Jasiek Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='Karmi']Żona ? :razz:[/quote] I nie tylko .A tych kumających pozwolisz że nie będę wymieniać a to z prostej przyczyny;po prostu i tak ich nie znasz:eviltong:.Powiem tylko tak;jest to cały tabun doświadczonych kynologów i hodowców.Część z nich owszem pozostawia szczenięta niekopiowane ale są tego różne przyczyny np eksport psa tam gdzie jest calkowity zakaz wystawiania psa kopiowanego. Quote
Karmi Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='Jasiek']I nie tylko .A tych kumających pozwolisz że nie będę wymieniać a to z prostej przyczyny;po prostu i tak ich nie znasz:eviltong:.Powiem tylko tak;jest to cały tabun doświadczonych kynologów i hodowców.Część z nich owszem pozostawia szczenięta niekopiowane ale są tego różne przyczyny np eksport psa tam gdzie jest calkowity zakaz wystawiania psa kopiowanego.[/quote] Chyba mnie nie zrozumiałeś. Pytałam czy znasz osoby, które uważają,że kopiowanie jest legalne. Kopiowanie nie wystawianie kopiowanych psów. Piszesz, że nie wymienisz takowych bo ich nie znam a w drugim zdaniu mówisz, że to ,,cały tabun doświadczonych hodowców" więc skoro tak to może jednak jakieś nazwisko czy nazwa hodowli obiło mi się o uszy :razz: Quote
Jasiek Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='Karmi']......,,cały tabun doświadczonych hodowców" więc skoro tak to może jednak jakieś nazwisko czy nazwa hodowli obiło mi się o uszy :razz:[/quote] He he he dobre sobie:lol::lol::lol::lol::lol::lol:Po pierwsze piszę tu w w swoim imieniu i nie mam zamiaru przytaczać opinnii innych hodowcow chociaż ją znam.Jak będą mieć taką potrzebę to sami napiszą.Po drugie nie jestem do tego upoważniony.A po trzecie to......i tu powinna być odpowiednia emotioikonka ale coś sie zacięło i nie otwiera się:placz: Quote
Chandler Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='Karmi']Chyba mnie nie zrozumiałeś. Pytałam czy znasz osoby, które uważają,że kopiowanie jest legalne. Kopiowanie nie wystawianie kopiowanych psów. Piszesz, że nie wymienisz takowych bo ich nie znam a w drugim zdaniu mówisz, że to ,,cały tabun doświadczonych hodowców" więc skoro tak to może jednak jakieś nazwisko czy nazwa hodowli obiło mi się o uszy :razz:[/quote] Karmi, WSZYSCY oprócz paru marnych osób w tym wątku uważają, że kopiowanie w Polsce jest legalne ;). I właśnie z powodu tej "legalności", a nawet dla jej podkreślenia weterynarze w konspiracji ucinają psom ogony i uszy... Przecież to jasne, a Ty pytasz i pytasz... i łapki każesz podnosić...:roll: ;) Quote
xxxx52 Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 nie tylko weterynarze ucinaja uszki i ogonki:shake:widzialam ,ze fryzjerka od psow ucinala ogonki :angryy::angryy:w tym przypadku byly to min.sznaucerki z papierami z uznanej hodowli:shake::mad: Quote
LALUNA Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Wróciłam z zawodów agility z Głogowa i było dwóch zawodników z Niemiec. Mówili ze tam jest nie tylko zabronione kopiowanie i wystawianie, ale nawet w zawodach juz nie wolno startowac. Quote
niceravik Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='Chandler']Karmi, WSZYSCY oprócz paru marnych osób w tym wątku uważają, że kopiowanie w Polsce jest legalne ;). I właśnie z powodu tej "legalności", a nawet dla jej podkreślenia weterynarze w konspiracji ucinają psom ogony i uszy... Przecież to jasne, a Ty pytasz i pytasz... i łapki każesz podnosić...:roll: ;)[/quote] [B][COLOR=green]A ja uważam, że każdy kto nie rozumie, że kopiowanie psów jest zabronione, a nade wszystko podłe i barbarzyńskie XXXX :mad:![/COLOR][/B] [B][COLOR=green]Koniec.[/COLOR][/B] Quote
xxxx52 Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 neceravk-zgadzam sie z Toba:lol: PSa gdzie podzialy sie "Glaby"? Quote
