andegawenka Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='ULKA12']Ja mam wykupiony pakiet ogłoszeń dla Murzynka, ale ten szczęściarz już w swoim domku dlatego ten pakiet ogłoszeń przeznaczam dla Szafranka. Tylko musi być jakiś fajny tekst, a zdjęcia to już sama wybiorę.[/QUOTE] i co, jest tekst? Quote
szafranekm Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 [quote name='andegawenka']i co, jest tekst?[/QUOTE] tak, tekst mamy napisany, jutro będę rozmawiać z Ulką w sprawie ogłoszeń dla szafranka. To przykładowy tekst do ogłoszenia szafranka: [B][SIZE=3]Mieszkałem na cmentarzu....[/SIZE][/B] [SIZE=2]Było zimno, przeganiano mnie, ale pilnowałem tego ostatniego miejsca, jakie mi zostało zamiast domu. To był cmentarz.....[/SIZE] [SIZE=2] Dobrzy ludzie - bo są i tacy- zabrali mnie do domu. Mieszkam teraz w DT. Uczę się zapomnianego już dotyku ręki człowieczej, takiej czułej jak ta, która kiedyś była ręką mojego ludzkiego przyjaciela.[/SIZE] [SIZE=2] [B][COLOR=red]Proszę, pomóżcie, proszę o stały domek i dobrych ludzi, aby moja miseczka była zawsze napełniona i abym mógł cieszyć się ciepłem i dobrą opieką ze strony człowieka. [/COLOR][/B][/SIZE] [B]Imię: szafranek[/B] [B]płeć - pies -przypominający collie. Wiek: ...... Wzrost: nieduży Waga: ok.10 kg. ... Stosunek do kotów: nieznany Stosunek do innych psów: tolerancyjny (lubi się z nimi bawić, ale jest ostrożny i trzyma dystans Stosunek do dzieci: nieznany Temperament: energiczny;bardzo towarzyski, potrzebuje kontaktu z człowiekiem( chodzi za nim krok w krok) uwielbia biegać, bawić się; , skakać, wtykać nos we wszystkie nory, a mimo tego bardzo się pilnuje, wraca na zawołanie;, w stosunku do nowych zwierząt- ostrożny, ale chętnie się z nimi bawi, ; jest również ufny/nieufny w stosunku do ludzi- zawsze potrzebuje chwili na obwąchanie nowej osoby, ale już po chwili sam domaga się od tej osoby głaskania.Ciągle chce być w centrum zainteresowania. Inne info: reaguje na siad i leżeć, jedyna wada- awersja do zakładania kagańca i smyczy, dlatego też piesek nie chodzi na smyczy, sprawdza się bardziej jako pies towarzyszący w domu i ogrodzie, pilnujący posesji, najlepiej gdzie nie ma małych dzieci.Mile widziana byłaby osoba starsza. Pobyt - obecnie w domku tymczasowym w Żarkach, tel ..............[/B] Szukamy dla szafranka dobrego domku, człowieka spokojnego i opanowanego, który poświęci mu swój czas i nie będzie próbował zmieniać jego nawyków. Propozycje odnośnie tekstu, szaty graficznej (niestety kiepska jestem jeśli chodzi o grafikę i nie tylko w ogłoszeniach) mile widziane. Quote
