Jasiek Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 [quote name='Karmi'] Ustawa jest jasna i zrozumiała - mam tu na myśli zakaz kopiowania. [/quote] Karmi to Ty i tobie podobne osoby tak ją interpretują.Gdyby było inaczej to już od 10 lat wszystkie narodzone psy biegały by z nieciętymi uszami i ogonami.Już to tu przerabialismy ,to tylko tak dla przypomnienia. Quote
Karmi Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 [quote name='Jasiek']Karmi to Ty i tobie podobne osoby tak ją interpretują.Gdyby było inaczej to już od 10 lat wszystkie narodzone psy biegały by z nieciętymi uszami i ogonami.Już to tu przerabialismy ,to tylko tak dla przypomnienia.[/quote] Tak dla przypomnienia (bo już to przerabialiśmy :razz:) kopiowanie psów jest zakazane - nie jest zakazane wystawianie kopiowanych psów. Quote
niceravik Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 [quote name='maxxel'] [FONT=Verdana][COLOR=green][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]....Kilka dni temu zazartowalem,ze moj pies byl drogi.Momentalnie pojawily sie salwy smiechu I kpiny.Osobiscie [B]uwazam ,ze w Polsce pies jest bardzo tani[/B] I latwo dostepny..Czest nawet nie sa podejmowane proby jego odszukania wrazie zaginiecia.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [/COLOR][/FONT][/quote] Znowu bardzo powierzchowna analiza. Szczeniaki w Polsce od wielu lat tanieją systematycznie, ale nadal są drogie. Jako miarę weź relację ceny szczeniaka do średniej płacy. Na Polskim rynku dla Polaka i na unijnym rynku, dla np. Niemca, Holendra albo kogo tam sobie wymyślisz.. W Polsce porównywalny szczeniak jest [B]najmarniej!!! 2 razy droższy[/B], niż ten sam w UE. Te analizy coś nie za bardzo ci wychodzą :p. Quote
maxxel Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 [[QUOTE] quote=niceravik;9318184]Znowu bardzo powierzchowna analiza. Szczeniaki w Polsce od wielu lat tanieją systematycznie, ale nadal są drogie. Jako miarę weź relację ceny szczeniaka do średniej płacy. Na Polskim rynku dla Polaka i na unijnym rynku, dla np. Niemca, Holendra albo kogo tam sobie wymyślisz.. W Polsce porównywalny szczeniak jest [B]najmarniej!!! 2 razy droższy[/B], niż ten sam w UE. Te analizy coś nie za bardzo ci wychodzą :p.[/quote] [/QUOTE] ..chodzilo mi o psy z "kartonow" i te z ogloszen tzw w rasie... Quote
Chandler Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 [COLOR=blue][FONT=Verdana]cyt. maxxel[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Wlasnie sie przewietrzylem.Jak wyglada ten Twoj Swiat Realny??.[/FONT][/COLOR] [FONT=Verdana][COLOR=black]Bo moj wyglada w sposob,ze mijaja mnie dziesiatki ludzi i kazdy ma gdzies czy moj pies ma ogon czy nie.Gdyby nawet znalazl sie na mojej drodze jakis forumowy krzykacz nie zainteresuje sie w ktorym gabinecie moj pies zostawil ogon..Moj pies ostatnio byl w ZK,kierowniczka sekcji ktora jest podobno zadeklarowana przeciwniczka kopiowania nawet nie zwrocila uwagi na brak ogona ,ale sierscia sie zachwycala Taki jest ten Realny Swiat.[/COLOR][/FONT] [COLOR=blue][FONT=Verdana]Odnośnie „forumowych krzykaczy” – nie zauważyłam, żebyś na forum szeptem mówił, nie zauważyłam również żebyś nie zgadzając się z wypowiadanymi przez kogoś poglądami specjalnie szanował osobę. Ale to tak na marginesie…[/FONT][/COLOR] [COLOR=blue][FONT=Verdana]Odnośnie zachowania osób, które są przeciwne profilaktycznemu obcinaniu psom ogonów i uszu: zastanawiam się, jak Twoim zdaniem zachowałby się „rasowy” zwolennik kopiowania, gdyby sytuacja była odwrotna? [/FONT][/COLOR] [COLOR=blue][FONT=Verdana]cyt. maxxel[/FONT][/COLOR] [FONT=Verdana][COLOR=black]Garstka ludzi siedzi przed kompami i probuje wmowic sobie nawzajem swoje racje,w przekonaniu ,ze naprawia ten World.