Rumi. Posted April 22, 2011 Author Posted April 22, 2011 Felka z Bagien napisał(a):Greatwoman wyczyść skrzynkę! już wyczyszczona :) Quote
Rumi. Posted April 22, 2011 Author Posted April 22, 2011 ah zapomniałam napisać iż się dowiedziałam że dobrze kojarzyłam- Karpet ma 6lat :) Quote
wieso Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 jestem, tez :), jaka rozesmiana buzinka, mimo wszystko.....jak jest do innych psow ? do suk? Quote
Noelle Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 na pewno więcej wie i pewnie napisze greatmadwomen, ale przy mnie Karpet ignorował inne psy. na korytarzu w schronisku przechodził koło nas amstaff, dość zaczepliwy, a Karpet nawet na niego nie popatrzył, tylko chciał się przytulać. :) Quote
Rumi. Posted April 23, 2011 Author Posted April 23, 2011 wieso napisał(a):jestem, tez :), jaka rozesmiana buzinka, mimo wszystko.....jak jest do innych psow ? do suk? natalek napisał(a):na pewno więcej wie i pewnie napisze greatmadwomen, ale przy mnie Karpet ignorował inne psy. na korytarzu w schronisku przechodził koło nas amstaff, dość zaczepliwy, a Karpet nawet na niego nie popatrzył, tylko chciał się przytulać. :) Wydaje się być ok ale nic nie jest pewne ponieważ teraz jest w boksie z mniejszymi od siebie psami, jeden tylko młodszy a inne staruszki, lecz na wybiegu olewa je i bawi się piłką rzuconą, choć bardzo lubi być głaskany. Do suk nie wiadomo ale myślę iż się dogada :) Quote
wieso Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Karpet idziemy na nocny spacerek a potem mowimy dobranoc i go jutra :) Quote
Rumi. Posted April 24, 2011 Author Posted April 24, 2011 Kochanie moje życzę Ci na święta abyś krótko był w schronie :) A wszystkim cioteczkom Wesołych Świąt i mokrego dyngusa :) Quote
Rumi. Posted April 24, 2011 Author Posted April 24, 2011 W F8 z Dolarem, Brondim, Hadesem i Atosem Quote
Ank@ Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 Z Atoskiem kochanym. Maleństwo chyba się powoli kończy, on już wygląda jak szkielet. Jak będziesz z nimi wychodzić w niedzielę, to podejdź do nas, Foksia ma zawsze jedzenie dla starszych psów :) Quote
Rumi. Posted April 24, 2011 Author Posted April 24, 2011 Ok jak będę to ok, lecz ja zawsze wychodzę z całym boksem jak coś... Poza tym chyba przerzucę się na soboty, ponieważ w niedzielę jest wielki ruch na wybiegach a ja mam trzy boksy do ogarnięcia i musze mieć wolny wybieg. Atos jest przeraźliwie chudy... Wiesz dlaczego? Quote
Ank@ Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 Nas nigdy nie ma w soboty.... A jedzenia starczy, bo dwie p. Beaty gotują :evil_lol: Nie wiem czemu jest taki chudy, na pewno jest chory - problemy z sercem, Atosek regularnie chodzi do weta. Niestety obawiam się dodatkowo raka. Przy raku psy potwornie chudną. Chociaż nie pytałam opiekunów o powody jego wychudzenia, może to być coś innego. Quote
Rumi. Posted April 24, 2011 Author Posted April 24, 2011 Ank@ myślałam że wiesz dlatego się zapytałam, ale strasznie milusiński jest Atos i łasy na smaczki :D Czy ktoś mógł by pomóc i napisać test do ogłoszeń, ponieważ ja nie mam talentu do tego :( Quote
Felka z Bagien Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 Napiszę jutro,poproszę o informacje na temat psa.Zalety, wady i ew.przeszłość,choroby itp. Quote
