Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 810
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Astrunia jest niezwykle kochaną psicą, z oporami weszła do samochodu, bardzo się bała, położyła się z tyłu na podłodze, zwymiotowała, zrobiła kupkę i ogólnie była bardzo przerażona.

Operacja trwała długo. Astrusia rzeczywiście była w ciąży, mogło być 6 lub 7 szczeniąt. Wet powiedział, że częśc z nich była martwa więc Astra mogła nie przeżyć tej ciąży. Bardzo krwawiła i podczas operacji był problem. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło i teraz Astra odpoczywa w hoteliku.
Planuje 1 stycznia zawieźć ją z powrotem.
Teraz jeszcze sprawa budy.

Sterylizacja to 250 zł, ogromnie proszę jeszcze raz o pomoc finansową...

można np kupić pocztówko-obrazek:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36688

Posted

Dobrze, żę się udało. Ona pewnie źle się czuła i dlatego była taka smutna.
Olu jesteś wspaniała. Szkoda, że musi wracać na tą wieś, ale będzie miała przynajmniej lepsze warunki niż teraz. Oby udało się jeszcze z tą budą przez jej powrotem.

Prosimy o pomoc finansową.

Posted

Bardzo się cieszę, że sterylka się udała i psinka już dochodzi do siebie.
Ola czy rozmawiałaś w sprawie budy?
Niestety muszę to napisać, Emir chce podarować budę i mówiłam o tym Oli kilkakrotnie, ale z rozmów telefonicznych mogę wywnioskować niewielkie zainteresowanie. Buda będzie podarowana, więc pieniądze, które Ola dostała mogą być przeznaczone na sterylkę, hotelik i na pewno zostanie coś na jedzenie. Ola jak wiesz my z Tanią bardzo chciałyśmy suni pomóc i nadal chcemy, tylko Ciebie prosimy o większy entuzjazm. Wspaniale, że zorganizowałaś sterylkę i dalszą opiekę nad sunią.
Nie chcę żebyś Emir wystawiła do wiatru, tym bardziej, że zrobiła w swojej Fundacji przesunięcia, żeby tą budę dostała twoja sunia.

Posted

Rozmawiałam z Emir zaraz po tym jak my skończyłyśmy rozmawiać i umówiłyśmy się na telefon i umówienie na konkretną datę po świętach. Naprawdę bardzo Wam dziękuję za pomoc ale ja nie jestem w stanie tego wszystkiego tak szybko pozałatwiać, po prostu nie daję rady.
Mam pieniądze na budę - 300 zł. Nie chciałam narazie tego ruszać póki sprawa budy nie jest zamknięta.
Sterylizacja kosztowała 250 zł a mówiłam, że ma kosztować 150 zł - wtedy jeszcze nie byłam umówiona z wetem i nie pomyślałam, że aborcyjna będzie droższa.
Mam rachunek, jeśli chcesz prześlę Ci go.

Posted

Planuję wybrać się do Emir w sobotę. Będę musiała pożyczyć przyczepkę, niestety samochód, którym planowałam przewieść budę, jest niedostępny.

Koszt pożyczenia przyczepki to około 45 zł za dobę.

Posted

Oj, jak dobrze, że doszło do tej sterylki!
Przepraszam, że nie śledzę wątku całkiem na bieżąco, ale nie jestem w stanie ostatnio czytać dogomanii zbyt często :oops:
Olu, wiem, że masz masę roboty i że dodaję Ci jeszcze, ale napisz, jesli możesz - ile kasy potrzeba i na co i gdzie ją wpłacać. Jesli te informacje już są w wątku, to przepraszam za moje gapiostwo i lenistwo!

Posted

Agato, ponieważ budę będę miała za darmo, przeznaczyłam pieniążki z budy na sterylizację i transport. Także w tej chwili na Astrę nie potrzebuję pieniędzy.

W piątek o 10 jadę po budę i tegoż samego dnia zawiozę Astrunię z powrotem na wieś.

