Noelle Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Avaloth napisał(a):No i tak ma być, w końcu zmieniłaś podejście do adopcji 'Twoich' psów :) tak zawsze było, 'on jest brzydki/nie wyróżnia się/stary nikt go nie weźmie', etc, teraz mam nadzieję że zmienisz podejście :) Jej, ale się naszej Kaśce udało :loveu: zdawaj potem relacje ze spotkania, i wymiziaj go od nas :) pewnie to tylko chwilowa zmiana podejścia, ale ludzie, KASJUSZ MA DOM! :multi: to jest coś niesamowitego!!! w nowym będzie dostawał gotowane jedzonko, ryż z mięskiem i marchewką, chodzi na długie spacery, jest baaaaardzo grzecznym psem :) cieszę się jak nie wiem co :multi: a oprócz tego, dowiedziałam się ciekawostki o Kasjuszu, o której nikt mi nigdy nie powiedział. Kasjusz był w schronisku 2 razy, ale za pierwszym został odebrany przez właściciela. "zgubił" się i cały dzień podróżował tramwajem po krakowie, aż wreszcie ktoś zawiadomił TOZ.. Quote
azalia Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Natalek,to kiedy jedziesz w odwiedziny do Kasjuszka?(ciekawe czy mu imię zmienili?) Quote
Noelle Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 myślę, że pojadę za jakieś 2 tyg., jak się psiak już trochę przyzwyczai do nowych właścicieli i nowego domu :) zmienili mu imię, mój Ramzes/Kasjusz ma teraz na imię Wolter :D Quote
Noelle Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 MÓJ MISIACZEK Z NOWEGO DOMU :loveu: : jakie on ma cudne udka :loveu: : Quote
Avaloth Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Reakcja Natalii na te zdjęcia była taka, że spodziewałam się 8 cudu świata :evil_lol::evil_lol: Ale cudnie widzieć Kaśke we własnym domku, to fakt :loveu::loveu: Quote
Noelle Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 (edited) byłam dziś u mojego Pączusia ukochanego w odwiedzinach. :loveu: przytył trochę, sierść mu wypiękniała, widać, że ludzie dbają o niego i ogólnie jest przeeeeeecudowny, jak zawsze. cały czas chciał być głaskany :loveu: dziś jego właściciele mieli z nim przygodę, ponieważ rano, koło 9, na spacerze Kasjusz jakimś cudem zerwał karabińczyk smyczy i im zwiał. a że nigdy nie był przez nikogo uczony przychodzić na zawołanie, plus to, że jest troszkę indywidualistą, poszedł w swoją stronę.. spanikowana właścicielka biegała po całym osiedlu za nim. okazało się, że Kasjusz UWIELBIA jeździć komunikacją miejską i chwilę później ktoś widział, jak pies przeszedł na 2 stronę ulicy (POPATRZYŁ PRZY TYM CZY NIC NIE JEDZIE ;OOOO) i wsiadł do autobusu. później z niego wysiadł i pobiegł dalej zwiedzać Nową Hutę. właścicielka, cała w nerwach biegała po osiedlach, wołała go i pytała ludzi. a gdy wreszcie podeszła pod swój blok, coś ciemnego w szybkim tempie wyłoniło się w krzaków. okazało się, że to Kasjusz. :) na szczęście jakaś obca pani, która była najbliżej go przytrzymała, bo wcale nie był chętny wrócić, ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze!!! to mądry psiak, ale trzeba go trochę podszkolić, żeby się bardziej słuchał. oprócz tego, oraz ciągnięcia na smyczy i tego, że czasem się wyrywa do psów, Kasjusz jest psem idealnym. :D dzisiaj przekonałam się jak bardzo go Państwo kochają, ma u nich raj na ziemii!! strasznie się cieszę, że tak dobrze trafił, oby więcej takich domów!!! i kilka fot z dzisiaj (zdjęcia robione telefonem, dlatego marnej jakości): Edited January 7, 2014 by Noelle Quote
Avaloth Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Jaka piękna Kaśka :loveu::loveu: pięknie, uciekinier wstrętny :mad: mam nadzieję że z czasem uda się go nauczyć przywołania, osła jednego :P Quote
paoiii Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Superrr!!!! :loveu::loveu:!!!! Niech mu się wiedzie, niech siedzi na tyłku w domu jak mu tam dobrze! :D Quote
Noelle Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 [quote name='Avaloth'][IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-Ez4gqU6KkK4/TgdGN5wAhGI/AAAAAAAAC2M/wPRelvl52N8/s720/IMG_5218.JPG[/IMG][/QUOTE] Britt wrócił do schroniska w nieciekawym stanie psychicznym........... :( i jest po obserwacji :( Quote
azalia Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 Natalek,a Britt ma wątek,jeśli tak to podaj proszę. Quote
Noelle Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 niee, nie ma wątku. ale nie wiem, czy jest sens zakładać mu wątek.. na dogo odzew jest zazwyczaj mały, jeśli psu nie dzieje się wielka krzywda. Quote
azalia Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Jak się Kasjuszek/Wolter miewa?Mam nadzieję,że ucieczek nie planuje.A jak się czuje Brittek,może warto jednak założyć mu wątek. Quote
Noelle Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 Wolter super :D dostał nową obrożę i smycz rozciąganą, więc spacery są teraz przyjemniejsze, bo nie wyrywa się na wszystkie strony :) z Brittem już lepiej na szczęście, odzyskuje pewność siebie. dziś będę w schronisku to dowiem się więcej. a o założeniu wątku też pomyślę. ;) Quote
Noelle Posted January 7, 2014 Author Posted January 7, 2014 niestety nie mam nowych info co tam u Kasieńki słychać, ale napiszę do właścicielki :) kilka miesięcy temu wszystko było w najlepszym porządku ;) Quote
Recommended Posts