Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 608
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wapiszon napisał(a):
Umówiłam się jutro na 17, chyba ,że wypadnie mi coś w pracy to w środę na 17.

Super,dziekujemy :multi::multi::multi: Wapiszon,promuj kochana Gapcie ;) To na pewno wspaniala i wierna psinka,potrzebuje jedynie wolnosci, zeby pokazac sie w pelnej krasie.Lorcia tez byla taka smutna i zagubiona a jak tylko wyszla ze schronu -szczesliwe cudenko i przylepeczka :loveu:

Posted

Dusje, super,że znalazłaś cioteczkę do sprawdzenia domku. Wapiszon, dzięki:)
Ja mogę pojechać do schronu sprawdzić jak reaguje, pojadę z córką. Ona już nie taka mała ale przetestować można :evil_lol: Zrobię też lepsze zdjęcia. Tylko mogę dopiero w środę, bo jutro cały dzień pracuję.

Posted

Z tego co ja zauważyłam, bo widziałam Gapcię kilka razy to spokojna sunia. Myślę, że nie przysparzałaby kłopotów. Nie jest typem zwariowanego psiaka, tylko spokojnie człapała sobie po boksie, zanim zaczęły prześladować ją koleżanki. Teraz ciężko zrobić jej zdjęcie bo chowa się w budzie.

Posted

Handziu,byloby cudnie :cool3: Kilka foteczek poza boksem,zeby tylko pozniej nie oberwala od innych suniek :-(

Na 2 watku zamojskim widze jeszcze 2 psiaki/samce/, z ktorych jeden prawie jak Lorka, a drugi tez taki rudzielec z biala kryza pod szyjka.

Podpisane: maly rudasek

Jaśko
Jaśko tomały piesek; trafił do schroniska w 2009 roku. Jego włascicielami byli bezdomni; gdy musieli opuscic dotychczas zajmowany teren - oddali psa do schroniska.
W boksie Jaśko dogaduje się z innymi psami. Wydaje sie spokojnym psem.
Na widok człowieka podchodzi do siatki, próbuje zwrócic na siebie uwagę.

Moze dasz rade cyknac im kilka fotek? ;) Pewnie jeszcze beda telefony o Lorcie wiec mozna by podsuwac tych chlopaczkow :lol:

Mocno trzymam za Gapcie :loveu:

Posted

[quote name='dusje']Handziu,byloby cudnie :cool3: Kilka foteczek poza boksem,zeby tylko pozniej nie oberwala od innych suniek :-(

Na 2 watku zamojskim widze jeszcze 2 psiaki/samce/, z ktorych jeden prawie jak Lorka, a drugi tez taki rudzielec z biala kryza pod szyjka.

Podpisane: maly rudasek

Jaśko
Jaśko tomały piesek; trafił do schroniska w 2009 roku. Jego włascicielami byli bezdomni; gdy musieli opuscic dotychczas zajmowany teren - oddali psa do schroniska.
W boksie Jaśko dogaduje się z innymi psami. Wydaje sie spokojnym psem.
Na widok człowieka podchodzi do siatki, próbuje zwrócic na siebie uwagę.

Moze dasz rade cyknac im kilka fotek? ;) Pewnie jeszcze beda telefony o Lorcie wiec mozna by podsuwac tych chlopaczkow :lol:

Mocno trzymam za Gapcie :loveu:

jakie śliczne psiaki :( Ten od bezdomnych serce mi złamał... :(

Posted

To co Owieczko?:lol: Moze wiec Jasko od bezdomnych wybierze sie do Ciebie i dla rownowagi- jakas malenka sunia,jesli Gapcia zostanie pokochana przez domek? ;):razz:

Posted

dusje napisał(a):
To co Owieczko?:lol: Moze wiec Jasko od bezdomnych wybierze sie do Ciebie i dla rownowagi- jakas malenka sunia,jesli Gapcia zostanie pokochana przez domek? ;):razz:

Oczywiście że tak :) Dzwoniła do mnie ta Pani i mówiła ze nie moze się już doczekac wizyty i kiedy sunia do niej dojedzie :) Wypytywała o wszystko i dobrze było by sprawdzić czy sunia chodzi chociaż na smyczy ;/ Czy nie jest za bardzo wycofana , czy agresywna itd. Jest też prośba żeby sterylkę zrobić bo Ona biedna niezmotoryzowana i ciężko by jej było to ogarnąć. :( Przemiła kobieta i czuje że to dobry dom.