Karmi Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='Chandler'] Przecież to jasne, a Ty pytasz i pytasz... i łapki każesz podnosić...:roll: ;)[/quote] Oj pytam i pytam bo chciałam Jaśkowi znaleźć jakieś towarzystwo (lepsze niż wymieniona rzeczniczka ZK i pracownik MR) w jego poglądach, żeby nie czuł się taki samotny. :razz: Jak widzisz łatwo nie jest. Jasiek dalej będzie samotny. :lol: Pytałam tylko o poglądy. Nie pytałam kto tnie. Myślałam, że Jasiek sypnie autorytetami z naszej kynologi :cool3: bo dlaczego nie? Mamy demokrację - za poglądy nie sadzają ;) ps. Mówiąc serio to nie sądzę, żeby ktokolwiek obeznany z tematem był zdania że wolno ciąć.... no oczywiście oprócz Jaska :evil_lol: Quote
Chandler Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='Karmi']Oj pytam i pytam bo chciałam Jaśkowi znaleźć jakieś towarzystwo (lepsze niż wymieniona rzeczniczka ZK i pracownik MR) w jego poglądach, żeby nie czuł się taki samotny. :razz: Jak widzisz łatwo nie jest. Jasiek dalej będzie samotny. :lol: Pytałam tylko o poglądy. Nie pytałam kto tnie. Myślałam, że Jasiek sypnie autorytetami z naszej kynologi :cool3: bo dlaczego nie? Mamy demokrację - za poglądy nie sadzają ;) ps. Mówiąc serio to nie sądzę, żeby ktokolwiek obeznany z tematem był zdania że wolno ciąć.... no oczywiście oprócz Jaska :evil_lol:[/quote] Ty już Go nie męcz, Karmi...:shake: Emotki mu się nawet zacinają z tych nerwów...:p Swoją drogą zastanawiam się obserwując ten wątek (wiesz Karmi 560 stron i te klimaty), jak rozmowy ciągle zataczają koło. Najpierw zakaz ucinania psom ogonów i uszu dla celów profilaktycznych i estetycznych (jasny i prosty - nie ma nad czym dyskutować), potem truchcikiem w stronę wystawiania kopiowanych psów, dalej psy myśliwskie i przypadki okaleczenia ogona, psie sporty, następnie kwestia sterylizacji..., a na końcu wegetarianizm. Dzisiaj, jak zauważyłam doszliśmy do rozmyślań nad kotletem w sprawie ogonków...:roll: Znowu będziemy przerabiali to wszystko od początku...:placz:? Quote
Karmi Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='Chandler']Ty już Go nie męcz, Karmi...:shake: Emotki mu się nawet zacinają z tych nerwów...:p Swoją drogą zastanawiam się obserwując ten wątek (wiesz Karmi 560 stron i te klimaty), jak rozmowy ciągle zataczają koło. Najpierw zakaz ucinania psom ogonów i uszu dla celów profilaktycznych i estetycznych (jasny i prosty - nie ma nad czym dyskutować), potem truchcikiem w stronę wystawiania kopiowanych psów, dalej psy myśliwskie i przypadki okaleczenia ogona, psie sporty, następnie kwestia sterylizacji..., a na końcu wegetarianizm. Dzisiaj, jak zauważyłam doszliśmy do rozmyślań nad kotletem w sprawie ogonków...:roll: Znowu będziemy przerabiali to wszystko od początku...:placz:?[/quote] eee pesymistka z Ciebie ;) Ja tam widzę postęp: już nikt nie neguje istnienia zakazu kopiowania. No może z jednym wyjątkiem... no dobra z trzema wyjątkami (ale tylko jeden z nich jest z Dogo) :razz: Faktycznie, patrząc z boku temat już był wałkowany z każdej strony. Już chyba wszystkie ,,ale " opozycja powyciągała. Wiesz jak to jest - tonący brzytwy się chwyta. :cool3: Oj zaraz mi się dostanie :razz: ps.Ja się tylko przyznaję do głodujących dzieci w Afryce. :oops: Quote
TuathaDea Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='Karmi']Ja tam widzę postęp: już nikt nie neguje istnienia zakazu kopiowania. No może z jednym wyjątkiem... no dobra z trzema wyjątkami (ale tylko jeden z nich jest z Dogo) :razz:[/quote] Ejże... nie zapędzaj się tak :lol: Quote
Karmi Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='niceravik'][B][COLOR=green]Dziewczyny, widziałyście MARSA?[/COLOR][/B] [B][COLOR=#008000]Czyżby nam się chłopak zgubił :lol:?[/COLOR][/B][/quote] Ale TD się odnalazł. :diabloti: Quote
