Rudzia Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 [quote name='cicia1977']W Obornikach 18 i 19 czerwca są Dni Obornik. Z naszymi psiakami wychodzimy na miasto, oprócz tego bedziemy miały na rynku kramik i tam będą zdjęcia niektórych naszych psiaków.Będziemy zachęcały do adopcji i będzie zbiórka na duże budy dla naszego schroniska. Mam od Rudzi zdjęcie i opis Nesa. Umieścimy go też jhako kawalera chętnego na domek. Jeśli się nie uda i Nes pójdzie do hoteliku deklaruję 20zł co miesiąc Cicia wielkie dzięki. Mamy już 120 zł. Deklaracje stałe Cicia1977 - 20 zł K&M - 30 zł Ookami - 10 zł Rudzia - 50 zł Liwelula - 10 zł What May NN mogłabyś to wkleić w pierwszy post? Quote
liwelula Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 I jeszcze dyszka od Jumbo, już byłego kolegi ze schronu, na dobry początek :) Quote
K&M Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Rusza się do przodu, jeszcze troszkę i zacznę dzwonić i jeździć po hotelikach....w kupie siła :D :D :D Quote
Bjuta Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Poproszę o nr konta. Niestety tylko jednorazowo będę mogła się dorzucić. Mam nadzieję, że się przyda na benzynę. :) Quote
K&M Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Rudzia zajmie się wysyłaniem kont. Bjutko dzięki za zainteresowanie. Dziewuszki :) musimy ruszyć z wpłatami. Rozmawiałam z Anią z Brodnicy, u której być może znajdzie się miejsce- odp dostaniemy za kilka dni, jak nie tam skontaktuję się z Funią z Zamościa lub z Pają z Wrocka- ale te hoteliki są bardzo daleko!!!! więc 3majmy kciuki za Brodnicę i poszperajmy jeszcze w skarboneczkach żeby pieniążki dla Nesika się znalazły!!!! W pt wracam do domu i od razu zacznę przygotowywać bazarek dla przystojniaczka!!!!!!! Czekam na odzew!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
asikowska Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 kochane ja narazie tylko podnoszę bo krucho z kasą do góry kochany Quote
26asia Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 witam , narazie moge tylko jednorazowo sie dorzucic .. prosze o nr konta Quote
Ra_dunia Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Zobaczyłam linka na wątku Rudka i przyszłam. Parę lat temu chodziłam do schroniska w Swarzędzu. Ciężko znaleźć jakiekolwiek informacje jaki jest teraz jego status. Czy wiecie coś więcej na ten temat? Czy nadal przyjmują tam psiaki? Jak z opieką, karmą, widzę, że spacery nadal bez problemu. Sporo tam jest wolontariuszy? Sorki, że tak na wątku Nesa, mam nadzieję, że się nie pogniewacie ;) A może jest ogólny wątek schroniska? Kiedyś był prowadzony przez Weronię potem przejęty przez Saint'a... ale chyba już nie jest aktualny. Quote
K&M Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Ja niestety nie bardzo mogę na te pytanie odpowiedzieć, do schroniska zawitam pod koniec czerwca, więc zdam szczegółowy raport, póki co może Rudzia coś wie... a tak w ogóle to WITAMY :D Quote
K&M Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Każdy uśmiech się liczy, dzięki za zainteresowanie!!! :d Quote
Rudzia Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 ja również dziękuję w imieniu Nesika. Bardzo naszej pomocy potrzebuje. Jednak sens wyciągnięcia Nesa będzie wówczas gdy pójdzie do domu i będzie blisko człowieka. Nie ma sensu zamieniać schroniskowy boks na boks w hotelu. To nic nie da. Nes dostaje kreciołka w kojcu i nie pomoże mu przewiezienie do innego kojca. Dlatego szukamy dla niego DT w domu, idealny by był dom z ogrodem. K&M jak to wygląda u Ani w Brodnicy? Na pw przesyłam nr konta. Jeszcze raz wielkie dzięki za serce. Quote