szafranekm Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 [B]Deklaracje stałe:[/B] 20 zł. - Poker dekl. stała- [COLOR=red]VI, VII,VIII,IX,X-wpłacone[/COLOR] 20 zł - motyleqq, dekl. stała[COLOR=red]-V-wpłacone[/COLOR] 20 zł. - szafranekm - dekl. stała[B] -[/B][COLOR=red]V,VI,VII,VIII,IX,X - wpłacone[/COLOR] 5 zł. - Eva2406 - dekl. stała[B]- [/B][COLOR=red]V, VI,VII,VIII,IX,X -wpłacone[/COLOR] 10 zł - grzenka - dekl. stała-[COLOR=red]V, VI, VII,VIII,IX,X- wpłacone[/COLOR] 30 zł - wiga138 - dekl. stała - [COLOR=red]VI, VII,VIII,IX,X - wpłacone.[/COLOR] 10 zł - pola53 - dekl. stała od sierpnia [COLOR=red]- VIII,IX,X - wpłacone.[/COLOR] 20 zł. - Annaa4 - dekl. stała od listopada - [B]WPŁACONE: 510 ZŁ.[/B] [B]Wpłaty jednorazowe:[/B] 200 zł od Yv1958 - wpłacone 148 zł z bazarku paniMysza - wpłacone 50 zł od szafranekm 20 zł od paniMysza - wpłacone 50 zł od mojego znajomego W.Tataka - wpłacone 5 zł. od paniMysza - pozostała kwota z bazarku Pelego,wpłacone, 100zł. od bico,wpłacone 20 zł. od Urszula D. - wpłacone. 20 zł.od Pola53-wpłacone RA_DUNIA 50 zł. - wpłacone AnnaA - 15 zł. - wpłacone. Zosia123 - 10 zł.- wpłacone, kmurdz - 30 zł - wpłacone, Andegawenka - 50 zł.-wpłacone. Anna K. Z. - 20 zł - wpłacone. Jolanta P.(pay pal) - 50 zł - wpłacone. magdina - 40 zł-wpłacone, Anna S. - 50 ZŁ - wpłacone. Ladymonia0610 - 20 zł.-wpłacone. Gonia13 - 20 zł.-wpłacone. Kamila B.- 24 zł. - wpłacone. dusje - 50 zł.-wpłacone. PACZEK 20zł.-wpłacone, wpłata od motyleqq z foto-bazarku dla szafranka - 146 zł - wpłacone. transylwania- 10 zł.-wpłacone. Agata N.- 10 zł.-wpłacone-lipiec Maria E.B.- 10 zł.-wpłacone-lipiec ania shirley- 30 zł.-wpłacone-lipiec. maja602 - 20 zł.-wpłacone - lipiec. Eva2406 - 10 zł. prezent dla szafranka-wpłacone-sierpień. maja502 - 10 zł.-wpłacone - październik. szafranekm - 10 zł - wpłacone - październik. [B]RAZEM - 1318,00 ZŁ.[/B] [B] wpłacone 1318,00 ZŁ[/B] [B]+ 510 zł(dekl.stałe) =1828,00 zł. [/B] [B]WYDATKI:[/B] [B]Transport z Opola Lub. do Józefowa k/Otwocka - 400 zł. smycz dla szafranka - 9,50 zł. kaganiec - ( był niestety potrzebny) - 16.00 zł. RAZEM: 425,50 ZŁ. POZOSTAŁO: 1402,50 ZŁ. [/B] Wydatki uregulowane po odebraniu i przekazaniu szafranka do ośr. fundacji i potem do DT do Ulka12: transport do ośrodka fundacji- 150 zł. opłata za DT u Ulka12 ok. 300 zł/m-c: 10 zł/doba,za okres od 26.05 do 25.06. transport z ośrodka fundacji do Ulka12 - 30 zł. [B]RAZEM:480 zł.[/B]. [B]Pozostało - 922,50 zł. [/B][COLOR=navy]opłata za pobyt szafranka w DT u Ulka12 za okres od 26.06. do 25.07. - 300 zł.[/COLOR][B] Pozostało - 622,50 zł. [/B][COLOR=navy]opłata za pobyt szafranka w DT u Ulka12 za okres od 26.07 do 25.08.-300 zł.[/COLOR][B] [COLOR=navy][COLOR=black]Pozostało - 322,50 zł.+240 zł.wpłata od motyleqq z bazarku dla szafranka[COLOR=red]-wrzesień-wpłacone.[/COLOR] RAZEM - 562,50 zł. [/COLOR][/COLOR][/B][COLOR=navy][COLOR=black][COLOR=navy]Opłata za pobyt szafranka w DT za okres od 26.08 d0 25.09.- 300 zł.[/COLOR][/COLOR][/COLOR][B][COLOR=navy][COLOR=black] Pozostało - 262,50 zł. [/COLOR][/COLOR][/B][COLOR=navy]Opłata[/COLOR][COLOR=navy] za pobyt szafranka w DT u Ulki12 za okres od 26.09 do 25.10 -[/COLOR][COLOR=navy][COLOR=black] [COLOR=navy]wpłacono 27.09. - 200 zł, w dniu 07.10. przelana została dopłata 62,50 zł.