Karmi Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='Jasiek']Ojojoj!!! jakaś Ty troskliwa:evil_lol:Nie zaprzątaj sobie tym swojej ślicznej główki i o moje towarzystwo sie nie martw:evil_lol:[/quote] O Jasiek nie komplementuj mnie :oops: Ty też jesteś chłopak niczego sobie :razz: Troskliwość mam w genach - jak to Matka Polka ;) Quote
Karmi Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='TuathaDea']Ejże... nie zapędzaj się tak :lol:[/quote] Czwarty do brydża? :razz: Quote
Jasiek Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='Karmi']Oj pytam i pytam bo chciałam Jaśkowi znaleźć jakieś towarzystwo (lepsze niż wymieniona rzeczniczka ZK i pracownik MR) w jego poglądach, żeby nie czuł się taki samotny. :razz: Jak widzisz łatwo nie jest. [/quote] Ojojoj!!! jakaś Ty troskliwa:evil_lol:Nie zaprzątaj sobie tym swojej ślicznej główki i o moje towarzystwo sie nie martw:evil_lol: Quote
niceravik Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='MARS']heh..........[/quote] [B][COLOR=green]Dziewczyny, widziałyście MARSA?[/COLOR][/B] [B][/B] [B][COLOR=#008000]Czyżby nam się chłopak zgubił :lol:?[/COLOR][/B] Quote
Jasiek Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Ej kobitki co tu jest grane ? Mój post wysłany 22.12 jest cytowany 21.31.Karmi Matko Polko kumasz o co chodzi??????:motz::motz::motz::motz::motz: Quote
maxxel Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Cytat: Napisał [B]niceravik[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9339701#post9339701"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images_pb/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL] [I][B][COLOR=green]Dziewczyny, widziałyście MARSA?[/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=#008000]Czyżby nam się chłopak zgubił :lol:?[/COLOR][/B][/I] Ale TD się odnalazł. :diabloti: [quote] [quote name='Karmi']Ale TD się odnalazł. :diabloti:[/quote] [quote name='niceravik'][B][COLOR=green]Dziewczyny, widziałyście MARSA?[/COLOR][/B] [B][COLOR=#008000]Czyżby nam się chłopak zgubił :lol:?[/COLOR][/B] [/quote] Mam pytanko techniczne ..Jak to sie dzieje,ze Karmi odpowiada na post niceravik godzine wczesniej niz ta post podala.Pytam z czystej ciekawosci bez zadnych podtekstow.Mam kilku godzinna roznice z krajem ,ale to chyba nie ma znaczenia... Quote
maxxel Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Laluna slowo GLABY zostalo jeszcze w poscie xxxx52.Naprawde nie ma to dla mnie znaczenia czy je rowniez skasujesz jak u niceravik.Ten watek siegnal i tak juz smutnego poziomu i czas odpuscic,by nie znizyc sie do jego pulapu.Ten temat przez jakis czas byl moja odskocznia od spraw ktore na codzien wymuszaja zdystansowania sie i patrzenie na swiat z innej perspektywy.,Niejednokrotnie prowokowalem z powodzeniem ciagniecie tematu (tylko w wiadomym sobie celu..)..Ja jako glab z komora i fura,tudziez dziesiatka innych okreslen,obstaje przy swoim postrzeganiu zagadnienia kopiowanie..[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3].Proponuje tym wszystkim ktorzy feruja inwektywami o zachowanie rozsadku w osadach ludzi ktorzy sa w pozycji adwersarza. Moglbym opowiedziec historje pewnej organizacji przywracajacej garsce ludzi poczucie czlowieczenstwa.Nie o licytowanie sie jednak tu chodzi.....[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman].[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Z pozdrowieniami z Indii[/FONT][/SIZE] [URL]http://pl.fotoalbum.eu/maxxel[/URL] Quote
niceravik Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 [quote name='maxxel'] Mam pytanko techniczne ..Jak to sie dzieje,ze Karmi odpowiada na post niceravik godzine wczesniej niz ta post podala.Pytam z czystej ciekawosci bez zadnych podtekstow.Mam kilku godzinna roznice z krajem ,ale to chyba nie ma znaczenia...[/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]Prawdopodobnie to zagięcie czasoprzestrzeni :razz:.[/FONT][/COLOR] Quote