Posted

Jestem akurat u Pani Gabrysi. Jestem za, nadaje się na 1000% Sterylizujcie sunię i szykujcie do drogi. Ale przedtem napiszcie więcej o charakterze suni. Na co nowy domek ma się nastawić. Pani Gabrysia zarejestrowała się na Dogo i będzie wchodzić na wątek sama :) Pani nick to gabrisia1
Ile sunia ma lat? Czy boi się burzy, jak z utrzymaniem czystości, czy chodzi na smyczy, czy jest agresywna. Ogólnie Pani Gabrysia wie niewiele o suni.

Posted

wapiszon napisał(a):
Jestem akurat u Pani Gabrysi. Jestem za, nadaje się na 1000% Sterylizujcie sunię i szykujcie do drogi. Ale przedtem napiszcie więcej o charakterze suni. Na co nowy domek ma się nastawić. Pani Gabrysia zarejestrowała się na Dogo i będzie wchodzić na wątek sama :) Pani nick to gabrisia1
Ile sunia ma lat? Czy boi się burzy, jak z utrzymaniem czystości, czy chodzi na smyczy, czy jest agresywna. Ogólnie Pani Gabrysia wie niewiele o suni.

Wapiszon,niesamowita jestes - relacja prosto z domku :lol::klacz::bigcool:Dziekujemy :Rose:

Ciotki,jak robimy z Gapcia? Ile kosztuje sterylka w Zamosciu? Moze cos uciulamy jednak i damy rade zrobic poza schronem? Bylaby to dobra okazja poznac Gapcie blizej :lol:

Z 2 strony ciezko nam bedzie zorganizowac z Zamoscia transport do Zlotowa.Moze wiec do Owieczki i tam ta sterylka?Nie wiem....

A moze dogadacie sie jakos z kierownikiem zeby dal mala zaraz po sterylce skoro znalazla staly domek?

Pani Gabrysiu :lol: milo nam bedzie powitac Pania na dogo. Na razie piszemy na watku Lorci, ale Lorcia sie nie obrazi ;) Prosze sie nie martwic - schroniskowe psiaki sa najcudowniejsze na swiecie i najwierniejsze.Kochaja najmocniej jak potrafia.Szybko ucza sie czystosci a wiekszosc z nich doskonale wie do czego sluzy wygodna kanapa :lol:;):cool3:

Posted

Bardzo się cieszę, że domek taki wspaniały. Ta biedna sunia zasługuje na najlepszy, właśnie taki jak ten. Pani Gabrysiu jestem Pani bardzo wdzięczna, mam nadzieję, że sunia będzie Pani odpowiadała. Ja sama nawet nie zastanawiałabym się nad wzięciem jej do siebie :)
Jutro pojadę i postaram wszystkiego się dowiedzieć. Zrobię zdjęcia. Tylko właśnie problem z tą sterylką. Można by był ciachnąć ją w Zamościu, tutaj też mamy fajny hotelik, prowadzi go moja dobra koleżanka(dzięki niej jestem na dogo, ona mnie tym zaraziła itd, ;)) Może przytrzymałaby nam sunię do ściągnięcia szwów. Można by było też spróbować zrobić sterylkę w schronie i u niej sunia by dochodziła do siebie. Wtedy miałybyśmy tylko koszty hoteliku. Myślę, że wet postarałby się dobrze zrobić sterylkę, bo ona dużo zabiegow juz tam robiła. No nie wiem, jak myslicie?