[/COLOR][/FONT] [COLOR=blue][FONT=Verdana]Choćby jedna osoba siedziała przed komputerem i przekonana o swoich racjach starałaby się zmienić świat na lepsze, to moim zdaniem warto… [/FONT][/COLOR] [COLOR=blue][FONT=Verdana]Możesz się ciskać, wyśmiewać, okazywać najgłębszą pogardę, nazywać – hipokrytami, populistami…, możesz… I tylko tyle...[/FONT][/COLOR] [COLOR=blue][FONT=Times New Roman][SIZE=3]cyt. maxxel[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Moze wlasnie od tego trzeba bylo by zaczac.Od obowiazkowej rejestracja(wszelkie oplaty z tym zwiazane..) psa,jego identyfikacja,surowym egzekwowaniem kar za psa utraconego.Moze rowniez nalezalo by sie zastanowic nad humanitarna eutanazja starych I schorowanych psow w schronach anizeli przedluzac im agonie.Obawiam sie jednak ,ze to utopia w czystej postaci.[/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Fakt, że świat nie jest idealny nie oznacza wcale, że nie wypada, czy też nie wolno przeciwstawiać się odrąbywaniu ogonów i uszu w ramach profilaktyki… [/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ja nie mam wyrzutów sumienia za „całe zło tego świata”. [/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Piszesz,. że istnieje „REAL”, ale Ty nie masz przecież pojęcia, kto z nas czym się w tym realnym świecie zajmuje; jak, komu i czy w ogóle pomagamy; czy i jak dbamy o zwierzęta…[/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Rozmawianie na forum, to nie gra w SIMS 2…[/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Pokazujesz, co jest złe, co należałoby Twoim zdaniem zmienić i jednocześnie wskazujesz palcem, kto to powinien zrobić – przeciwnicy kopiowania. [/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Jest w "realu" taki podział ról - są ci od wskazywania palcem i ci od roboty… [/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][FONT=Verdana]cyt. maxxel[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]...acha uwazam jeszcze ,ze trzymanie kilku psow w bloku to tez mozna podciagnac pod znecanie[/FONT][/COLOR] [COLOR=blue][FONT=Verdana]Stąd mój wniosek – ponieważ mam trzy psy, nie mieszkam w „wylli”, tylko w mieszkaniu o metrażu większym, niż w niejednym domku, aktywnie spędzam z moimi szorstakami kilka godzin dziennie, nie otwieram im tylko drzwi, żeby poganiały naokoło chałupy i wzdłuż płotu oraz załatwiły swoje potrzeby fizjologiczne – to znęcam się nad nimi…[/FONT][/COLOR] [COLOR=blue][FONT=Verdana]Acha..., jak zdążyłam zauważyć przy Twojej „dobrej woli” i inwencji to pod znęcanie można podciągnąć wszystko, tylko, nie odrąbywanie psom ogonów i uszu…[/FONT][/COLOR] Quote
maxxel Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 [quote] [quote name='Chandler'][COLOR=blue][FONT=Verdana]cyt. maxxel[/FONT][/COLOR] [COLOR=blue][FONT=Verdana]Odnośnie „forumowych krzykaczy” – nie zauważyłam, żebyś na forum szeptem mówił, nie zauważyłam również żebyś nie zgadzając się z wypowiadanymi przez kogoś poglądami specjalnie szanował osobę. Ale to tak na marginesie…[/FONT][/COLOR] [/quote] [FONT=Verdana][COLOR=black]Nie dziwia mnie to zaciemnienie..[/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black]Trudno kogos traktowac powaznie po serii inwektyw lub okreslaniu osobowosci tylko sobie pojetym wyobrazeniem.