( z deklaracji stałych, które ostatnio wpłynęły).Musimy dopłacić jeszcze 37,50 zł. do pełnej kwoty 300 zł. za wrzesień. [B]stan na 07.10.[/B] [B]Brakuje nam jeszcze 37, 50 zł, aby uregulować dług za wrzesień. [/B][/COLOR][/COLOR][/COLOR][COLOR=red][B][SIZE=3]Prosimy bardzo o wsparcie i pomoc, mamy już kolejny miesiąc październik, a na koncie szafranka nie ma pieniążków - jeszcze nie uregulowany jest w całości dług za wrzesień. [/SIZE][/B][/COLOR][B][COLOR=navy][COLOR=black] [/COLOR][/COLOR][/B] Quote
szafranekm Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 [COLOR=navy][B]Zapraszamy serdecznie na bazarek dla szafranka zorganizowany przez mysza2, ogladajcie, polecajcie licytujcie i kupujcie - może uda nam się uregulować dług szafranka w DT.Bazarek trwa do 12.10 do godz.. 22.00. [/B][/COLOR] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/215659-Dalekowschodnie-klimaty-i-nie-tylko-dla-Szafranka-do-12.10.-godz-22-00[/URL] Quote
andegawenka Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Szafranekm podaj konto, zrobię przelew za fanty Szarotki z bazarku Motyleqq. Sprawa jest oficjalna,poruszana na wątku bazarkowym....i uzgodniona że bez kosztów pocztowych... Quote
szafranekm Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 [quote name='andegawenka']Szafranekm podaj konto, zrobię przelew za fanty Szarotki z bazarku Motyleqq. Sprawa jest oficjalna,poruszana na wątku bazarkowym....i uzgodniona że bez kosztów pocztowych...[/QUOTE] andegawenka, na pw. wysyłam Ci nr. konta dla szafranka. Quote
szafranekm Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 [B][SIZE=4][COLOR=red]Serdecznie zapraszam na bazarek dla szafranka: [url]http://www.dogomania.pl/threads/215659-Dalekowschodnie-klimaty-i-nie-tylko-dla-Szafranka-do-12.10.-godz-22-00[/url] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/212181-*-*-*-ALE-ODLOT%21%21%21-Wy%C5%9Blij-d%C5%82ugi-w-Kosmos%21-wystrza%C5%82owy-bazarek-Rysia-i-Romusia-do29.08"][FONT=Arial Black][COLOR=blue][/COLOR][/FONT][/URL] [COLOR=blue]Jednocześnie zapraszam do odwiedzenia wątku szafranka a chętnych do zadeklarowania nawet najmniejszych deklaracji.[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B] Quote
szafranekm Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 Wczoraj wpłynęły dla szafranka pieniążki w kwocie 25 zł.od Szarotki za wylicytowane fanty na bazarku dla szafranka, organizowanym ostatnio przez motyleqq.Dziś zamieszczę je w poście rozliczeniowym. Quote
szafranekm Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 [B]Deklaracje stałe:[/B] 20 zł. - Poker dekl. stała- [COLOR=red]VI, VII,VIII,IX,X-wpłacone[/COLOR] 20 zł - motyleqq, dekl. stała[COLOR=red]-V-wpłacone[/COLOR] 20 zł. - szafranekm - dekl. stała[B] -[/B][COLOR=red]V,VI,VII,VIII,IX,X - wpłacone[/COLOR] 5 zł. - Eva2406 - dekl. stała[B]- [/B][COLOR=red]V, VI,VII,VIII,IX,X -wpłacone[/COLOR] 10 zł - grzenka - dekl. stała-[COLOR=red]V, VI, VII,VIII,IX,X- wpłacone[/COLOR] 30 zł - wiga138 - dekl. stała - [COLOR=red]VI, VII,VIII,IX,X - wpłacone.