Posted

Dobrze, że jeszcze chociaz kilka dni Astra spędzie w lepszych warunkach.

Pieniążki na Astrę nie są już potrzebne, ale na utrzymanie Puni potrzebne są nadal. Olu jak z opłatami za hotelik? Do kiedy jest zapłacone?

:mdleje:Leon :crazyeye::crazyeye: To lew tylko bez grzywy. :loveu: Lew salonowy. :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Rozmawiałam przed chwilą z właścicielami Astry. Jestem z nimi umówiona na piątek. Najpierw przywiozę budę potem sunieczkę.
Ciężko....ale będę ją tam odwiedzać. Jak najczęściej będę mogła....

Posted

Ola, nie wiem co się z tobą dzieje. Wczoraj odebrałaś budę, a jeszcze słowa o tym nie napisałaś. Myślę, że osoby interesujące się tym wątkiem chciałyby wiedzieć co się dzieje.
Skoro Ola nie podziękowała jeszcze osobie, od której psinka ma budę, to ja to zrobię.
EMIR ja dziękuję Ci za cierpliwość do Oli, że pomimo jej niewłaściwego zachowania nie odwróciłaś się się od niej, a właściwie od suńki, dla której ta buda była przeznaczona. Zawsze można na Ciebie liczyć:calus: . Dziękuję.:laola:
Ola czekamy na zdjęcia!!!!!!!!!

Posted

Z tego co wiem Ola ma internet tylko w pracy, więc jestem pewna że podziękowałaby za budę w poniedziałek...

Wiem że Astra już wróciła do domu, o ile tak to miejsce można nazwać.

Posted

Serdecznie dziękuję Emir za budę!!!:loveu: :Rose: :Rose: I za sianko :loveu:
W piątek wzięłam urlop i przewiozłam nowe mieszkanko Astry.
Sunia raczej cieszyła się z powrotu, piszczała, łasiła się. Dzieciaki wyszły się z Nią przywitać, kłócili się na żarty za którym bardziej tęskniła.

Buda jest super. Z przedsionkiem, ocieplana, solidna.
Naprawdę serdecznie, serdecznie dziękuję EMIR !!!!!!

Astra będzie miała cieplutko. Z początku nie chciała wejść do nowego mieszkanka ale to zapewne kwestia czasu. Odwiedzę ją w przyszły weekend.

Zdjęcia wstawię dzisiaj lub jutro.

Od piątku nie miałam dostępu do internetu stąd podziękowania dopiero dzisiaj. W piątek podziękowałam Emir osobiście.

Posted

Wstawiam pw, które wysłałam do mycha101 ponieważ nie bardzo rozumiem o co chodzi w ostatnim poście mycha101:

"Witam,

przepraszam ale nie rozumiem troszkę Twojego postu apropos cierliwości Emir do mnie.
Byłam w kontakcie z Emir, myślałam, że wszystko jest w porządku.

Naprawdę staram się to wszystko załatwiać w miarę moich możliwości. Przez weekend nie było mnie w Warszawie,w piątek specjalnie wzięłam urlop, żeby zamknąć już sprawę. Wróciłam o kosmicznej godzinie do domu, buda, Astra i miejsce gdzie mieszka są nieco porozżucane po podwarszawskich miejscowościach, od godziny 8 rano do mocno poźnego wieczora jeździłam z jednej miejscowości do drugiej. Wieczorem padłam, w weekend nie było mnie w Warszawie bo studiuję w Toruniu.

Ja pracuję, studiuję, mam swoje dwa psy, 3 w hotelikach, podopiecznych w schronisku, życie osobiste i naprawdę nie jestem w stanie w tempie ekspresowym załatwiać niektórych spraw. Szczególnie, że w przypadku transportu budy miałam problem z samochodem.

Często wypruwam sobie flaki w psich sprawach i trochę przykro mi się robi czytając takie rzeczy.

pozdrawiam

Ola."