[/COLOR][/FONT] [quote] [FONT=Verdana][COLOR=blue][COLOR=blue][FONT=Verdana]Choćby jedna osoba siedziała przed komputerem i przekonana o swoich racjach starałaby się zmienić świat na lepsze, to moim zdaniem warto… [/FONT][/COLOR] [COLOR=blue][FONT=Verdana]Możesz się ciskać, wyśmiewać, okazywać najgłębszą pogardę, nazywać – hipokrytami, populistami…, możesz… I tylko tyle...[/FONT][/COLOR] [/COLOR][/FONT][/quote][FONT=Verdana][COLOR=blue] [COLOR=black]ja jestem taka osoba..[/COLOR][/COLOR][/FONT] [quote] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=blue][COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Fakt, że świat nie jest idealny nie oznacza wcale, że nie wypada, czy też nie wolno przeciwstawiać się odrąbywaniu ogonów i uszu w ramach profilaktyki… [/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ja nie mam wyrzutów sumienia za „całe zło tego świata”. [/FONT][/SIZE][/COLOR] [/COLOR][/FONT][/SIZE][/quote][SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=blue] [COLOR=black]ja mimo wszystko chcialbym ,zeby byl lepszy..[/COLOR][/COLOR][/FONT][/SIZE] [quote] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=blue][COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Piszesz,. że istnieje „REAL”, ale Ty nie masz przecież pojęcia, kto z nas czym się w tym realnym świecie zajmuje; jak, komu i czy w ogóle pomagamy; czy i jak dbamy o zwierzęta…[/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Rozmawianie na forum, to nie gra w SIMS 2…[/FONT][/SIZE][/COLOR] [/COLOR][/FONT][/SIZE][/quote][SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=blue] [COLOR=black]wzorcowe stwierdzenie ktore powinno byc bardzo mocno zapamietane,przez niektorych z Was[/COLOR][/COLOR][/FONT][/SIZE] [quote] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=blue][COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Pokazujesz, co jest złe, co należałoby Twoim zdaniem zmienić i jednocześnie wskazujesz palcem, kto to powinien zrobić – przeciwnicy kopiowania. [/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Jest w "realu" taki podział ról - są ci od wskazywania palcem i ci od roboty… [/FONT][/SIZE][/COLOR] [/COLOR][/FONT][/SIZE][/quote][SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=blue] [COLOR=black]Dalem jedynie przyklad rzeczy powazniejszych..Czasy panow juz minely a i tych od wykonywania roboty jest niewielu..[/COLOR] [/COLOR][/FONT][/SIZE][quote] [FONT=Verdana][COLOR=blue][COLOR=blue][FONT=Verdana]Stąd mój wniosek – ponieważ mam trzy psy, nie mieszkam w „wylli”, tylko w mieszkaniu o metrażu większym, niż w niejednym domku, aktywnie spędzam z moimi szorstakami kilka godzin dziennie, nie otwieram im tylko drzwi, żeby poganiały naokoło chałupy i wzdłuż płotu oraz załatwiły swoje potrzeby fizjologiczne – to znęcam się nad nimi…[/FONT][/COLOR] [/COLOR][/FONT][/quote][FONT=Verdana][COLOR=blue] [COLOR=black]Ja wyrazilem swoja opinie nie musisz sie z nia zgadzac..[/COLOR][/COLOR][/FONT] [quote] [FONT=Verdana][COLOR=blue][COLOR=blue][FONT=Verdana]Acha..., jak zdążyłam zauważyć przy Twojej „dobrej woli” i inwencji to pod znęcanie można podciągnąć wszystko, tylko, nie odrąbywanie psom ogonów i uszu…[/FONT][/COLOR] [/COLOR][/FONT][/quote][FONT=Verdana][COLOR=blue] [COLOR=black]mozna podciagnac wiele,nim jednak kogos zaczniemy osadzac looknijmy na siebie.Odrabywanie zdecydowanie tak,kopiowanie nie[/COLOR][/COLOR][/FONT] Quote
niceravik Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 [quote name='maxxel']..chodzilo mi o psy z "kartonow" i te z ogloszen tzw w rasie...[/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]Wiesz, bez precyzyjnego nazwania tego o co ci chodzi, ja tracę czas.[/FONT][/COLOR] Quote
