pumcia02 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 wlasnie miałam to napisac bo dopiero dzis sie dowiedziałam... :( Quote
siekowa Posted September 8, 2007 Author Posted September 8, 2007 No i trzymamy kciuki za Grande,żeby w nowym domku została już do końca swoich psich dni. :multi: Wierzę,że reszcie azylowych staruszków też się uda znaleźć domki. Misia Granda adoptowana! Granda w Azylu pod Psim Aniołem w Warszawie jest od 2001r.! Uwielbia spaceerki, jest energiczna, kochana, bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem... i tam można wymieniać i wymieniać... Wystawia łapkę przez boks jak się przechodzi obok... nie wierzysz? sprawdź. Gdy stoisz obok jej boksu wyciąga łapinę i przypomina o sobie. Jest to jednak sunia dominancyjna. W azylu akcpetuje wszystkich, jednak była już adoptowana i z tego też względu wiemy, że przywiązuje się do jednej osoby. Wybiera sobie przyjaciela i go broni. Co musiała przeżyć? Jaka była kiedyś? Teraz została jej tylko pustka i brak zainteresowania. Jest troche nachalna, jak się ją głaszczę ona nie chce pozwolić na to, aby ją zostawić... Idzie wtedy za człowiekiem i skacze... i skacze... Boi się podniesionej ręki. Boi się odepchnięcia... Kiedy znajdzie tego jedynego wymarzonego właściciela? Na fotkach jest szczęśliwa bo ktoś przyszedł do jej boksu i choć przez chwile się nią zainteresował... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35805 Nowy banerek staruszkowy: Quote
siekowa Posted September 9, 2007 Author Posted September 9, 2007 Prawie skończyłam dłuuugie obiecane sprzątanie.:multi: Wątek wygląda już chyba dużo lepiej.Mam problemy z określeniem wieku psów dlatego wiele ma wpisane ok.7-8 lat (mi na tyle wyglądają :evil_lol: ).Dopiero dziś zobaczyłam,że Staszek tak jak Jery jest od szczeniaka 2000r. a ma bardzo małe szanse na adopcje. :-( Mariola jak to jest z tym Nemkiem bo na stronie jest,że ma 7lat a w opisie ma 2 lata,też mi się wydaje że jest młody ale chce się upewnić.Jeszcze chyba kilka psów muszę dopisać z tego co patrzyłam na stronie to Kaprys,Szara,Fabia,Metal?,Komandos?,Jordan.To samo trzeba zrobić z głównym wątkiem azylu ale będzie roboty. :evil_lol: Quote
siekowa Posted September 9, 2007 Author Posted September 9, 2007 No moje kochane idziemy na spacer po pierwszej stronie. :diabloti: :Dog_run: :Dog_run::Dog_run: :Dog_run::Dog_run: :Dog_run::Dog_run: :Dog_run::Dog_run: :Dog_run::Dog_run: :Dog_run::Dog_run: :Dog_run::Dog_run: :Dog_run::Dog_run: :Dog_run: Quote
Kostek Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 przyjechalam dzisiaj wyjsc na spacer z jerrym i ciapa poszlismy we 4 do lasu i tak nas zmoczylo jak jeszcze nigdy...podsumowujac psiaki taplaly sie w kaluzach a nam juz bylo wszystko jedno i poszlismy w ich slady...oczywiscie jak wyjezdzalismy z azylu po drodze przestalo padac i wyszlo slonce... a wiecie co tak sie zastanawiam czy ten nasz Rafik taki stary jest...dla mnie kazdy psiak z szorstkim wlosem wyglada na starego ale on nie ma jakis strasznych zabkow Quote
pumcia02 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 asik89 napisał(a):Dopiero dziś zobaczyłam,że Staszek tak jak Jery jest od szczeniaka 2000r. a ma bardzo małe szanse na adopcje. :-( Mariola jak to jest z tym Nemkiem bo na stronie jest,że ma 7lat a w opisie ma 2 lata,też mi się wydaje że jest młody ale chce się upewnić.Jeszcze chyba kilka psów muszę dopisać z tego co patrzyłam na stronie to Kaprys,Szara,Fabia,Metal?,Komandos?,Jordan.To samo trzeba zrobić z głównym wątkiem azylu ale będzie roboty. :evil_lol: och kurde nawet sie nie kapnełam tak ze Staszkiem... :( Nemo ma bardzo zniszczone zęby, dwóch lat napewno nie ma. wydaje mi sie, że te 7 moze mieć. Kaprys ma 14 lat - mamy jego ksiazeczke prowadzona od szczeniaka... Szara nie wiem i Fabia.. ale takie staruszki to nie sa Metal... poznałam jego historie... byl przez 8 lat w jednym miejscu... :( wczesniej nawet nie mialam pojecia ze ten pies moze miec teraz 10 lat!!! stamtad skad go "zabrali" (jego pani poszla do domu opieki) facet powiedzial ze od 8 lat "ten" pies tam był.... Komandos tez ma straszne ząbki i mocne szczeki :D Jordan - ja bym mu dała z 7 lat Quote
MaxSta Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 No no no asik89 jakie porządki na wątkach brawo!!!!!! Quote
siekowa Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 Niestety dopiero na jednym ale dziękuje. :lol: Kaprys nie wygląda na aż tyle dla mnie,z Nemkiem też mi się wydaje że może mieć tą 7 tylko wcześniej źle napisałam(pewnie przez tą godzine).Metal ma 10? :crazyeye: Quote
siekowa Posted September 15, 2007 Author Posted September 15, 2007 Dla staruszków kolejna zima w azylu nie będzie przyjemna. :-( Quote
Gosiapk Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Staruszki czekają na ciepłe miłością domki Quote
Gosiapk Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Ciekawe jak Grandzia się czuje w nowym domku Quote
Gosiapk Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 mariolka napisał(a):czuje sie bardzo dobrze :) To świetna wiadomość. CZy to znaczy, że nowy właściciel się od czasu do czasu odzywa? Quote
pumcia02 Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 my mamy taka zasade ze do takich "trudniejszych" psow odzwyamy sie czesciej. co niektórzy dzwonią sami nawet kazdego dnia nie kostek? ;) Quote
siekowa Posted September 22, 2007 Author Posted September 22, 2007 Wiadomo coś więcej jak z Jerym? Quote
Kostek Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 super juz spokojnie chodzi po mieszkaniu nie boi sie szczurzyc kupki normalne(co mnie do tej pory zadziwia)no i wszyscy szczesliwi co najwazniejsze Quote
pumcia02 Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 no co TY :) juz nie ma biegunki?? :) a co mu daje papu? Quote
siekowa Posted September 22, 2007 Author Posted September 22, 2007 Świetnie. :) Już się nie będe o niego martwić. Quote
Gosiapk Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Co u Grandzi? Nie została zwrócona? Quote
Gosiapk Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 niezapominajcie o starszych pieskach Quote
siekowa Posted October 6, 2007 Author Posted October 6, 2007 Grandzia nie została zwrócona ale co u niej teraz słychać nie wiem.Dodałam Sunie na pierwszą strone.Lucky już od jakiegoś czasu w nowym domku. Lucky (791) Od:28.03.2007r. wiek: ok.10lat wielkość:duży Grzeczny i zrównoważony pies po przejściach.Ma atopowe zapalenie skóry i jest na stałej diecie.Przebywa w domu tymczasowym. Znaleziony w drodze z Marek,leżał nieruchomo przy ulicy. Był po wypadku samochodowym. Więcej o Luckym klik Quote
Recommended Posts