Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bjuta napisał(a):
Mój TZ nie chce mnie zawieźć do psitula... Mówi, że za zimno. Co za facet... Przecież on by tylko w aucie siedział...

ojej :glaszcze::glaszcze::glaszcze:

Ostatnio jak jechaliśymy z Botti to trochę dałam mu w kość,bo się nasiedział trochę bidulek w aucie...:shake: Może teraz ma uraz....

• Replies 439
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiecie co, ja się trochę boję o Reiko. On jest zdecydowanie najsłabszy. Człapie powoli, wyraźnie odstaje, tamte szaleją jak dzikie, Reiko się boi, a już wkładanie go do boksu to jest naprawdę kłopot! Wszystkie do niego startują! Najpierw włożyłam Hawanę, potem Ruto i Brutus już miał stracha, ale weszłam razem z nim i on za mną. A Reiko uciekł. Capnęłam go i próbowałam za sobą wprowadzić, ale nie dało rady. One jeszcze nie startowały tak mega agresywnie - ale próbowały załatwić sobie żeby im Reiko więcej miejsca nie zabierał. Musiałam Mysię o pomoc prosić. Odkopała zamarznięte drzwi (Mysia ma kopa jak się patrzy!) - ja tróję wywabiłam na zewnątrz, a Mysia włożyła Reiko od środka. Biedny jest bardzo. Proszę Was - jeśli będziemy zbierać na jakiegoś - to już na Reiko, dobrze?

Posted

Ruto zrobił mi niespodziankę. Wyrwał mi się drań stary! I okazał się dosyć grzecznym psem... I bardzo delikatnie bierze przysmaki z ręki! :) Szalał niesamowicie z Brutusem. Przeciągały się na smyczach, czasem się prowadziły - raz jeden, raz drugi. Przezabawne to było! Hawana chciała się dołączyć, ale nie bardzo kapowała na czym zabawa polega!

Posted

Jak doszliśmy do lasu, to Reiko był już tak zmęczony, że musieliśmy zawrócić...

O Hawanę było pytanie z ogłoszeń - czy lubi być kąpana i czy była szkolona. Odpisałam.
Hawana gryzła mi buty i to naprawdę mocno! To miała być zabawa... Gdyby trafiło na tenisówki, to byłoby licho... Z dzieckiem to ona raczej chyba nie może mieszkać.

Posted

Biedny ten Reiko :-(

W sprawie Hawany dzwoniła do mnie właśnie ostatnio jakaś Pani, ale w domu jest małe dziecko, więc też niestety odradziłam :-(

A zdjęcia i te dzikie zabawy po prostu cudne :)

Posted

Jakoś mnie zaćmiło i nie sfilmowałam tych szleństw :shake: Chciałam sfilmować jak chodzi Reiko - ale mi nie bardzo wyszło...

[video=youtube;hn4xu-S7KU4]http://www.youtube.com/watch?v=hn4xu-S7KU4&feature=youtu.be[/video]

Posted

Jest piękna, ale to trudny pies.No może trudny, to przesada. Ale w niedoświadczone rece się nie nadaje. Zapowiedziałam w rodzinie, że następny z Psitula będzie Reiko - a Mama się pyta a Fistaszek i Neska?? Muszę im wcześniej domy znaleźć....

Posted

Ja też mam problem z wsadzaniem Reiko do boksu bo zawsze Ruto go atakuje(Ruto ze mną nigdy nie wychodzi bo się go boje, dwa razy próbował mnie capnąć) :( A Havana na spacerach jest cudowna ,ładnie się bawi chce się głaskać i w ogóle jest kontaktowa.mama nadzieję że szybko te mrozy zejdą i Havana w końcu pojedzie do fryzjera....