Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']pani Mariolu tak sie ciesze ,ze jak haszczak dzisiaj nie znajdzie domku bedzie mogl jechac pod pani opieke.
Ten chlopak z Nowego sacza caly czas czeka ,zgadza sie zeby go przywies po kastracji ale nie jest sprawdzony bo nie ma kto az tak daleko jechac wiec ewentulanie jak by chcial zaplacic za transport mozna by sparwdzic dom przy adopcji.Nie jest zaszczepiony bo mial zakazenie na pyszczku i bral antybiotyk ale jutro juz mozna go szczepic .

[/quote]

Gdybym mogła w czymś pomóc to - prawdopodobnie będę jechała do N.S we srodę - wiec mogę domek sprawdzić jakby co;) A jeśli byłby problem z transportem - to też coś wymyślę w późniejszym terminie:p czy to jest ten domek, który zakładał watek na przygarnę psa? prosiłam o więcej szczegółów wtedy, pytałam o adres...ale mi nie odpowiedział - czy to jest Nowy Sącz czy gdzieś koło?

Posted

Byłoby wspaniale, gdybyś mogła sprawdzić. Dom jest w Wielogłowach. Jest to miejscowość przez którą wjeżdża się do Sącza, jadąc od strony Krakowa przez Brzesko. W zasadzie jest to już sam Sącz. Ta osoba (Mariusz) wpisała się na naszym wątku dotyczacym husky.

Posted

[quote name='Frotka']Byłoby wspaniale, gdybyś mogła sprawdzić. Dom jest w Wielogłowach. Jest to miejscowość przez którą wjeżdża się do Sącza, jadąc od strony Krakowa przez Brzesko. W zasadzie jest to już sam Sącz. Ta osoba (Mariusz) wpisała się na naszym wątku dotyczacym husky.[/quote]

OKI - jak będę wiedziała na 100% czy będę jechała we środę czy czwartek to zadzwonię i podasz mi jakieś namiary - jeśli będę jechała to w godzinach dopołudniowych;)

Posted

[quote name='Jagienka']Oooo nie widziałam jaki fajny podział zrobiła AgaG w pierwszym poście :loveu:
Zgłaszam, że z psów małych młodych rudas ma juz dom :) i z duzych, młodych "duży, jasny, znaleziony na Matecznym" również.[/quote]

Już zmieniam.. dzięki

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']tutaj wkleiam link do watku rudego ,aga prosze wklei go na pierwsza strone i bardzo prosze o pomoc w szukaniu mu domku juz dosc przeszedł.
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/newreply.php?do=newreply&p=11142606[/URL][/quote]
Cos się jakoś dziwnie otwiera... wklej proszę jeszcze raz link, by była pierwsza strona jego wątku

Posted

jak jakieś watki jeszcze są krakowskie nieuaktualnione to prosze podajcie wraz z "kategorią":lol: psa tz. mały, duzy, średni; starszy, średni wiek, młody, szczeniak

Posted

[SIZE=4][COLOR=red]Bardzo , bardzo potrzeebna pomoc w zprojektowaniu i wieszaniu plakatu z ogłoszeniem kociaków u Missieek :[/COLOR][/SIZE]

POMÓŻMY , 31 WYCIEŃCZONYCH KOCIAKÓW :

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f486/31-chorych-slabych-kociat-z-mordowni-pomocy-u-missieek-122457/[/URL]

[SIZE=4][COLOR=red]Małe , śliczne kotki powinny szybko znaleźć domy , trzeba je już ogłaszać , jak tylko dojdą do siebie , muszą trafic do nowych domków szybciutko , to ogromna ilość zwierzaków , Missieek nie da rady ![/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='mar.gajko']

Czt te 20 psiakow z interwencji ma wątek??
Bo nawet nei wiadomo duże, małe??[/quote]

właśnie, mają wątek ????

Posted

w dziale 'przygarne psa' kobieta szuka malej psinki (do 25cm w kłębie) i w wieku 2 lat (nie młodszą)
orientuje się ktoś czy jest takie maleństwo do adopcji?
wkleiłam kilka psiaków z wątku zbiorczego ale są albo za młode albo za duże.
dom trzeba oczywiście sprawdzić , ale warto psiaka pokazać

Posted

[quote name='Ank@2']w dziale 'przygarne psa' kobieta szuka malej psinki (do 25cm w kłębie) i w wieku 2 lat (nie młodszą)
dom trzeba oczywiście sprawdzić , ale warto psiaka pokazać[/quote]

My mamy taką malizne tu jest jej wątek:

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/wroclaw-krakow-milka-mloda-malutka-po-smierci-pana-stracila-dom-123085/[/url]

