pumcia02 Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 jechałeś z Sara :) dziewczynka ma numerek ewidencyjny 009, a teraz mamy juz ponad 830... :( w azylu jest od 1999r. teraz ma prawdopodobnie 15 lat. ma cukrzyce i chora trzustkę.. :( co do Alfreda to chlopak jest na karmie dla seniorów, wlasnie ze wzgledu na to ze od "standardowego" zarcia tak tył... no ale zbytnio to mu nie pomaga... Quote
MaxSta Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Sara pierwszą rzeczą jaką zrobiła w samochodzie to przemeblowanie. Zgarnęła koc, myślałem że robi sobie gniazdko. A tu nie postanowiła odgarnąć go na bok i położyła się obok. Mądrala. Cały czas była super grzeczna. Jak wracaliśmy do Azylu to jak wjechaliśmy do Falenicy nos do okna a na ulicy, na której jest Azyl to zaczęła skakać jak szczeniak. Wspaniała Suńcia traktuje Azyl jak Dom. Trochę to smutne ale jak poznałem jaka jest atmosfera w Azylu to bardziej myślę o nim jako wielkim tymczasie niż schronisku. Quote
Gosiapk Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Myślę, że nie mamy szans zanleźć domku dla jakiegokolwiek staruszka w tym wątku, gdyż w pierwszym poście sa tylko pieski które odeszły. Jak ktoś zacznie to czytać, to już do drugiego postu nie dojdzie. Tak mi się wydaje. :roll: Quote
pumcia02 Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 wlasnie mi tez sie wydaje ze zle jest zrobiony... najpierw powinny byc psiaki do adopcji a potem te które odeszły.. Quote
Gosiapk Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 mariolka napisał(a):wlasnie mi tez sie wydaje ze zle jest zrobiony... najpierw powinny byc psiaki do adopcji a potem te które odeszły.. Też tak uważam. Quote
pumcia02 Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 asik teraz nie ma czasu zapewne, wiec nie nalegajmy ;P al po 30 mozna zaczac ją męczyć Quote
siekowa Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 Moim zdaniem jeśli ktoś umie czytać to nie będzie miał problemu dojść do 2-5 postu a informacja jest wyróżniona niebieskim kolorem.Z tym,że powinny być po psach do adopcji nie zgodzę się z paru znaczących powodów.Mogłam dać po jednym zdjęciu ich i bez opisu wtedy było by dużo bardziej przejrzyście no ale żeby nikt już się tego nie czepiał z wielkim bólem usunęłam je z tego tematu na zawsze. :-( Po 30 zrobię mały porządek na pierwszej stronie. Quote
pmo777 Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 asik89 napisał(a):Moim zdaniem jeśli ktoś umie czytać to nie będzie miał problemu dojść do 2-5 postu a informacja jest wyróżniona niebieskim kolorem.Mogłam dać po jednym zdjęciu ich i bez opisu wtedy było by dużo bardziej przejrzyście no ale żeby nikt już się tego nie czepiał z wielkim bólem usunęłam je z tego tematu na zawsze. :-( Po 30 zrobię mały porządek na pierwszej stronie. Witam. Jako osoba SZUKAJĄCA na Dogo ewentualnego psa dla naszego domu, muszę Cię zmatrwić: znaleźć tutaj (czyli na wątkach Dogo) cokolwiek jest okrutnie ciężko. Trzeba mieć anielską cierpliwość i nie mniejszą determinację, aby: - przebrnąć przez ten śmietnik różnych "hopek", - trafić wreszcie na jakieś fotki (prawie nikt nie pisze, na jakich stronach są), - dowiedzieć się z fotek (lub opisów), jak duży jest pies (np.: pies przy nodze człowieka daje od razu jakieś wyobrażenie, pies "luzem" - prawie żadnego! :angryy: ) - dowiedzieć się, GDZIE jest dany pies (miasto, region) - dla piszących jest to oczywiste: pies jest tam, gdzie oni go odwiedzają! :angryy: (a wystarczyłoby w tytule miasto/województwo...); ja np. wolałbym mieć możliwość spotkania z psem na żywo jeszcze zanim go wezmę... - itd. .... Ja wolę szukać psa tutaj (na Dogo), bo często więcej jest o nich informacji, niż na Allegro itp. Ale, litości, czy ktoś tu próbuje myśleć kategoriami SZUKAJĄCEGO? Pozdrawiam @ll! :lol: :multi: Quote
siekowa Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 Psy w potrzebie na dogo to jeden wielki bałagan.Pisałam kiedyś w temacie psów miasto ale już zdążyłam o tym zapomnieć więc dzięki za przypomnienie.Hopki każdy powinien po jakimś czasie kasować ale nie każdy chce, odrazu napiszę,że ja kasuje chociaż w tylu wątkach co piszę czasami zdaża mi się jakiejś nie zauważyć.Fotek w tematach naszych psów raczej nie brakuje a mamy też na dogo galerie psów z azylu.Opisami się nie zajmuje no ale z tą wielkością też zdarza się zapominać.Dzięki za uwagi.Pozdrawiam. Quote