Rudzia Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 [quote name='Ra_dunia']Zobaczyłam linka na wątku Rudka i przyszłam. Parę lat temu chodziłam do schroniska w Swarzędzu. Ciężko znaleźć jakiekolwiek informacje jaki jest teraz jego status. Czy wiecie coś więcej na ten temat? Czy nadal przyjmują tam psiaki? Jak z opieką, karmą, widzę, że spacery nadal bez problemu. Sporo tam jest wolontariuszy? Sorki, że tak na wątku Nesa, mam nadzieję, że się nie pogniewacie ;) A może jest ogólny wątek schroniska? Kiedyś był prowadzony przez Weronię potem przejęty przez Saint'a... ale chyba już nie jest aktualny. A więc znów zapraszamy. To zupełnie już inne schronisko, w zasadzie już nie schronisko, raczej teren prywatny TOZ, adopcyjnych psiaków jest ok 40. A wolontariuszy - 13 i działamy. M. In. jest w następnym tygodniu wprowadzany PROgram Fajny pies ale Bezdomny. I Nes w nim bierze udział. Będzie się uczył dobrych manier by zachwycić przyszłe domki. Oto ogólny wątek:http://www.dogomania.pl/threads/205022-Schronisko-w-Swarzędzu-zlikwidowane.-Psy-zostaly.-Nowy-wątek-adopcyjny-!!! Quote
Rudzia Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 od samego rana zapraszam do Nesika i proszę o pomoc w uzbieraniu na hotelik dla naszego chłopczyka Quote
K&M Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Rudzia napisał(a):ja również dziękuję w imieniu Nesika. Bardzo naszej pomocy potrzebuje. Jednak sens wyciągnięcia Nesa będzie wówczas gdy pójdzie do domu i będzie blisko człowieka. Nie ma sensu zamieniać schroniskowy boks na boks w hotelu. To nic nie da. Nes dostaje kreciołka w kojcu i nie pomoże mu przewiezienie do innego kojca. Dlatego szukamy dla niego DT w domu, idealny by był dom z ogrodem. K&M jak to wygląda u Ani w Brodnicy? Na pw przesyłam nr konta. Jeszcze raz wielkie dzięki za serce. Wiem wiem rozumiem was, postaram znaleźć coś odpowiedniego tylko nie jest łatwo a pomyślałam że nawet jeśli hotelik dla Nesika miałby oznaczać poletko do biegania, kumpli i swoją ciepłą budkę to jest to o niebo lepsze od schroniska. Zwłaszcza żę miałby tam kontakt z ludźmi, codzienne spacerki itd. Oczywiście mogę się mylić, bo nie znam pieska osobiście a wrażenia z inowrocławskiego schronu mam straszne!!!!!!! :( dlatego jesteście wy i wspólnie podejmiemy decyzję- na razie powiedzmy że zbieram możliwości :) pozdrawiam Quote
Ra_dunia Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 [quote name='Rudzia']A więc znów zapraszamy. To zupełnie już inne schronisko, w zasadzie już nie schronisko, raczej teren prywatny TOZ, adopcyjnych psiaków jest ok 40. A wolontariuszy - 13 i działamy. M. In. jest w następnym tygodniu wprowadzany PROgram Fajny pies ale Bezdomny. I Nes w nim bierze udział. Będzie się uczył dobrych manier by zachwycić przyszłe domki. Oto ogólny wątek:http://www.dogomania.pl/threads/205022-Schronisko-w-Swarzędzu-zlikwidowane.-Psy-zostaly.-Nowy-wątek-adopcyjny-!!! Oj to rzeczywiście totalna zmiana. Idę poczytać ;) Quote
K&M Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Dziewczynki, od kilku godzin szukam i dzwonię po dt, interesuję się tylko takimi, które prowadzone są w domku. Niestety marnie to wygląda,ale myślę,że zainteresowałam Neskiem kilka osób, które postarają się nam pomóc i mam nadzieję, że wkrótce zawitają na naszą stronkę. Wszystkie domki które wydawały mi się cieplutkie są pozajmowane, na dzień dzisiejszy tylko tu moglibyśmy umieścić naszego Neska- niestety problemem jest zbyt wysoki koszt, nie stać nas na ten domek (20zł/doba) : http://altopsy.republika.pl/kontakt.html ( tutaj istnieje możliwość żeby piesek mieszkał w domu z paniami, i jest to w Żyrardowie, koło Wawy), mam też pytanie da was. Rozmawiałam z bardzo miłą Panią (w-lenka na dogo), która oprócz dt zajmuje się adopcjami zagranicznymi- możemy spróbować, ale potrzebujemy waszej zgody... Oczywiście będę działać dalej, a o postępach dam znać wkrótce... See u! Quote
