Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

takie butki można kupić w dobrze zaopatrzonym zoologicznym czy nawet na allegro jest to taka sakiewka ze sznureczkiem który po założeniu się zaciąga a koszt nie jest wielki sprzedają to parami są różne rozmiary i tworzywo

Edited by tymuś
  • Replies 439
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

te buciki z postu wyżej nie nadają się do niego bo one mają przeszycie z boku łapy a Reiko właśnie bokiem stąpa i ten ucisk łapy na przeszycie wypadnie:roll::shake:

Posted

to może uszyć samemu : kupić jakąś starą kurtkę skórzaną wyciąć koło 20 lup 30 cm zszyć z warstwą miękkiego filcu i wszyć po owalu sznureczek i ściągacz żeby szwów nie było tylko załamania które ułożą się jak chcą ; same się dopasują

Posted

Artemida napisał(a):
dobra wizja :) tylko teraz trzeba znaleźć osobę która nie ma dwóch lewych rąk do szycia :D

..yyyyyyyyyy np............yhmmmmmm Naklejka?:cool3::diabloti:

Posted

Oglądałam dzisiaj w sklepie. To nawet nie jest drogie 25 zł, ale dla Reiko się nie nadaje, bo szew był w "palcach". A Reiko stawia łapę pionowo. Będę szukać innych firm. Wydaje mi się, że nie ma się co porywać na szycie takiego buta. To jednak jest dość skomplikowane, a jak będzie jakiś szew niedorobiony, to mu się odcisk zrobi.

Posted

Bjuta napisał(a):
Oglądałam dzisiaj w sklepie. To nawet nie jest drogie 25 zł, ale dla Reiko się nie nadaje, bo szew był w "palcach". A Reiko stawia łapę pionowo. Będę szukać innych firm. Wydaje mi się, że nie ma się co porywać na szycie takiego buta. To jednak jest dość skomplikowane, a jak będzie jakiś szew niedorobiony, to mu się odcisk zrobi.

Bjuta ja myślałem o bezszwowym ; tak jak sakiewka i ściągnięty na górzę a ewentualne fałdki ułożyłyby się adekwatnie do stawianych kroków , do stąpania

Posted

No te są właśnie fajne, ten ostatni jest na śnieg: chroni przed lodem i solą np :) teraz tylko trzeba obwód łapy Reiko ale wydaje mi sie ze on ma łapę jak golden :)Jak będę w pt z nim na spacerze to będę go dotykać po tej łapie ,by sprawdzić czy dałby sobie założyć takiego buta :)
Te pierwsze też są ok i też są na rzepy ^^

Posted

Mnie się wydaje że te pierwsze dwa mają szycie w palcach i się nie nadają.

Angi napisał(a):
w jakim on jest boksie? bo nie umiem zajarzyć :(

Jak się wchodzi bramką spacerową to na lewo, przez furtkę i to jest 2 albo 3 boks w prawym ciągu, chyba jednak drugi, zaraz za Fistaszkiem. Reiko jest w boksie z Ruto, Hawaną i Brutusem