Posted

Już jestem w domu. Poprosimy razem z Panią Gabrysią więcej info o suni. Pani Gabrysia już poszukała w necie, jak przyjąć psiaka ze schroniska, jak z nim postępować. Nadaje się jak najbardziej. Tylko sunię trzeba koniecznie wysterylizować, nowy domek jest prawie na końcu świata ;) i jest utrudniony dostęp do weta.
Cioteczki, warto szybko się zorganizować. Domek czeka niecierpliwie :)

Posted

Handziu,jesli ciachna ja w schronie i wydadza ze szwami -zalatwiaj ten hotelik :lol:
Fajowy domeczek mamy,sunia miodzio i tylko patrzec jak bedzie lezec na panciowych kolankach :multi:

Posted

wapiszon napisał(a):
Już jestem w domu. Poprosimy razem z Panią Gabrysią więcej info o suni. Pani Gabrysia już poszukała w necie, jak przyjąć psiaka ze schroniska, jak z nim postępować. Nadaje się jak najbardziej. Tylko sunię trzeba koniecznie wysterylizować, nowy domek jest prawie na końcu świata ;) i jest utrudniony dostęp do weta.
Cioteczki, warto szybko się zorganizować. Domek czeka niecierpliwie :)

Wlasnie stajemy na rzesach, zeby jak najszybciej dowiezc sunie do Pani.Czy Pani Gabrysia dolozy sie do transportu? :lol:

Posted

dusje napisał(a):
Handziu,jesli ciachna ja w schronie i wydadza ze szwami -zalatwiaj ten hotelik :lol:
Fajowy domeczek mamy,sunia miodzio i tylko patrzec jak bedzie lezec na panciowych kolankach :multi:

Kurcze, nie wydadza mi ze schronu jednak ze szwami. Gadałam dopiero z Funią, mówiła, że nie da rady, boją się powikłań.

Posted

handzia napisał(a):
Kurcze, nie wydadza mi ze schronu jednak ze szwami. Gadałam dopiero z Funią, mówiła, że nie da rady, boją się powikłań.

jaka cena sterylki w Zamosciu?

Posted

Taki mały psiak to ok. 200 ale może dałoby się taniej skoro to suczka schroniskowa. Musiałabym popytać jutro. Funia mówi, że dobrze by był wziąć ją na dwa, trzy dni do hoteliku. Zobaczyć jak mała się czuje, potem ciachnąć. Ona tak zawsze robi ze swoimi psiakami, które do niej trafiają. A może zrobić tak jak Ci napisałam:)

Posted

Będę nową panią [GAPCI}ZOJECZKI mam prośbę czy mogłybyście przyzwyczajać ją do nowego imienia,może się uda.Z góry dziękuje.POZDRAWIAM SERDECZNIE.Niecierpliwie czekam na Wasze wpisy.

Posted

Witamy serdecznie na watku Pania Gapci-Zojeczki :lol:

Dzisiaj handzia bedzie w schronisku i postara sie zrobic foteczki naszej ksiezniczce, a takze blizej poznac sunie :loveu: Prosze zostac z nami :lol:Pozdrawiam serdecznie :lol:

Posted

gabrisia1 napisał(a):
Będę nową panią [GAPCI}ZOJECZKI mam prośbę czy mogłybyście przyzwyczajać ją do nowego imienia,może się uda.Z góry dziękuje.POZDRAWIAM SERDECZNIE.Niecierpliwie czekam na Wasze wpisy.

Witam bardzo serdecznie :loveu:
Jadę niedługo do schroniska, będę do niej mówić Zojka, bardzo ładne imię :)
Jak tylko wrócę, zdam relację :)

Posted

Wróciłam już. Niestety nie dałam rady zrobić zdjęcia. na początku myślałam, że suni już nie ma. Potem okazało się ze została przeniesiona do izolatki bo bała się innych psów. Podobno poturbowała się bo próbowała uciekać :-( Pracownik próbował dzisiaj mi ją wyprowadzić ale bardzo się bała, więc nie chciał jej stresować. Nie wiem co się stało, wcześniej sunia podchodziła prawie pod siatkę. Może tamte suki ja tak przestraszyły. Siedziała sierotka w budzie i nie chciała wyjść. Nas było tam kilka osób, ona potrzebuje spokoju.
Jutro sunia będzie wysterylizowana. Może następnym razem uda mi się zrobić zdjęcie.
Tak czy inaczej sunię zabieramy do Owieczki, jeśli Pani Gabrisia się nie zdecyduje. Ja wiem, że to wspaniała sunia tylko wiele przeszła ostatnio. Żałuję, że wcześniej jej nie zabrałyśmy...Ona musi uwierzyć na nowo w człowieka i oswoić się.
Co do innych psiaków to potem wstawię zdjęcia. Biedaków nie brak :shake: