Jump to content
Dogomania

21 starszych psiaków z Azylu pod Psim Aniołem bez szansy na dom! (Warszawa) POMOCY!

Recommended Posts

Posted

jechałeś z Sara :) dziewczynka ma numerek ewidencyjny 009, a teraz mamy juz ponad 830... :( w azylu jest od 1999r. teraz ma prawdopodobnie 15 lat. ma cukrzyce i chora trzustkę.. :(
co do Alfreda to chlopak jest na karmie dla seniorów, wlasnie ze wzgledu na to ze od "standardowego" zarcia tak tył... no ale zbytnio to mu nie pomaga...

• Replies 448
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sara pierwszą rzeczą jaką zrobiła w samochodzie to przemeblowanie.
Zgarnęła koc, myślałem że robi sobie gniazdko. A tu nie postanowiła odgarnąć go na bok i położyła się obok. Mądrala. Cały czas była super grzeczna. Jak wracaliśmy do Azylu to jak wjechaliśmy do Falenicy nos do okna a na ulicy, na której jest Azyl to zaczęła skakać jak szczeniak.
Wspaniała Suńcia traktuje Azyl jak Dom. Trochę to smutne ale jak poznałem jaka jest atmosfera w Azylu to bardziej myślę o nim jako wielkim tymczasie niż schronisku.

Posted

Myślę, że nie mamy szans zanleźć domku dla jakiegokolwiek staruszka w tym wątku, gdyż w pierwszym poście sa tylko pieski które odeszły. Jak ktoś zacznie to czytać, to już do drugiego postu nie dojdzie. Tak mi się wydaje. :roll:

Posted

Moim zdaniem jeśli ktoś umie czytać to nie będzie miał problemu dojść do 2-5 postu a informacja jest wyróżniona niebieskim kolorem.Z tym,że powinny być po psach do adopcji nie zgodzę się z paru znaczących powodów.Mogłam dać po jednym zdjęciu ich i bez opisu wtedy było by dużo bardziej przejrzyście no ale żeby nikt już się tego nie czepiał z wielkim bólem usunęłam je z tego tematu na zawsze. :-( Po 30 zrobię mały porządek na pierwszej stronie.

Posted

asik89 napisał(a):
Moim zdaniem jeśli ktoś umie czytać to nie będzie miał problemu dojść do 2-5 postu a informacja jest wyróżniona niebieskim kolorem.Mogłam dać po jednym zdjęciu ich i bez opisu wtedy było by dużo bardziej przejrzyście no ale żeby nikt już się tego nie czepiał z wielkim bólem usunęłam je z tego tematu na zawsze. :-( Po 30 zrobię mały porządek na pierwszej stronie.

Witam.
Jako osoba SZUKAJĄCA na Dogo ewentualnego psa dla naszego domu, muszę Cię zmatrwić: znaleźć tutaj (czyli na wątkach Dogo) cokolwiek jest okrutnie ciężko. Trzeba mieć anielską cierpliwość i nie mniejszą determinację, aby:
- przebrnąć przez ten śmietnik różnych "hopek",
- trafić wreszcie na jakieś fotki (prawie nikt nie pisze, na jakich stronach są),
- dowiedzieć się z fotek (lub opisów), jak duży jest pies (np.: pies przy nodze człowieka daje od razu jakieś wyobrażenie, pies "luzem" - prawie żadnego! :angryy: )
- dowiedzieć się, GDZIE jest dany pies (miasto, region) - dla piszących jest to oczywiste: pies jest tam, gdzie oni go odwiedzają! :angryy: (a wystarczyłoby w tytule miasto/województwo...); ja np. wolałbym mieć możliwość spotkania z psem na żywo jeszcze zanim go wezmę...
- itd. ....

Ja wolę szukać psa tutaj (na Dogo), bo często więcej jest o nich informacji, niż na Allegro itp. Ale, litości, czy ktoś tu próbuje myśleć kategoriami SZUKAJĄCEGO?