Chandler Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 [COLOR=blue][FONT=Verdana]cyt. maxxel[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Nie dziwia mnie to zaciemnienie..[/FONT][/COLOR] [FONT=Verdana][COLOR=black]Trudno kogos traktowac powaznie po serii inwektyw lub okreslaniu osobowosci tylko sobie pojetym wyobrazeniem[/COLOR][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=blue]Mnie też nie dziwi Twoje "zaciemnienie"... Wrażliwy jesteś na swoim punkcie… Przeglądam wątek od jakiegoś czasu i muszę Ci pogratulować – zajmujesz jedno z czołowych miejsc, jeżeli chodzi o określanie osobowości ,używanie inwektyw w stosunku do osób, które ośmielają się mieć inne zdanie niż Ty. Po prostu, nie ma "zmiłuj się" dla przeciwników obcinania psom ogonów i uszu… [/COLOR][/FONT][/SIZE] [COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]cyt. maxxel[/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]ja jestem taka osoba..[/FONT][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Jaką osobą? Siedzącą przy komputerze i piszącą.? Co do reszty – to mam poważne wątpliwości, ale oczywiście biorę pod uwagę, że mogę się mylić… Może świat byłby lepszy, gdyby w końcu zniknęli ci wstrętni „populiści”…[/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]cyt. maxxel[/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3]ja mimo wszystko chcialbym ,zeby byl lepszy..[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]To go zmieniaj… A nie pokazuj palcem, co jest źle i wyznaczaj, kto i w jakiej kolejności ma coś robić…[/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]cyt. maxxel[/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3]wzorcowe stwierdzenie ktore powinno byc bardzo mocno zapamietane,przez niektorych z Was[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Odnoszę wrażenie, że uważasz się tu na forum za super gracza… Grasz emocjami, zaczynasz prowadzić „poważne rozmowy”, potem szydzisz, wyśmiewasz, żartujesz, znowu na poważnie…, i tak w kółko…[/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Powtarzam, to nie gra w SIM 2 i kieruję to właśnie do Ciebie…[/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]cyt. maxxel[/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Ja wyrazilem swoja opinie nie musisz sie z nia zgadzac..[/FONT][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]I nie zgadzam się…, zwłaszcza, ze nie opiera się na racjonalnych argumentach…[/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]cyt. maxxel[/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]mozna podciagnac wiele,nim jednak kogos zaczniemy osadzac looknijmy na siebie.Odrabywanie zdecydowanie tak,kopiowanie nie[/FONT][/COLOR] [COLOR=blue][FONT=Verdana]Można podciągnąć wszystko, o ile w zdaniu znajduje się wyraz pies…[/FONT][/COLOR] [COLOR=blue][FONT=Verdana]Odnośnie „lookania” - wyraziłeś na forum swoją opinię o wiedzy, wyglądzie, nałogach (picie i wąchanie), niskich pobudkach, ……………. osób, które ośmieliły się pisać w tym wątku, ze nie zgadzają się z odrąbywaniem psich ogonów i uszu w imię profilaktyki.[/FONT][/COLOR] [COLOR=blue][FONT=Verdana]Ale to jasne, że to inni mają „lookać”… [/FONT][/COLOR] Quote
joaha Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Witam Śledzę watek od samego początku ,bardzo mnie interesuje temat kopiowania. Nie jestem ani za ani przeciw.Uważam,że powinno być prawo wyboru.Podobają mi się kopiowane psy,umiem jednak docenić niekopiowanego psa jeśli oczywiście jest poprawny itp. Natomiast w świetle obecnej sytuacji zwierząt w Pl jeśli rząd w ustawie niosącej bezpieczeństwo dla zwierząt zajmie się głównie kopiowaniem to dla mnie będzie to chore.A nie ukrywajmy,iż ten temat wzbudza więcej emocji wśród pasjonatów niż choćby schroniska,umieralnie,pseudo hodowle itp. Co widać po popularności tego typu wątków na psich forach. Quote