xxxx52 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Dogomanianki ,MARS nie ma czasu ;)gdyz utknal we watku o plodnosciach i rozrodach:crazyeye:Po prostu sie przerzucil,z ocinanaia czesci ciala na rozrod ,ale to specjalisci ,te chlopy:shake: Quote
niceravik Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 [quote name='maxxel'][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Laluna slowo GLABY zostalo jeszcze w poscie xxxx52.Naprawde nie ma to dla mnie znaczenia czy je rowniez skasujesz jak u niceravik.Ten watek siegnal i tak juz smutnego poziomu i czas odpuscic,by nie znizyc sie do jego pulapu.Ten temat przez jakis czas byl moja odskocznia od spraw ktore na codzien wymuszaja zdystansowania sie i patrzenie na swiat z innej perspektywy.,Niejednokrotnie prowokowalem z powodzeniem ciagniecie tematu (tylko w wiadomym sobie celu..)..Ja jako glab z komora i fura,tudziez dziesiatka innych okreslen,obstaje przy swoim postrzeganiu zagadnienia kopiowanie..[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3].Proponuje tym wszystkim ktorzy feruja inwektywami o zachowanie rozsadku w osadach ludzi ktorzy sa w pozycji adwersarza. Moglbym opowiedziec historje pewnej organizacji przywracajacej garsce ludzi poczucie czlowieczenstwa.Nie o licytowanie sie jednak tu chodzi.....[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman].[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Z pozdrowieniami z Indii[/FONT][/SIZE] [URL]http://pl.fotoalbum.eu/maxxel[/URL][/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]maxxel, widzę że jesteś niezły „delikates”. Szkoda tylko, że stronniczy.[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Jeżeli druga strona barykady twierdzi, że ja wypowiadam się w formie bełkotu, to mnie przysługuje prawo do retorsji i pisząc głąby, wykorzystałam to prawo. [/COLOR][/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Nie ja zaczynam wojnę. [/COLOR][/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Jeżeli inna gwiazda tutejszej opozycji, niejaki MARS, może logować się dubeltowo pod zmanipulowanym moim nikiem, w którym określenie „nice” zastępuje „stupid”, mnie również przysługuje prawo do retorsji.[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Ale ja się nie obrażam. Nic a nic! Podszywki to stary numer, używany głównie w przedszkolu.... Jednak rzadko stosowany przez facetów udających praworządnych, z gębą pełną frazesów o prawie do wolności wyborów, niedoskonałości ustawy i takich tam. [/COLOR][/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Maxxel, bierzesz to pod uwagę? Tu nie ma niewinnych! [/COLOR][/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Świętych również. Chyba, że Ty?[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR] Quote
Karmi Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 [quote name='Jasiek']Ej kobitki co tu jest grane ? Mój post wysłany 22.12 jest cytowany 21.31.Karmi Matko Polko kumasz o co chodzi??????:motz::motz::motz::motz::motz:[/quote] No wiesz mam takie futurystyczne zdolności: odpowiadam na Twoje pytania zanim je postawisz. Może powinnam zainwestować w szklaną kule ;) A mówiąc poważnie to Dogo miało wczoraj jakieś problemy: czas szalał, były problemy z wyszukiwaniem Dogo w wyszukiwarkach i z wysyłaniem postów. Jest na ten temat wątek na administracji. Mam nadzieję, że dziś wszystko będzie hulać normalnie. Quote
Jasiek Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 [quote name='xxxx52']Dogomanianki ,MARS nie ma czasu ;)gdyz utknal we watku o plodnosciach i rozrodach:crazyeye:[/quote]A coż Cie tak dziwi że ktos zajmuje się problemem płodności i rozrodem psów?????Mnie osobiście dziwi ze Ty się dziwisz:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:Nie masz już czego się czepić? Quote
Recommended Posts