Mysia_ Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 czasem nie ma się wpływu na resztę rodziny.... U mnie wszyscy chcieli Lucka tylko nie ja.... A teraz nawet trochę się cieszę, że do nast trafił, bo w innym razie też pewnie wracałby jak bumerang do schroniska :-( Quote
Bjuta Posted March 12, 2013 Author Posted March 12, 2013 Mysiu, jak Reiko to znosi? Przecież on nawet po spacerze nie chciał wracać na wybieg. Quote
angineuuka Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Mam z kilka jego zdjęć, za kiełbaską to on się da pokroić :evil_lol: Quote
Raczyna Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 ciekawe czy dałoby mu się tę łapkę zoperować Quote
mdk8 Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 a nie szukacie mu DT lub Hoteliku? szkoda biedaka ... Quote
Bjuta Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 Nie dajemy rady finansowo... Mamy 15 psów na różnego rodzaju tymczasach i tylko 3 jest w dobrej sytuacji finansowej. Powyciągałyśmy kiedyś psy z 10 stażem w schronie, to było parę lat temu no i się wykruszyły deklaracje... Quote
Mysia_ Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 Przydałby mu się jakiś domek, jak on z ogłoszeniami stoi? Quote
Mysia_ Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 [quote name='mdk8']a jakie on ma warunki w schronisku?[/QUOTE] mieszka na wybiegu z 3 innymi psiakami :) Quote
mdk8 Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 a jaka jest opieka w schronisku? Jak często psy wychodzą na spacery? Quote
Bjuta Posted April 5, 2013 Author Posted April 5, 2013 Te z wybiegów wychodzą rzadko. Raz na parę miesięcy. Wybieg Reiko chyba wychodzi i tak najczęściej z wszystkich wybiegów, bo oni są łatwi i można ich dać niewprawnym wolontariuszom. Te z boksów - część wychodzi nawet raz na tydzień, ale jest grupka, dla których nie starczyło wolontariuszy i nie wychodzą. Mogą tylko rozprostować nogi na wymiennych wybiegach. Najlepiej mają psy mieszkające w t.zw. kotłowni - bo mamy taką grupę więźniów, którzy są codziennie w schronisku i oni wychodzą regularnie z tymi psiakami. Quote
Raczyna Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 ja mam konkretne pytanie o łapkę Reiko co dokładnie z nią tam jest nie tak- wiecie? czy ewentualnie można by mu zrobić konsultację w Klinice do której macie zaufanie/możecie polecić? i ile taka konsultacja by kosztowała? chodzi o to czy to jest do zoperowania Quote
mdk8 Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 byłam własnie na stronie schroniska i muszę przyznać, że jeżeli tak jest naprawdę jak tam opisano - to jest to jedno z lepszych schronisk w Polsce. Quote
Como Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 Biedny Reiko na chwilę tylko poznał życie poza schroniskiem :-(.Ludzie decydują się na adopcje,potem jak rzecz zwracają nie myśląc chociaż przez chwilę jakie jest to traumatyczne przeżycie dla psiaka. Quote
angineuuka Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Jak się nie mylę, to dalej jest do adopcji... Quote
mdk8 Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 szkoda, odnalazłam wątek i myślałam, że będą jakieś dobre wiadomości... Quote
Bjuta Posted August 28, 2013 Author Posted August 28, 2013 Z tą łapką, to nie jest od urodzenia. To efekt niefachowego zabiegu chirurgicznego. Już się nie da naprawić. Ta łapka jest krótsza. Quote
Bjuta Posted December 6, 2013 Author Posted December 6, 2013 U Reiko, nieodmiennie niestety, bez zmian. Quote
Recommended Posts