Gosiapk Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 [quote name='pmo777']Witam. Jako osoba SZUKAJĄCA na Dogo ewentualnego psa dla naszego domu, muszę Cię zmatrwić: znaleźć tutaj (czyli na wątkach Dogo) cokolwiek jest okrutnie ciężko. Trzeba mieć anielską cierpliwość i nie mniejszą determinację, aby: - przebrnąć przez ten śmietnik różnych "hopek", - trafić wreszcie na jakieś fotki (prawie nikt nie pisze, na jakich stronach są), - dowiedzieć się z fotek (lub opisów), jak duży jest pies (np.: pies przy nodze człowieka daje od razu jakieś wyobrażenie, pies "luzem" - prawie żadnego! :angryy: ) - dowiedzieć się, GDZIE jest dany pies (miasto, region) - dla piszących jest to oczywiste: pies jest tam, gdzie oni go odwiedzają! :angryy: (a wystarczyłoby w tytule miasto/województwo...); ja np. wolałbym mieć możliwość spotkania z psem na żywo jeszcze zanim go wezmę... - itd. .... Ja wolę szukać psa tutaj (na Dogo), bo często więcej jest o nich informacji, niż na Allegro itp. Ale, litości, czy ktoś tu próbuje myśleć kategoriami SZUKAJĄCEGO? Pozdrawiam @ll! :lol: :multi: Zapraszam Cię tutaj, mam nadzieję, że ta strona spełni Twoje oczekiwania :razz: Pieski są pod Krakowem, ale załatwimy transport do Twojego miasta, jeśli ktorys przypadnie Ci do gustu. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75042 Quote
Gosiapk Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Starsze pieski odwdzięcza się bardziej za dobre serce Quote
MaxSta Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Staruszki są urokliwymi Psami z charakterami i charakterkami!!!!!!! Quote
pumcia02 Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 nie zapominajcie o nas... my tu czekamy... Quote
Gosiapk Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Gdzie są takie ładne kojce, jak te na zdjęciach powyżej? Quote
pumcia02 Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 hihi ladnie wygladaja ale praktyczne to nie sa, chociazby jak nie ma podspodem betonu z odplywem... fundacja kupila niedawno trzy takie boksy, bo musielismy zabrac psy z hoteli. z braku czasu nie wylewalismy betonu... poza tym te takie zeby przekrecac z miskami jest fatalne!!! w tym czasie jak sie przekreca moga psy zwiac (Biszkopt np przelozyl głowe bo duZy jest a i tak cos mu sie udalo zdzialac...). poza tym na dole sa deski wiec kupy sie nie dokladnie zbieraja, wpadają w szczeliny... Quote
Gosiapk Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 mariolka napisał(a):hihi ladnie wygladaja ale praktyczne to nie sa, chociazby jak nie ma podspodem betonu z odplywem... fundacja kupila niedawno trzy takie boksy, bo musielismy zabrac psy z hoteli. z braku czasu nie wylewalismy betonu... poza tym te takie zeby przekrecac z miskami jest fatalne!!! w tym czasie jak sie przekreca moga psy zwiac (Biszkopt np przelozyl głowe bo duZy jest a i tak cos mu sie udalo zdzialac...). poza tym na dole sa deski wiec kupy sie nie dokladnie zbieraja, wpadają w szczeliny... Niepraktyczne totalnie~! Quote
MaxSta Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Ach ta myśl techniczna. No ale się ładnie prezentują. Quote
Gosiapk Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 MaxSta napisał(a):Ach ta myśl techniczna. No ale się ładnie prezentują. Bardzo łądnie! to prawda Quote
Gosiapk Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Pamiętajcie o starszych pieskach, wy też będziecie kiedyś starzy. Quote
MaxSta Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Niestety wczoraj została uśpiona Sara. Powód rak trzustki. Z tego co widziałem na stronie od 1999 roku w Azylu. Quote
siekowa Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 Bidulka.:placz: Była ostatnia na aktualnej liście psów do adopcji (czyli była najdłużej w azylu) i nie znalazła domu przez tyle lat.Teraz jest szczęśliwa razem z Bolusiem,Piesiaczkiem,Księciem,Mufcią,Aronią i innymi azylowcami. Quote
Recommended Posts