Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 199
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='marmosia']:crazyeye: Czy to aby na pewno ten sam pies?
Topi wygląda na zdjęciach jak młody król lew ;)
dokładnie to samo skojarzenie miał mój TŻ :cool3:

Posted

marmosia napisał(a):
On jest taki cudny :)
Psiak, choć TŻ też niczego sobie:evil_lol:

Topiś jest faktycznie przecudny! :loveu:
a gdzieś Ty cioteczko mojego TŻ-ta wypatrzyła??

Posted

na wątku Wroclaw-psy w potrzebie piszą, że 19 czerwca w Parku Południowym będzie impreza promująca adopcję psiaków, co Wy na to żeby wziąć Topisia? Może ktoś się w nim zakocha tak jak my :loveu:
Trzeba dać chłopakowi szansę na super starość :)

Posted

Dziewczęta, przepraszam, że się wetnę w pól zdania, ale może mi pomożecie?

Dostałam taką widomość:

OTO OSTRZEŻENIE, KTÓRE PRZEKAZUJEMY DALEJ:
"Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to C. Lukasz lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !"

Pomożecie ją rozesłać do kogo trzeba?
Z góry dziękuje!

Posted

DOBRE WIADOMOŚCI:loveu:

Nasza Kasia- KIKOU jak zwykle nie zawiodła!
Weźmie Topika do siebie, a my w ramach wdzięczności będziemy jej co miesiąc wysyłać karmę dla podopiecznych. Jak to ona powiedziała 22 czy 23 to już nie różnica- dla mnie wielka:)
Jedyny warunek to to, żeby Topik nie skakał do innych psów. Także o to się nie martwię:D
Chce poprosić koleżankę, aby zawiozła mnie z Topisiem pod jelenią po wekendzie:D

Topik nie może dłuzej zostać w schronisku, z jego zdrówkiem wszystko już względnie ok, a życie w izolatce, to nie życie. Topi jest "bezobsługowy" tzn nie pozwala dawać sobie tabl, gryzie ze strachu.
Kasia to jedyny dom, który pozwoli mu dożyć do końca swoich dni, a jak wiadomo nie zostało ich dużo...

Kasiu dziękujemy:B-fly::B-fly::B-fly:

Posted

no niby dobre, chyba nigdzie nie będzie miał lepiej niż u Kiku (z Saszką, Lisiem i innymi), ale jednak miałam nadzieję na domek dla niego :(
wiem wiem, marzenie ściętej głowy...
tyle młodszych i zdrowszych psiaków czeka na domki czasem bezustannie...
ech...

tylko żebyście mnie źle nie zrozumiały, cieszę się tak w ogóle ;) :)

Posted

To dobre wiadomości, brzośka.
Widziałaś w jakich warunkach Topik mieszkał u tej swojej pseudowłaścicielki? Ja mam jeszcze zdjęcia w komórce, jak poszłam list z TOZu zanieść.
Nie będzie mu źle, a czasu rzeczywiście coraz mniej. Lepszy hotelik u kikou, niż paskudna kotłownia ze styropianem zamiast legowiska...
Szczęśliwości samych, Topiniu-staruszku!

Posted

no wiem, wiem...
widziałam "dom" Topisia, brrrr, jeszcze mnie wzdryga na samą myśl

wiem, że będzie miał super! :)
ale pewnie już go nie zobaczę :placz:

Posted

brzośka napisał(a):
to ja będę dyszkę co miesiąc przesyłać do Kikou
więcej na razie nie mogę...

Bardzo dzięki:) Na pewno Kikou to pomoże!:) Mam nadzieje, że uda nam się w poniedziałek pojechać:D

Posted

Ciotki, ciotki, to ja może kupię karmę, tylko żeby Kasia powiedziała jaką.
Mało nas tu zagląda, więc z deklaracjami będzie krucho, a tak mi będzie łatwiej :)
Słodkich snów, słodziaku.

Posted

bros napisał(a):
a ja zaglądam zaproszona przez marmosię. Bidulek starutki, ciekawe czy kiedys był kochany, glskany....................

Karolciu - może kiedy był szczeniakiem.
Bo kolejne 16 lat jeo życia to była egzystencja piwniczno-komórkowo-podwórkowa :( Psiak podobno nigdy nie był szczepiony, czy chociazby czesany...
Widziałam go na żywo - bieda straszna.
Starszy, schorowany, opuszczony, smutny pies... :(