Karmi Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 [quote name='joaha']Witam Śledzę watek od samego początku ,bardzo mnie interesuje temat kopiowania. Nie jestem ani za ani przeciw.Uważam,że powinno być prawo wyboru.Podobają mi się kopiowane psy,umiem jednak docenić niekopiowanego psa jeśli oczywiście jest poprawny itp. Natomiast w świetle obecnej sytuacji zwierząt w Pl jeśli rząd w ustawie niosącej bezpieczeństwo dla zwierząt zajmie się głównie kopiowaniem to dla mnie będzie to chore.A nie ukrywajmy,iż ten temat wzbudza więcej emocji wśród pasjonatów niż choćby schroniska,umieralnie,pseudo hodowle itp. Co widać po popularności tego typu wątków na psich forach.[/quote] Kopiowanie właśnie jest odbiciem sytuacji w Polsce. Niby jest ustawa zakazująca takich zabiegów a psy są nadal kopiowane. To jest chore ! Mniejsze zło... większe zło pies katowany kontra pies kopiowany a może dlaczego bronić zwierząt skoro tyle sierot jest na świecie :shake: Ja nie tak to pojmuję. Jedno nie wyklucza drugiego. Quote
xxxx52 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 karmi-polska rzeczywistosc ,kopiowanie to jeden z przykladow panujacej w Polsce anarchi:angryy: Quote
Chandler Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 [quote name='joaha']Witam Śledzę watek od samego początku ,bardzo mnie interesuje temat kopiowania. Nie jestem ani za ani przeciw.Uważam,że powinno być prawo wyboru.Podobają mi się kopiowane psy,umiem jednak docenić niekopiowanego psa jeśli oczywiście jest poprawny itp. Natomiast w świetle obecnej sytuacji zwierząt w Pl jeśli rząd w ustawie niosącej bezpieczeństwo dla zwierząt zajmie się głównie kopiowaniem to dla mnie będzie to chore.A nie ukrywajmy,iż ten temat wzbudza więcej emocji wśród pasjonatów niż choćby schroniska,umieralnie,pseudo hodowle itp. Co widać po popularności tego typu wątków na psich forach.[/quote] Jeżeli śledzisz ten wątek od początku, to chyba zauważyłaś, ile emocji wzbudza fakt, że wiele osób decyduje się na obcięcie psu ogona, czy uszu, tylko dlatego, że mu się takie psy podobają... Tak, jak piszesz -"podobają mi się" kopiowane i "umiesz docenić wygląd" niekopiowanego psa,[B] "o ile jest poprawny[/B]"[B]... [/B]To kwestia Twojej estetyki, stereotypu w postrzeganiu psów pewnych ras... Ja się nie zgadzam na tak lekkie podchodzenie do kopiowania, bo moim zdaniem, zwierzak cierpi. Sądzę też, że tyle samo, jak nie więcej emocji wzbudzają zarówno schroniska, pseudohodowle... i wiele innych spraw, związanych z haniebnym traktowaniem zwierząt. Zobacz ile chodzi po ulicy kopiowanych psów, które nie polują, nie są wystawiane, ba, nawet nie są rasowe..., a ogony albo uszy ucięte. Jakie to emocję wzbudza - większość ludzi jest przyzwyczajona do takiego wyglądu psa... Natomiast, co do mierzenia, czyja krzywda większa... Czy wiesz z czym spotykają się "pasjonaci" tamtych równie ważnych kwestii - ze stwierdzeniem, że tyle dzieci w domach dziecka, tyle dzieci nie ma co jeść, a wy tam psy i koty... Natomiast osoby, które decydują się na pomaganie ludziom w innych częściach świata spotykają się z argumentacją - a mało to w Polsce biedy, a wy tam do Afryki... Quote