[/COLOR] 10 zł - pola53 - dekl. stała od sierpnia [COLOR=red]- VIII,IX,X - wpłacone.[/COLOR] [B]WPŁACONE: 510 ZŁ.[/B] [B]Wpłaty jednorazowe:[/B] 200 zł od Yv1958 - wpłacone 148 zł z bazarku paniMysza - wpłacone 50 zł od szafranekm 20 zł od paniMysza - wpłacone 50 zł od mojego znajomego W.Tataka - wpłacone 5 zł. od paniMysza - pozostała kwota z bazarku Pelego,wpłacone, 100zł. od bico,wpłacone 20 zł. od Urszula D. - wpłacone. 20 zł.od Pola53-wpłacone RA_DUNIA 50 zł. - wpłacone AnnaA - 15 zł. - wpłacone. Zosia123 - 10 zł.- wpłacone, kmurdz - 30 zł - wpłacone, Andegawenka - 50 zł.-wpłacone. Anna K. Z. - 20 zł - wpłacone. Jolanta P.(pay pal) - 50 zł - wpłacone. magdina - 40 zł-wpłacone, Anna S. - 50 ZŁ - wpłacone. Ladymonia0610 - 20 zł.-wpłacone. Gonia13 - 20 zł.-wpłacone. Kamila B.- 24 zł. - wpłacone. dusje - 50 zł.-wpłacone. PACZEK 20zł.-wpłacone, wpłata od motyleqq z foto-bazarku dla szafranka - 146 zł - wpłacone. transylwania- 10 zł.-wpłacone. Agata N.- 10 zł.-wpłacone-lipiec Maria E.B.- 10 zł.-wpłacone-lipiec ania shirley- 30 zł.-wpłacone-lipiec. maja602 - 20 zł.-wpłacone - lipiec. Eva2406 - 10 zł. prezent dla szafranka-wpłacone-sierpień. maja502 - 10 zł.-wpłacone - październik. szafranekm - 10 zł - wpłacone - październik. Szarotka - wpłata za wylicytowane fanty na bazarku dla szafranka prowadzonym przez motyleqq - 25 zł.wpłacone, paźdz. motyleqq, wpłata brakującej części kwoty za bazarek - 37,62zł -wpłacone, październik. [B]RAZEM - 1380,62 ZŁ.[/B] [B] wpłacone 1380,62 ZŁ[/B] [B]+ 510 zł(dekl.stałe) =1890,62 zł. [/B] [B]WYDATKI:[/B] [B]Transport z Opola Lub. do Józefowa k/Otwocka - 400 zł. smycz dla szafranka - 9,50 zł. kaganiec - ( był niestety potrzebny) - 16.00 zł. RAZEM: 425,50 ZŁ. POZOSTAŁO: 1465,12 ZŁ. [/B] Wydatki uregulowane po odebraniu i przekazaniu szafranka do ośr. fundacji i potem do DT do Ulka12: transport do ośrodka fundacji- 150 zł. opłata za DT u Ulka12 ok. 300 zł/m-c: 10 zł/doba,za okres od 26.05 do 25.06. transport z ośrodka fundacji do Ulka12 - 30 zł. [B]RAZEM:480 zł.[/B]. [B]Pozostało - 985,12 zł. [/B][COLOR=navy]opłata za pobyt szafranka w DT u Ulka12 za okres od 26.06. do 25.07. - 300 zł.[/COLOR][B] Pozostało - 685,12 zł. [/B][COLOR=navy]opłata za pobyt szafranka w DT u Ulka12 za okres od 26.07 do 25.08.-300 zł.[/COLOR][B] [COLOR=navy][COLOR=black]Pozostało - 385,12 zł.+240 zł.wpłata od motyleqq z bazarku dla szafranka[COLOR=red]-wrzesień-wpłacone.[/COLOR] RAZEM - 625,12 zł. [/COLOR][/COLOR][/B][COLOR=navy][COLOR=black][COLOR=navy]Opłata za pobyt szafranka w DT za okres od 26.08 d0 25.09.- 300 zł.[/COLOR][/COLOR][/COLOR][B][COLOR=navy][COLOR=black] Pozostało - 325,12 zł. [/COLOR][/COLOR][/B]27.09. wpłacono kwotę 200 zł, następnie kolejna dopłata (po wpłynięciu dekl. stałych) 62,50zł. i 12.10 wpłacono brakującą sumę do całości 300 zł. tj. 37,50 zł. za pobyt szafranka w DT u Ulka12 za okres od 26.09 do 25.10.