Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czasami mam ochotę poprosić o adres takiego "właściciela" "człowieka" "opiekuna" i złozyć mu wizytę. Coś mi się ostatnio agresja wzmaga do "ludzi", co to się dzieje do cholery jasnej!

Posted

[quote name='Basia1244']Czasami mam ochotę poprosić o adres takiego "właściciela" "człowieka" "opiekuna" i złozyć mu wizytę. Coś mi się ostatnio agresja wzmaga do "ludzi", co to się dzieje do cholery jasnej![/QUOTE]

Nie Tobie jednej... przydałaby się grupa specjalna do wyrywania takich chwastów - szybko, cicho i z korzyścią dla społeczeństwa!

Posted

Śliczna psinka a taka krzywda ją spotkała :( mój shit tzu waży 4 kg mniej... A ta suczka taki duży piesek... Aż nóż sie w kieszeni otwiera na takich właścicieli... Trzymam za nią kciuki i będe zaglądac. Mam nadzieje że z tego wyjdzie...
Trzymaj Się Kochana!! :(

Posted

[quote name='AniaGucio']Nie Tobie jednej... przydałaby się grupa specjalna do wyrywania takich chwastów - szybko, cicho i z korzyścią dla społeczeństwa![/QUOTE]
[I]oj, żebys wiedziała, że z korzyścią dla społeczeństwa, tych szkodników się pozbyć po cichu i bez rabanu i świat od razu byłby lepszy, a tych bid może i by ubywało...[/I]
[quote name='dominikabankert']ojoj faith cicho badz:) juz nie taki bidy na dogomanii byly i wyszly cale:)[/QUOTE]
[I]wiesz, staram się myśleć optymistycznie, mieć te dobre myśli, ale te złe również, dopuszczam do siebie złe myśli, by potem aż tak nie ryczeć przed monitorem...[/I]

Posted

mam nadzieję, że organizacje prozwierzęce na tamtym terenie zajmą się tą sprawą tak, aby doprowadzić do skazania tego zwyrodnialca. Media na szczęście dużo ostatnio mówią na te tematy, więc jest nadzieja, że sąd podejmie słuszną decyzję!

Posted

Koniecznie wezcie od weta dokladna obdukcje i trzeba bedzie wywolac zdjecia. Chetnie pomoge i poprowadze krok po kroku do zlozenia doniesienie do prokurtury. Jak nie bedzie innej mozliwosci, wystapie za oskarzyciela posilkowego, lub dam pelnomocnictwo osobie ktora bedzie chciala wystapic w charakterze oskarzyciela.

Posted

Poszedl mail do fundacji Mrunio

Szanowna Pani Prezes,
Nazywam sie M.V., mieszkam w Holandii i od wielu lat pomagam polskim pokrzywdzonym psom, miedzy innymi tym z dogomanii.
Potrzebujemy pilnie pomocy dla doroslej suni mieszanca owczarka, zaglodzonej i wyniszczonej.Sunia wazy 9 kg!!!
Zdjecia i opis [URL]http://www.dogomania.pl/threads/206543-Zagłodzona-sunia-ON-waży-9kg!-Jest-w-bardzo-ciężkim-stanie...-POMOCY[/URL]!!!
Czy Pani Fundacja bylaby sklonna partycypowac w leczeniu tego psa?
Bede wdzieczna za szybka odpowiedz. Z gory dziekuje i licze na pozytywna decyzje.
Z powazaniem
xxxxxxxxxxxxx

Posted

dusje, pani Elżbieta raczej na dogo nie wejdzie...
Zdjęcia zaraz jej wyślę, ale myślę, że bardzo by się przydał dokładniejszy opis co suni jest poza wychudzeniem, bo przecież to oko to raczej nie wygląda na skutek wygłodzenia...
MyrkurDagur ma u suni dzisiaj być i pewnie poda więcej szczegółów.
Ja też czekam na te szczegóły żeby dokończyć allegro.

Posted

[quote name='Selenga']dusje, pani Elżbieta raczej na dogo nie wejdzie...
Zdjęcia zaraz jej wyślę, ale myślę, że bardzo by się przydał dokładniejszy opis co suni jest poza wychudzeniem, bo przecież to oko to raczej nie wygląda na skutek wygłodzenia...
MyrkurDagur ma u suni dzisiaj być i pewnie poda więcej szczegółów.
Ja też czekam na te szczegóły żeby dokończyć allegro.[/QUOTE]

Link podeslalam dla uzasadnienia mojej prosby o pomoc dla tej suni.
Pani prezes moze zajrzec i nie musi sie tu logowac,nikt tego od niej nie wymaga.
Czy i jaka bedzie reakcja? Przekonamy sie juz wkrotce.