xxxx52 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Chandler-osoby ,spiewajace na modle dlaczego ?sami nic nie robia zeby komukolwiek pomoc.:angryy:Nie pomagaja ludziom,jak i nie pomagaja zwierzetom,sa to zwykle konsumcyjne indywidua:mad: Quote
MARS Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 [quote name='niceravik']W Polsce porównywalny szczeniak jest [B]najmarniej!!! 2 razy droższy[/B], niż ten sam w UE. [/quote] Obiło mi się niedawno o uszy że [B]Polska jest w UE[/B], od ponad trzech lat. Ale może to plotka jakaś była... Quote
Chandler Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 [quote name='MARS']Obiło mi się niedawno o uszy że [B]Polska jest w UE[/B], od ponad trzech lat. Ale może to plotka jakaś była...[/quote] Tylko przy wyjątkowo złej woli nie wiadomo, o co chodzi... i jeszcze w jednym przypadku..., ale nie napiszę, bo mogłoby Ci być przykro, Mars. Z tym tylko, że u zwolenników kopiowania, są to tzw. skróty myślowe, a w przypadku przeciwników - głupota, bo Niceravik z pewnością nie wie, że Polska jest w Unii. Od dzisiaj już będzie wiedziała... To było przerabiane w wątku odnośnie "odejścia kaczorów"... Nic to nie wnosi, co prawda, do meritum sprawy, ale, jaki dowcipny jesteś... Quote
Jasiek Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 [quote name='Karmi']. Niby jest ustawa zakazująca takich zabiegów a psy są nadal kopiowane. [/quote] I dalej będą kopiowane bo ustawa na to pozwala. Quote
maxxel Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 [quote name='Chandler'][COLOR=blue][FONT=Verdana]cyt. maxxel[/FONT][/COLOR] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=blue][quote][SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=blue]Mnie też nie dziwi Twoje "zaciemnienie"... Wrażliwy jesteś na swoim punkcie… Przeglądam wątek od jakiegoś czasu i muszę Ci pogratulować – zajmujesz jedno z czołowych miejsc, jeżeli chodzi o określanie osobowości ,używanie inwektyw w stosunku do osób, które ośmielają się mieć inne zdanie niż Ty. Po prostu, nie ma "zmiłuj się" dla przeciwników obcinania psom ogonów i uszu[/COLOR][/FONT][/SIZE][/quote][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=black]Sama widzisz jak Twoje obserwacje biegna jednokierunkowym torem…Daj mi przylkad moich inwektyw a powiem ci do kogo i dlaczego sie odnosily.Pod warynkiem,ze ma to jakis sens. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [quote] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=blue][COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Jaką osobą? Siedzącą przy komputerze i piszącą.? Co do reszty – to mam poważne wątpliwości, ale oczywiście biorę pod uwagę, że mogę się mylić… Może świat byłby lepszy, gdyby w końcu zniknęli ci wstrętni „populiści”…[/FONT][/SIZE][/COLOR] [/COLOR][/FONT][/SIZE][/quote] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=blue][COLOR=black]Nie dbam za jaka osobe mnie bierzesz.Widzicie i tak tylko to co chcecie zobaczyc..[/COLOR][/COLOR][/FONT][/SIZE][COLOR=blue] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=black]Niektore organizacje i jednostkowe postacie robia wielka sprawe w naprawianiu ..Populisci wykrzykuja swoje pompatyczne frazesy.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3]..[/SIZE][/FONT][/COLOR] [quote] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=blue][COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]To go zmieniaj… A nie pokazuj palcem, co jest źle i wyznaczaj, kto i w jakiej kolejności ma coś robić…[/FONT][/SIZE][/COLOR] [/QUOTE) [COLOR=black]..moze wlasnie to robie,bez tego calego blichtu, moze siedze przed kompem i zbijam baki..