[COLOR=navy][COLOR=black][COLOR=navy]- tak więc wpłacono już całą sumę 300 zł. dług za okres od 26.09 do 25.10 został uregulowany - 300 zł. [B][COLOR=black]325,12zł. - 300,00 zł -[COLOR=red]pozostało 25,12 zł.[/COLOR][/COLOR][/B] [B]stan na 12.10.[/B] [/COLOR][/COLOR][/COLOR][COLOR=red][B][SIZE=3][COLOR=navy]Bardzo prosimy o wsparcie i pomoc dla szafranka, mamy już kolejny miesiąc październik, a na koncie szafranka niewiele pieniążków.:-(:-(:-([/COLOR] [/SIZE][/B][/COLOR][B][COLOR=navy][COLOR=black] [/COLOR][/COLOR][/B] Quote
ULKA12 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 A ja informuję, że wszystkie pieniądze do mnie dotarły, dziękuję serdecznie. :-) Quote
wawer Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 [quote name='szafranekm']tak, tekst mamy napisany, jutro będę rozmawiać z Ulką w sprawie ogłoszeń dla szafranka. To przykładowy tekst do ogłoszenia szafranka: [B][SIZE=3]Mieszkałem na cmentarzu....[/SIZE][/B] [SIZE=2]Było zimno, przeganiano mnie, ale pilnowałem tego ostatniego miejsca, jakie mi zostało zamiast domu. To był cmentarz.....[/SIZE] [SIZE=2] Dobrzy ludzie - bo są i tacy- zabrali mnie do domu. Mieszkam teraz w DT. Uczę się zapomnianego już dotyku ręki człowieczej, takiej czułej jak ta, która kiedyś była ręką mojego ludzkiego przyjaciela.[/SIZE] [SIZE=2] [B][COLOR=red]Proszę, pomóżcie, proszę o stały domek i dobrych ludzi, aby moja miseczka była zawsze napełniona i abym mógł cieszyć się ciepłem i dobrą opieką ze strony człowieka. [/COLOR][/B][/SIZE] [B]Imię: szafranek[/B] [B]płeć - pies -przypominający collie. Wiek: ...... Wzrost: nieduży Waga: ok.10 kg. ... Stosunek do kotów: nieznany Stosunek do innych psów: tolerancyjny (lubi się z nimi bawić, ale jest ostrożny i trzyma dystans Stosunek do dzieci: nieznany Temperament: energiczny;bardzo towarzyski, potrzebuje kontaktu z człowiekiem( chodzi za nim krok w krok) uwielbia biegać, bawić się; , skakać, wtykać nos we wszystkie nory, a mimo tego bardzo się pilnuje, wraca na zawołanie;, w stosunku do nowych zwierząt- ostrożny, ale chętnie się z nimi bawi, ; jest również ufny/nieufny w stosunku do ludzi- zawsze potrzebuje chwili na obwąchanie nowej osoby, ale już po chwili sam domaga się od tej osoby głaskania.Ciągle chce być w centrum zainteresowania. Inne info: reaguje na siad i leżeć, jedyna wada- awersja do zakładania kagańca i smyczy, dlatego też piesek nie chodzi na smyczy, sprawdza się bardziej jako pies towarzyszący w domu i ogrodzie, pilnujący posesji, najlepiej gdzie nie ma małych dzieci.Mile widziana byłaby osoba starsza. Pobyt - obecnie w DT w ........., tel ..............[/B] Szukamy dla szafranka dobrego domku, człowieka spokojnego i opanowanego, który poświęci mu swój czas i nie będzie próbował zmieniać jego nawyków. Propozycje odnośnie tekstu, szaty graficznej (niestety kiepska jestem jeśli chodzi o grafikę i nie tylko w ogłoszeniach) mile widziane.[/QUOTE] Nie wiem, czy ten tekst już się gdzieś ukazał, ale - jeśli pozwolisz - czy mogłabyś napisać "dom tymczasowy" zamiast "DT"? Nie każdy wie, co ten skrót oznacza :) Quote
