdy ma ograniczone możliwości finansowe. Ja mam "swoje" maluchy i sukę, na dodatek dużą w typie On-ka. Jeszcze są 3 szczeniaki z ósemki, ale rachunki za weta nie popłacone. Dlatego nie dam rady pomóc Ani. Quote
jola_li Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Napiszcie może do Kundelkowej Skarbonki prośbę o wsparcie. Quote
wiolabiszop Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Witam jestem u pięknej suni i prześlicznych maluszków.CZuje ich zapach jeszcze od wczoraj ,mialam przywilej je tulic są przeurocze.Pomyślę dzisiaj jak mogę Ci pomóc Kaja69. Quote
kaja69 Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 tłamsik napisał(a):A karma by się przydała? Maluchy jedzą suche? Mogę przesłać coś do pochrupania juniorom.. Oj tak,pewnie ,ze się przydadzą chrupki:lol:Narazie dostaja ryz z miąskiem plus witaminy,ale ząby juz są i mysle,że bedą wcinać najpierw namoczona a potem suchą. Dzieki bardzo zaraz ślę adres... A tak w ogóle to witam nowe Ciocie :lol: Wczoraj Ciocia Wiola i Ciocia toyota rozbawiły towarzystwo a potem monis musiała na siłę kłaść do łóżka:lol: Doszły wpłaty ,bardzo ,bardzo dziękuję i zaraz uzupełnie na pierwszej stronie.Pieniądze z konta zbieram przede wszystkim na szczepienia... Quote
monis88 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Bylam dzis u malcow do poludnia i bez pomocy suni bym nie ogarnela tej gromadki ;) zimno na dworze a one sie pchaja..jednego chowam 2 wychodzi ;) ale jak tylko sunia zjadla i wrocila to maluchy do cycucha ;) Quote
Igiełka Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 mama maluszków bardzo mądra przeszła wiele bidulka teraz możebyć już tylko coraz lepiej :) Quote
Recommended Posts