Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 463
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rudek zaczyna dochodzić do siebie - dzisiaj po wizycie u weta wszedł po schodach do mieszkania.Wet wyciął dzisiaj resztę martwej skóry i stwierdził że rana jest już ładnie oczyszczona.Wszystko tam zaczyna ładnie odżywać bo Rudek przy zabiegach pokazuje juz ząbki i piszczy. Do tej pory był bardzo spokojny. I ten spokój też między innymi uratował mu życie.Wszystko pozwalał sobie koło siebie zrobić.
Z akcją PLASTEREK DLA RUDKA super pomysł , zaraz będę rozsyłac zaproszenia:-)

Posted

Rudek jakie ty miałeś szczeście, że trafiłeś na cicie, która ofiarowała ci opiekę i swój domek...
żeby wszystkie psiaki po pogryzieniu dostawały od razu pomoc - byłoby cudownie.

Posted

Wpłynęły pierwsze pieniążki dla Rudaska :multi::multi::multi: [SIZE="5"]100 zł :multi::multi::multi: . Od pani Danuty K.( prawdopodobnie pani z fb . ) .

Angel i cicia , jak ustaliłyście , która zajmuje się fb , wysyłaniem konta , podziękowaniami itp ?
Na wszelki wypadek i jednej i drugiej wysyłam dokładniejsze dane do podziękowań :)

Posted

Wysłałam podziękowania pani Danucie , ale ponieważ robiłam to pierwszy raz na fb , zróbcie to również , tak dla pewności ;)

Cicia , mam nadzieję że pamiętasz że przyjeżdżam jutro ucałować rudaskowy pychol ?

Posted

Wysłałam dla Rudka pieniążki, wiem, że to mało, ale wspieram jeszcze inne biedaki.Jak tylko będę mogła podeślę kolejne pieniążki dla psiaka.On jest śliczny, taaaki cierpliwy i spokojny - widać na zdjęciach.Pies wyczuwa że chce się mu pomóc.Zdrowiej Rudzik.

Posted

[quote name='szafranekm']Wysłałam dla Rudka pieniążki, wiem, że to mało, ale wspieram jeszcze inne biedaki.Jak tylko będę mogła podeślę kolejne pieniążki dla psiaka.On jest śliczny, taaaki cierpliwy i spokojny - widać na zdjęciach.Pies wyczuwa że chce się mu pomóc.Zdrowiej Rudzik.[/QUOTE]
Szafranekm , dziękujemy , każdy grosik się liczy . Każda z nas wspiera jakieś zwierzaczki symbolicznym grosikiem i z takich właśnie grosików tworzy się zdrowie i życie naszych psiaków :)