EVA2406 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Szafranku, śliczny piesku :), gdzie ten cudny domek............ Quote
andegawenka Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='beta ata']Trafiłam tu...[/QUOTE] Witamy!!:) Quote
Mysza2 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Melduję że dostałam pudło z rzeczami na bazarek od Agnieszki S. Myślę że to od Motylek bo innego się nie spodziewałam. Są w nim m. in: ciuszki kosmetyki książki. Podczytałam na wątku że w tym powinny też być fanty za które kupujący już płacili. Dobrze zrozumiałam? Jeśli tak to bardzo prosiłabym o informacje co mam z tego wysłać i komu, a co wystawić. Albo link do bazarku to sama jakoś dojdę może. Edit: link odnalazłam Quote
Mysza2 Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [B]zapraszam po "TO I OWO DLA SZAFRANKA" :[/B] [url]http://www.dogomania.pl/threads/216274-To-i-owo-dla-Szafranka-do-26.10.2011-godz-22-00[/url] Quote
majowa Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 i ja trafiłam do Szafranka cudny radosny psiak, aż miło popatrzeć Jesli tylko będe robiła bazarek dołączę Szafranka do psiego stadka :) Quote
szafranekm Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 [quote name='majowa']i ja trafiłam do Szafranka cudny radosny psiak, aż miło popatrzeć Jesli tylko będe robiła bazarek dołączę Szafranka do psiego stadka :)[/QUOTE] Dziękujemy bardzo!!! Quote
szafranekm Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 [SIZE=4][COLOR=blue][B]Zapraszamy wszystkich :loveu::loveu:na kolejny bazarek dla szafranka, organizowany przez Mysza2 - bazarek trwa do 26.10. do 22.00:lol: [COLOR=navy]http://www.dogomania.pl/threads/216274-To-i-owo-dla-Szafranka-do-26.10.2011-godz-22-00 Zajrzyjcie, szafranek zaprasza.;)[/COLOR] [/B][/COLOR][/SIZE] Quote
Tattoi Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Jak długo mam prosić o świadectwo obserwacji i szczepienia przeciwko wściekliźnie? Quote
andegawenka Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 [quote name='szafranekm'][SIZE=4][COLOR=blue][B]Zapraszamy wszystkich :loveu::loveu:na kolejny bazarek dla szafranka, organizowany przez Mysza2 - bazarek trwa do 26.10. do 22.00:lol: [COLOR=navy]http://www.dogomania.pl/threads/216274-To-i-owo-dla-Szafranka-do-26.10.2011-godz-22-00 Zajrzyjcie, szafranek zaprasza.;)[/COLOR] [/B][/COLOR][/SIZE][/QUOTE] Mi nie otwiera się:shake: Quote
Mysza2 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 [quote name='andegawenka']Mi nie otwiera się:shake:[/QUOTE] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/216274-To-i-owo-dla-Szafranka-do-26.10.2011-godz-22-00"]http://www.dogomania.pl/threads/2162...011-godz-22-00[/URL] Quote
Recommended Posts