Rudzia Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 K&M szukamy dalej. Nie jest łatwo znaleźć dobre DT, ale wierzę że się uda. Motywację mam wielką. Nesik czeka w klatce. Naprawdę w przypadku Nesa tylko dom z bliskim kontaktem wchodzi w grę. Inaczej to nie ma sensu. Popytam również w Poznaniu. A nuż coś tu znajdziemy. Z adpopcją zagraniczą jeszcze poczekamy. Schronisko w Swarzędzu od lat współpracuje z organizacją niemiecką, więc jakby co to i tam znajdzie nasz Nesik dom. Ale na dzień dzisiejszy szukamy u nas. Quote
zuzia_kuzik Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 K&M napisał(a):jasne jasne :) kumam i szukam dalej. Doszlo moje pw, czy znowu lipa?? podalam swojego e -maila,tam podeslij zdjecia na bazarek. :) ja je obrobie i dalej wytlumacze co z bazarkowaniem :) Quote
ookami Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 widzę, że akcja nabiera tępa :) To świetnie bo psiak potrzebuje zmiany- więcej kontaktu z człowiekiem, więcej przestrzeni. Chętnie bym pomogła ale do końca czerwca walczę a egzaminami. Jak mnie to wkurza!!! A tak chętnie bym wyprowadziła Nesika ;( Tak więc puki co trzymam kciuki za dobry domek dla przystojniaka a jak tylko przeżyje sesja przyłączam się do Was ;) Quote
Rudzia Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Nes bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem już tyle czasu siedzi zza kratami... pomóżmy mu To taki fajny i kochany psiak Quote
Rudzia Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Co taka cisza u Nesa? Do góry psiaczku....................................... Quote
K&M Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Nesku mój kochany!! twój pysiaczek jest tak poczciwy że bym go schrupała, niestety póki co mam dla Ciebie tylko bazarek :D :D :D Dziewczynki allegro gotowe, pozostaje tylko nam rozsyłać i modlić się by wszystko ładnie poszło, to mój pierwszy raz, więc jak macie jakieś zastrzeżenie- walcie :D :D :D oto link: http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=9808079 Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy allegro.plAllegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj! ENJOY!!!! :):loveu: Quote
Rudzia Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 K&M pięknie dziękujemy za allegro. Dziś nie dam rady rozsyłać, ale jutro od rana biorę się do roboty. Pieniążki na hotelik dla Nesa dotarły I tak: Cicia1977 - 20 zł Liwelula - 10 zł K&M - 50 zł Rudzia - 50 zł Ookami 10 zł Razem:140,00 zł Wielkie dzięki.:) Na alllegro weszłam - piękne rzeczy - zachęcam do odwiedzenia i zakupów Dla Nesika. Niech w końcu zacznie żyć normalnym życiem Quote
K&M Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 ZAPRASZAMY NA BAZAREK DLA NESKA- SUPER KOBIECE KSIĄŻKI, DZIECIĘCE GADŻETY, MŁODZIEŻOWA BIŻUTERIA!! Zbieramy na kundelka żeby znów zaczął machać ogonkiem :-D oto link: http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=9808079 Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy allegro.plAllegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj! ENJOY!!!! (prosimy także o rozesłanie wiadomości po wątkach w miarę możliwości- dziękujemy serdecznie i pozdrawiamy) Quote
Recommended Posts