Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 877
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chyba każdy ma taki okres, Neris, kiedy czuje się przytłoczony tą psią biedą, tyloma miesiącami szukania domów podczas których nic się nie dzieje.
Mi też czasem podupada wiara, że coś się ruszy, że jeszcze zdąży Szczeżuj, Ramiś, Muszka.

Wtedy oglądam zdjęcia Bercika, Saby czekoladki, Dofi i znów wierzę w cuda.

Posted

Masz racje,iwlajn,te pieski o ktorych napisałas,według rozsadnych kalkulacji,nie miały prawa znależć bezpiecznej przystani.

Ciotki,głowa do gory!Własnie skonczylam czytac watek bandiego,ktory w schronie,na łańcuchu spedził 11 lat,a dom znalazl w Niemczech.
Jego pani jechala pociagiem,zeby staruszka zabrac.
Bardzo odwazna,przez 2 kraje jechala z starym kundlem ze schroniska,paciagiem!
Dojechali,teraz tylko kciuki trzymac,zeby zyli dlugo i szczesliwie!

i naszemu Szczezujowi takiego szczescia zyczyc!

Posted

Cioteczka też podniesie Szczeżuja - jest taki śliczny. Ja to sobie tak czasem myśle,że ludki to slepe jakieś. Takie cudo czeka na dom, marnieje w schronie - zamiast mu domek dać to czekają nie wiedzieć na co.
Psiaku, zobaczysz, będzie domek. Musisz te święta spędzić u siebie - może na miłych kolankach - przytulony do swego człowieka.
Nie trać nadziei i Wy cioteczki też nie - musi być dobrze, bo jeśli nie...:shake: to ten cały ch.....y świat nie ma sensu :-(

Posted

Rozmawiałam dziś ze znajomymi. Powiedzieli, że nie mogliby wziąć starego pieska ze schroniska bo to jest straszne- bierze się psa, przyzwyczaja do niego i on nagle, szybko odchodzi.
Taka prawda cioteczki, ludzie się boją zbyt szybkiego odejścia psa.

Posted

Fakt,że sie boimy szybkiego odejścia....Mój Bemolek
[*]-odszedł 16 marca tego roku a ja 3 maja miałam w domku dwa staruszki-jamniki-10-cio i 15-to latka....
Jeden choruje ...boję się, wierzcie mi boję sie czasem bardzo....z drugiej strony myślę sobie-mają ciepłe łóżeczko,jedzonko,zapewniona opiekę medyczną.....ale przede wszystkim moją bezgraniczną miłość..
Były w schronisku długich 5 lat....wyrzucone, niechciane,zapomniane..:-(:-(:-(
Teraz widać,że kochają...chcą być kochane....i mają to w dużych ilościach...
emeryturkę mają ....
Proszę o to samo dla Szczeżuja-ON chce kochać...chce być kochany...czy to tak wiele???? Warto pokochać właśnie starszego Pieska-On odda miłośc z nawiązką.....

Posted

Wuiesz Akucha, a kogo u nas tak naprawdę się szanuje. Nie szanujemy sie nawzajem, nikt nigzdie młodych i małych ludzi szacunku nie uczy (mówię tak ogólnie, niech nikt nie bierze do siebie) - więc co sie spodziewać szacunku do psów, a w dodatku do starszych.
Ja wiem, jak to ważne, żeby taaki psiak choc na koniec zycia czuł, że komuś na nim zalezy, że jest kochany, nie jest sam.
Ile takich ludzi jak Zosia, która wzięła Liska, Jak Irma. Ile takich jest (wszystkich Was nie wyemienię - za dużo - bo taki portal). ale poza tym portalem - jest okrutny bezduszny świat, pełen szpanu, kaprysów i ludzi z głazem zamiast serca.

I dlatego taki cudowny pies jak Szczeżuj - siedzi w schronsiku zamiast na tapczanie.