jambi Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 greatmadwomen napisał(a):przepraszam ale do wanny go nie włożę... to lepiej już nie duży wąż :) zobaczymy a chyba przyniesie mu ulgę zimna woda w gorący dzień, więc może nie będzie kłapał zębami kłapał zebami to napewno będzie ;) choćby dla zabawy :) wąż niekoniecznie musi wywołac w nim lęk, ale oczywiście, lepiej spróbowac z miską ;) Quote
Rumi. Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 odkopuję wątek :) kilka zdjęć z dziś, Karpet zarasta powoli :) Ale na kwarantannie znowu sznup olbrzym oddany z powodu wyjazdu, podobno trochę agresywny :( mam nadzieję że się dziewczyny nie obrażą ale zdjęcia z nimi są b.ładne :D z Olą Quote
Rumi. Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 Będę mu musiała zrobić nowe ogłoszenia jak będę mieć chwilę. Nikt dosłownie nikt nie zainteresował się nim z poprzedniej tury... Może jak się go obetnie na sznupa to będzie lepiej... Quote
malawaszka Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 fajne fotki! a nie wiesz ile lat ma ten z kwarantanny? Quote
Rumi. Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 malawaszka napisał(a):fajne fotki! a nie wiesz ile lat ma ten z kwarantanny? jeszcze nie, ale rozmawiałam z pracownicą która zajmuje się kwaranatanną to mi powiedziała że jest niepewny, właściciel przyprowadził go na kolczatce a pies chciał się rzucić na kogoś, podobno nikogo nigdy nie ugryzł ale nigdy nic nie wiadomo, mówiła iż ona by go chyba nie utrzymała gdyby wystartował tak... A to naprawdę coś! Wierzę jej w 100% Ta Pani jest po kursie behawiorystycznym a na swoim sektorze ma takie psy które jak ktoś idzie to wyglądają jak by chciały każdego zjeść, wie kobieta co mówi. Quote
Avaloth Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 zarasta Skarpecisko ładnie :) co jeszcze wyprowadziłyście? Quote
Rumi. Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 [quote name='Avaloth']zarasta Skarpecisko ładnie :) co jeszcze wyprowadziłyście? jego boks i D7(Rita i Nero) Quote
Noelle Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 tydzien mnie nie bylo, a tu az tyle Skarpetkowi siersc odrosla :loveu: Quote
Noelle Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Paulina, naprawdę nikt o Karpeta nie dzwoni? na tablica.pl ma grubo ponad 1000 wejść, na gumtree też sporo i NIC?! Quote
malawaszka Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 bardzo cięzko jest znaleźć dom dla olbrzyma starszego niż 2-3 lata :( Quote
wilczy zew Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 bo ludzie nie kumate,że taki np.: 5-letni jest najlepszy Quote
Rumi. Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 niestety, teraz to wgl słabo z adopcjami :( a Karpet sie jeszcze nie nadaje raczej do dzieci... Zdjęcia z wczoraj mam, lecz mój komputer się zepsuł i nie mam jak je obrobić więc wrzucę za jakiś czas, Karpet odrasta powoli, lecz akurat z jego boksem nie mam czasu dużo wychodzić. Quote
polciuaa Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 no Karpecik ładnie zarasta. :loveu: jest jeszcze piękniejszy niz był :loveu: Paulina, po środzie wybieram się do Krakowa, może wspólna zapiekanka ze szpinakiem? :razz: Quote
malawaszka Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 a jak te jego wyskoki z pilnowaniem np piłki? Quote
Rumi. Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 dogomanka_ napisał(a):no Karpecik ładnie zarasta. :loveu: jest jeszcze piękniejszy niz był :loveu: Paulina, po środzie wybieram się do Krakowa, może wspólna zapiekanka ze szpinakiem? :razz: Chętnie :) tylko ja w sobote wyjeżdżam wiec albo piatek albo czwartek. A karpet juz bardziej zarosniety jest niz na tych zdjęciach. malawaszka napisał(a):a jak te jego wyskoki z pilnowaniem np piłki? Karpet nie jest łasy, za smaczka też nie chce oddawać, to jest jego zabawka i nie odda... ostatnio go jak zapinałam na smycz to wybralam chwile jego nieuwagi i jak puścił zabawkę to go szybko odciągnęłam od niej aby jej znowu nie złapał. Quote
polciuaa Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 greatmadwomen napisał(a):Chętnie :) tylko ja w sobote wyjeżdżam wiec albo piatek albo czwartek. A karpet juz bardziej zarosniety jest niz na tych zdjęciach. okej, to jakoś w przyszłym tygodniu się do Ciebie odezwe. ;) no to koniecznie musisz nowe zdjęcia mu porobić. :) Quote
Rumi. Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 [quote name='dogomanka_']okej, to jakoś w przyszłym tygodniu się do Ciebie odezwe. ;) no to koniecznie musisz nowe zdjęcia mu porobić. :) oj Pola Pola pisałam wcześniej iż mu porobiłam zdjęcia tylko muszę je zrzucić, no więc mam nowe zdjęcia, lecz tylko 3 ponieważ mam tylko takie gdzie leży z dyskiem, żadnych stojących.... ale widać jak zarasta Quote
Avaloth Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 SKarpeta pięknieje w oczach :D Teraz tylko domu trzeba Quote
DZIR Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 greatmadwomen napisał(a):Będę mu musiała zrobić nowe ogłoszenia jak będę mieć chwilę. Nikt dosłownie nikt nie zainteresował się nim z poprzedniej tury... Może jak się go obetnie na sznupa to będzie lepiej... Nikt się nie interesował psem, bo na załączonych do ogłoszeń zdjęciach pies był oszpecony i jak na olbrzyma wyglądał nędznie. Ja zainteresowałam się nim ale to co wyczytałam na wątku zniechęciło mnie ostatecznie. Planuje za jakieś dwa trzy miesiące- po operacji i rehabilitacji stawu biodrowego- adoptować trzy olbrzymy.Dlatego obserwuje ogłoszenia i wątki na dogo. Dziś wróciłam ponownie , zobaczyłam nowe zdjecia,przeanalizowałam Wasze wpisy i doszłam do wniosku,że pies ma za mało ruchu ,mało wyzwań/ Olbrzymy to psy pracujące- mają to w genach/ i za mało kontaktu z człowiekiem. Wiek 6-7 lat -to niewiele Moje olbrzymki żyły 14i16 lat. A poza tym to fajna morda . Jeśli nie znajdzie wcześniej domku to będzie mój. Pozdrawiam Quote
Noelle Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Tak, pies na pewno ma mało ruchu, ale w schronisku nic nie można zrobić, oprócz cotygodniowych spacerów... super, że chcesz go adoptować! trzymam kciuki za Karpeta, żeby znalazł dobry dom :) Quote
Rumi. Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 DZIR super wieści, niestety jak pisze natalek w schronisku nie da się zapewnić mu odpowiedniej ilości ruchu. A dlaczeg akurat trzy olbrzymy chcesz adoptować? Jak rozumiem to bardzo przemyslana decyzja, bo jeden olbrzym to wyzwanie a trzy to już potrójne wyzwania. Quote
Recommended Posts