Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wyciągnęłam go z przydrożnego rowu - między Balicami a Aleksandrowicami. Kilka kroków od trasy A4 przy ul. Krakowskiej. Zakleszczony, przestraszony i bardzo głodny. Posiedzieliśmy trochę w tym rowie i zaufał. W jedynym gospodarstwie w pobliżu psa nie rozpoznano, za to skwitowano, że "żeby pani widziała, ile tu psów się wyrzuca z aut". Różnie bywa, ale raczej nie mam złudzeń, że to ukochana przez kogoś zguba... Zaniedbany, chudy, brudny, ale pazury długie i sierść na uszach przycięta. Na smyczy, mimo początkowej paniki, poszedł przepięknie, więc ją zna.
Wie również, co to samochód - wskoczył baardzo chętnie, mimo, że moje dwa psy nie były specjalnie gościnne.
Waży ok. 10 kg, szorściak. Weterynarz ocenił go na 3-5 lat, przebadał, usunął kleszcze, wypryskał. Psiak nie ma czipa, nie jest wykastrowany. Serce, temperatura i to, co dało się obejrzeć - ok., Ma mocno nierówny zgryz i brakuje mu kilku zębów.
Dostał imię Rodi.
Zamieszkał w hotelu w Niepołomicach.

Gdyby ktoś miał dla niego pomysł, chęć pomocy w ogłoszeniach, bardzo, bardzo proszę.

psywpotrzebie@gmail. com
509 166 430

Posted

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-RODI-z-przydroznego-rowu-SZUKA-DOMU-W0QQAdIdZ280764151

Tak na dobry początek :) Tekst ok???

Rodi to niewielki ok 4 letni piesek. Śliczny szorściak ważący około 10 kg.
Został znaleziony w przydrożnym rowie między Balicami a Aleksandrowicami. Kilka kroków od trasy A4 przy ul. Krakowskiej.
Był zaniedbany, wychudzony, brudny i pełen kleszczy.

Dzięki pewnej dobrej osobie Rodi został stamtąd zabrany. Teraz jest już po wizycie u weterynarza, który sprawdził jego ogólny stan zdrowia, usunął kleszcze. Aktualnie przebywa w hoteliku dla psów w Niepołomicach.
Ładnie chodzi na smyczy i umie jeździć samochodem.
Ma śliczny pyszczek i niekompletne uzębienie co tylko dodaje mu uroku.

To cudny nakolankowy piesek, który potrzebuje ciepłego domu i miłości, może to właśnie Ty mu to zapewnisz???

Przed adopcją zostanie wykastrowany.

Telefon kontaktowy w sprawie adopcji: 509 166 430
mail: psywpotrzebie@gmail. com

Posted

Bardzo, paoiii, dziękuję.

Niewiele jeszcze o nim wiem, poza tym co napisałam wyżej, jest łagodny, mimo dużego strachu, szczególne przy oględzinach u weta, nie przyszło mu do głowy nawet zawarczeć.

Posted

Aniu oczywiście na ile możemy pomożemy , wyślij zdjęcia na maila .Co prawda teraz raz góra dwa w tygodniu ale nie ma takiej wielkiej kolejki.
Byłam wczoraj w niepołomicach wiec będę dopiero w piątek ale raz na tydzien zawsze jestem wiec będę go tez odwiedzać .

Posted

Wyślę, oczywiście, dzięki serdeczne. Rodi trochę wypoczął. Rano potrzeby załatwił od razu po wyjściu na spacer, w kojcu nie. Kupa ok. Rodi jest przyjazny dla innych psów. Polubili się szczególnie z Pimpkiem.
Bożenka przysłała poranne fotki:

Posted

heh też dostałam te fotki dzisiaj:D i jeszcze takie: http://imageshack.us/photo/my-images/844/dsc00371o.jpg/
Niestety coś przez imageshack ostatnio nie moge wklejac nie wiem czemu:/ Za pare dni bede w domu to porobimy wiecej zdjec ładnych;) Psiak bardzo przyjacielski, na inne psy reaguje intensywnym machaniem ogona, zachowuje czystość, apetyt mu dopisuje! Mysle ze wiecej informacji za pare dni:D

Posted

Ale on śliczny :). Chociaż na początku po zdjęciu myślałam że to staruszek, może dlatego że taki chudy i szarawy.
Jest uroczy. A on coś na wysokość jak wyrośnięty jamnik ?
Dam go na fb na kudłacze do adopcji, mogę ?

Posted

Tak, bardzo Ci dziekuję :)

On jest nieduży, ale wyższy niż jamnik ;). Ciekawe jest to, że na kryzie sierść ma sporo dłuższą niż gdzie indziej.
Jest fajnym cudaczkiem. Jak wypocznie, nabierze ciała i sił, będzie przepiękny.

Za jakieś dwa tygodnie, jak nic nie wyjdzie po odrobaczaniu, zostanie zaszczepiony.

Posted

[quote name='PaulinaB']heh też dostałam te fotki dzisiaj:D i jeszcze takie: http://imageshack.us/photo/my-images/844/dsc00371o.jpg/
Niestety coś przez imageshack ostatnio nie moge wklejac nie wiem czemu:/ Za pare dni bede w domu to porobimy wiecej zdjec ładnych;) Psiak bardzo przyjacielski, na inne psy reaguje intensywnym machaniem ogona, zachowuje czystość, apetyt mu dopisuje! Mysle ze wiecej informacji za pare dni:D

Dzięki serdeczne:

Posted

To mój ukochany Czarek. Szukamy go od ponad 2 tygodni! Uciekł nam w okolicy Górki Narodowej 22 kwietnia. Szukamy go codziennie, rozwiesiliśmy mnóstwo ogłoszeń w okolicy i kilka w internecie, nawet tu na dogomanii. Już powoli traciliśmy nadzieję, że się znajdzie.