Pozdrawiam @ll! :lol:
:multi:

Posted

Psy w potrzebie na dogo to jeden wielki bałagan.Pisałam kiedyś w temacie psów miasto ale już zdążyłam o tym zapomnieć więc dzięki za przypomnienie.Hopki każdy powinien po jakimś czasie kasować ale nie każdy chce, odrazu napiszę,że ja kasuje chociaż w tylu wątkach co piszę czasami zdaża mi się jakiejś nie zauważyć.Fotek w tematach naszych psów raczej nie brakuje a mamy też na dogo galerie psów z azylu.Opisami się nie zajmuje no ale z tą wielkością też zdarza się zapominać.Dzięki za uwagi.Pozdrawiam.

Posted

[quote name='pmo777']Witam.
Jako osoba SZUKAJĄCA na Dogo ewentualnego psa dla naszego domu, muszę Cię zmatrwić: znaleźć tutaj (czyli na wątkach Dogo) cokolwiek jest okrutnie ciężko. Trzeba mieć anielską cierpliwość i nie mniejszą determinację, aby:
- przebrnąć przez ten śmietnik różnych "hopek",
- trafić wreszcie na jakieś fotki (prawie nikt nie pisze, na jakich stronach są),
- dowiedzieć się z fotek (lub opisów), jak duży jest pies (np.: pies przy nodze człowieka daje od razu jakieś wyobrażenie, pies "luzem" - prawie żadnego! :angryy: )
- dowiedzieć się, GDZIE jest dany pies (miasto, region) - dla piszących jest to oczywiste: pies jest tam, gdzie oni go odwiedzają! :angryy: (a wystarczyłoby w tytule miasto/województwo...); ja np. wolałbym mieć możliwość spotkania z psem na żywo jeszcze zanim go wezmę...
- itd. ....

Ja wolę szukać psa tutaj (na Dogo), bo często więcej jest o nich informacji, niż na Allegro itp. Ale, litości, czy ktoś tu próbuje myśleć kategoriami SZUKAJĄCEGO?

Pozdrawiam @ll! :lol:
:multi:
Zapraszam Cię tutaj, mam nadzieję, że ta strona spełni Twoje oczekiwania :razz: Pieski są pod Krakowem, ale załatwimy transport do Twojego miasta, jeśli ktorys przypadnie Ci do gustu.

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75042

Posted

hihi ladnie wygladaja ale praktyczne to nie sa, chociazby jak nie ma podspodem betonu z odplywem... fundacja kupila niedawno trzy takie boksy, bo musielismy zabrac psy z hoteli. z braku czasu nie wylewalismy betonu... poza tym te takie zeby przekrecac z miskami jest fatalne!!! w tym czasie jak sie przekreca moga psy zwiac (Biszkopt np przelozyl głowe bo duZy jest a i tak cos mu sie udalo zdzialac...). poza tym na dole sa deski wiec kupy sie nie dokladnie zbieraja, wpadają w szczeliny...

Posted

mariolka napisał(a):
hihi ladnie wygladaja ale praktyczne to nie sa, chociazby jak nie ma podspodem betonu z odplywem... fundacja kupila niedawno trzy takie boksy, bo musielismy zabrac psy z hoteli. z braku czasu nie wylewalismy betonu... poza tym te takie zeby przekrecac z miskami jest fatalne!!! w tym czasie jak sie przekreca moga psy zwiac (Biszkopt np przelozyl głowe bo duZy jest a i tak cos mu sie udalo zdzialac...). poza tym na dole sa deski wiec kupy sie nie dokladnie zbieraja, wpadają w szczeliny...

Niepraktyczne totalnie~!

Posted

Bidulka.:placz: Była ostatnia na aktualnej liście psów do adopcji (czyli była najdłużej w azylu) i nie znalazła domu przez tyle lat.Teraz jest szczęśliwa razem z Bolusiem,Piesiaczkiem,Księciem,Mufcią,Aronią i innymi azylowcami.