Jump to content
Dogomania

21 starszych psiaków z Azylu pod Psim Aniołem bez szansy na dom! (Warszawa) POMOCY!

Recommended Posts

• Replies 448
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i trzymamy kciuki za Grande,żeby w nowym domku została już do końca swoich psich dni. :multi: Wierzę,że reszcie azylowych staruszków też się uda znaleźć domki.

Misia Granda adoptowana!
Granda w Azylu pod Psim Aniołem w Warszawie jest od 2001r.! Uwielbia spaceerki, jest energiczna, kochana, bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem... i tam można wymieniać i wymieniać... Wystawia łapkę przez boks jak się przechodzi obok... nie wierzysz? sprawdź. Gdy stoisz obok jej boksu wyciąga łapinę i przypomina o sobie. Jest to jednak sunia dominancyjna. W azylu akcpetuje wszystkich, jednak była już adoptowana i z tego też względu wiemy, że przywiązuje się do jednej osoby. Wybiera sobie przyjaciela i go broni. Co musiała przeżyć? Jaka była kiedyś?
Teraz została jej tylko pustka i brak zainteresowania. Jest troche nachalna, jak się ją głaszczę ona nie chce pozwolić na to, aby ją zostawić... Idzie wtedy za człowiekiem i skacze... i skacze... Boi się podniesionej ręki. Boi się odepchnięcia... Kiedy znajdzie tego jedynego wymarzonego właściciela?
Na fotkach jest szczęśliwa bo ktoś przyszedł do jej boksu i choć przez chwile się nią zainteresował...
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35805

Nowy banerek staruszkowy:

Posted

Prawie skończyłam dłuuugie obiecane sprzątanie.:multi: Wątek wygląda już chyba dużo lepiej.Mam problemy z określeniem wieku psów dlatego wiele ma wpisane ok.7-8 lat (mi na tyle wyglądają :evil_lol: ).Dopiero dziś zobaczyłam,że Staszek tak jak Jery jest od szczeniaka 2000r. a ma bardzo małe szanse na adopcje. :-( Mariola jak to jest z tym Nemkiem bo na stronie jest,że ma 7lat a w opisie ma 2 lata,też mi się wydaje że jest młody ale chce się upewnić.Jeszcze chyba kilka psów muszę dopisać z tego co patrzyłam na stronie to Kaprys,Szara,Fabia,Metal?,Komandos?,Jordan.To samo trzeba zrobić z głównym wątkiem azylu ale będzie roboty. :evil_lol:

Posted

No moje kochane idziemy na spacer po pierwszej stronie. :diabloti:

:Dog_run: :Dog_run::Dog_run: :Dog_run::Dog_run: :Dog_run::Dog_run: :Dog_run::Dog_run: :Dog_run::Dog_run: :Dog_run::Dog_run: :Dog_run::Dog_run: :Dog_run::Dog_run: :Dog_run:

Posted

przyjechalam dzisiaj wyjsc na spacer z jerrym i ciapa poszlismy we 4 do lasu i tak nas zmoczylo jak jeszcze nigdy...podsumowujac psiaki taplaly sie w kaluzach a nam juz bylo wszystko jedno i poszlismy w ich slady...oczywiscie jak wyjezdzalismy z azylu po drodze przestalo padac i wyszlo slonce...

a wiecie co tak sie zastanawiam czy ten nasz Rafik taki stary jest...dla mnie kazdy psiak z szorstkim wlosem wyglada na starego ale on nie ma jakis strasznych zabkow

Posted

asik89 napisał(a):
Dopiero dziś zobaczyłam,że Staszek tak jak Jery jest od szczeniaka 2000r. a ma bardzo małe szanse na adopcje. :-( Mariola jak to jest z tym Nemkiem bo na stronie jest,że ma 7lat a w opisie ma 2 lata,też mi się wydaje że jest młody ale chce się upewnić.Jeszcze chyba kilka psów muszę dopisać z tego co patrzyłam na stronie to Kaprys,Szara,Fabia,Metal?,Komandos?,Jordan.To samo trzeba zrobić z głównym wątkiem azylu ale będzie roboty. :evil_lol:

och kurde nawet sie nie kapnełam tak ze Staszkiem... :(
Nemo ma bardzo zniszczone zęby, dwóch lat napewno nie ma. wydaje mi sie, że te 7 moze mieć.
Kaprys ma 14 lat - mamy jego ksiazeczke prowadzona od szczeniaka...
Szara nie wiem i Fabia.. ale takie staruszki to nie sa
Metal... poznałam jego historie... byl przez 8 lat w jednym miejscu... :( wczesniej nawet nie mialam pojecia ze ten pies moze miec teraz 10 lat!!! stamtad skad go "zabrali" (jego pani poszla do domu opieki) facet powiedzial ze od 8 lat "ten" pies tam był....
Komandos tez ma straszne ząbki i mocne szczeki :D
Jordan - ja bym mu dała z 7 lat

Posted

Niestety dopiero na jednym ale dziękuje. :lol: Kaprys nie wygląda na aż tyle dla mnie,z Nemkiem też mi się wydaje że może mieć tą 7 tylko wcześniej źle napisałam(pewnie przez tą godzine).Metal ma 10? :crazyeye:

• 2 weeks later...
Posted

Grandzia nie została zwrócona ale co u niej teraz słychać nie wiem.Dodałam Sunie na pierwszą strone.Lucky już od jakiegoś czasu w nowym domku.

Lucky (791) Od:28.03.2007r.
wielkość:duży
Grzeczny i zrównoważony pies po przejściach.Ma atopowe zapalenie skóry i jest na stałej diecie.Przebywa w domu tymczasowym.
Znaleziony w drodze z Marek,leżał nieruchomo przy ulicy. Był po wypadku samochodowym.

Więcej o Luckym klik