Bardzo, bardzo dziękuję za pomoc, za zaopiekowanie się naszym kochanym Czarusiem. Jak dobrze, że trafił w tak dobre ręce!!!!!

PS. Czarek w tym roku skończy 14 lat:) Weterynarz troszkę się pomylił:)

Posted

Wspaniałe zakończenie historii!:multi:
Naprawdę bardzo się cieszę:) I mam nadzieję, że teraz Czarek będzie już pilnowany jak oko w głowie.

Posted

[quote name='olcia80']Tak!!!!!!!!!!!!!! To nasz Czarek:):):):)! Tutaj kilka ogłoszeń, które zamieściliśmy w internecie:

http://e-zwierzak.pl/pl/ogloszenie/22593/zaginal-pies/
http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-Zaginal-pies-Czarek-W0QQAdIdZ278417898
http://www.schronisko.krakow.pl/index.php?id=62
http://www.dogomania.pl/ogloszenia/id/811/

jak dobrze ,że Ania sie zxatrzymała i biedaka zabrała z drogi ,przeciez chyba przez ten okres nic nie jadł ,strasznie schudł .:shake:
cuda jednak sie zdarzaja:lol:

Posted

Zgadzam się, że to CUD:)!!!!!!!!!!!!!!!!
Miałam kilka telefonów, że Czarek był widziany u nas w okolicy (Górka Narodowa, Prądnik Biały-Witkowice), ostatnia wiadomość dotyczyła 2 maja, więc "w trasę" wyruszył po tym czasie. Czarek na co dzień mieszka w Tychach (90 km od nas) i tam jest jego ukochany pan (mój tata). Wychodzi więc na to, że przez pierwszy tydzień Czarek próbował znaleźć drogę do mojego domu w Krakowie, a jak to się nie udało, postanowił wyruszyć do Tychów - taką samą drogą, jaką jeździł ze swoim panem:) Inteligentna psina, nie doceniałam go:) Tylko trochę przecenił swoje możliwości:( Prawda jest taka, że gdyby nie pani Ania to pewnie by padł po drodze i nikt by nawet się nie zainteresował:( A my nigdy nie dowiedzielibyśmy się, co się z nim stało:(

Oby więcej takich ludzi jak pani Ania!!!!! Jeszcze raz bardzo dziękuję!!!!!!!

Posted

Wspaniałe niesamowite zakończenie psiej historii, bardzo się cieszę że Czarusiowi się udało odnaleźć swoich opiekunów :) :) :).

Posted

[quote name='olcia80']Zgadzam się, że to CUD:)!!!!!!!!!!!!!!!!
Miałam kilka telefonów, że Czarek był widziany u nas w okolicy (Górka Narodowa, Prądnik Biały-Witkowice), ostatnia wiadomość dotyczyła 2 maja, więc "w trasę" wyruszył po tym czasie. Czarek na co dzień mieszka w Tychach (90 km od nas) i tam jest jego ukochany pan (mój tata). Wychodzi więc na to, że przez pierwszy tydzień Czarek próbował znaleźć drogę do mojego domu w Krakowie, a jak to się nie udało, postanowił wyruszyć do Tychów - taką samą drogą, jaką jeździł ze swoim panem:) Inteligentna psina, nie doceniałam go:) Tylko trochę przecenił swoje możliwości:( Prawda jest taka, że gdyby nie pani Ania to pewnie by padł po drodze i nikt by nawet się nie zainteresował:( A my nigdy nie dowiedzielibyśmy się, co się z nim stało:(

Oby więcej takich ludzi jak pani Ania!!!!! Jeszcze raz bardzo dziękuję!!!!!!![/QUOTE]
Aniu to cud i szczęście że zabrałaś Psiaka - biedula szukał drogi do domu
Aniu :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Rodi - Czarek już w swoim krakowskim domu. Widok Takiego Powitania i Takiej Radości to jedna z piękniejszych rzeczy, jakie mogą się zdarzyć :).
Również dziękuję Wam wszystkim za obecność i gotowość pomocy.

Posted

O tym spotkaniu marzyłam przez 2 tygodnie:) I dzięki pani Ani udało się!!!
Czaruś jeszcze wczoraj wieczorem pojechał ze swoim panem do Tychów. Był jeszcze szczęśliwszy, bo w końcu zrozumiał, że wszystko wraca do normy, że z panem jedzie do domu. Po przyjeździe, jeszcze w nocy, tata wyciągnął Czarkowi 10 kleszczy, dzięki czemu przestał się wiercić i drapać. Przespał spokojnie całą noc, chociaż zazwyczaj w nocy budził się i sprawdzał, czy wszyscy są w domu:) A dzisiaj czeka go kąpiel, więc pewnie nie będzie zadowolony;)

Posted

Jeszcze dziesięć:shake:.

Pani Olu :), 35zł, które przekazała pani na psy - chciałabym podarować od pani Pimpkowi - to ten psiak (na zdjęciach wyżej), z którym Czarek się zaprzyjaźnił, jest w trudnej sytuacji, ma dysplazję.