[/COLOR][/COLOR][/FONT][/SIZE] [quote] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=blue][COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Odnoszę wrażenie, że uważasz się tu na forum za super gracza… Grasz emocjami, zaczynasz prowadzić „poważne rozmowy”, potem szydzisz, wyśmiewasz, żartujesz, znowu na poważnie…, i tak w kółko…[/FONT][/SIZE][/COLOR] [/COLOR][/FONT][/SIZE][/quote] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=blue][COLOR=black]Nie zartuj z tym super graczem.Jestem tu raczej z zasiedzenia niz z rozsadku.Wszystko juz bylo tu powiedziane.Temat sie wyczerpal,probuje sie go od czasu do czasu reaktywowac.Teraz ciekawi mnie jak daleko jeszcze pojdzie ten watek... [/COLOR][/COLOR][/FONT][/SIZE] [quote] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=blue][COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Powtarzam, to nie gra w SIM 2 i kieruję to właśnie do Ciebie…[/FONT][/SIZE][/COLOR] [/COLOR][/FONT][/SIZE][/quote] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=blue][COLOR=black]powtarzalas tez ,ze nie jestem wart prowadzenia ze mna konwersacji(co kolwiek mialo by to oznaczac)Mimo to ciagniesz dalej.Szukasz jakiejs inspiracji?![/COLOR][/COLOR][/FONT][/SIZE] [COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman][quote][COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Times New Roman]I nie zgadzam się…, zwłaszcza, ze nie opiera się na racjonalnych argumentach[/FONT][/SIZE][/COLOR][/quote][/FONT][/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=black]zadnych nie jestescie w stanie zaakceptowac[/COLOR][/FONT][/SIZE] [quote] [FONT=Verdana][COLOR=blue][COLOR=blue][FONT=Verdana]Można podciągnąć wszystko, o ile w zdaniu znajduje się wyraz pies…[/FONT][/COLOR] [COLOR=blue][FONT=Verdana]Odnośnie „lookania” - wyraziłeś na forum swoją opinię o wiedzy, wyglądzie, nałogach (picie i wąchanie), niskich pobudkach, ……………. osób, które ośmieliły się pisać w tym wątku, ze nie zgadzają się z odrąbywaniem psich ogonów i uszu w imię profilaktyki.[/FONT][/COLOR] [COLOR=blue][FONT=Verdana]Ale to jasne, że to inni mają „lookać”… [/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/quote][/quote] [FONT=Verdana][/FONT] Dramatyzujesz-wydrapujesz slowka ,majace konkretne zastosowanie do jakiejs wypowiedzi,obiektywizm jest dla Ciebie wyrazeniem nieodgadnionym.. Powinnismy patrzec zachowujac przy tym zdrowy rozsadek.. Quote
maxxel Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 [quote] [quote] [quote name='joaha']Witam Natomiast w świetle obecnej sytuacji zwierząt w Pl jeśli rząd w ustawie niosącej bezpieczeństwo dla zwierząt zajmie się głównie kopiowaniem to dla mnie będzie to chore.A nie ukrywajmy,iż ten temat wzbudza więcej emocji wśród pasjonatów niż choćby schroniska,umieralnie,pseudo hodowle itp. Co widać po popularności tego typu wątków na psich forach.[/quote] [/quote] Tu masz absolutna racje.Populisci doskonale wiedza do jakiej grupu najlatwiej dotrzec.Wiedza tez ,ze wlasnie na hodowcach mozna wywrzec najwiekszy nacisk.W koncu trzeba swiatu udowodnic,ze cos sie robi.Szkoda tylko ,ze to dotyczy najprostrzej drogi. Quote
Abi Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 [QUOTE]A nie ukrywajmy,iż ten temat wzbudza więcej emocji wśród pasjonatów niż choćby schroniska,umieralnie,pseudo hodowle itp.[/QUOTE] Ciekawe spostrzezenie, ale niezgodne z prawda, dogomania to obecnie glownie forum adopcyjne. Ktos kiedys napisal do gazety - w zoo buduja malpiarnie za 40 mln, a ludzie w Afryce umieraja z głodu.... . Na wszystko na swiecie jest miejsce! Tu jest watek o kopiowaniu uszu i ogona, toczy sie dyskusja - bo to forum dyskusyjne - ale to nie znaczy, ze ci sami uzytkownicy sledza ten watek od rana do nocy, nie jedza, nie pija, nie pracuja, zapomnieli, ze w domu jest pies, ktory czeka na spacer a w schronisku czeka kundel, ktorego jutro wieziemy przez pol Polski do nowego domu. Uszy i ogony na razie sie tna, moze kiedys ciac sie przestana, a moze ciac beda sie jeszcze bardziej, ale zycie toczy sie dalej, nie samym uchem i ogonem czlowiek zyje:) Quote
