Camara Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 mar.gajko - z tym listem to Pro Animals trzeba poczęstować :cool1: Ze słomą krucho - tzn słoma się znajdzie, ale w tym tygodniu sąsiad nie pożyczy dostawczaka :shake: Quote
GrubbaRybba Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=DarkRed]Kochani, dostałam info, że w Krakowie na pewnym osiedlu od kilku tygodni biega jamnikowaty pies. Jest chudy, zmarznięty i zaniedbany. Ma ok 1 roku. Pies bardzo pilnie potrzebuje DT. Pani, która go dokarmia i nocuje, jutro wyjeżdża na kilka tygodni. Psa nie może zabrać. No i nie wiadomo, co się z psiakiem stanie przez ten czas. Czy ktoś mógłby pomóc? Wątek: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-pomocy-mlody-jamnikowaty-pies-zamarza-na-ulicy-130867/#post11739065[/url] [/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
Patia Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Psiak na tymczasie u Marysi 1986 szuka domu : [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/pies-z-wrosnietym-w-szyje-lancuchem-gnijacym-cialem-krakow-dt-pilnie-potrzebny-130682/[/URL] Quote
kiwi Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 włąsnie weszłam tutaj,żeby napisac o nieboraku :( dobrze ze Patia wkleiłas link damy rade jakos pomoc? Quote
agamika Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Grzanek potrzebuje częstych spacerów ... jeśli mięśni nie odbuduje , łapa pójdzie "na straty " może ktos mógłby choc z dwa razy w tygodniu podjechać i wziąć go na spacer ? (jest w schrosniku ) pisze tu bo na wątek mało kto zagląda Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='weszka']W ubiegłym tygodniu do Amigi zgłosiła się pani chętna na Fabia. W niedzielę była z nami w hotelu go obejrzeć. Fabiem się nawet nie zainteresowała - nie dopytywała o nic, za to jak zobaczyła szczeniaki karusiap to się na nie napaliła. Oczywiście karusiap jej nie wydała szczeniorki, w sprawie Fabia też się nie odezwała a prosiłyśmy o info jakiekolwiek nawet jeśli rezygnuje. Następnie zgłosiła się do missieek po collie. Osoba mieszka na Ruczaju. Może i ma dobre chęci ale nie robi wrażenia odpowiedzialnej osoby, a jej wybory psów są dość przypadkowe. Uważajcie gdyby się do kogoś zgłosiła. Nie wiem czy jej nie krzywdziwy naszymi ocenami ale na nikim nie zrobiła dobrego wrażenia. Ja bym jej psa pod moją opieka nie wydała.[/quote] ja mialam przyjemnosc sprawdzac na jesien domek na ruczaju , pani ma dwojke dzieci ,niby wszystko okej ,a okazalo sie ze wziela z jakiejs fundacji z chrzanowa szczeniaka ,ktory zginla tragicznie ,pokazywala zdjecia , apotem ja sprawdzilam w schr. wziela szczeniaka ,a po paru dniach oddala ze jest chory.tej babie bym nie dla zadnego psa mimo ze w domu wszystko wyglad aokej ale tacy sa najgorsi. Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='agamika']Grzanek potrzebuje częstych spacerów ... jeśli mięśni nie odbuduje , łapa pójdzie "na straty " może ktos mógłby choc z dwa razy w tygodniu podjechać i wziąć go na spacer ? (jest w schrosniku ) pisze tu bo na wątek mało kto zagląda[/quote] Agnieszka nawet nie wiem jak on wyglada ale jak bys przyjechala w niedziele do schroniks ato bys my go Mlagosi pokazaly ,ona jest prawie codziennie w schr, bo wyprowadza tego wystraszonego co zdjecie jest na Milce wiec poprosimy zeby nim tez sie zaopiekowala. Quote
agamika Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Grzanek to pseudopekinczyk, szpital 10 ( banner u mnie w podpisie ) . Jest tam z Bomblem min 3 tygodnie juz, z tym że Bomblowa łapencja jest uzywana i wyglada o niebo lepiej (ale na spacer moga isc jednoczesnie :evil_lol: ) Grzanek w ma trochu masowaną łapkę, ale za mało , wiadomo ze tam czasu nie mają na wszystko ... Ja bym wolała, zeby ktos specjalnie podjezdzał do Niego (sama tez mam zamiar ) bo on musi duzo chodzic, a P.Małgosia tez ma ograniczony czas , i zajmuje sie kolejnym dzikuskowatym pieskiem, więc nie chciałabym jej dodatkowo obarczac :oops: a ta Pani z Ruczaju to chyba nie ta sama, bo ta nie ma dzieci , jesli sie nie mylę / Quote
Asior Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [B][SIZE="5"]Dziewczyny, pilnie potrzebuje teleonu do tamb[/SIZE][/B] Quote
AMIGA Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='Asior'][B][SIZE=5]Dziewczyny, pilnie potrzebuje teleonu do tamb[/SIZE][/B][/quote] Mówisz - masz :evil_lol: Quote
tamb Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Asior, dziękuję. Dzięki Tobie i Miniulce19 nie przegapię żadnego telefonu.:multi: Miniulka19 zastąpi mnie przy Trojce.:loveu: Quote
