Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 962
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Krecio znowu leży na Białobrzeskiej i jest pod kroplówami ,miał podaną insuline .Dzisiaj będzie miał robione USG na Wilanowskiej 9 ,bo tam przyjmuje dzisiaj dr.Marciński o 18,20.Dr Czubek z Białobrzeskiej podejrzewa ropień trzustki ,Jest bardzo źle.:-(:-(:-(

Posted

Zobaczymy co wykaże USG ,bo albo ropień albo nowotwór.Została dzisiaj zmieniona insulina na dłużej działającą .Aga musi mu podawać kroplówki nawadnijące ,bo ciała ketonowe się nie usunęły z krwi.Pobrano ponownie badanie krwi.Krecinka nawet nie chodzi jest taki obolały i słaby.
Na dodatek Rambo też chory od wczoraj wymioty ,krew w kale .Dzisiaj musimy i z nim biec do weta.Jak się wali to na całego.
Dziewczyny epidemia babeszii.Zabezpieczajcie swoje psiury ,lecznica zawalona chorymi psiakami:shake:

Posted

gamoń napisał(a):
Dziewczyny epidemia babeszii.Zabezpieczajcie swoje psiury ,lecznica zawalona chorymi psiakami:shake:

mój jest zakroplony a po ostatnim weekendzie wyciągnelam z niego 5 kleszczy - wprawdzie 2 uschniete ale 3 żyły !!!
I jeszcze jakby tego było mało jak juz wyciągnęłam jednego kleszcza i trzymałam go penseta to on się poruszył - a że ja tych paskudztw brzydzę się jak cholera to rzuciłam go na ziemię i potem musiałam tego potwora szukać po mieszkaniu. Bleee

Posted

Najgorsze jest to że zabezpieczone psy (przynajmniej teoretycznie), też to łapią ...
Ja nie znoszę zapachu oboroży ale nie wiem czy mojego podwójnie nie zabezpieczę.

Posted

Dużo zdrówka Kreciku. Trzymaj się i walcz, bo już nie raz pokazałeś jaki z ciebie twardziel. Wierzę, że tym razem też się na pewno uda :kciuki:

Posted

Wczoraj póżnym popołudniem cukier był ponad 500.USG wykazało przewlekłe zapalenie trzustki oraz stłuszczenie wątroby.Guzów nowotworowych wet nie wykrył.Jednak nie likwidują się ciała ketonowe i cukier jest strasznie skaczący.W nocy Aga mierzyła mu 3 razy cukier ,Najniższy był 290.Teraz Krecio jest znowu na Białobrzeskiej aby ustalić krzywą cukrową.Musi miec dobrze ustaloną insulinę.Trzeba w niego pompować 2 litry płynów aby zlikwidowac ciała ketonowe.Na 15.00 znowu musimy jechac na cukier.Mamy nadzieje ,że wszystko będzie dobrze.
Aga powiedziała ,że Krecia to z grobu wyciągnie jak zajdzie taka potrzeba.
Trzymajcie kciuki za jego zdrówko.

Posted

Krecik ma się juz lepiej. Normalnie chodzi (nie trzeba go nosić) i wrócił mu apetyt. Ciała ketonowe z prawie zniknęły. Niestety nie udaje się ustabilizować poziomu cukru. Raz dawka insuliny jest za duz , raz za mała. Wrszcie przyszedł glukometr z allegro. W czwartek mamy wizytę w lecznicy więc mam nadzieję, że nauczą mnie nakłuwać kreta i będę mogła mu w końcu ustalić tą krzywą cukrową. Chyba trzeba będzie przejść na suche żarcie specjalistyczne, którego Kret nie lubi, bo przy kurczaku z ryzem trudno jest odmierzyć zawsze taka amą porcję i może stąd te zmiany cukru, ale na razie ze względu na trzustkę musi go jeszcze jeść. Najważniejsze że już nie jest zatruty. Mimo to nie wrócił jeszcze do pełnej formy tzn nie warczy na TZ i nie ugryzł Elurina w nogawkę :razz:

Posted

Już się zastanawiałam co może oznaczać brak wieści u Kreciolka...

Kret, uspokój sie już może bo wszystkim stresów dostarczasz.
Gamonie trzymajcie się!

Posted

Krecik , bardzo zmartwiłam się wiadomościami o Tobie:shake: ....
Tyle już przeszedłeś w życiu .. NIE DAJ SIĘ choróbskom!!
Bardzo trzymam za Was kciuki!!

Posted

Tak idzie ku lepszemu .Wszystko staramy się a zwlaszcza Aga kontrolowac .Dzisiaj Krecio był na kontroli.Cukier 200 .Ciała ketonowe -śladowe.Wegrowianki nie wiecie nawet jaki skarb oddałyście Adze .Ona Kreta straszliwie kocha.