maxxel Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 [QUOTE] [quote name='xxxx52']Chandler-osoby ,spiewajace na modle dlaczego ?sami nic nie robia zeby komukolwiek pomoc.:angryy:Nie pomagaja ludziom,jak i nie pomagaja zwierzetom,sa to zwykle konsumcyjne indywidua:mad:[/quote] [/QUOTE] Moze jest to czasami lepsze od wyimaginowanego celu,problem jak naprawde sie uwierzy ,ze cos sie robi.. Quote
maxxel Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 [quote][quote name='Chandler']Tylko przy wyjątkowo złej woli nie wiadomo, o co chodzi... i jeszcze w jednym przypadku..., ale nie napiszę, bo mogłoby Ci być przykro, Mars.[/quote] Nagle to dostrzeglas,brawo.Sa wiec szanse,ze reszta pojdzie tym sladem. [QUOTE] Nic to nie wnosi, co prawda, do meritum sprawy, ale, jaki dowcipny jesteś...[/quote] [/QUOTE] ..mi sie podobalo Quote
xxxx52 Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 maxxel -,skad ty wiesz ,ze sie nic nie robi:shake:moze wiecej niz myslisz:diabloti: Quote
maxxel Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 [[QUOTE]quote=xxxx52;9322582]maxxel -,skad ty wiesz ,ze sie nic nie robi:shake:moze wiecej niz myslisz:diabloti:[/quote][/QUOTE] ..jestem tylko Twoim echem.. Quote
xxxx52 Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 maxxel-widzisz ty ograniczasz sie na walce o pozostawienie srednoiwiecznej metody polegajacej na obcinanu u psa czesci ciala,zaspakajac poczucie wlasnego snobizmu,a ja walcze ze snobami i sredniowiczem ktore siedzi w kwadratowych glowach ,ale kwadratowe glowy i wychodzace z nich sloma jest na duzej plaszczyznie zagadnien zwiazanych ze zwierzetami np.pomoc schroniskom,adopcje ,edukacja wladz miast,walka z pseudohodowcami ,ze zlymi hodowcami,ze zlym kierownictwem schronisk itdjak rowniez pomoc ludziom,organizowanie transpotow z darami.To sa miedzy innymi nasze zadania i dzialanosc. maxxel-jak widzisz Ty nie jestes 3/4 moim echem! Quote
joaha Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 [quote name='Abi']Ciekawe spostrzezenie, ale niezgodne z prawda, dogomania to obecnie glownie forum adopcyjne. Ktos kiedys napisal do gazety - w zoo buduja malpiarnie za 40 mln, a ludzie w Afryce umieraja z głodu.... . Na wszystko na swiecie jest miejsce! Tu jest watek o kopiowaniu uszu i ogona, toczy sie dyskusja - bo to forum dyskusyjne - ale to nie znaczy, ze ci sami uzytkownicy sledza ten watek od rana do nocy, nie jedza, nie pija, nie pracuja, zapomnieli, ze w domu jest pies, ktory czeka na spacer a w schronisku czeka kundel, ktorego jutro wieziemy przez pol Polski do nowego domu. Uszy i ogony na razie sie tna, moze kiedys ciac sie przestana, a moze ciac beda sie jeszcze bardziej, ale zycie toczy sie dalej, nie samym uchem i ogonem czlowiek zyje:)[/quote] Abbi doprawdy?Nie zauważyłam,żeby w sprawach schronisk i umieralni przerzucano sie apelacjami do posłów i petycjami do sejmu,ale przyznam,że niewiele czytam o takich tematach.Dogomania to główne forum adopcyjne-zgadzam sie ,of kors i chwała za to:loveu:,ale tu ludzie adoptują,wystawiają ,pomagają sami a w kopiowanie angażuje sie posłów etc. Quote
Recommended Posts