Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W azylu dla bezpańskich psów w Żorach, zza krat kojca numer 2 spoglądają od niedawna na człowieka smutne, bursztynowe oczyska przepięknej suni. Matylda nie ma swojego pana, nie ma domu… i szczerze mówiąc, tak musiało być od dawna. Niebo było jej dachem, a trawa miękką kanapą. Sunia sama musiała walczyć o przetrwanie. I może świat nawet nie dowiedziałby się o jej istnieniu, gdyby nie to, że Matylda została mamą. To dla swoich dzieciątek zakradała się do pobliskich gospodarstw i polowała na kury. I tak ludzie dowiedzieli się, że jest jakaś suczka, która stanowi zagrożenie dla ich dobytków. Matylda została więc złapana i zamknięta w miejscu, w którym psiakom pozostaje tylko samotność i nadzieja.
Co się stało z jej dziećmi? Pracownik azylu zabrał ją następnego dnia w okolice, gdzie została złapana. Matylda zaprowadziła go na łąkę, zatrzymała się przy swojej kryjówce, ale dzieciątek już tam nie było:-(
Sunia jest przerażona sytuacją. Kiedy zobaczyłam ją po raz pierwszy, nie wyszła nawet z budy. Dopiero kiedy wybrałam się do azylu z moją Azulą, podeszła do kraty z podkulonym ogonkiem. Będzie potrzebowała dużo czasu i miłości, by zaufać znów człowiekowi. Znajdźmy jej, proszę, dobry domek, w którym nie będzie już musiała walczyć o każdy dzień, w którym będzie czuła się potrzebna i kochana.
Fotki Matyldy wklei wujek Admin.

• Replies 431
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wujku czekamy na fotki. Matyldo nie ukrywaj się w budzie. Nie wszyscy ludzie to potwory. Znajdzie się człowiek, który da Ci dom i na zawsze zamknie Cię w swoim sercu.

Posted

Wujku, ja tam jutro z Azulą podejdę. Powinna do nas wyjść z budy, więc zrobię jej jakieś fotki. Mati nie martw się, znajdziesz dom - nie widzę inaczej.

Posted

Myślę, że banerek pomoże Matyldzie. Jej historia chwyta za srece i warto, żeby jak najwięcej dogomaniaków ją poznało.
To zwiększy szanse suni na domek. A ona wyjątkowo zasługuje na swojego ludzia.

Już z odsyłaczem do wątku.

Posted

Banerek chwyta za serce i oczy tej suka powalają z nóg. Śliczna. Poczekam na troche lepsze fotki - ona chyba ma kwarantannę - czy sie mylę. A czy dostaje coś na mleko, czy juz nie karmiła maluchów?

Posted

Ludzie! Ta kryjówka, te polowania to były przygotowania do macierzyństwa!!! Dzisiaj poszłam zrobić Matyldzie zdjęcia - nawet nie wyszła z budy. Zaglądamy, a tam... siedem dzieciątek! Myślałam, że mam jakieś zwidy, ale to prawda - mamy w azylu mamusię z siedmioma szczeniakami!