Posted

Dostałam sos od ani z poznania , piekny ten Rudasek,takie rany można łatwo wyleczyć, vide moje psiaki na dt już zarośnięte jak różowiutkie pupelki noworodków, ale musi to robić opiekunka w domku, koszty nie są wielkie a doświadczenie przyda się na nie daj Boże na inne przypadki, potrzebne są mydełko oliwkowe z Aleppo z mydlarni lub Allegro, z oliwy oliwkowej i laurowego olejku, do obmywania okolic szeroko dookoła rany, wacikami średnio zwilżonymi i natartymi mydełkiem, patyczki do czyszczenia uszu dla wygody i higieny a także oszczędności leków, do nakładania substancji tylko i wyłącznie na brzegach rany, a są to olejek herbaciany naturalny, (cena ok 14 zł )antybiotyk przenikający w głębokie warstwy skóry, oraz maść propolisowa od ojców Bonifratów z Krakowa, koniecznie ekstrat propolisu w areozolu, ok 7 lub 10%do spryskiwania delikatnym obłoczkiem rany z odpowiedni dobranej odległości, leczy i dezynfekuje, nie dopuszcza do żadnych komplikacji, ranka powoli bedzie sie jakby zaciesniac do srodka, dobrze stosować potem maść hubowit również dookoła rany , a jak zacznie gojenie mieć się ku końcowi to smarować to co podgojone aby nie ściągało i nie swędziało mocno, co gojeniu jest właściwe, poniewaz psiak napewno dostawał antybiotyki podawać koniecznie probiotyki dla ochrony przewodu pokarmowego, głównie jelit i dobrze odżywiać Moja metoda nie dopuszcza do rozwoju martwic zakażeń i jest szybka, a miejsce po ranach zarasta piękną sierścia stosunkowo szybko,patyczkami zbieram pozostałości po maści i lekach a także wydzielin z rany jeśli takie są aż do czasu pojawienia się małego, już "zdrowego strupka", ten pozostać musi do końca i nie trzeba go zrywać, takie zabiegi trzeba robić minimum 2 razy dziennie a te " śmietki zbierać bardzo delikatnie jeszcze świeże zanim zaschną / Dla oszczednosci kupuję w aptece zielarskiej propolis w grudkach, w słoiczku gotowym do zalania spirtusem czy wódecznością, na 2 tygodnie, jest tego bardzo dużo wtedy, i zalewa się 2 razy, mieszając potem oba wyciągi, buteleczka propolisu to cena ok 13, zł czasem więcej, najtaniej w zielarskich aptekach, , ale pierwsze dwie trzeba kupić i uzywac aż do czasu gotowej nalewki,maść propolisowa w pudełeczku, bonifracka ok 14 zł, a hubowit z czyru brzozowego tubka 19 zł, nie potrzebne bedzie nic wiecej, a zabiegi są dla psiaka niebolesne bo nie dotykają rany, nie tworzy sie martwica, a miejsca gdzie była też w końcu zarastają pięknie Polecam na dowód obejrzeć Lisę z wnyków kielecką, na wątku "Ja nie proszę ja błagam o miejsce dla 6k suni z wnyków" PSIAK MOZE SIE JEDYNIE BAĆ GŁOSU AREOZOLOWEGO PSIKANIA ALE MOŻNA GO JAKOS ZAJĄĆ

Polecam gorąco na bardzo brzydkie i głębokie rany balsam Szostakowskiego, który nareszcie pojawil się w aptekach w areozolu, stosowałam jego obłoczki na rany LISY Jest super gojący i nie uciążliwy w stosowaniu jak ten w formie syropu/ cena to 38 zł za areozolowy pojemnik dość ekonomiczny/

MAM NADZIEJĘ ŻE BĘDZIE WSZYSTKO OK !!!!

Posted

Witam bardzo serdecznie Pania Teresę i jednocześnie bardzo dziekuje za wskazówki. Nie wiem czy dobrze myslę ale czy te zalecenia na pewno dotyczą gołych żywych mięśni?. Teraz kiedy wet usunął martwą skórę ta noga od wewnętrznej i trochę od zewnętrznej strony jest goła- tam nie ma skóry.

Posted

doszła dzisiaj paczka od mysza1 - Rudek bardzo dziękuję:-).wiecie co? z każdym dniem kocham ten rudy łepek coraz bardziej. Piesia była dzisiaj swiadkiem wizyty u weta. wet zmieniał mu opatrunek a on nawet zębów nie pokazał. Przecież to go musi strasznie bolec a on z takim spokojem przyjmuje wszystkie te zabiegi. On już nie jest takim markotnym i wycieńczonym psiakiem jak tydzień temu. po domu i na dworze dobrze sobie radzi i na pewno gdyby miał inny charakter miałby siłę na kłapanie zębiskami przy tych okropnych zabiegach u weta. A on jest taki kochany. I tak fajniutko merda ogonem jak rano wchodzę do kuchni powiedzieć mu dzień dobry...naprawdę trafił mi się zajefajny tymczas:-)wszystkim dogomaniaczkom życzę takich bidul:-)

Posted

Dotarły kolejne pieniążki na Rudaskowe konto :) : od Szafranekm [SIZE="5"][SIZE="4"]10 zł :multi::multi::multi:, od pań z fb : Anna H. wpłaciła [SIZE="5"][SIZE="4"]100 [SIZE="5"][SIZE="4"] :multi::multi::multi:i Iwona B.[SIZE="5"] [SIZE="4"]30 zł:multi::multi::multi:

Posted

Rany Rudka są nie do opisania . To są faktycznie gołe , żywe mięśnie , czegoś takiego w życiu nie widziałam . Rudek jest naprawdę kochanym , grzecznym i dzielnym psem . Nie wiem jak on to wszystko znosi . Jest taki ... brak słów , cudowny :):):) .