Amanita Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 W azylu dla bezpańskich psów w Żorach, zza krat kojca numer 2 spoglądają od niedawna na człowieka smutne, bursztynowe oczyska przepięknej suni. Matylda nie ma swojego pana, nie ma domu… i szczerze mówiąc, tak musiało być od dawna. Niebo było jej dachem, a trawa miękką kanapą. Sunia sama musiała walczyć o przetrwanie. I może świat nawet nie dowiedziałby się o jej istnieniu, gdyby nie to, że Matylda została mamą. To dla swoich dzieciątek zakradała się do pobliskich gospodarstw i polowała na kury. I tak ludzie dowiedzieli się, że jest jakaś suczka, która stanowi zagrożenie dla ich dobytków. Matylda została więc złapana i zamknięta w miejscu, w którym psiakom pozostaje tylko samotność i nadzieja. Co się stało z jej dziećmi? Pracownik azylu zabrał ją następnego dnia w okolice, gdzie została złapana. Matylda zaprowadziła go na łąkę, zatrzymała się przy swojej kryjówce, ale dzieciątek już tam nie było:-( Sunia jest przerażona sytuacją. Kiedy zobaczyłam ją po raz pierwszy, nie wyszła nawet z budy. Dopiero kiedy wybrałam się do azylu z moją Azulą, podeszła do kraty z podkulonym ogonkiem. Będzie potrzebowała dużo czasu i miłości, by zaufać znów człowiekowi. Znajdźmy jej, proszę, dobry domek, w którym nie będzie już musiała walczyć o każdy dzień, w którym będzie czuła się potrzebna i kochana. Fotki Matyldy wklei wujek Admin. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 Szkoda szczeniąt, mam nadzieję że długo nie cierpiały:( Quote
syla00 Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 Kolejna tragiczna historia:-( biedna sunia co ona teraz musi czuć po stracie swoich skarbów??:placz: Quote
supergoga Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 A wiemy ile ma latek Matylda - biedna mamusia, która nie nacieszyła się psiątkami. Kurna, znowu beczę.:-( Quote
GoniaP Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 Boże, gdzie sprawiedliwość na tym świecie? Biedna sunia z sercem w kawałkach:-( Bardzo pilnie potrzebny dom, by przywrócić jej ufność w człowieka. Quote
Amanita Posted October 8, 2006 Author Posted October 8, 2006 Wujku czekamy na fotki. Matyldo nie ukrywaj się w budzie. Nie wszyscy ludzie to potwory. Znajdzie się człowiek, który da Ci dom i na zawsze zamknie Cię w swoim sercu. Quote
wandul 66 Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 a może są gdzie indziej , szukajcie dalej!!! Quote
wandul 66 Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Admin , Czekamy Na Foty , I Proszę , Popytajcie Okolicznych Ludzi , Może Ktoś Wie , Jaki Los Spotkał Te Szczeniaki!!!! Quote
Azyl_Zory WebAdmin Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Dodam iż sunia jest bardzo ale to bardzo spokojna. Wiek ok.4 latka:) Stosunek do psów bardzo spokojna. Quote
Azyl_Zory WebAdmin Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Jak narazie tylko takie kiepskie fotki. Sunia za żadne skarby nie chce wyjść z kojca:(W kocju czuje się bezpiecznie a więc trzeba dać jej jeszcze czasu. Quote
Azyl_Zory WebAdmin Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Na tych fotach nie za bardzo ją widać ponieważ jest duużo większa niż widać. Quote
Amanita Posted October 9, 2006 Author Posted October 9, 2006 Wujku, ja tam jutro z Azulą podejdę. Powinna do nas wyjść z budy, więc zrobię jej jakieś fotki. Mati nie martw się, znajdziesz dom - nie widzę inaczej. Quote
constancja Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Myślę, że banerek pomoże Matyldzie. Jej historia chwyta za srece i warto, żeby jak najwięcej dogomaniaków ją poznało. To zwiększy szanse suni na domek. A ona wyjątkowo zasługuje na swojego ludzia. Już z odsyłaczem do wątku. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 śliczny banerek:cool1: kurcze, ale jest smutna. Biedactwo:( Quote
supergoga Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Banerek chwyta za serce i oczy tej suka powalają z nóg. Śliczna. Poczekam na troche lepsze fotki - ona chyba ma kwarantannę - czy sie mylę. A czy dostaje coś na mleko, czy juz nie karmiła maluchów? Quote
Amanita Posted October 10, 2006 Author Posted October 10, 2006 Ludzie! Ta kryjówka, te polowania to były przygotowania do macierzyństwa!!! Dzisiaj poszłam zrobić Matyldzie zdjęcia - nawet nie wyszła z budy. Zaglądamy, a tam... siedem dzieciątek! Myślałam, że mam jakieś zwidy, ale to prawda - mamy w azylu mamusię z siedmioma szczeniakami! Quote
syla00 Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: o oooo! Quote
constancja Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Sprytna sunia:cool3: . A jednak uratowała swoje maluchy i wykiwała drobiarzy:evil_lol: . Quote
Recommended Posts