Ja jeszcze raz powtorze, ze my jako my, czyli ludzie oddajacy poza 1% podatku na organizacje dobroczynne, pieniadze z wlasnej portmonetki na XXXX psow tu na dogo, nie mamy juz kasy na ratowanie kazdego, nawet najbardziej drastycznego przypadku.
Jestesmy osobami prywatnymi, mamy wlasne wydatki i nierzadko odejmujemy sobie od ust!Fundacje maja wieksza sile i powstaly po to, by wspomagac wlasnie takie pionki jakimi my jestesmy.Moge sie mylic oczywiscie, ale po cos te fundacje sa i egzystuja..... nie tylko w rejestrach, mam nadzieje.

Fundacja Ady zaproponowala pomoc od strony prawnej i swietnie.Bardzo potrzebna taka pomoc.Brakuje nam jeszcze finansow ale fundacji w PL do licha i troche i stad proponuje - do kazdej z nich wyslac prosbe o pomoc!Jesli nie odpowiedza - niech bedzie to tez nasza odpowiedz na ich prosbe o przekazanie 1% :diabloti:Predzej czy pozniej pojda na wymarcie- jak dinozaury.

Wiecie, co? Ciekawostka jest, ze np. dobre fundacje holenderskie nigdy w zyciu nie widzialy takiej kasy jak te polskie a jednak wspieraja polskie inicjatywy pomocy psom.Jak one to robia????

Posted

[quote name='Ada-jeje']Koniecznie wezcie od weta dokladna obdukcje i trzeba bedzie wywolac zdjecia. Chetnie pomoge i poprowadze krok po kroku do zlozenia doniesienie do prokurtury. Jak nie bedzie innej mozliwosci, wystapie za oskarzyciela posilkowego, lub dam pelnomocnictwo osobie ktora bedzie chciala wystapic w charakterze oskarzyciela.[/QUOTE]

prokuratura w takich przypadkach to pikuś...dostana 200 zł i tyle.....ale są inne metody z których sama się kiedys smiałam i w czoło pukałam....w jednym przypadku psów równie zagłodzononych praktycznie na smierć, najwększym afrontem dla oprawców było skarcenie z ambony przez księdza, który dostał wczesniej fotki i wszelkie info.....ja tego nie widzialam bo do kościoła nie chodze ale wstyd był ponoc straszliwy i póki co nie maja odwagi maltertowac kolejnych psów a i sasiedzi co na mnie pluli w trakcie inetrwencji kłaniaja mi sie do pasa i w oczach maja bałagan jak pytam o ich psy ...trzeba uderzyć w najczulszy punkt bo ta kara 200 zł to naprawde niewiele zmienia......no ale ci ludzie akurat mega kościólkowi byli i to podziałało

Posted

dzwoniłam do Myrkurdagur i mówi żeby na razie wstrzymać się z allegro i wpłatami, podobno za leczenie ma zapłacić gmina, jutro zadzwonię do przytuliska to się wszystkiego dowiemy, na pewno sunia potrzebuje karmy Hillsa, jutro będę wiedzieć konkretniej

Posted

[quote name='lolka']prokuratura w takich przypadkach to pikuś...dostana 200 zł i tyle.....ale są inne metody z których sama się kiedys smiałam i w czoło pukałam....w jednym przypadku psów równie zagłodzononych praktycznie na smierć, najwększym afrontem dla oprawców było skarcenie z ambony przez księdza, który dostał wczesniej fotki i wszelkie info.....ja tego nie widzialam bo do kościoła nie chodze ale wstyd był ponoc straszliwy i póki co nie maja odwagi maltertowac kolejnych psów a i sasiedzi co na mnie pluli w trakcie inetrwencji kłaniaja mi sie do pasa i w oczach maja bałagan jak pytam o ich psy ...trzeba uderzyć w najczulszy punkt bo ta kara 200 zł to naprawde niewiele zmienia......no ale ci ludzie akurat mega kościólkowi byli i to podziałało[/QUOTE]

Tu się niestety i z przykroscią zgadzam