Gosiapk Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Ale przystojniak z Alfredzika, aż dziw, że takie piękny piesek nie ma jeszcze domu :shake: Piwko ma świetną budę, w ogóle budy macie bardzo dobre :) A co się biednej Sunieczcie stało, że nie ma czubka ucha? Biduleczka. Quote
Gosiapk Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Wesołka trzeba koniecznie pokazać ludziom zajmującym się adopcjami ON-ków przecież to jest Onek we własne osobie! I nikt go jeszcze nie wypatrzył?! :crazyeye: Quote
pumcia02 Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Alfredo jest po prostu fotogeniczny ;) Sunieczka, szczerze powiem ze nie wiem, ale jak wróciła z adopcji to juz takie miała. Wesołek. sprawa nie jest taka prosta. on jest praktycznie nie do adopcji, a osob go wypatrzylo bardzo duzo... ma po prostu zrąbaną psychikę. i potrzebna dla niego tylko osoba która ma doswiadczenie z psami. behawiorysta... a biorac pod uwage ze moze byc tylko sam (nie akceptuje zbytnio psów) to szanse minimalne u behawiorystów... Quote
siekowa Posted December 21, 2007 Author Posted December 21, 2007 Dodałam do pierwszego postu Mozarta a Skasowałam Jerego bo on ma domek.Może macie jakieś propozycje zmiany tematu? Jery Od:2002r.wiek:7lat wielkość:średni Nauczyłem żyć się w świecie, gdzie okrucieństwo spotyka się na każdym kroku.Spoglądam na ten świat zza krat przytuliska.Wiem, że tutaj jestem bezpieczny jednak nie potrafię przegonić swojego lęku.Trafiłem tutaj, gdy poprzedni pan przerzucił mnie i brata przez ogrodzenie.Mimo to uczę się ufać ludziom,tylko mężczyźni wciąż mnie jeszcze przerażają.Ale nie raz udowodniłem,że potrafię się przełamać.Jestem też łasuchem.Uwielbiam smakołyki.Jednak mój cały świat to ból samotności.Nie ukoi go ciepła buda, kilka smakołyków i czułość,którą muszę dzielić z towarzyszami smutnej,psiej doli.Najmocniej dopada,gdy nadchodzi noc i cichną wokół głosy.Skamlę wtedy po cichu by nikt nie usłyszał, a moja dusza wyrywa się ku marzeniom o kimś kto mnie przygarnie,pokocha, zaopiekuję się mną.Czy jest ktoś, kto przywróci mi wiarę w człowieka? Jako szczeniak został wraz z bratem przerzucony przez ogrodzenie azylu. Więcej o Jerym klik Quote
pumcia02 Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 tak w ogole to kostek sie nie pochwalila ze Jery zaczyna spac w łóżku :P Quote
Kostek Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Kostek ma zdjecia Jerrego ale nie ma kiedy wkleic,zaraz moze sie postaram;) Quote
siekowa Posted December 23, 2007 Author Posted December 23, 2007 Oby i reszta azylowych staruszków znalazła tak fajne domki jak Jery. Quote
siekowa Posted December 26, 2007 Author Posted December 26, 2007 Moje starsze psiska jak zwykle gdzieś na końcu. :( Dodałam Jordana na pierwszą stronę. Quote
siekowa Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 Proszę podpisujcie petycje i przesyłajcie ją dalej klik .Dla osób,które nie znają ciężkiej sytuacji Azylu pod Psim Aniołem podaje link Quote
siekowa Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 Mam piękne banerki zrobione dla naszych starszych psiaków przez ursa81 :loveu: Quote
siekowa Posted January 1, 2008 Author Posted January 1, 2008 Nowy rok dla staruszków musi być szczęśliwy :) Quote
siekowa Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 Usuwam Piwka bo dziś pojechał do nowego domku. :) Odys/Piwko (066) Od:Styczeń 2004 wiek: ok.10lat wielkość:duży Nazywam się Piwko i od lat jestem wychowankiem Azylu pod Psim Aniołem.Zaakceptowałem to miejsce bo chyba już utraciłem wiarę,że los ześle mi nowego pana.Jestem niemłodym,sporych rozmiarów kundlem.Ułożony i porządny ze mnie facet.Jestem przyjaźnie nastawiony do ludzi.Uwielbiam spacery.Mocno przywiązuję się do miejsca w którym mieszkam,dlatego zawsze po spacerze uparcie powracam do Azylu.To mój dom, obawiam się, że ostatni.Wyjątkowo też traktuję ludzi, których pokocham.Oni mogą ze mną zrobić wszystko... Moje zalety:Jako kastrat nie mam potrzeby pogoni za suczkami. Jestem świetnym kompanem dla ludzi, skorym do zabawy.No i porządny ze mnie pies. Moje wady:Nie zawsze toleruję inne psy,potrafię też przeskoczyć przez ogrodzenie.Opanowałem tę sztukę ale zadaszony boks lub mieszkanie i właściwe miejsce na ziemi powinny rozwiązać ten problem. Tylko wspaniały człowiek jest w stanie spełnić moje marzenia,a ja gdzieś tam po cichu jeszcze odrobinę wierzę,że taki istnieje.Jeśli jesteś nim zadzwoń pod numer Azylu pod Psim Aniołem i spytaj o Piwka.Uwierz, że mój wiek(ok.10 lat) mnie jeszcze nie przekreśla.Potrafię cieszyć się życiem i zachowywać jak młodziak.Tylko, że nie mam dla kogo. Znaleziony w Falenicy. Więcej o Piwku: klik Niestety muszę dodać do pierwszej strony Misie Grande i Jerego bo wróciły do azylu. :( Quote
Gosiapk Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Adopcja Piwka jest tak niesamowita, że aż trudno mi uwierzyć! Quote
siekowa Posted January 20, 2008 Author Posted January 20, 2008 O starszych psiakach jak zwykle nikt nie pamięta. :( Dodałam Grande na pierwszą stronę.Jak będziecie mieli czas to proszę pokasujcie trochę hopków. Quote
pumcia02 Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 a Jerry jest?... trzeba dac Stinkiego... Quote
siekowa Posted January 20, 2008 Author Posted January 20, 2008 Wydawało mi się,e go dawałam wcześniej no ale teraz je wstawiłam.Tylko Stinkiemu jakiś opis by się przydał bo dałam ten z allegro tekst. Quote
siekowa Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 A jednak masz tą głowę do opisów bo za Zębatka i Sunieczke się dobrze zabrałaś. :) Dawaj dalej! Quote
pumcia02 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 ja nic nie slyszalam zadnych info, ale za jakis czas z aska go odwiedzimy ;) jak skonczy zaliczenia Quote
siekowa Posted January 27, 2008 Author Posted January 27, 2008 Oj tak Piweczka też odwiedzimy! :smile: Ostatni tydzień sesji i możemy zaczynać. Quote
Kostek Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Gosiapk napisał(a):Czy domek Piwka się odzywał? odzywal,Piwko ma sie dobrze chodzi na dlugie spacery jest grzeczny i ma spory apetyt;) Quote
Recommended Posts