Noelle Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 napisałam coś takiego, na szybko. Może być? :) Karpet jest 6 letnim psem w typie sznaucera. Został znaleziony na ulicy, był bardzo zaniedbany i wychudzony, sierść miał splątaną i brudną. Po przewiezieniu do schroniska został przystrzyżony. Niestety, podczas tego zabiegu, został lekko poraniony, dlatego teraz boi się, gdy tylko widzi nożyczki... Psiak uwielbia bawić się, aportować, ale najbardziej kocha przytulanki. Na spacerze, wtula się w człowieka i prosi o głaskanie. Ma bardzo mądre spojrzenie, które przenika ludzkie serca, dlatego nie sposób go nie pokochać. Kiedy przestaje czuć dotyk ręki na swoim ciałku, natychmiast trąca łebkiem lub podaje łapę, domagając się uwagi. Karpet raczej dobrze dogaduje się z innymi psami, bardzo ładnie chodzi na smyczy. Nie pozwól, by nadzieja na lepszy los, całkowicie w nim umarła. Pokaż mu, że jest coś lepszego, niż tylko schroniskowy, betonowy boks. Pokaż, co to prawdziwa, dozgonna miłość. Pokochaj go, a on odpłaci Ci się tym samym. Może to właśnie na Ciebie czeka Karpet? Psiak jest wykastrowany odrobaczony, zaszczepiony, zaczipowany. Kontakt w sprawie adopcji: tel. 888-105-999 e-mail: [email protected] edit. ojj, sorry Felka, nie zauważyłam, że chciałaś mu napisać tekst. :oops: Quote
Rumi. Posted April 24, 2011 Author Posted April 24, 2011 :loveu: dziękuję natalek i dziękuję Felka za chęć pomocy. Jeśli mogę to troszkę zmienię ten tekst wg moich spostrzeżeń i wkleję w drugi post gdzie już wkleiłam strony ogłoszeniowe z numeracją, jesli ktoś by chciał zrobić ogłoszenia to proszę robić z tej listy i pisać które pozycje się zrobiło :razz: ja się jutro wezmę za ogłoszenia Quote
Felka z Bagien Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 napiszę, ale jutro.Dosłownie przed chwilą wpadłam tutaj, a ponieważ sytuacja wydaje się gardłowa dlatego zadeklarowałam chęć napisania.Lecz jeśli, Greatmadwoman uzna, że ten teks jest ok.,to nie ma sprawy.Dzięki za tekst.Pozdrawiam Quote
Noelle Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 greatmadwomen napisał(a)::loveu: dziękuję natalek i dziękuję Felka za chęć pomocy. Jeśli mogę to troszkę zmienię ten tekst wg moich spostrzeżeń i wkleję w drugi post gdzie już wkleiłam strony ogłoszeniowe z numeracją, jesli ktoś by chciał zrobić ogłoszenia to proszę robić z tej listy i pisać które pozycje się zrobiło :razz: ja się jutro wezmę za ogłoszenia jasne, zmieniaj :D lepiej znasz Karpetka, ja napisałam tyle, co zauważyłam na tym jednym spacerze. :) Quote
Rumi. Posted April 24, 2011 Author Posted April 24, 2011 Felka z Bagien napisał(a):napiszę, ale jutro.Dosłownie przed chwilą wpadłam tutaj, a ponieważ sytuacja wydaje się gardłowa dlatego zadeklarowałam chęć napisania.Lecz jeśli, Greatmadwoman uzna, że ten teks jest ok.,to nie ma sprawy.Dzięki za tekst.Pozdrawiam troszkę tekst zmodyfikowałam i jest ok :) Nie ma co robić dwóch, napewno jakiemuś psiakowi jeszcze się przyda jeden tekst zamiast tu dwa. Dziękuję za chęć pomocy :loveu: natalek napisał(a):jasne, zmieniaj :D lepiej znasz Karpetka, ja napisałam tyle, co zauważyłam na tym jednym spacerze. :) minimalnie zmieniłam, a tak jest ok, dziękuję bardzo :loveu: Quote
Noelle Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 zawsze do usług. :) teraz tylko ogłoszenia i DO DOMU KARPET :D [FONT=Arial]zapraszam na wątek Kasjusza z krakowskiego schronu: [/FONT][FONT=Arial]http://www.dogomania.pl/threads/206611-Kasjusz-zbyt-przeciętny-na-miłość-Stęskniony-kundelek-prosi-o-dom[/FONT][FONT=Arial]![/FONT] Quote
Akadna Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 To ja trochę porobię :> Tylko jaki tekst mogę brać? Quote
Noelle Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Akadna- tekst poprawiony przez greatmadwomen jest na pierwszej stronie :) na początek: http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Niezwykly-sznaucer-prosi-o-dobry-dom-W0QQAdIdZ277627616 http://ogloszenia.naszezwierzaki.eu/o/555/_Niezwykły_sznaucer_prosi_o_dobry_dom! http://adopcje.irg -czeka na akceptację http://www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?aid=5327043&cid=168 http://www.wstawaj.pl/ogloszenia.html?page=show_ad&adid=147567&catid=26&Itemid=11 http://tablica.pl/oferta/niezwykly-sznaucer-prosi-o-dobry-dom-ID67dR.html Quote
Recommended Posts