Posted

[quote name='Patia'][SIZE=4][COLOR=red]Bardzo , bardzo potrzeebna pomoc w zprojektowaniu i wieszaniu plakatu z ogłoszeniem kociaków u Missieek :[/COLOR][/SIZE]

POMÓŻMY , 31 WYCIEŃCZONYCH KOCIAKÓW :

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f486/31-chorych-slabych-kociat-z-mordowni-pomocy-u-missieek-122457/[/URL]

[SIZE=4][COLOR=red]Małe , śliczne kotki powinny szybko znaleźć domy , trzeba je już ogłaszać , jak tylko dojdą do siebie , muszą trafic do nowych domków szybciutko , to ogromna ilość zwierzaków , Missieek nie da rady ![/COLOR][/SIZE][/QUOTE]

ja proponuje zawiesić taki plakat ( jak już będzie) w schronisku.. Mogę powiesić.. tam mnóstwo ldzi przychodzi po małe kotki a nie zawsze takie są "na stanie"

Posted

Chcę podjąc ryzyko wzięcia Wigo do "kundla" w ten czwartek. gdyby ktoś kto go zna i się go nie boi :cool3:chciałby jechac ze mną i Olą np. spod mojego domu albo z okolic bronowic, gdzie mieszka Ola byłabym wdzięczna.. :lol: prawda jest taka niestety, ze AgaG dość się boi dużych psów które nie są ciapami, a one to od razu wyczuwają.. w ogóle nie mam podejscia do takich psów, umiem tylko rozpieszczać ciapy.. ech.. no ale moze ktoś się nade mną zlituje? wezmę kaganiec...

Posted

[quote name='Ank@2']w dziale 'przygarne psa' kobieta szuka malej psinki (do 25cm w kłębie) i w wieku 2 lat (nie młodszą)
dom trzeba oczywiście sprawdzić , ale warto psiaka pokazać[/quote]
Aniu ,jest piesek w schronisku maly jamnikowaty 1 rok -ma tutaj na dogo gdzies swoj watek,
szuka tez domku mala 4,5 kg coco zabrana od nas ze schroniska w sierpniu tego roku ,pani dostala do mnie nr, do schroniska bo nietety sie plany zyciowe zmienila i chce ja oddac ,jak jej nie znajdziemy domku wroci do schroniska.(coco byla oddana przez wlascicielke z powodu wyjazdu ,potem w lipcu adoptowana i oddana bo wyje jak niekogo nie ma w domu.mam jej zdjecia na kompie to ci wysle z tym ze ona ma 4 lata)

Posted

[QUOTE](coco byla oddana przez wlascicielke z powodu wyjazdu ,potem w lipcu adoptowana i oddana bo wyje jak niekogo nie ma w domu.mam jej zdjecia na kompie to ci wysle z tym ze ona ma 4 lata)[/QUOTE]

:angryy:............ku

Tuntlowi wątek zakładała Asior

AgaG masz priva

Posted

[quote name='agamika']:angryy:............ku

Tuntlowi wątek zakładała Asior

AgaG masz priva[/quote]
Agnieszko dobrze ,ze jestes,czy mogla byś zapytac pana Tomka czy jak Ani uda sie dzisiaj zlapac dużego kudlacza to czy moglby przyjechac pod twoja opieke.

Posted

[quote name='mar.gajko']To dobrze że husak ma szanse na dom.

Czt te 20 psiakow z interwencji ma wątek??
Bo nawet nei wiadomo duże, małe??[/quote]

Przeważają małe, w tym dwa słodkie szczeniaki tricolorki: czarno-rudo- białe, krótkowłose, bardzo rezolutne, pieski. Niestety nie dostaliśmy zrzeczenia tylko decyzję o czasowym odbiorze ale liczymy na to, że po zakończeniu postepowania karnego będzie przepadek. Mam bardzo marne zdjęcia z interwencji. Musze poprosić wolontariuszy, żeby zrobili lepsze i dopiero wtedy założymy psom wątek.

Historia tych psów jest taka: na krakowskim Kleparzu sprzedawano psi smalec. Podążyliśmy tym tropem i ustaliliśmy oddaloną od Krakowa o 75 km miejscowość, w której jeden gospodarz hodował psy na ubój a dwaj inni zabijali, przetwarzali a następnie zwracali temu pierwszemu, celem sprzedaży. U pierwszego gospodarza psy nie były maltretowane. Poza trzema przypadkami biegały luzem po posesji. Mają dobry kontakt z człowiekiem.

Posted

Podtrzymuję propozycję przekazania Wam kontaktów na husky a nie wysyłam ich tylko dlatego, że nie zdążyłam jeszcze sprawdzić tych domów. Interwencja z Kleparzem wyskoczyła niespodziewanie i zabrała mi trzy pełne dni.