Faro Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Od rana koło pzedszkola przy ul.Kurczaba "koczuje" mix pekinczyka (cecha charakterystyczna - przodozgryz) . Mam nadzieję,że zgubiony a nie podrzucony. SZukamy włascicela - czy ktoś nie kojarzy takiej zguby ?(Kurczaba to przecznica z ul.Teligi) Quote
Tweety Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Tamb, jak sprawa tych kotów, o których mówiłaś? Quote
tamb Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Została jeszcze jedna kotka do złapania. Może w niedzielę się uda. Quote
weszka Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 "http://www.dogomania.pl/forum/f96/jamniko-rottek-zaginal-ponoc-siemianowice-slaskie-119583/index16.html Proszę uważać na parę pseudowolontariuszy z Siemianowic Śląskich. Małgorzata D (na forum rottka jako sacha50, SaraD i nie wiadomo jeszcze jako kto), urodzona w 1983 roku, fragment nr tel. 781777XXX, fragment nr GG 53423XX, oraz jej TZ Przemek. Ludzie ci mają w tej chwili 2 własne suki rottweilerki. Wzięli na tymczas psa, którego zgubili po kilku dniach, pies na szczęście został odnaleziony dzięki pomocy wolontariuszy. Niestety trafił do nich następny pies, który również zaginął i dotąd się nie odnalazł. Osoby te nie poinformowały nikogo, co więcej po jakimś czasie Małgorzata…. napisala na Forum, że pies musi od niej zniknąć, gdyż Przemek wybiera się do szpitala, dlatego prosi o pomoc i natychmiastowe zabranie psa, zagroziła oddaniem do schroniska, a po kilku godzinach napisała, ze psa uśpiła, bo nagle, po kilku miesiącach pobytu u nich stał się agresywny. Potem wycofała się z tego i stwierdziła że pies jednak uciekł. Nie zostało to zgłoszone przez nią ani na SM ani na policję. Obecnie sprawa ta została przekazana do prokuratury w Siemianowicach Śląskich. Mamy potwierdzone informacje, ze te osoby znów biorą kolejne psy na tak zwane tymczasy, kontaktując się z różnymi fundacjami, forami adopcyjnymi i udając miłośników psów proponują pomoc – uważajcie proszę na nich, bo nie wiadomo jakie mają zamiary i co może stać się z psami. Nie dawajcie im psów! Wiemy tylko o kilku, które u nich zaginęły w niewyjaśnionych okolicznościach. Dodatkowo nie mają ku temu warunków mieszkaniowych – zajmują razem z psami maleńką kawalerkę." Quote
missieek Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='Faro']Od rana koło pzedszkola przy ul.Kurczaba "koczuje" mix pekinczyka (cecha charakterystyczna - przodozgryz) . Mam nadzieję,że zgubiony a nie podrzucony. SZukamy włascicela - czy ktoś nie kojarzy takiej zguby ?(Kurczaba to przecznica z ul.Teligi)[/quote] Faro czy mozliwe aby to byl ten? mix pekinczyka z shit-tzu znalazl go kiedys znajomy, po ok 2 tygodniach znalazla sie wlascicielka ale moze znowu uciekl [IMG]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/wp-content/uploads/inne/shitsu1.jpg[/IMG] Quote
Faro Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 To nie ten - "nasz" jest cały czarny (szczerze mówiąc to nawet nie wiem czy to on czy ona ). Quote
Jagienka Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Nowy bazar na Nasze psiutki: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/wyszyte-wyszywanki-ptaszki-kwiatuszki-na-krakow-do-01-04-a-131139/#post11757899"]Wyszyte wyszywanki: ptaszki, kwiatuszki... na Kraków do 01.04.[/URL] Quote
Perfi Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 potrzebuje zakupic obrazek z motywem krakowskiego rynku, wiem ze ktos kiedys przekazywal obrazy na bazarki... chetnie bym zamowila zeby kasa poszla na krakowskie psy. z tymze nie obraz tylko rysunek - kolorowy lub cb. niezbyt duzy, tak 3/4 a4. kase bede miala dopiero w przyszlym miesiacu Quote
Ank@ Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name='Faro']Od rana koło pzedszkola przy ul.Kurczaba "koczuje" mix pekinczyka (cecha charakterystyczna - przodozgryz) . Mam nadzieję,że zgubiony a nie podrzucony. SZukamy włascicela - czy ktoś nie kojarzy takiej zguby ?(Kurczaba to przecznica z ul.Teligi)[/quote] Pies wrócił do właścicieli Quote
Jagienka Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [COLOR=black][B] Facetowski: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/nowe-koszule-podkoszulki-majtki-skarpety-glownie-dla-tztow-na-krakow-do-01-05-a-130625/#post11710159"]NOWE KOSZULE, podkoszulki, majtki, skarpety... Głównie dla TZtów na Kraków do 01.05.[/URL][/B][/COLOR] Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='Ank@2']Pies wrócił do właścicieli[/quote] Wlasnie widzilam dzisjaj jego plakat ,ja znam tego pieska ,mieszka obok w bloku i tez raz go znalazlam ,siedzial kolo sklepu sam .Okazalo sie ze ludzie go znaja ,poszlam do nich do domu i tlumaCZYLI SIE ZE IM UCIEKA WIEC KAZALAM GO TRZYMAC NA SMYCZY ,ALE TAM MIESZKA W JEDNYM POKOJU MALÓzenstwo z 5 dziecia i to one chodza z nim przewaznie na spacery .,:shake: Quote
Recommended Posts