Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 810
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostałam nowe wieści od Leonka, chłopak już waży 20 kg :evil_lol:

Ma jakieś problemy z tylnimi łapkami, nie wiem dokładnie o co chodzi... mam nadzieję, że to nic poważnego..

Najprawdopodobniej Państwo z Leonkiem będa się wybierać do szkoły dla psiaków, żeby był jeszcze mądrzejszy :cool3:

A oto Leoś :)

Posted

O rany! Ta historia suń rzeczywiście potworna!
Jak dobrze, że znalazła się choć jedna normalna istota ludzka, która zauważyła cierpienie suczek.
We wzroku Punieczki widać, że jest mądrą i doświadczoną psinką. Szkoda, że już tyle złego musiała zaznać :-(

Posted

Bardzo prosimy o pomoc w spłacie długów hotelowych, jakie mają psiaki uratowane przez Olę.
To ważne, by załużeń nie było - inaczej będzie ogromny problem z dalszym pobytem w hotelikach.

Każda kwota pomoże !!!!!!!!

Prosimy również o pomoc w szukaniu domów !!!!!
To by było (co wszyscy wiemy) najszczęśliwsze zakończenie !!!!!

Posted

Punia kuleje na tylnią łapkę. Wet, który ją oglądał mówił, że to jest jakieś uderzenie, przetrącenie, w stawie kolanowym... Mówił ogólnie bo to nie jego specjalizacja. Planowałam się wybrać z Punią do ortopedy, pewnie trzeba by zrobić rentgen i wet zdecydowałby czy to jest operacyjne czy nie.
Ona co któryś krok trzyma łapkę w górze przy chodzeniu.
Niestety w tej chwii sytuacja finansowa nie pozwala mi na wybranie sią z nią do weta.

Trochę zaniedbuję Punieczkę..staram sie co jakiś czas wpłacać pieniążki ale i tak jest zadłużenie :(
Z ogłoszeń nikt się nie zgłasza :(

Posted

Po pierwsze: Punia jest przeurocza, nie widuję jej często, na początku jest nieufna ale potem jest cała człowieka. Kochana, przekochana sunia.
Bardzo ładnie położyła się na stole do rentgenu, pozwoliła zrobić ze sobą wszystko co chcieliśmy , taka sierotka, do prześwietlenia bioder trzeba było jej zawiązać 4 łapki i ją unieruchomić, i taka sierotka leżała na tym stole kompletnie poddana. Lekarz zastanawiał się nad "głupim jasiem" ale Punia nie wymagała tego typu ogłupiaczy.
Ta jej uległość budzzi jakiś taki żal...widzi się może , że tak wiele przeszła wcześniej... nie wiem co to jest,ale to sprawia, że się myśli, że ona musi znaleźć naprawdę wspaniałego człowieka.

Kręgosłup i bioderka ładnie. Okazało się, ze problemem jest rzepka w kolanie, która jest ruchoma, nie ma ścięgna...o ile dobrze zapamiętałam.
Gdy rzepka jest na swoim miejscu jest w porządku, gdy przeskakuje - Punia kuleje. To trzeba zoperować. Jak to lekarz ujął: to jest patologia, a patologia szerzy patologię, konieczna jest operacja. U niego taka operacja kosztuje 300 zł. Trzeba ustawić rzepkę i zregenerować ścięgno.

To wszystko spowodowane jest jakimś urazem mechanicznym, pewnie na wsi ktoś ją tak potraktował :angryy:

Cóż... trzeba będzie zorganizować tę operację... aż wstyd...ale jak zwykle finansowa pomoc potrzebna :oops:

Za chwilę zdjęcia Punieczki z dzisiejszego baaaaardzo długiego, mroźnego i nieprzyjaznego dnia.