Jump to content
Dogomania

21 starszych psiaków z Azylu pod Psim Aniołem bez szansy na dom! (Warszawa) POMOCY!

Recommended Posts

Posted

No, ja też za pierwszym razem długo krążyłam zanim zauważyłam, że to ta brama właśnie.
ale brak szyldu chyba celowy - żeby ludzie nie przywiązywali zwierząt pod bramą (chociaż i tak to robią), tak mi się przynajmniej wydaje...

Asiu, czemu Oczko nie ma opisu? (Na pierwszej str.)

• Replies 448
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ten brak oznakowania azylu właśnie raczej jest przez to co napisała Małgosia.

Oczko opisu nie ma bo nikt go nie napisał.Może Ty coś napiszesz?:) Ja w tym jestem kiepska.

Dodaję jeszcze Misie,która kiedyś mieszkała z Piesiakiem

• Posted

Szczerze, wiem że to co napiszę to herezja ale uważam że lepiej by było gdyby przed każdym schroniskiem było miejsce np. słup z dzwonkiem i oświetleniem do którego można przywiązać (jeśli ktoś podrzuca lub porzuca) zwierze. Mamusia moich psów została znaleziona w lesie powieszona i tak ginie częśc psów. Problem jest z tym że byłoby zbyt dużo zwierząt w schroniskach - zbyt duża łatwość w oddaniu psa.

Posted

to trzeba raczej rozwiazac w druga strone-wysokie oplaty za psiaka czy kupno czy przygarniecie wtedy ludzie moze zaczna sie zastanawiac czy chca psa czy zabawke na miesiac,drugie wszystkie psy chipowane jedna wielka baza dla wszystkich dostepna aby ludzie nie mysleli ze to kolejny pic na wode,trzecie jak bedzie wiadomo czyj jest zwierzak wysokie kary za porzucenia czy niewyjasnione znikniecie...tyle ze do tego czasu zgina tysiace zwierzat:( co mnie po prostu dobija i z kazdym dniem zastanawiam sie czy kiedys bedzie lepiej

Posted

Powinien być wysoki podatek za trzymanie psów i innych zwierząt niesterylizowanych dla zwierząt sterylizowanych podatek zerowy lub symboliczny. Zwierzęta do rozrodu rasowe pod kontrolą.
    A nie podkładanie szczeniaków, które jest na porządku dziennym (prowadzone przez lek wet i członków związku kynologicznego - Polska wykluczona z jednego ze związków felinologicznych - koty)
    Psy chipowane i jak pisałaś w bazie danych.

Posted

MaxSta moim zdaniem nie potrzeba takich słupów,ponieważ jeśli ktoś chce anonimowo podrzucić psa do schroniska to przywiązuje go do drzewa czy siatki.Niestety wielu ludzi idzie na łatwiznę i zawożą psy do lasu oddalonego od miejsca w którym mieszkają,często przy ruchliwych ulicach gdzie te biedne psiny giną próbując dogonić samochód,znaleźć swoich ludzi. :-( Najgorsze jest to gdy "ludzie" przywiązują je do drzew w środku lasu gdzie praktycznie nie mają szans na przeżycie. Kiedyś jak jechałam w nocy z rodziną Mostem Siekierkowskim widziałam małą przerażoną psinkę,która biegła przed siebie.Jedna kobitka rozbiła sobie samochód przez nią.Próbowaliśmy ją złapać ale była w takim szoku,że się nie dało.Razem z trzema innymi samochodami otoczyliśmy ją,żeby nikt jej nie przejechał (chyba nie muszę pisać jak ludzie tam jeżdżą) i jechaliśmy tak aż do Wału gdzie psina wdrapała się tam na górę gdzie była już dużo bardziej bezpieczna.

Tak jak Sylwia uważam,że trzeba to rozwiązać inaczej:
    -obowiązkowe czipowanie i sterylizacja czy kastracja psów nierasowych
    -wysokie kary :mad:
    -edukacja społeczeństwa
    -zapomniałam co miało być dalej :)

W gazecie "Mój Pies" czytałam,że psy z Warszawy mają być czipowane i sterylizowane na koszt miasta jakoś od drugiego kwartału tego roku no i nie wiem czy to wreszcie ruszyło.Nasze kochane Państwo powinno dawać kasę na sterylki i zająć się wreszcie tym.Tylko jak walczyć o zmianę przepisów?Po głowie chodzi mi tylko to zbieranie 100tys.podpisów nie wiem jak to się zwie. :) Okropne jest to,że w wielu schroniskach psa może adoptować każdy bez żadnej kontroli itp.

Nie wiem czy ktoś zrozumiał o co mi chodzi pewnie nie bo o tej godzinie mózg mi słabo pracuje :)

Posted

Trzeba zmienić pierwszego posta, bo gdy ktoś wejdzie na ten wątek i zorientuje się, że mowa o pieskach które odeszły, to juz nie będzie dalej czytał (gdy poszukuje pieska do kochania). Na początku przydały by sie pieski czekające na adopcję.

Posted

A ja uważam że na początek tego wątku powinno się zostawić pieseczki za tm z opisem one nie doczekały domu i pytanie czy Staruszki też mają nie doczekać i pieseczki starsze. Oczywiście mój opis jest mało składny ale mam nadzieję że wiecie o co chodzi.

Posted

Też tak myślałam.Zmieniłam tak:

One nadal czekają: (zobacz posty 2-5)
    -suczki:Granda,Misia,Kora,Kaszmira
    -
    samce:Alfred,Oczko,Wesołek,Zębatek,Odys,

---------------------------------------------------------------------------
    One nie doczekały domu. :-(
    Czy inne staruszki dostaną szansę?

Poprawiać coś?