Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 810
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mycha 101 to przegięcie z Twojej strony.
Emir oddajac bude zrobiła to dla dobra suni .Nie powinnaś nikogo pouczać jak ma się zachowywac i w jakim czasie składac pokłony i dziękowac.
O ile nie znasz Oli osobiscie to nie wkładaj noska gdzie Cie nie proszą.

Ola jest wspaniała dziewczyna i tak oddanych jak ona wolontariuszy nie ma.!!!!!!!!!!!!!!!
Ona nie tylko opiekuje sie garstka psiaków ale nadzoruje również inne -tysiace na Paluchu.
O ile nie dowierzasz to przejedź sie do schronu.
Smiesznie Twój post brzmi:lol: :lol: :lol:

MAMUNIA UPOMINA CÓRECZKĘ.:cool3: :cool3: :cool3:

Posted

Ja także uważam, że pretensje Mychy do Oli są nie na miejscu. Ola bardzo duzo robi dla psów i ogrom obowiązków nie pozwala jej przesiadywac na dogo.

A co do Astry to szkoda, że musiała tam wracac, ale teraz będzie miała chociaz przyzwoite warunki. Mam nadzieje, że dzieci zmądrzały.

Posted

Bardzo się cieszę, że Astra już szczęśliwa.
A jeśli chodzi o mój post i odpowiedzi na niego, to wcale nie miałam złych zamiarów, a na pewno nie chciałam się z nikim kłócić. Napisałam, to co uważałam za słuszne. Wysłałam do Oli prv i do Gamoń też. Z mojej strony sprawa zakończona. Czy można tu mówić o szczęśliwym zakończeniu, z jednej strony tak, a z drugiej nie. Astra wciąż tam będzie, mam tylko nadzieję, że będą o nią właściciele dbali, a Ola będzie doglądać i czasami zamieszczać jakieś zdjęcia.
Pozdrawiam serdecznie.

Posted

Punieczko, znajdziesz domek, zobaczysz! Jesteś w pięknym kalendarzu i na pewno zobaczy cię ten ktoś, kto powienien!
Co do Astry, to pozostaje wierzyć, że teraz będzie już lepiej.

• 2 weeks later...
Posted

Muszę wreszcie wziąć Punieczkę do ortopedy. Mam dług w hoteliku Punieczkowym a już na ortopedę nie mam pieniążków zupełnie :(

Bardzo prosiłbym o jakieś chociaż małe wsparcie.

Dzisiaj przeleję na hotelik trochę pieniędzy z kalendarzy, które sprzedaje.
Więcej o kalendarzu w podpisie.

Posted

Dzisiaj rano byłam u Astruni., Wygląda nieźle, ładna sierść, ma troszkę tłuszczyku, siedziała sobie w budzie.
Dostała ode mnie garnek ryżu z kurczaczkiem, chętnie przyjęła pieszczoty.

A tu zdjęcia specjalnie dla pewnej Cioci, która opiekowała się Astrunią po sterylizacji :loveu: :

no i takie mniej przyjemne zdjęcie, ma takie zaczerwienienia po szwach , czy należy się martwić?

Posted

Podobno czasami jest taki odczyn zapalny po szwach, ale powinien niebawem zniknąć. Moja Iris była operowana jakoś w październiku i miala szwy rozpuszczalne, ale jeden kawałek nitki wyszedł z ciała i właśnie podobnie to potem wyglądało...

Astrunia sobie nieźle radzi, super że ma tę budę, akurat zima przyszła...

Posted

Ola, po otrzymaniu pensji, na początku lutego prześlę Ci jakieś pieniądze na hotelik dla Puni. A możesz zdradzić w jakim hoteliku ona jest?

Natomiast Astunia wygląda bardzo dobrze :loveu:

Posted

Ta sunieczka zasługuje na najlepszy dom na świecie.

Jakiś czas temu jak jechałam odwiedzić Astrę z Panią, która zainteresowała się jako pierwsza Astrą i Punią i opowiedziała mi historię jak to wogóle było. Chyba tutaj nie pisałam jeszcze tego.

Ta Pani ma działkę właśnie tam gdzie żyły te sunie i pewnego dnia dojrzała te dwie suczki na opustoszałym gospodarstiwe. Podobno były skrajnie wychudzone, tak, że nie miały siły wstać, siedzieć czy szczekać, one tylko skamlały jak przechodził człowiek! Skóra i kości, przypięte łańcuchem do budy, leżące, zagłodzone...
Przez jakiś czas przychodziła tam i je dokarmiała i tylko dzięki Niej one przeżyły! Nie wiedziałam, ze to wyglądało tak tragicznie. Jak pierwszy raz zobaczyłam Punię i Astrę to były grubaski wręcz... a to wszytsko dzięki tej jednej osobie.

Teraz Punieczka wreszcie poznaje co to znaczy być kochanym psem ale nie moze w hoteliku zostać na zawsze!!
Szkoda, że nikt nie dzowni z ogłoszeń :(