Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE="4"]TINA

Tina w schronisku spędziła 3 lata.
Spędziła tam całe życie, trafiła tu jako kilkumiesięczne szczenię.
W malutkiej klateczce, praktycznie bez spacerów, siedziała cały czas.
Miała chorobę sierocą, i z każdym dniem coraz gorzej znosiła boks.

Wzięłam ją do siebie na DT. To była chyba jej jedyna szansa, żeby wydostać się z tego miejsca.
Sunia trafiła do lecznicy, i okazało się, że ma alergię na jedzenie, zapewne od jedzonka schroniskowego... Musi być na diecie (ryba + mięso z indyka, ew. sucha karma dla alergików). U mnie je gotowanego kurczaka, bo nie jestem w stanie dopilnować, żeby jadła tylko indyka czy rybkę, i po jedzeniu kurczaka już jej się trochę poprawiło, więc myślę, że nadal może go jeść.

Schronisko bardzo ją "zniszczyło", wygląda na starszego psa, a to młoda, ok. 3 letnia, fajna sunia. Jest łagodna jak baranek, nawet do obcych się łasi, lubi dzieci, jest typowym psem na kanapę, tylko tam chce spać. Buda czy kojec nie wchodzi w grę. Towarzyska i kochana, uwielbia się głaskać i przytulać.
Tinka bardzo ładnie chodzi na smyczy, chociaż czasami ciągnie. Może chodzić tylko na smyczy, bo lubi uciekać.
Jest średniej wielkości, sięga do kolana. Waży ok. 13-15 kg.
Może zamieszkać w mieszkaniu w bloku, jak zostaje sama nie niszczy, nie brudzi, ładnie załatwia się na dworze.

Toleruje inne psy i koty. Jest wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona, ma ks. zdrowia i chipa.

Kontakt : [email protected] lub 502-540-078 (po godz. 16)

[SIZE="4"]Proszę o pomoc w szukaniu domu dla Tinki...
W DT też już się zasiedziała... I nikt jej nie chce
:(

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nano, ja daje taki tekst w ogłoszeniach :

Ciągle mam pecha... a nie mam domu...

Czy ktoś z Państwa kiedykolwiek wyobrażał sobie co to znaczy spędzić calusieńkie trzy lata w ciasnym, małym, głośnym miejscu? Zapewne nie i trudno będzie Wam to sobie wyobrazić lecz niespełna 3 letnia Tinka doskonale wie i to, aż za bardzo... przekonała się o tym na własnej skórze. Była w schronisku od szczeniaka... Całe dzieciństwo, spędziła właśnie tam. Za kratami. Zapewne do tego czasu by tam była, było z nią coraz gorzej, nie radziła już sobie, na całe jej szczęście pojawiło się wybawienie - dom tymczasowy, w którym obecnie przebywa. Tutaj okazało się że sunia to typowy domowy pies, od razu widziała co to kanapa, schody - jednym słowem - musiała mieszkać kiedyś w domu. Tinka jest bardzo grzeczna, kocha ludzi, nie ma w niej najmniejszego cienia agresji, wręcz uwielbia nawet małe dzieci! Nie ma problemów także z załatwianiem się na dworze. Tinusia toleruje inne psy i koty lecz lubi nad nimi dominować. Uwielbia chodzić na spacerki, ładnie chodzi na smyczy. Szuka najlepszego domku pod słońcem, który zapewni jej 100% ciepła i miłości! Tinka jest wręcz idealna - nawet pod względem rozmiaru - jest typową średniaczką, w kłębie ma ok. 45 cm, waży ok. 14 kg.

Bardzo prosimy o domek dla Tinki – ona już tyle przeszła, a nadal nie ma szczęście, nikt jej nie chce, mimo to że jest bezproblemowa i śliczna... Pilnie szukamy jej domu, tutaj nie może zostać na zawsze, ona musi mieć już własny dom, taki na zawsze...

Jeśli to właśnie Ty jesteś wymarzonym domkiem Tinki skontaktuj się: [email protected] lub 502-540-078 (po godz. 16)

Suczka przebywa w Łodzi lecz możliwy transport na terenie całej Polski. Jest wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona, posiada chipa oraz ks. zdrowia, do szczęścia brak jej tylko tego wymarzonego domku...

Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej oraz krótka wizyta przed-adopcyjna (5 minut i po wszystkim).

Dzięki wielkie za allegro, już dawno jej się skończyło :(
Tinka ma ogłoszenia, ale szybko spadają, więc jeśli ktoś ma czas, to proszę o ogłoszenia dla niej... Im więcej tym lepiej :)

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Nika, takie ładne Tince zdjęcia porobiłaś, wklej więcej na jej wątek :oops: :loveu:[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Z wątku przytuliskowego, autorstwa oczywiście Niki28:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS].....Komu futrzastą Fajną Tinkę?.....[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS].[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Nika, Ty masz zdaje się Dinę. Nie myli Ci się Dinka z Tinką? :lol:[/FONT]

Posted

[quote name='Korciaczki']
[FONT=Comic Sans MS]Nika, Ty masz zdaje się Dinę. Nie myli Ci się Dinka z Tinką? :lol:[/FONT]

Tak, myli nam się często, ale cóż, tak ją nazwali w przytulisku, i jakoś tak zostało ;)

Posted

Zapomniałam napisać : w lecznicy p. Madzia oceniła Tinkę na 3 lata. Ja myślałam, że ona jako dorosła trafiła do schroniska, a okazało się, że trafiła jako kilkumiesięczne szczenie. Więc wszystko się zgadza, Tina ma ok. 3 lata, nie 5, tak jak wyglądała na moje oko :oops: